Acer представляє нові маршрутизатори для геймерів та офісу

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Acer представляє нові маршрутизатори для геймерів та офісу

Чергова глянцева іграшка з одним роком підтримки.
Простіше один раз зібрати конфіг потужний роутер + пое свіч + вай фай точка операторського класу. і міняти вайфайку.
Але для дому взагалі не бачу сенсу з wifi 6e або 7. Wifi 6 ax на частоті 5ггц забезпечує хороше покриття і швидкості. Тим паче 6e та 7 не мають backward compatibility з поточними девайсами.

тож - маркетингова пластмаска
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Поддержка обновлений это вообще больная тема у многих производителей. Год или максимум два, обновляют, а потом все, покупай новый.
И ремонта роутеров тоже часто нет, ибо запчастей нет, если сломался на гарантии то поменяют на такой же или вернут деньги, а после гарантии только выбрасывать, официальные сервисы их не чинят, привет Asus-у и всем подобным производителям)))
yupi
Member

Повідомлення

n+gibat[]r: 08.11.2024 13:35Год или максимум два, обновляют, а потом все, покупай новый.
А зачем роутер обновлять? Прошивку? Или что имелось ввиду?
У меня уже какой-то хлаоми лет 12 работает, раз настроил и более не лазил туда. :dontknow:
Grava
Member

Повідомлення

yupi: 08.11.2024 15:56зачем роутер обновлять
Дайте модель вашого роутера і я скажу скільки у нього вразливостей :rotate:
alexeygalas: 08.11.2024 10:20Простіше один раз зібрати конфіг потужний роутер + пое свіч + вай фай точка операторського класу. і міняти вайфайку.
Це вдома не потрібно 99.999999% користувачів.
Я таким користувався, і зараз в мене девайс з opnsense + Xiaomi be7000 як свіч та точка доступу, але це лише подивитися що воно таке :D
yupi
Member

Повідомлення

Grava
А что эти уязвимости мне сделают? За 12 лет если ничего не сделали. :rolleyes:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Grava
Ну а в мене Mikrotik Rb5009 в якості роутера (докупив ще L009 щоб зекономити пару ват і викинути з ланцюжка свіч ан випадок відключень), D-Link DGS-1100-05PDV2 (живиться від пое мікротіка і живить вайфайку, ну і комутує декілька ланок) і вайфайка Grandstream GWN7630 AC 4x4:4. Покриває всю квартиру сама.
такий конфіг вже років 5 окрім RB5009. купив його коли перейшов на гігабітний інет. до ньго був hEX S (RB760). 2 провайдери (воля по міді і резервний місцевий провайдер через xpon sfp стік dfp-34x-2c2) failover.

І все з присутнього отримує оновленя як фічер так і безпеку. От тільки задумався замінити 7630 на AX 7664. І то не знаю чи варто, бо швидкість навіть занадто висока по wifi і прийом сигналу теж. тож не знаю чи я щось виграю. WPA3 Personal з оновленнями давно завезли на точку.

А ці рогачі реально тільки кожен рік міняй - оновлень нема, в ядрі або в протоколі шифрування знайшли вразливість - фіг хто фікс викатає. Останній в мене був TP-Link TL-WDR4300 і то на OpenWRT бо від вендора не дочекаєшся оновлень. Після цього зрозумів - краще купити щось операторське і спати спокійно.
Grava
Member

Повідомлення

yupi
Можливо нічого, а може Ви вже частина ботнету, просто про це не знаєте.
Tesseract
Member

Повідомлення

Connect X6E виглядає цікаво, бо якщо у нього в середині Квалком, то з часом має з'явитись підтримка сторонніх прошивок. Правда з такою ціною уже краще купити Linksys LN1301 на OLX. Усе інше під великим питанням. Якщо воно на платформі Медіатек, то з часом на них також з'являться альтернативні прошивки. Але якщо там Броадком, як у більшості Асусів, то це іграшки виключно для невибагливих домашніх користувачів.
Відповісти