Останні статті і огляди
Новини
Выбор монитора
-
Igbin
Member
Свегер дивно, потім знайошов такий обзор на MSI MAG 274QRF-QD E2 і там видно його меню і є вкладка "PIP/PBP
-
den55den
Member
мені здається що в якомось ютуб обзорі говорили, що є така функція в цього монітора https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-mag- ... 422528760/ , но можу помилятисяСвегер: ↑ 08.11.2024 18:35 IgbinЖоден із вказаних вами моніторів не підтримує функцію Picture-in-Picture (PIP) та Picture-by-Picture(PBP) Для прикладу, на скріншоті додав монітор Dell U2724DE, який цю функцію підтримуєIgbin: ↑ 08.11.2024 13:12
може хто знає чи є в ціих моніторах функція одночасного виводу двох зображень з різних джерел ? (наприклад пк і ноут підключенні до одного монітора)
https://www.displayspecifications.com/b ... 7c0a2db801
-
Свегер
Member
Igbin den55den
Як ви вже зрозуміли, я подивився інформацію про PIP/PBP на сайті Displayspecifications, але й там також трапляються помилки. Хотя, це непоганий каталог, який заповнюють ентузіасти і їм комфортно користуватись для попереднього вибору монітора. Але, краще за все, скачувати документацію на монітор на сайті виробника і все перевіряти.
Ось тут на 21 сторінці вказують про підтримку PIP в режимі 1280x1440 на 60hz
https://uk.msi.com/Monitor/MAG-274QRF-Q ... ort#manual
Як ви вже зрозуміли, я подивився інформацію про PIP/PBP на сайті Displayspecifications, але й там також трапляються помилки. Хотя, це непоганий каталог, який заповнюють ентузіасти і їм комфортно користуватись для попереднього вибору монітора. Але, краще за все, скачувати документацію на монітор на сайті виробника і все перевіряти.
Ось тут на 21 сторінці вказують про підтримку PIP в режимі 1280x1440 на 60hz
https://uk.msi.com/Monitor/MAG-274QRF-Q ... ort#manual
-
Юрий Сергеевич
Junior
Свегер, а насчёт Dell Alienware AW2724DM что подскажешь? можно брать?
-
Свегер
Member
Юрий Сергеевич
Брак, звісно, може попастися, але з Dell в основному, якщо є якийсь брак - то він виявляється відразу і ви зможете повернути його протягом 14 днів...
Звісно, що можна. Dell - це топові монітори, що використовують якісні комплектуючі деталі, в них добре налаштоване ПО, мають заводське калібруванням, від бюджетних до топових моделей. Можете спокійно підбирати під ваш бюджет той монітор, який вам більше подобається і підходить по характеристикам.Юрий Сергеевич: ↑ 08.11.2024 21:37 Свегер, а насчёт Dell Alienware AW2724DM что подскажешь? можно брать?
Брак, звісно, може попастися, але з Dell в основному, якщо є якийсь брак - то він виявляється відразу і ви зможете повернути його протягом 14 днів...
- спойлер
- Коли забиратимете, подивіться, щоб монітор був запакований заводським не переклеєним скотчем, щоб виявитися не першим покупцем у цього монітора. Вмикати монітор з вулиці відразу не можна, тільки через кілька годин, щоб прийняв кімнатну температуру (це щодо холодної пори року)! Вдома перевіряєте на всілякі дефекти – биті пікселі, сильні засвічення, глоу ефект – у темряві, заливкою екрана різними кольорами. Можете і в пункті видачі спробувати перевірити на дефекти, але там зможете побачити, тільки якщо сильні засвічення або якийсь битий піксель, може помітите. І, якщо раптом будете повертати, то не кажіть про конкретний дефект, що ви виявили, а просто скажіть, що болять очі не підходить і все, а то можуть почати тягати по сервісах і у вас закінчиться термін в 14 днів для повернення!!!
Який би монітор ви не вибрали, якщо буде час та бажання, напишіть відгук, як вам монітор, може ще комусь згодиться інформація при виборі монітора!
-
Юрий Сергеевич
Junior
Звісно, що можна. Dell - це топові монітори, що використовують якісні комплектуючі деталі, в них добре налаштоване ПО, мають заводське калібруванням, від бюджетних до топових моделей. Можете спокійно підбирати під ваш бюджет той монітор, який вам більше подобається і підходить по характеристикам.
маленько напрягает шо у него бп встроенный.
