Зафіксовано перший випадок вигоряння процесора AMD Ryzen 7 9800X3D

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile: 14.11.2024 17:57 шось швидко забули як 7000 проци горіли допоки не оновили АГЕСу і не обмежили SoC? :tomat: Період пам'яті меньше 1,5 роки? :shuffle:
Так, забули, що 7000 горів в розгоні і оновлена агеса фіксала напругу в розгоні. В той час як інтел дохне в номіналі. І пофіксали 7000 швидко, бо проблема в материнці. А інтуль і до цього часу проблемний, бо проблема в проці.
den888
Member

Повідомлення

Dark_Angel3000: 14.11.2024 17:53 в мене вже тиждень працює - жодних проблем - якщо згорить - одразу повідомлю :gigi:
та все буде добре, то або сокет брак, або рукожоп =)
alexeygalas
Member

Повідомлення

Геральт: 15.11.2024 09:35бо проблема в проці.
Так в мікрокоді жиж, а не в цп. Проц реквестить в простої більшу напругу, ніж необхідно насправді. І це вже пофіксили в новому мікрокоді. Вже ж було купа новин по цьому.
Геральт
Member

Повідомлення

alexeygalas
Мікрокод чОго ріквестить зависоку напругу?
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 15.11.2024 09:35
GreenMile: 14.11.2024 17:57 шось швидко забули як 7000 проци горіли допоки не оновили АГЕСу і не обмежили SoC? :tomat: Період пам'яті меньше 1,5 роки? :shuffle:
Так, забули, що 7000 горів в розгоні і оновлена агеса фіксала напругу в розгоні. В той час як інтел дохне в номіналі. І пофіксали 7000 швидко, бо проблема в материнці. А інтуль і до цього часу проблемний, бо проблема в проці.
Так "інтуль" уже випустив останній мікрокод і проблему вирішив, нащо накидувати оце? Тим паче 7000 натурально згорав на відміну від. Але звісно "єто другоє", хоча і там і там проблема була від завищеної напруги. Я розумію, тут тема для того, щоб просто срати на інтел і боготворити АМД, продовжуйте.
denizen
Member

Повідомлення

Інтел вже роками цю проблему вирішує, та навіть в новому процесорі, що ость тільки вийшов, вже помітили, її сліди.
У 7000 серії була проблема з напругою SOC, яку пофіксили майже миттєво, і все забули.
Доречи, проблема напруги SOC була пов'язана не з процесором, а з материнкою, яка його завищувала.
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile
І той і той перестали працювати. Ото власнику дохлого інтуля радість, "не згорів" )
Ні, це таки інше. Бо в АМД материнка накидувала в розгоні. В інтел проц просив в номіналі
І типи фікса (агеса - материнка, мікрокод - проц), лишній раз підтверджують що ж там косячило.
А тема для того, щоб інтелбої спробували "покращити самопочуття" за рахунок якогось криворукого (не виключено, що зроблено спеціально для хайпу). Бо маючи 2! ключа на проці, умудритись сколоти сокет кривою установкою... :facepalm:
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 15.11.2024 10:58 GreenMile
І той і той перестали працювати.
Саме так, кінцевому юзеру важливе лише це, але ж ви тут аж із штанів вистрбуєте і намагаєтесь довести шо ні, АМД хоч і перестав працювати але все одно краще :gigi:
Геральт: 15.11.2024 10:58 Ото власнику дохлого інтуля радість, "не згорів" )
Власнку АМД радість, що його проц вийшов з ладу по причні агеси, а не проца, як в інетлі, хоча і те і інше пофіксилось саме оновленням біосу материнок. Славімо його! :-P
Геральт: 15.11.2024 10:58Ні, це таки інше. Бо в АМД материнка накидувала в розгоні. В інтел проц просив в номіналі
І типи фікса (агеса - материнка, мікрокод - проц), лишній раз підтверджують що ж там косячило.
Угу, юзеру, у якого згорів АМД проц, стало легше від того, що винувата материнка, яка давала на ЦП завищену напругу, а не тому, що ЦП вимагав в материнки завищену напругу і вона її давала процу :lol: Наркомани :facepalm:
Ага, АГЕСУ робили люди які ніякого відношення до проців АМД не мали, ок, ок :apes:
Dark_Angel3000
Member

Повідомлення

Нічого там в стоці не горіло, а лише тоді - коли розганяли раму і мамка давала на soc більше 1,3 вольта, що виробники плат і обмежили, не амд, а саме вендори метеринок

Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
чомусь мій 7950x3d придбаний в день релізу не згорів))
Shvlr
Member

Повідомлення

Ця новина вказує лише на те, що немає несумiсних соккетiв, є слабкi користувачi. :lol:
Dark_Angel3000
Member

Повідомлення

Shvlr
Ага, або коли відомий втробник проців на сокеті міняє 2 піна місцями - щоб люди йшли за новими мамками, або в біосі обмежує
Хто б це міг бути?))
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile
Юзеру мабуть важливо знати, що проблема не повториться. А з інтелом цієї впевненості нема. Крім того, стабільна номінальна робота vs труп в номіналі...хм..хто ж краще?
Агесу робили люди, які мали менше спільного з АМД, ніж люди, що пиляли мікрокод інтел мали спільного з ...Інтел.

