Інтернет = 1 Гбіт/с

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Adamantium
Ghost

Повідомлення

murzik: 05.11.2024 09:47
crumd: 05.11.2024 09:25Триолан в Харькове
як люди в Харкові все ще живуть?
примерно так же, как Днепре, Запорожье, Сумах и так далее...

Отправлено спустя 1 минуту 12 секунд:
crumd
вон Вега в Днепре за гиг 250 грн, и пока вроде тенденции к повышению нет.
без света работает, 800 МБит по вечерам отдает
dimon2277
Member

Повідомлення

Patruletz: 05.11.2024 12:39
Avenger80: 05.11.2024 12:25Триолан будет повышать цену до 330грн за 100Мбит и за гигабит не знаю сколько
з 1 грудня
100 - 195грн 1гігабіт - 360

на КС за моб.звязок та гігабітний інет плачу 370грн
ммм 360, в мене на районі 450 за гіг зараз просить
київстара та макснета немає в домі( вже б перейшов з тріолана
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

З такими цінами за інет сильно грошей не заробиш, це факт. В мене в місті (Біла Церква, Київська обл.) теж ціни повзуть догори, - зміна в оподаткуванні (перехід зі спрощеної системи на загальну якщо я правильно зрозумів), та й в цілому десь рік на одному рівні тримались. Ну в нас провайдерів вистачає, навскидку 7-8 провайдерів які по місту та району пропонують як оптику (PON) так і класичний ethernet (від нього всі поступово відмовляються, що й не дивно). В середньому +/- 300-400грн за гігабіт.
destructX
Member

Повідомлення

В мене Київстар, все разом за 175 грн звязок+інет 100мб+тв, + 70грн доплата за опцію гігабіту в місяць. Шара
Royter
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 05.11.2024 22:23 З такими цінами за інет сильно грошей не заробиш, це факт. В мене в місті (Біла Церква, Київська обл.) теж ціни повзуть догори, - зміна в оподаткуванні (перехід зі спрощеної системи на загальну якщо я правильно зрозумів), та й в цілому десь рік на одному рівні тримались. Ну в нас провайдерів вистачає, навскидку 7-8 провайдерів які по місту та району пропонують як оптику (PON) так і класичний ethernet (від нього всі поступово відмовляються, що й не дивно). В середньому +/- 300-400грн за гігабіт.
Повезло вам, у меня подорожало два раза с перерывом месяц терь гигабит GEPON 600грн 650 мбит и это не передел и не село а город обл центр.

Отправлено спустя 2 минуты 45 секунд:
destructX: 05.11.2024 22:25 В мене Київстар, все разом за 175 грн звязок+інет 100мб+тв, + 70грн доплата за опцію гігабіту в місяць. Шара
И как работает когда света нет? у меня он вторым идёт тариф для пенса 175грн.
destructX
Member

Повідомлення

Royter: 06.11.2024 15:48 И как работает когда света нет? у меня он вторым идёт тариф для пенса 175грн.
Жахливо)) Годині 2 поки акуми на криші не посідають) А літом, в пік виключень, і двух не було, гпон-а нема :-P
Евгений King
Member

Повідомлення

destructX: 05.11.2024 22:25 В мене Київстар, все разом за 175 грн звязок+інет 100мб+тв, + 70грн доплата за опцію гігабіту в місяць. Шара
Приблизно аналогічно, у мене також КС, комбо тариф, 200грн за 1Г, безлім в мережі КС, 20Гб мобільного інету, котрий накопичується якщо не використовується, 1200 хвилин на всі інші оператори на місяць. Рахуючи майже постійну акцію, коли платиш 600грн і отримуєш знижку в 25% - ціна КС 150грн на міс цілком влаштовує, рахуючи пакет наданих послуг.
Так само резерву у КС фактично нема, влітку тримав 2хв :lol:
Тому прийшлось підключати Водафон (Вега) gpon за 300грн на міс, чисто аби був резерв.
Загалом КС доволі гарно страхує, бо Вудафон стабільно двічі на міс якість роботи проводять :dontknow:
Avenger80
Member

Повідомлення

Евгений King: 06.11.2024 16:32у мене також КС, комбо тариф, 200грн за 1Г
Евгений King: 06.11.2024 16:32Водафон (Вега) gpon за 300грн на міс
Вот как так получается, в чём подвох такого демпинга?.. :) Когда у основных операторов гигабит, та ещё и не GPON - 400+грн (это те, кто весь город держат). И уже в теме писали, что около 400грн - это как бы стандартная цена в основном.
destructX
Member