- спойлер
- Коли забиратимете, подивіться, щоб монітор був запакований заводським не переклеєним скотчем, щоб виявитися не першим покупцем у цього монітора. Вмикати монітор з вулиці відразу не можна, тільки через кілька годин, щоб прийняв кімнатну температуру (це щодо холодної пори року)! Вдома перевіряєте на всілякі дефекти – биті пікселі, сильні засвічення, глоу ефект – у темряві, заливкою екрана різними кольорами. Можете і в пункті видачі спробувати перевірити на дефекти, але там зможете побачити, тільки якщо сильні засвічення або якийсь битий піксель, може помітите. І, якщо раптом будете повертати, то не кажіть про конкретний дефект, що ви виявили, а просто скажіть, що болять очі не підходить і все, а то можуть почати тягати по сервісах і у вас закінчиться термін в 14 днів для повернення!!!
Який би монітор ви не вибрали, якщо буде час та бажання, напишіть відгук, як вам монітор, може ще комусь згодиться інформація при виборі монітора!
маленько напрягает шо у него бп встроенный.
-
alexdemua
Member
Всім, хто шукає щось типу 27 дюймів, 2к, 160 Грец на IPS панелі раджу звернути увагу на Lenovo Legion R27q-30.
Їх якийсь час не було в продажу, але зараз наче завезли всюди.
Я довго вибирав монітор, передивився огляди майже по всім моделям, що в нас продаються та зупинився на Dell G2724D.
Перебрав їх штук 5 - тільки в одному не було битих пікселів.
Але що гірше - це практично в кожному екземплярі засвіти та дикий глоу, який шпарить з кутів такими "ліхтарями", що перегляд будь-якого темного контенту викликає тільки роздратування.
І це на зниженій яркості і не в абсолютно темному приміщенні.
До того ж рівномірність білого гуляла що капець. Може пару екземплярів були наче ок, а в інших - жовтить/синить + помітні полоси затемнення по краях.
Єдине що більш-менш було ок - це калібровка кольорів з коробки, швидкість матриці та зовнішній вигляд ніжки подобався.
Ще передивився штуки 3 MSI MAG 274QRF-QD E2.
Та сама фігня - биті пікселі, засвіти, глоу, до того ж у нього глоу якийсь з фіолетовим відтінком, тому чорний, що на IPS і так не дуже чорний, ще й фіолетовим віддавав.
У MSI ще й кольори налаштовані значно гірше, ніж у Dell, але то ще таке, можна відкалібрувати.
А от глоу, засвіти та биті пікселі - це триндець, з ними нічого не зробиш.
Lenovo Legion R27q-30 розглянув вже як варіанти типу "ну на всяк випадок спробую", бо подивився на ютубі порівняння з G2724D і відповідно огляду він виявився в деяких моментах навіть трохи краще.
Lenovo ще в магазині вразив своїм чорним, який на диво відрізнявся від Dell та MSI.
Засвітів взагалі немає.
Глоу ледь-ледь помітний в куточках в невеликих розмірах, в порівнянні знову ж таки з Dell та MSI - можна сказати, що його немає.
Правда з двох, які я дивився - в одному був битий піксель. Але щодо засвітів та глоу - обидва екземпляри приємно здивували.
З кольорами також все чудово: білий без жовтизни/синьови з коробки, інші кольори - порівнюючи з відкаліброваним монітором поруч - все супер. Хоча якщо що - налаштування дуже гнучкі, все можна зробити під себе.
Мені міняти нічого не довелось, окрім як понизив яскравість до 40.
Тут на форумі писали, що в нього типу сильно виражений кристалічний ефект - особисто я не помітив. Як на мене, то у G2724D він відчувався сильніше. При тому, що антиблікове покриття у Lenovo виявилося ефективніше - у мене вікно збоку і на G2724D відблиск трохи заважав, а тут - все ок.
Швидкість матриці без питань, g-sync працює.
Єдине що ніжка мені візуально не подобається, але це взагалі не важливо, відносно інших плюсів.
Ще й ціна на нього на 1,5-2 тис нижча, ніж у Dell/MSI.
Можливо, мені просто пощастило з екземпляром, не знаю.
Але обидва екземпляри Lenovo, що я дивився - були на порядок краще, ніж найкращий з 5-ти екземплярів Dell.
Тому якщо щось з цього сегменту шукаєте - спробуйте, можливо і вам пощастить.
Я довго вибирав монітор, передивився огляди майже по всім моделям, що в нас продаються та зупинився на Dell G2724D.
Перебрав їх штук 5 - тільки в одному не було битих пікселів.
