Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
DEVES
Member

Повідомлення

Truchmann
Не жмись и купи ASUS TUF Gaming AX3000 V2
Foxgl
Member

Повідомлення

Avenger80: 10.11.2024 23:07 Bender911
Ax3000t можна прошити на OpenWRT і буде все працювати як треба
heidfeld
Member

Повідомлення

Truchmann: 10.11.2024 23:10 Мені головне не швидкість в 3000 гігабіт на секунду, а надійність. 100 мегабіт на секунду мені цілком вистаче. Звичайно хотілося би купити дешевше ніж 80 євро
та бери Keenetic Starter и никого не слушай. Качество и возможности прошивки тебя приятно удивят.

а то тебе тут насоветуют всякий мусор вроде хлаоми и тому подобного барахла.
Avenger80
Member

Повідомлення

heidfeld
Ну давай проанализируем. Первое - это моральный аспект (это надо упомянуть всё-таки - компания связана с рашкой). Второе - та модель, которую ты советуешь, она на сегодняшний день морально устарела (только 2,4Ггц). Дальше - это всё-таки некий оверпрайс - любая модель этой фирмы. Но... качество и возможности прошивки на высоте, надёжность тоже. Все те у кого есть кинетик (светлые) - это могут подтвердить, эти устройства работают годами, с большими возможностями и надёжно работают. https://keenetic.ua/uk/products Truchmann - это абсолютно не реклама и не руководство к действию, это просто как оно есть в действительности, если отбросить всякие срачи. Вы покупайте, что хотите, любой роутер любой марки, главное почитайте отзывы и форумы по этой модели.
strang
Member

Повідомлення

брати в 2к24 роутер без 5Ггц... ну треба або геть не розуміти шо робиш, або навпаки добре розуміти де і як використовувати.

Отправлено спустя 5 минут 15 секунд:
heidfeld: 11.11.2024 09:34а то тебе тут насоветуют всякий мусор вроде хлаоми и тому подобного барахла.
ще місяць назад просив порадити шось із саме із гімна, а тут офігенний спеціаліст по роутерам став
viewtopic.php?p=3862383#p3862383

Код: Виділити все

что самое лучшее из самого дешевого? ну прям самое дно по цене, тенда, тп линк, мерксис и че там еще есть.
(с)
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

heidfeld: 11.11.2024 09:34
Truchmann: 10.11.2024 23:10 Мені головне не швидкість в 3000 гігабіт на секунду, а надійність. 100 мегабіт на секунду мені цілком вистаче. Звичайно хотілося би купити дешевше ніж 80 євро
та бери Keenetic Starter и никого не слушай. Качество и возможности прошивки тебя приятно удивят.

а то тебе тут насоветуют всякий мусор вроде хлаоми и тому подобного барахла.
Сам рекомендує лайно мамонта, ще й як дівчинка ображається, коли в це лайно носом ткнули. :facepalm:
Avenger80
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov
Он прав в одном, если отбросить срачи.
heidfeld: 11.11.2024 09:34Качество и возможности прошивки тебя приятно удивят.
и надо добавить, что с коробки, а не с прошивками альтернативных прошивок и т.д.
В остальном промахнулся. :)
AI_Avenger
Member

Повідомлення

Насправді Кінетики дуже хороші й по функціональності, можливостям, та інтерфейсом, тривалою та якісною техпідтримкою. Єдине що можна закинути їм - це відсутність підтримки найостанніших нововведень, на кшталт Wi-Fi7 (але це поки що), та можливим зв'язком з РФ (принаймні, раніше точно були). Ну й ціна не сама низька, хоча ті ж Асуси зі схожим або кращим функціоналом коштують дорожче. Купляти якусь китайчатину у погоні за низькою ціною, а потім мучитися з інтерфейсом та прошивками - як на мене таке. Але кожен вибирає що для нього важливіше.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.11.2024 12:02 AlexKuzovkov
Он прав в одном, если отбросить срачи.
heidfeld: 11.11.2024 09:34Качество и возможности прошивки тебя приятно удивят.
и надо добавить, что с коробки, а не с прошивками альтернативных прошивок и т.д.
В остальном промахнулся. :)
Я ж нічого поганого про вможливості прошивки не говорю. Але чи потрібно воно все на цьому .....
heidfeld
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: 11.11.2024 11:49 Сам рекомендує лайно мамонта
аргументы будут? или как обычно начнется разговор про никому не нужный wi-fi 5 и тому подобное. Вот честно, что вы по нему подключаете что вам нужны сверх скорости? Для больших скоростей лучше кабель кинуть, на тв например и скорость выше и задержки меньше. Для того чтобы лазить в телефоне дома по сайтам нафиг тот wi-fi 5 не нужен.
Kimonoy
Member

Повідомлення

> Для того чтобы лазить в телефоне дома по сайтам нафиг тот wi-fi 5 не нужен.

ну взагалі-то в твоєму кінетік стартер древній n стандарт. І тут річ не в тому що це 2.4 ГГц, бо 2.4 ГГц є в актуальному 802.11ax навіть. А річ в тому что там, в n, застарівші старі алгоритми модуляції, корекції похибок і тд. Простими словами 802.11n буде дуже погано себе показувати десь в панельному будинку, коли той же ж 802.11ax на тих самих 2.4 ГГц - значно краще.

