Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
KulaGGin
Junior

Повідомлення

Подскажите роутер для квартиры, плз. Поставлю в центре квартиры, максимальная дистанция до конца квартиры 6м. Между роутером и телефоном максимум будет 1 стандартная СССР бетонная стена. К самому роутеру по шнуру буду подключать комп и ноут.

Скорость интернета сейчас 100 мбит/с, в будущем может быть поставлю что-то пошустрее. Т.е. чтобы роутер поддерживал 1 гбит. Подключение по DHCP.

Чтобы видео можно было посмотреть и видеозвонки работали нормально в дискорде. Ноут Macbook Pro 16 2019 и iPhone 13 Pro Max. Я не смотрел, какие на них там вай фаи поддерживаются.

Что-то проверенное и адекватное и без переплат просто так. Я не знаю, какую модель взять, их же сейчас тысячи есть на том же хотлайне, розетке, проме и олх.

Новое или б/у если есть хорошая модель, но уже нельзя взять новой.
Востаннє редагувалось 12.11.2024 13:56 користувачем KulaGGin, всього редагувалось 1 раз.
DEVES
Member

Повідомлення

KulaGGin
Ты на приколе и прошлую страницу со вчерашним обсуждением прочитать не в состоянии? Или по-твоему что-то новое за 24 часа появилось?
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Avenger80: 12.11.2024 12:16 AlexKuzovkov
Так я не говорю, что надо отключать 2,4Ггц, я просто за разделение сетей, если это возможно.
У мене і без розділення працює так як треба. Але це залежить як від роутера, так і від клієнтів.
KulaGGin
Junior

Повідомлення

DEVES: 12.11.2024 13:55 KulaGGin
Ты на приколе и прошлую страницу со вчерашним обсуждением прочитать не в состоянии? Или по-твоему что-то новое за 24 часа появилось?
Воу, спокойно.
Ну я и без этого сообщения открыл предыдущую страницу. Ну приблизительно понятно: хорошо взять роутер в районе 50 евро с поддержкой 5 gHz, wifi5 или даже wifi6. И TPLink хорошая фирма.
Avenger80
Member

Повідомлення

KulaGGin
Ещё на пару страниц раньше. :)
KulaGGin
Junior

Повідомлення

Ну вот за 1500 есть: Archer AX10 TP-Link
Брать? И wifi6 и тплинк, и 1200 мбит.
Avenger80
Member

Повідомлення

KulaGGin
У Bender911 поинтересуйтесь - у него был этот роутер.
А это прям залог качества? :)
Dremjke
Member

Повідомлення

Avenger80: 12.11.2024 15:36А это прям залог качества?
Залог спокойствия обывателя :gigi:
KulaGGin
Junior

Повідомлення

Avenger80: 12.11.2024 15:36 KulaGGin
Я не знаю, поэтому и спрашиваю что брать. Ну вот же пишут, что чтобы вифи6 был и не слишком дешевое и приводили пример тплинк в районе 1500 шмекелей.
crumd
Member

Повідомлення

KulaGGin: Брать? И wifi6 и тплинк, и 1200 мбит.
Если нужен простой интернет раздатчик, то брать. Асус - если нужен брендовый интернет раздатчик. Если нужны навороты, тогда Кинетик или роутер под openwrt. Если хотите стать профи в танцах с бубном - тогда Микротик.
artko
Member

Повідомлення

KulaGGin: 12.11.2024 16:24
Avenger80: 12.11.2024 15:36 KulaGGin

Я не знаю, поэтому и спрашиваю что брать. Ну вот же пишут, что чтобы вифи6 был и не слишком дешевое и приводили пример тплинк в районе 1500 шмекелей.
не брати :) flash - 16mb, broadcom chipset. тобто з підтримкою, якщо щось піде не так - забувайте, не буде. фірмовий пофігізм тплінка + закритий броадком = комбо

xiaomi ax3000t - дешевше, по залізу краще.
kolesnukm
Member

Повідомлення

Linksys на ОЛХ вже біля 1800-1900 грн. що взагалі топ за ці гроші
Filabatya
Member

Повідомлення

kolesnukm
Поки є світло :gigi:
kolesnukm
Member

Повідомлення

Filabatya: 13.11.2024 09:58 kolesnukm
точно так як із всім )
Filabatya
Member

Повідомлення

Блок живлення 12v3a, 3 модуля не можуть бути економними, а моє китайське гімно може як і 3000т
цікаво наскільки він сильно лупить
artko
Member

Повідомлення

Filabatya: 13.11.2024 09:58 kolesnukm
міряли, типові 6..10вт(до 15вт з активними радіомодулями) їсть. ви забуваєте, що там усб у наявності,

Відправлено через 35 секунд:
kolesnukm: 13.11.2024 09:56 Linksys на ОЛХ вже біля 1800-1900 грн. що взагалі топ за ці гроші
в мене є один зайвий :) 1900грн - то його собівартість, якщо амазон + нп...
kolesnukm
Member

Повідомлення

Filabatya: 13.11.2024 10:34 Блок живлення 12v3a, 3 модуля не можуть бути економними, а моє китайське гімно може як і 3000т
цікаво наскільки він сильно лупить
так тут теж багато нюансів, от із звичайним павером і кабельком повишайкою на 12 в мене цей Linksys i Google Nest в якого блок на 14V 1.1A працюють а Xiaomi 3000t постійно в ребуті
strang
Member

Повідомлення

`а моє китайське гімно може як і 3000т`
це не те гімно де пару сторінок назад писали шо требе бп міняти на потужніший бо роутер нестабільно працює? :D
Filabatya
Member

Повідомлення

якраз про це подумав, але як підключив до марсіви, а там 1.5а на блочку 1а, так і забив, треба перевірити. китайці пси, завжди в чомусь налюблять, перевіряв на станції їсть 6вт в простої разом з онушкою що 1вт жре(мова про бе5000)
l-m
Member

Повідомлення

artko: 13.11.2024 11:33 міряли, типові 6..10вт(до 15вт з активними радіомодулями) їсть.
Це з 12В?
Бо з 220В з його стандартним БЖ більше - від 10 Вт, а далі залежно від навантаження на Ві-фі, рекорд що бачив 18 Вт, в середньому 16-17 при закачці на 900 мбітах через 5 Ггц. Середнє з десятком клієнтів (серед них одна слейв года меш) десь ~11.3-11.5 Вт. Але й БЖ трохи теплий, раптом там втрати 30%.
Відповісти