Але що гірше - це практично в кожному екземплярі засвіти та дикий глоу, який шпарить з кутів такими "ліхтарями", що перегляд будь-якого темного контенту викликає тільки роздратування.
І це на зниженій яркості і не в абсолютно темному приміщенні.
До того ж рівномірність білого гуляла що капець. Може пару екземплярів були наче ок, а в інших - жовтить/синить + помітні полоси затемнення по краях.
Єдине що більш-менш було ок - це калібровка кольорів з коробки, швидкість матриці та зовнішній вигляд ніжки подобався.
Ще передивився штуки 3 MSI MAG 274QRF-QD E2.
Та сама фігня - биті пікселі, засвіти, глоу, до того ж у нього глоу якийсь з фіолетовим відтінком, тому чорний, що на IPS і так не дуже чорний, ще й фіолетовим віддавав.
У MSI ще й кольори налаштовані значно гірше, ніж у Dell, але то ще таке, можна відкалібрувати.
А от глоу, засвіти та биті пікселі - це триндець, з ними нічого не зробиш.
Lenovo Legion R27q-30 розглянув вже як варіанти типу "ну на всяк випадок спробую", бо подивився на ютубі порівняння з G2724D і відповідно огляду він виявився в деяких моментах навіть трохи краще.
Lenovo ще в магазині вразив своїм чорним, який на диво відрізнявся від Dell та MSI.
Засвітів взагалі немає.
Глоу ледь-ледь помітний в куточках в невеликих розмірах, в порівнянні знову ж таки з Dell та MSI - можна сказати, що його немає.
Правда з двох, які я дивився - в одному був битий піксель. Але щодо засвітів та глоу - обидва екземпляри приємно здивували.
З кольорами також все чудово: білий без жовтизни/синьови з коробки, інші кольори - порівнюючи з відкаліброваним монітором поруч - все супер. Хоча якщо що - налаштування дуже гнучкі, все можна зробити під себе.
Мені міняти нічого не довелось, окрім як понизив яскравість до 40.
Тут на форумі писали, що в нього типу сильно виражений кристалічний ефект - особисто я не помітив. Як на мене, то у G2724D він відчувався сильніше. При тому, що антиблікове покриття у Lenovo виявилося ефективніше - у мене вікно збоку і на G2724D відблиск трохи заважав, а тут - все ок.
Швидкість матриці без питань, g-sync працює.
Єдине що ніжка мені візуально не подобається, але це взагалі не важливо, відносно інших плюсів.
Ще й ціна на нього на 1,5-2 тис нижча, ніж у Dell/MSI.
Можливо, мені просто пощастило з екземпляром, не знаю.
Але обидва екземпляри Lenovo, що я дивився - були на порядок краще, ніж найкращий з 5-ти екземплярів Dell.
Тому якщо щось з цього сегменту шукаєте - спробуйте, можливо і вам пощастить.
-
voyt9
Member
Ну все) крапку у виборі ставиш) теж вагався саме між цими варіантами надіюсь і мені пощастить, замовляюalexdemua: ↑ 08.11.2024 23:29 Всім, хто шукає щось типу 27 дюймів, 2к, 160 Грец на IPS панелі раджу звернути увагу на Lenovo Legion R27q-30.
П.с я так розумію єдиний нюанс, що 180гц це маркетинг?
-
alexdemua
Member
voyt9
Я думав раніше написати, але вже дочекався як пройшли 2 тижні користвування - поки що дійсно задоволений, сподіваюсь, що так буде і надалі)
Як отримаєте - напишіть тут про враження.
Бажаю щоб пощастило, але якщо що - можна пробувати перезамовити.
Як не крути - з зсвітами та глоу у IPS це, зазвичай, лотерея.
По базовим характеристикам (IPS 27/2к/160+ Hz) - зараз на ринку кілька десятків аналогів на будь-який смак.
Тільки про засвіти та глоу, які є рандомними від панелі до панелі, в характеристиках нічого не пишуть.
Особисто для мене - це критичне питання. А багато хто не заморочуєтсья, купує та користується монітором з цими нюансами, щасливі люди:)
Я думав раніше написати, але вже дочекався як пройшли 2 тижні користвування - поки що дійсно задоволений, сподіваюсь, що так буде і надалі)
Як отримаєте - напишіть тут про враження.
Бажаю щоб пощастило, але якщо що - можна пробувати перезамовити.
Як не крути - з зсвітами та глоу у IPS це, зазвичай, лотерея.
По базовим характеристикам (IPS 27/2к/160+ Hz) - зараз на ринку кілька десятків аналогів на будь-який смак.
