Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

dead_rat: 12.11.2024 04:19Принаймні у шоссерів це було близько 2010 року, а так основні параметри рам(reach, stack, кути нахилу вилки і підсидільного штиря) однакові.
в МТБ все міняється років за 5. те що зараз кантрі було раніше ДХ
Kauil
Member

Повідомлення

waryag: 12.11.2024 06:51Я не знаю, яке село і дороги в автора, в загальному випадку там щось між не дуже і відвертим жахом, тому МТБ - нормальний варіант. 26 колеса - нормальний варіант зекономити (звичайно, не до рівня ашан-двоподвіса автора).
Є декілька вулиць без покриття, а так всюди асфальт. Ну, а на трасі весело, хто їхав з Павлограду по р51 в сторону Донецької обл. думаю бачив :)
Довго шукав, трапився мені на олх один продавець, в них є і магазин в Гостомелі, доставляють по Україні поки що дивлюсь там.
Знайшов під свій бюджет 4 варіанти, чи варте тут щось уваги? Розмістив в порядку перше що більше подобається, як раз дво підвіс на останньому місці(мабуть доведеться відмовитись від нього).
спойлер
https://www.velopotok.com/store/product ... za-28.html
https://www.velopotok.com/store/product ... 71628.html
https://www.velopotok.com/store/product ... tu-28.html
https://www.velopotok.com/store/product ... ar-28.html
hentakiboy
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.11.2024 02:49 hentakiboy
Сучасний мтб байк має бути на бустових осях з uhd одною зіркою спереду і колесами не менше 27.5. Не кажучи вже про геометрію яка дозволить розкрити потенціал топ комплектуючих. І ви праві час найважливіше в крос кантрі чи фрірайді тому або 29 або мулет. І ціни на олх про це теж кажуть. За ці 2кг прибавки на вазі отримуєте накат і комфорт не падати в ямки чисто через розмір колеса, тай з вагою не все так однозначно, карбоновий алі байк буде теж до 12кг на не самому дубовому вілсеті для ендуро
photo_3_2024-11-11_23-31-17.jpg
Я за веломодой не гонюсь, мне нравиться то что было вершиной разработки своего времени, 9скоростей сзади потому что эти кассеты и звезды очень крепкие , и цепь не узкая, все что будет идти с одной звездой спереди будет убиваться в несколько раз быстрее, а я может и за всю жизнь не сотру свои компоненты так как езжу аккуратно, и 2 звезды спереди имеют поддержку для натяжителя

из последнего к примеру взял самый топовый аморт ohlins cane creek 3500 грн) и самый топовый натажитель 500грн, посадка мондракера отличается от радона это чуствуется сразу даже равновесие держится легче и посадка будто в пару раз комфортней она какая-то более естественная сидится намного удобней , я б такой велик уже не менял
photo_2024-11-12_11-59-15.jpg
100уе и велик уже как у топ спортсменов 10 лет назад, я ж повторяю именно эти модели комплектующих были кругом на каждом втором веле топовых мировых спортсменов, на а ктото сидит и размер колес меряет для чегото там

это даже прекрасно что создали разветвление тех кто понимает с приятными ценниками и тем кому можно втюхать большие колеса и они будут платить двойной, тройной прайс
Hotspur
Member

Повідомлення

hentakiboy: 12.11.2024 12:07100уе и велик уже как у топ спортсменов 10 лет назад, я ж повторяю именно эти модели комплектующих были кругом на каждом втором веле топовых мировых спортсменов, на а ктото сидит и размер колес меряет для чегото там
я на всякому їздив і скажу що вели 2005-2015-2025 таки різні. між 2015 і 2025 різниця не критична якщоо вони хоча б середнього рівня а 2005 і 2025 - 2025 таки сильно кращий, не дивлячись на обвіс, це про МТБ. рами сильно довші. кути гостріші, покришки ширше, вилки з більшим ходом, кантрі зараз 120 мм, а це було трейл років 7-10 тому. загалом вел за 3000 доларів 2025 кращий ніж за 15 000 доларів 2005, але гірший ніж 15 000 доларів 2015
Filabatya
Member

Повідомлення

А кенйон гравел на алюм рамі і з карбоновою вилкою набагато дорожчий на олх? 105шімано? На простому рулі
Мені теж 38, але шось ці вельчики з посилань в дипресію заганяють
Hotspur
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.11.2024 13:00А кенйон гравел на алюм рамі і з карбоновою вилкою набагато дорожчий на олх? 105шімано? На простому рулі
на флетбарі це їх ще знайти треба. вони не супер популярні
waryag
Member

Повідомлення

Kauil: 12.11.2024 11:59Є декілька вулиць без покриття, а так всюди асфальт. Ну, а на трасі весело, хто їхав з Павлограду по р51 в сторону Донецької обл. думаю бачив :)
Довго шукав, трапився мені на олх один продавець, в них є і магазин в Гостомелі, доставляють по Україні поки що дивлюсь там.
Знайшов під свій бюджет 4 варіанти, чи варте тут щось уваги? Розмістив в порядку перше що більше подобається, як раз дво підвіс на останньому місці(мабуть доведеться відмовитись від нього).
Типові дорожники з приблизно однаковим навісним.
Двопідвіс не треба, а так вибирайте, що більше подобається (гляньте на резину, сідло, ліхтар і т.п.).
Також зверніть увагу, що там великі розміри рам.
Барбарис
Member