Випадково звернув увагу, що в рапторів 4 ключа на проці. Здається я знаю, який попередній проц був у власника з новини. :gigi:
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 15.11.2024 11:36 GreenMile
Юзеру мабуть важливо знати, що проблема не повториться. А з інтелом цієї впевненості нема.
Це чому, бо фанатикам АМД так захотілось? Інтел вжде офіціно заявив що проблема вирішена.
Геральт: 15.11.2024 11:36 Крім того, стабільна номінальна робота vs труп в номіналі...хм..хто ж краще?
Краще той, у кого проблем нема, а якщо оба виходять з ладу - нема кращих, обидва погані.
Не було ніяких трупів "в номіналі". У мене 13900к в номіналі сидів аж до виходу переодстаннього фікса і чомусь не здох. Ну але ж вам видніше як завжди.
Геральт: 15.11.2024 11:36 Агесу робили люди, які мали менше спільного з АМД, ніж люди, що пиляли мікрокод інтел мали спільного з ...Інтел.
О так, давайте, зараз вияснимо хто винний по оцінці приналежності людей до компаній :apes: Більше трешу, не зупиняйтесь.
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile
Інтел виробників материнок звинувачував після чого викотив оновлений мікрокод проца )

Звісно, якщо я завалю вручну напругу, то в мене будуть проблеми. Стосується не лише проца, а й інших комопнентів. Але якби мав інтуль, то міг хапнути проблем "з коробки".
Вибірка? та ну його, дурня якась.

Ту оцінку приналежносі ви ж і запропонували. дуже коротка пам'ять©
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 15.11.2024 11:52 GreenMile
Інтел виробників материнок звинувачував після чого викотив оновлений мікрокод проца )
Ем, і шо, це хтось заперечував, чи казав шо інтел святий?
Геральт: 15.11.2024 11:52Звісно, якщо я завалю вручну напругу, то в мене будуть проблеми. Стосується не лише проца, а й інших комопнентів. Але якби мав інтуль, то міг хапнути проблем "з коробки".
Вибірка? та ну його, дурня якась.
А міг би не хапнути, як от я наприклад і шо далі? Ну так, ніхто ж пам'ять на АМД не жене і не вмикає ЕХРО, тому і проблем не могло бути ні в кого, то все фотошоп ;)
Ну так ви зараз і займаєтесь маніпуляцією вибірками, основаними на хайпі.
Геральт: 15.11.2024 11:52Ту оцінку приналежносі ви ж і запропонували. дуже коротка пам'ять©
Я? :insane: Взагалі-то ви почали стверджувати АМД невинний і ні при чому, то все материнки :-P
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile
Це до того, що інтелу віри нема. І те, що він недавно заявив про вирішення проблеми, ще нічого не означає. Пройде час, побачимо.

Навіщо та лотарея потрібна, якщо можна взяти одразу АМД і гарантовано не хапнути? А той хто жене щось там, має розуміти і наслідки і ризик. Колись джамперами гнали. І не додумувались звинувачувати виробника.
Ну я відомий маніпулятор. Як не масштабом зображення маніпулюю, то вибірками :lol:

Так, саме ви:
Ага, АГЕСУ робили люди які ніякого відношення до проців АМД не мали, ок, ок :apes:
Lorichic
Member

Повідомлення

Геральт: 15.11.2024 12:08Пройде час, побачимо
Вчера у человека на форуме сгорел 13700 non k, может биос конечно не обновил...
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 15.11.2024 12:08 GreenMile
Це до того, що інтелу віри нема. І те, що він недавно заявив про вирішення проблеми, ще нічого не означає. Пройде час, побачимо.
Отут не можу не погодитись, побачимо. Але, судячи з того, як підозріло обірвався хайп після офіційної заяви, думаю, і не побачимо нічого нового :rotate:
Геральт: 15.11.2024 12:08Навіщо та лотарея потрібна, якщо можна взяти одразу АМД і гарантовано не хапнути? А той хто жене щось там, має розуміти і наслідки і ризик. Колись джамперами гнали. І не додумувались звинувачувати виробника.
То вже кожен сам обирає, навіщо і для чого, і які ризики. Я свої ризики диверсифікував і взяв ПК з різних таборів :rolleyes:
Геральт: 15.11.2024 12:08 Так, саме ви:
Так це була відповідь на ваше намагання відмазати АМД твердження, що то материнки винні (читай - їх виробники) а не АМД, він там і поруч не стояв коли АГЕСУ робили :dontknow:
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile
А насправді то не материнки були винні, а...?
Lorichic
Member

Повідомлення

Кстати сгоревший интел это наверно лучшее что может быть в этой ситуации, вернут деньги по полному прайсу, и можно будет купить нормальный амд, а не как в случае с Inqizitor2022, рандомные синьки 13700к, попробуй докажи с сервисе что есть проблема, сдашь а тебе вернут что проблем не выявлено
Відповісти