Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
oversteve
Member

Повідомлення

Геральт: 15.11.2024 16:57
oversteve: 15.11.2024 16:47 ви оприділіться що ви з чим порівнюєте :popcorn:
Ок, визначаємось.
12.05.2024 17:09
Банери: лівий - натив в 2K (скрін мій), правий - апскейл в 4K (скрін іншого учасника, який доводив, що "апскейл краще за натив", бо "реконструктор, ШІ, тензори" і щось в тому ж дусі.
Гілочки: ліва-натив, права-апскейл. Монітор той самий. Оригінальні скріни не мої. Я лише збільшив.
Ітого, по першій парі: апскейл до 4к програє нативу 2К.
По другій парі: апскейл на тому ж моніторі програє нативу.
ще раз
я порівнював 4к аспкейл на 27 4к морді із нативом 2к на 27 2к морді
це апріорі не може бути одна і та сама морда

якщо вже суто на цей закидон відповідати - давайте повні скріни, а не огризки, по банерах зовсім різні зображення з різного ракурсу, і де гарантія, що там не із-за доф зображення пливе, питання з якої роздільної здатності апскейл, і я вже не кажу про те, що на скрінах ти не бачих динаміки і мерехтіння дрібних деталей, які можуть нервувати набагто більше, ніж якась дрібна розмазня десь в куті
Геральт
Member

Повідомлення

Борщ
Та хоч 20 пресетів. Воно не може бути краще нативу за визначенням. Хіба що натив спеціально псувати будуть.
Ем.м. А червоний проц то інше чи що? Хоча, знаю, біполярочка :D
Борщ
Member

Повідомлення

Геральт: 15.11.2024 17:32Ем.м. А червоний проц то інше чи що? Хоча, знаю, біполярочка
Проци - гуд. Відеоглобуси - прутня.
Геральт: 15.11.2024 17:32Воно не може бути краще нативу за визначенням.
Оце довід так довід, не попреш. Ну тоді я стверджую - може.
Геральт
Member

Повідомлення

Борщ
Ну, стверджуй. Хіба ж я проти. Обєктивна реальність від того не зміниться :)
oversteve
Скріни з потера буде зробелені на тому самому моніторі. Але 1 в апскейлі а інший в нативі. Я їх порівнюю між собою, попередньо збільшивши.
Скріни з AW2 були зроблені на різних моніторах (2к та 4к відповідно)
Скріни порівнюю (відкриваю/проглядаю) на 27' 2к моніторі, бо тільки такий і маю. Ви можете порівняти цю саму пару в себе. Хоч на 8к моніторі. І там так само мала б бути різниця, яку видно. Якщо ви її не бачите, то або зір, або монітор, або й те й те.

Оригінальні мабуть вже не знайду. Але можемо домовитись і порівняти той самий ракурс. До завтра стягну гру. Зроблю скріншот з "вашим ракурсом". Але я в нативі, ви в апскейлі.
Upd. Забув. Скрін з AW2 в мене таки зберігся. Якщо є бажання щось там порівнювати, качаєте гру і порівнюєте.
спойлер
Зображення
oversteve
Member

Повідомлення

Геральт
давайте почнемо з порівняння нативу 4к і длсс кволіті 4к, можете зі 100% впевненістю сказати де тут що без 10 кратного зуму?
спойлер
Зображення
Зображення
Alligator
Member

Повідомлення

Борщ: 15.11.2024 17:25 Геральт
По перше. DLSS дуже різний є. Там ось до останнього часу було 5 або більше пресетів - A, B, C, D, E, F. І всі вони дуже по різному малювали.
Так що твої скріни - не скріни і не показові, а лише якійсь частковий випадок, причому дуже сумнівний. 2 бала. На перездачу.

Нравицця як краснопопих горить :D
У нього карта від АМД, він про DLSS знає виключно с ютубу і виключно з тих каналів де сказали "DLSS погано", бо де кажуть "DLSS добре" просто ігнорує.
Геральт: 15.11.2024 13:47Поправив. Хоча навіть в 2k трапляються трабли
спойлер
В самі скриншот дивились? RTX 3080 гірша за RTX 3060, RTX 2080ti, RTX 4060Ti 16G :facepalm:
Це шикарний приклад того, що гра не оптимізована та тупо вперлось в 10 Гб карточки, не не каже, что карта погана.
sselesnes
Member

Повідомлення

Ви забули що dlss домальвує на основі навчених AI даних. Тобто upscale dlss може бути кращим ніж upscale dlaa. І це звісно немає ніякого відношення до алгоритмів fsr.
Відповісти