Повідомлення

Avenger80: 06.11.2024 16:38
Вот как так получается, в чём подвох такого демпинга?.. :) Когда у основных операторов гигабит, та ещё и не GPON - 400+грн (это те, кто весь город держат). И уже в теме писали, что около 400грн - это как бы стандартная цена в основном.
Ну я абузив ціну через заявку на відключення послуг, в мойому випадку ТВ. Вони звонять і пропонують тариф трішки гірше але в рази дешевше. Мене як раз це влаштовувало)
А гігабіт у мене йде як доп.опція, за 70 грн, захотів - підключив коли треба)

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Евгений King: 06.11.2024 16:32
Приблизно аналогічно, у мене також КС, комбо тариф, 200грн за 1Г, безлім в мережі КС, 20Гб мобільного інету, котрий накопичується якщо не використовується, 1200 хвилин на всі інші оператори на місяць. Рахуючи майже постійну акцію, коли платиш 600грн і отримуєш знижку в 25% - ціна КС 150грн на міс цілком влаштовує, рахуючи пакет наданих послуг.
Так само резерву у КС фактично нема, влітку тримав 2хв :lol:
Тому прийшлось підключати Водафон (Вега) gpon за 300грн на міс, чисто аби був резерв.
Загалом КС доволі гарно страхує, бо Вудафон стабільно двічі на міс якість роботи проводять :dontknow:
Ну я планував Укртелеком підключити, у нас по місту в них гпон нормальний, але обстріли закінчились та якось стало западло :laugh:
А так, стосовно дом.інтернету, до КС взагалі ніяких питань. За рік може разок полежить, розривів нема, пінг в нормі. От моб.звязок - жах, у мене майже не ловить в квартирі.
Евгений King
Member

Повідомлення

Avenger80: 06.11.2024 16:38
Це якийсь прорахунок ринку, НашНет та Ланет в Києві подумали що раз вони акб на оборудку виставили і люди вишикувались в чергу до них - то можна косити бабло лопатами.
Тим часом Водафон (Вега) просто підминає собі абонів, безоплатним підключенням і нормальною ціною. До речі у них 1Г гпон 250грн, то я ще додатково 50грн плачу за білу адресу.
Коли у Ланет зара мінімалка по Києву 340грн за виту пару і підключення платне, 1000грн за звичайний інет і 2400 за підключку PON.
У нашнет 350грн за 1Г витої пари і теж платне підключення, але увага, до кінця місяця акція з безоплатним підключенням, як щедро :gigi:
crumd
Member

Повідомлення

Avenger80: Вот как так получается, в чём подвох такого демпинга?..
Почему демпинга? Крупные компании со своими скоростными сетями. Просто позже вышли на рынок кабельного интернета. Вероятно, после последнего повышения цен местечковыми барыгами типа Трианала клиентская база начнёт перетекать к ним.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

crumd
Товариш підключив собі по акції Ланет 1Гбіт/сек. на рік за 99грн. 99грн за рік Карл! Оптикою gpon, -товариш в селі. І це здається весною цього року було. Як вам такий не демпінг. :)
Alligator
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 06.11.2024 19:23 crumd
Товариш підключив собі по акції Ланет 1Гбіт/сек. на рік за 99грн. 99грн за рік Карл! Оптикою gpon, -товариш в селі. І це здається весною цього року було. Як вам такий не демпінг. :)
Контракт приносив рогатий дядько та підписували кров'ю? :shuffle:
Евгений King
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 06.11.2024 19:23 crumd
Це було півтора року тому, десь у середині літа 2023 акційна пропозиція пропала
У Ланет зараз навіть банальне підключення витою парою майже 1000 коштує по Києву, а gpon взагалі 2400
То ж знайомий ваш просто вчасно підключив
Я так само скористався цією халявою, 1Г витої пари при ціні 9грн на міс, акція на рік, а коли почали дерти по 340грн змирився, бо обіцяли 20 годин резерву, по факту в літку в момент повної дупи 20 годин перетворились у 1-2 години, поступово, їх акб не встигали заряджатись. Я скаржився, пообіцяли що встановлять втричі потужнішу зарядку, у них стояли 0.5А а обіцяли поверх ще додати 1.5А. По факту через 2 міс телефоную, а вони і в ус не дули - для вашої заявки зарядного пристрою не вистачило, чекайте. Набрав Водафон і з'їхав з цього недопровайдера на gpon за 250грн/міс.

