Dell latitude e5530

Все вопросы о ноутбуках
Відповісти
Автор
Повідомлення
afhpwnd
Member

Повідомлення

Добра всім!
Маю в наявності ноутбук Dell latitude e5530.
Працює чудово, але є маленький нюанс:
При звичайній роботі - ноут працює при малому навантаженні в пасивному режимі вентилятора, коли температура значно підвищується, то вентилятор починає маслати на обертах 3200-3300 (це по заводу так), потім після охолодження знову йде у пасив.
При перегляді кіношки з харду теж працює без зайвих звуків і охолодження вкрай рідко заускається.
Але, якщо запустити відосик на ютубі, то кулер майже одразу починає маслати на 3200-3300 і так, поки дивишься відео з ютюба.
В біосі ніяких налаштувань системи охолодження немає, зміна електроживлення вінди ніяк на це не впливає.
Ніхто з подібним не стикався, є якісь варіанти побороти це? Хочеться тиші при перегляді ютюб.
Donate
Member

Повідомлення

afhpwnd: 03.11.2024 13:36 Добра всім!
Маю в наявності ноутбук Dell latitude e5530.
Працює чудово, але є маленький нюанс:
При звичайній роботі - ноут працює при малому навантаженні в пасивному режимі вентилятора, коли температура значно підвищується, то вентилятор починає маслати на обертах 3200-3300 (це по заводу так), потім після охолодження знову йде у пасив.
При перегляді кіношки з харду теж працює без зайвих звуків і охолодження вкрай рідко заускається.
Але, якщо запустити відосик на ютубі, то кулер майже одразу починає маслати на 3200-3300 і так, поки дивишься відео з ютюба.
В біосі ніяких налаштувань системи охолодження немає, зміна електроживлення вінди ніяк на це не впливає.
Ніхто з подібним не стикався, є якісь варіанти побороти це? Хочеться тиші при перегляді ютюб.
Права кнопка миші, статистика...
Зображення
ютуб вже давно юзає всюди VP9

Відкриваємо інфу по Intel Quick Sync Video
спойлер
Зображення
Тобто нативно все це буде юзатись лише з сьомого покоління все що нижче буде на процессорі =(

Як варіант спробувати якись зовнішній плеер типу mpv чи mpc-hc і подивитися на скільки нижче навантаження через них... Але це кожний ролик кидати туди
afhpwnd
Member

Повідомлення

Donate
Я вимкнув vp8, 9
В мене:
Codecs
av01.0.09M.08 (399) / opus (251)
і проц, якщо що - і3 3110М
Donate
Member

Повідомлення

afhpwnd: 03.11.2024 13:59 Donate
Я вимкнув vp8, 9
В мене:
Codecs
av01.0.09M.08 (399) / opus (251)
і проц, якщо що - і3 3110М
Ну так с AV01 ще гірше :laugh:

Щоб воно не використовувало ЦП потрібно щоб кодек розумів блок декодування/кодування якщо ні сам розумієш.
AFU_power
Member

Повідомлення

afhpwnd
Постав розширення h264fy
Donate
Member

Повідомлення

AFU_power: 03.11.2024 14:14 afhpwnd
Постав розширення h264fy
Зображення

:rotate:

Як мінімум на фуріфоксі дійсно працює
Charger
Member

Повідомлення

Можна спробувати h264ify для хрому чи лисички.
AFU_power
Member

Повідомлення

Donate: 03.11.2024 14:19
AFU_power: 03.11.2024 14:14 afhpwnd
Постав розширення h264fy
Зображення

:rotate:

Як мінімум на фуріфоксі дійсно працює
На хроміумі(не хромі) тоже
afhpwnd
Member

Повідомлення

h264ify встановлене.
Я не розумію чому саме при просмотрі ютюба така шляпа виходить? Бо при звичайному браузінгу все в порядку.
температури також не високі

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Додаю скріншоти
спойлер
1.png
2.png
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

afhpwnd: 03.11.2024 14:26Я не розумію чому саме при просмотрі ютюба така шляпа виходить? Бо при звичайному браузінгу все в порядку.
тому шо розробники браузерів пк\ смартфонів роблять шляпу. Щоб - випустили нове оновлення на браузер, або нову вінду версія 51, через неділю 51,1 - викинув пк\смартфон на смітник, купуй новий. Через неділю випустили 51,2 - знову викинув на смітник - знову купуй новий :rotate: :D

Розробники заробили, виробники пк\смартфона заробили, п'ють гуляють ;) :beer: Через неділю знову гуляти :rotate: :up:
Браузер і Ютуб найбільш використовувані і популярні речі в інтернеті. Більшість із 8 -ми мільярдів населення людства, мають доступ до інтернету. От і склади 2+2 які будуть заробітки і гулянки B-)
Відповісти