До слова сказати, між 802.11n і ax - загубився ще ac стандарт, про який тут не згадується навіть. Тобто коли розроблювався n стандарт такої радіозашумленості взагалі не було від слова зовсім. Думайте.
Dremjke
Member

Повідомлення

Kimonoy: 11.11.2024 12:39До слова сказати, між 802.11n і ax - загубився ще ac стандарт, про який тут не згадується навіть. Тобто коли розроблювався n стандарт такої радіозашумленості взагалі не було від слова зовсім. Думайте.
Тому доварищу нету дела до ac и ax, у него очень специфическое мышление и критерии к выбору техники. Чем рудиментарнее устройство, тем лучше, ведь за царя Гороха оно когда-то было топовым :lol:
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

heidfeld: 11.11.2024 12:26
AlexKuzovkov: 11.11.2024 11:49 Сам рекомендує лайно мамонта
аргументы будут? или как обычно начнется разговор про никому не нужный wi-fi 5 и тому подобное. Вот честно, что вы по нему подключаете что вам нужны сверх скорости? Для больших скоростей лучше кабель кинуть, на тв например и скорость выше и задержки меньше. Для того чтобы лазить в телефоне дома по сайтам нафиг тот wi-fi 5 не нужен.
Які можуть бути аргументи, якщо ти навіть не розумієш що рекомендуєш?
Avenger80
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov
Dremjke
Но, с другой стороны люди до сих пор и вот это берут, раз он продаётся :gigi: - https://pn.com.ua/md/85801/ Правда не знаю, зачем такой покупать в 2024г.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.11.2024 12:55 AlexKuzovkov
Dremjke
Но, с другой стороны люди до сих пор и вот это берут, раз он продаётся :gigi: - https://pn.com.ua/md/85801/
Так цей кінет теж саме. Тільки дорожче :)
Avenger80
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov
Но...но... оно вроде тоже самое, но не совсем тоже самое, дело в нюансах, кинетик будет стабильнее и функциональнее и как бы парадоксально это не звучало, мощнее. :) Убедился на собственном опыте когда-то, что TP-link с более мощным железом начисто слил кинетику на более слабом железе во всём. Archer C60 V.2 vs Keenetic Extra KN1710.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.11.2024 12:59 AlexKuzovkov
Но...но... оно вроде тоже самое, но не совсем тоже самое, дело в нюансах, кинетик будет стабильнее и функциональнее и как бы парадоксально это не звучало, мощнее. :) Убедился на собственном опыте когда-то, что TP-link с более мощным железом начисто слил кинетику на более слабом железе во всём. Archer C60 V.2 vs Keenetic Extra KN1710.
На n протоколі в панельці в місті це все однаково лайно. Такий тп-лінк валяється десь в столі вже не знаю скільки років. Так, про с=всяк випадок. :).

P.S. У мене стоїть ruckus h510. Працює роками без перезавантажень. Тільки прошивку оновлюю. Порівнював його з кінетами, руіджи і зовсім китайцями типу тенди.
Рівень сигналу на китайцях не говорить ні про що. Тобто сигнал через 2 стіни є, а швидкості не дуже.
Хоча Руіджи мене здивував. Нормально працював. Але там АХ вже був.
Avenger80
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: 11.11.2024 13:13На n протоколі в панельці в місті це все однаково лайно. Такий тп-лінк валяється десь в столі вже не знаю скільки років. Так, про с=всяк випадок. :).
Ну это да. Полностью с вами согласен. :) Хотя, у меня телевизор на 2,4Ггц (больше не умеет) - пробовал и Youtube и фильм по DLNA в 60Гб - всё нормально идёт. И телевизор стоит достаточно далеко от роутера и в другой комнате. Панельный многоэтажный дом. Это так, по приколу. На самом деле к этому же телевизору подключена приставка Ugoos X3 Pro по кабелю 1Гбит и по такому каналу идёт основное потребление контента.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.11.2024 13:21
AlexKuzovkov: 11.11.2024 13:13На n протоколі в панельці в місті це все однаково лайно. Такий тп-лінк валяється десь в столі вже не знаю скільки років. Так, про с=всяк випадок. :).
Ну это да. Полностью с вами согласен. :) Хотя, у меня телевизор на 2,4Ггц (больше не умеет) - пробовал и Youtube и фильм по DLNA в 60Гб - всё нормально идёт. И телевизор стоит достаточно далеко от роутера и в другой комнате. Панельный многоэтажный дом. Это так, по приколу. На самом деле к этому же телевизору подключена приставка Ugoos X3 Pro по кабелю 1Гбит и по такому каналу идёт основное потребление контента.
Так у вас на 2.4, як і у мене, сидять тількі тормозні девайси, які не вміють в АС, АХ. А ті що вміьб сидять на 5 і їм ті що на 2,4 не заважають. На відміну від лайна мамонту :)
Truchmann
Member

Повідомлення

Так на чому зупинитися, хлопці?
Ось знайшов вторинний ринок на ціско, де ціни починаються з 36,50 євро:
https://www.usedcisco.de/de/router/?p=2&o=3&n=12
Чи все там теж дурня?

Або асус найліпшій у моєму випадку?:
DEVES: 10.11.2024 23:29 Truchmann
Не жмись и купи ASUS TUF Gaming AX3000 V2
Чи купити якийсь кінет?

Я мешкаю у ціглянному будинкові і роутер через стінку.
Відповісти