PS: Ланет хитрожопі))), як почались перші відключення, вони всім абонам казали, якщо хочете резерв, надайте нам АКБ LiFePo4!!!, заводського виконання тільки, не самосбор, не кислотні і т.д., тільки LiFePo4 і ми встановимо їх на обладнання. Це в момент перших відключень, коли ціни таких АКБ були не просто космічні, вони були захмарні.
crumd
Member

Повідомлення

Евгений King: Набрав Водафон і з'їхав з цього недопровайдера на gpon за 250грн/міс.
То есть, для бегства от алчности местечковых интернет-барыг остаётся два варианта - Водафон и Киевстар.
Avenger80
Member

Повідомлення

crumd
Может и так... Но тут понимать надо - а есть ли покрытие нормальное, ну ладно Киевстар, а Водафон? К примеру, у нас Триолан и Воля - это вообще два основных провайдера и весь город под ними, в меньшей степени - Макснет, хотя тоже старается расширить зону покрытия, а вот остальные - ой не факт, что будет покрытие. А особенно ваш мегапопулярный Водафон, когда смотрел его покрытие год назад где-то - это вообще, чуть ли не в прямом смысле было два дома на мегаполис (может не так смотрел, конечно).
crumd: 08.11.2024 09:30То есть, для бегства от алчности местечковых интернет-барыг остаётся два варианта - Водафон и Киевстар.
хорошо там где нас нет - есть такое выражение. :) Хотя 330грн за 100Мбит/c и это обычная витая пара, не GPON (а оно действительно так и есть с 01.12.2024г.) как-то многовато, если честно. Вот почему Триолан в этом плане и не нравился - 100Мбит/c и 1Гбит/c - нет промежуточных тарифов, т.е. за 1Гбит/c я должен буду платить 450грн или сколько там - это много, а 100Мбит/с - это мало по скорости, но и цену уже повышают до 330грн - а не до фига ли?
crumd
Member

Повідомлення

Avenger80: А особенно ваш мегапопулярный Водафон, когда смотрел его покрытие год назад где-то - это вообще, чуть ли не в прямом смысле было два дома на мегаполис (может не так смотрел, конечно).
Киевстар точно есть - закидал своими бумажками. Тарифы 100 Мб витая пара и 1Гб GPON.
Водафон - у них только тариф 1Гб GPON. Так что Киевстар более гибкий по тарифам.
Барбарис
Member

Повідомлення

У мого оператора до 1000Мб - 300 грн. В самі завантажені години не менше 750 по кабелю було. 50 та 100 відповідно за 200 і 250. Працюють по Вінницькому району та приватному секторі, де великі оператори не заходять. Резервне живлення є, швидкість не падає, найменші тарифи зазвичай і перевищували вказану в договорі, обслуговування в любі години.
Foxgl
Member

Повідомлення

У моєму рідному місті (Сумська область) 100 мбіт -170 грн, 200 мбіт 240 грн. Але довелося виїхати в інший обласний центр. Тут основних провайдера 2 і ціни однакові 345 грн за 100 мбіт і 500 за гігабіт. Є ще локальні провайдери у них бувають ціни приємніші. Але я нажаль не попадаю в їх зони покриття.
sanya555
Member

Повідомлення

Евгений King: 08.11.2024 01:55У Ланет зараз навіть банальне підключення витою парою майже 1000 коштує по Києву, а gpon взагалі 2400
С Ланетом с 21 года, с момента когда Триолан поднял стоимость с 180 до 300 за гиг, тоже по какой то акции подключался, типа подключайся, и не плати пол года, по факту вышло 7 месяцев халявы. Да, цена за это время подросла со 199 до 269, сейчас 339 за гиг, но все акции для новых абонентов на месте, во всяком случае для Киева. И бесплатное подключение, либо платишь 1199 при подключении и юзаешь 12 месяцев. По акумам да было такое, что предлагали самим купить, в соседнем подъезде люди воспользовались предложением, потом уже ланет поставил и у нас. Из того что помню, 8 часов точно выдерживал

Відправлено через 8 хвилин 54 секунди:
Добавлю, в Триолане никогда не было бесплатного подключения, и хотя вроде как бесплатно, но ты платишь за кабель, и я в свое время заплатил дважды. Первый раз мне было пофиг какой тот кабель, а это оказалась не медь, и как появился гиг, я переключился и начались проблемы. Купил сам кабель, причем метраж нифиговый, коробка на втором этаже, я живу на девятом, переложили, и все стало красиво до 21 года.

Из акций в Триолане я помню только одну - пришли результат спидтеста, и по итогам, первых 100 мест получат месяц халявы, я взял бронзу :lol: то есть третье место :gigi:
Вот тот результат за 2014 год, в акции суммировали цифры, и кстати с того времени я его не побил, либо download больше, либо upload
спойлер
Зображення
Відповісти