Повідомлення

Kauil, головне подивитися гальма(чи вертаються в початкове положення, однакові зазори, без перекосів по зносу колодки), планетарку(заміна поллвина або третина вартості, хоча на фото ніби непогано виглядають) і як перемикається.
А взагалі такі старі рами щось задорого, там у планетарки накат може бути гігантський. Поруч трібан на осях, то буде явно краще варіянт.
dead_rat
Member

Повідомлення

Kauil
Варіанти якісь дуже дорогі.
Я по акціі брав аналог того першого в магазі за 129 євро

І найголовніше, щоб вам підходив розмір рами. Не уявляю як його підібрати по інтернету, бо рекомендації веловиробників це пальцем у небо
Kauil
Member

Повідомлення

dead_rat: 13.11.2024 16:26І найголовніше, щоб вам підходив розмір рами. Не уявляю як його підібрати по інтернету, бо рекомендації веловиробників це пальцем у небо
Та я теж поняття не маю, сам магазин пише приблизно під який зріст, і не на всих оголошеннях. Вже не знаю, що робити, іншого варіанту, як по інтернетах брати в мене немає. Трохи щось я вже засумнівався чи варто саме зараз брати, хотів поки гривня не по 50, бо накрутять з 13 до 18 потім.
dead_rat: 13.11.2024 16:26Варіанти якісь дуже дорогі.
Я по акціі брав аналог того першого в магазі за 129 євро
Ну, так ми в різних країнах живемо))
dead_rat
Member

Повідомлення

Kauil
А який хоч зріст у вас?
Kauil
Member

Повідомлення

dead_rat
172
Hotspur
Member

Повідомлення

скоріш за все м розмір якщо стандартні ноги по довжині

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
заміниа собі задне колесо на МТБ. обід за 4 роки пішов тріщинами всередині, щоб побачити треба було знімати безкамерну ленту :weep: :weep: :weep: . добре що не їздив далі :weep: а то мурзіку б підвіс вже менше людей вибирало :gigi:
mumu
Member

Повідомлення

Kauil: 12.11.2024 11:59Знайшов під свій бюджет 4 варіанти, чи варте тут щось уваги?
такі на Волині по 5-6к продають.
ось уже значно цікавіше:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/klas ... shop_basic
і ростовка підходить
dead_rat
Member

Повідомлення

Це скоріше S розмір, подекуди М.
В мене 176 і я здебільшого М і у деяких виробників S.

Моя мтб має розмір підсиділа 21 і мені завелика, а отой перший вел за 13к має підсиділ 23. То без шансів, лише яйця відбивати.

Доречі, збільшити вел поставивши довший винос легше, ніж вкоротити, то я б дивився S і намагався перевірити розмір по гуглу хочаб.
Hotspur
Member

Повідомлення

mumu: 13.11.2024 17:29ось уже значно цікавіше
гарний вел тільки шатуни важкі
dead_rat
Member

Повідомлення

mumu: 13.11.2024 17:29
Kauil: 12.11.2024 11:59Знайшов під свій бюджет 4 варіанти, чи варте тут щось уваги?
такі на Волині по 5-6к продають.
ось уже значно цікавіше:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/klas ... shop_basic
і ростовка підходить
Норм варіант, хороше питання чи 50 розмір не завеликий. У Німців багато велів оверсайз, Каньйон наприклад для моіх 176 см це S

ПС. Сайт Калькофа повна фігня, але каже що 50 розмір наче підходить.
Барбарис
Member

Повідомлення

Kauil, для України вони теж задорогі, хіба шо на них нові планетарки. Калькоф виглядає більш ніж живим.
dead_rat, маю Стівенс(50-а рама або 55см, як вони маркують) і для моїх 176 хотілось би трохи більшу.
_Andrik_
Member

Повідомлення

Зараз підбір велоса=одягу , пам'ятаю як вже років 30+ тому по селі россікав під рамою на "Україні" від ХВЗ , щастя аж перло в усі боки :lol:, штанина від ланцюга чорна та в дірках бо регулярно зажовувало :laugh:. Гальма через раз спрацьовували :eek:. А прокрути, ммммм...
Соркі. Хвилинка ностальгії :rotate:
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 13.11.2024 18:13 dead_rat, маю Стівенс(50-а рама або 55см, як вони маркують) і для моїх 176 хотілось би трохи більшу.
Поставте винос на 1 см довше.
І в чому саме скарга на розмір рами?

Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
_Andrik_: 13.11.2024 18:29 Зараз підбір велоса=одягу , пам'ятаю як вже років 30+ тому по селі россікав під рамою на "Україні" від ХВЗ , щастя аж перло в усі боки :lol:, штанина від ланцюга чорна та в дірках бо регулярно зажовувало :laugh:. Гальма через раз спрацьовували :eek:. А прокрути, ммммм...
Соркі. Хвилинка ностальгії :rotate:
Це все звичайно здорово. От мені дідусь розповідав у дитинстві яке щастя було істи кукурудзяну муку, мочиш руки в тереш в них муку щоб зробити червʼячків. Але часи змінилися і я не можу погодитися з дідусем.

Так і з веліком. Можно і під рамою на Україні проїхати, але можна і якось зручніше для себе зробити
Відповісти