Тільки про засвіти та глоу, які є рандомними від панелі до панелі, в характеристиках нічого не пишуть.
Особисто для мене - це критичне питання. А багато хто не заморочуєтсья, купує та користується монітором з цими нюансами, щасливі люди:)
-
Юрий Сергеевич
Junior
тю, и шо мне теперь делать? подсобрать на Dell или взять хоть завтра Lenovo...?
-
alexdemua
Member
Юрий Сергеевич
Якщо ви про AW2724DM - взагалі не зрозуміло за що там майже удвічі більше віддавати грошей.
Я теж його розглядав, але подивився оцей огляд - там порівняння з G2724D. І між ними різниця взагалі невелика, а в чомусь дешевший навіть кращий, на думку автора відео.
Характеристики там +/-, а висока ціна ніяк не гарантує кращу ситуацію з засвітами та глоу.
Якщо ви про AW2724DM - взагалі не зрозуміло за що там майже удвічі більше віддавати грошей.
Я теж його розглядав, але подивився оцей огляд - там порівняння з G2724D. І між ними різниця взагалі невелика, а в чомусь дешевший навіть кращий, на думку автора відео.
Характеристики там +/-, а висока ціна ніяк не гарантує кращу ситуацію з засвітами та глоу.
-
Юрий Сергеевич
Junior
alexdemua
в броузере текст норм виден? буквы/цифры не плывут? у меня 90% времени-работа именно в броузере.и 1-2 часика в игрульки
в броузере текст норм виден? буквы/цифры не плывут? у меня 90% времени-работа именно в броузере.и 1-2 часика в игрульки
-
alexdemua
Member
Юрий Сергеевич
Я 90% часу за ним теж або в браузері, або в софті для 3д - взагалі ніяких питань.
Порівнюючи з g2724d - сидів за ним майже 2 тижні - різниці майже нема, може навіть Lenovo трохи приємніший для очей.
Я 90% часу за ним теж або в браузері, або в софті для 3д - взагалі ніяких питань.
Порівнюючи з g2724d - сидів за ним майже 2 тижні - різниці майже нема, може навіть Lenovo трохи приємніший для очей.
-
Юрий Сергеевич
Junior
понял,благодарю. блин эти рога в леново портят всё впечатление.из-за них отпадает желание его взять,хоть и рабочее место у меня вместительное.думаю насчёт кронштейна.alexdemua: ↑ 09.11.2024 02:36Lenovo Legion R27q-30
-
alexdemua
Member
Юрий Сергеевич
Так, нога і мені взагалі не подобається, але надійна, тримає чітко, монітор не хитається, коли чіпляю стіл. І візуально вже майже звик, не настільки вона виявилась страшною, як я думав.
І так, завжди можна докупити кронштейн.
Так, нога і мені взагалі не подобається, але надійна, тримає чітко, монітор не хитається, коли чіпляю стіл. І візуально вже майже звик, не настільки вона виявилась страшною, як я думав.
І так, завжди можна докупити кронштейн.
-
Юрий Сергеевич
Junior
alexdemua
а измерь пожалуйста длину ног.
не своих,подставки)
а измерь пожалуйста длину ног.
не своих,подставки)
Востаннє редагувалось 09.11.2024 12:28 користувачем Юрий Сергеевич, всього редагувалось 1 раз.
-
Melofon
Member
А для чего тогда существуют официальные сайты и страницы конкретных моделей, я всегда смотрю там после того как посмотрю на Displayspecifications чтобы удостовериться в правдивости инфы бо там реально бывают ошибки.Свегер: ↑ 08.11.2024 21:22Як ви вже зрозуміли, я подивився інформацію про PIP/PBP на сайті Displayspecifications, але й там також трапляються помилки.
Отправлено спустя 9 минут 40 секунд:
Так Alienware это премиальный игровой дочерний бренд корпорации Dell так что тут ничего удивительного что у них могут быть очень похожие по многим хар-кам модели но Alienware будет дороже.alexdemua: ↑ 09.11.2024 02:12 Юрий Сергеевич
-
Юрий Сергеевич
Junior
премиальность то в чём?мне по факту не нужны эти свистелки перделки и подсветочки.моник будет просто ближайшие 4-5 лет стоять на 1 месте и всёMelofon: ↑ 09.11.2024 12:36Alienware будет дороже
-
Igbin
Member
який все-таки краще Dell G2724D чи MSI MAG 274QRF-QD ? (на Lenovo нема pip/pbp)
-
Dark-seer
Member
Что вы тут выбираете, берите легенду https://www.reviewcentre.com/reviews56715.html