Предлагаю обсудить TeamGroup представила модулі пам'яті DDR5-7200 стандарту CAMM2
а чим нова форма краща за традиційну?
Останні статті і огляди
Новини
TeamGroup представила модулі пам'яті DDR5-7200 стандарту CAMM2
-
KimRomik
Member
-
Megaclite
Member
ВсімKimRomik: ↑ 02.11.2024 11:17 а чим нова форма краща за традиційну?
-
Ekz0rcyst
Member
KimRomik
Megaclite
Максимально предметна розмова )))
Megaclite
Максимально предметна розмова )))
-
VovaVMS
Member
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 11/133794/KimRomik: ↑ 02.11.2024 11:17 Предлагаю обсудить TeamGroup представила модулі пам'яті DDR5-7200 стандарту CAMM2
.
"Особливістю нового рішення була на 57% менша товщина порівняно з чотирма SO-DIMM за аналогічної місткості (128 Гбайт).
Для підключення такого модуля ОЗУ використовується спеціальний роз'єм із пружинними контактами."
А тут реальний екземпляр модулі пам'яті DDR5 стандарту CAMM2 від TEAM.
Тобто можна зробити Macbook або інший любий ультрабук із змінним модулем пам'яті або двома. Також дозволяють ставити модулі один на один (Stacked).
І тепер Apple не скажуть: "дуже товсті модулі і ми Не можемо" (!?, у мене є ноут такої товщини де обидва DDR4 SO-DIMM міняються). Тепер прийдеться говорити - не хочемо дати вам щось міняти , в тому числі карти пам'яті.
-
KimRomik
Member
Є в мене старий ноутбук з впаяною пам"яттю 4 гб. За 6 років експлуатації вище 4 гб не знадобилось, але якби в мене була потреба в додатковій пам"яті, то я скоріш купив б інший ноутбук. Бо зразу видно, що коли софтові апетити ростуть, то тут потрібні в придачу ще більш потужні цпу/гпу, а одним лише збільшенням обсягу пам"яті не обійдешся.VovaVMS: ↑ 02.11.2024 15:42https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 11/133794/KimRomik: ↑ 02.11.2024 11:17 Предлагаю обсудить TeamGroup представила модулі пам'яті DDR5-7200 стандарту CAMM2
.
"Особливістю нового рішення була на 57% менша товщина порівняно з чотирма SO-DIMM за аналогічної місткості (128 Гбайт).
Для підключення такого модуля ОЗУ використовується спеціальний роз'єм із пружинними контактами."
А тут реальний екземпляр модулі пам'яті DDR5 стандарту CAMM2 від TEAM.
Тобто можна зробити Macbook або інший любий ультрабук із змінним модулем пам'яті або двома. Також дозволяють ставити модулі один на один (Stacked).
І тепер Apple не скажуть: "дуже товсті модулі і ми Не можемо" (!?, у мене є ноут такої товщини де обидва DDR4 SO-DIMM міняються). Тепер прийдеться говорити - не хочемо дати вам щось міняти , в тому числі карти пам'яті.
-
kornuolis
Junior
KimRomik: ↑ 02.11.2024 11:17 Предлагаю обсудить TeamGroup представила модулі пам'яті DDR5-7200 стандарту CAMM2
-
Dynamite
Member
Для компактных систем хорошее решение, ну если с обратки на матери слот разместят.
Из плюсов обычной, первое время так точно - возможность продать
-
my4a4oc
Member
А охлаждение оперативки? Я думаю с обратной стороны мат платы его можно сказать вообще не будет, а на стандартной диммке корпусные вентили воздух гоняют, процессорное охлаждение так же участвует в обдуве.
-
DuckRider
Member
1. проблем с цпу кулером нет, те старые кулера практически вымерли, только ноктуа калек делает до сих порkornuolis: ↑ 02.11.2024 16:09KimRomik: ↑ 02.11.2024 11:17 Предлагаю обсудить TeamGroup представила модулі пам'яті DDR5-7200 стандарту CAMM2
2. Дуалканал занятый 48гб плашкой - это мусор. 4 порта более гибкие в конфигурации, позволяют напихать не две, а 4 таких плашки
3. Каким образом вода там легче ставится, если плашки лежат бутербродом и нормально снять тепло можно столько с верхней? Такая же костыльная система как и с обычными плашками. Ну и в целом, если на память нужна вода - то такая память идет в задницу
4. Ну тут, судя по статьям, да
5. Если разница и будет, то на 1 градус, при этом стандартная компоновка охлаждается подхватываемым воздухом с цпу кулера, т.е по дефолту находится в лучших условиях.
В общем, стандарт для ноутов, для пк это нафиг не нужно, а лезет всё это из-за того, что сама по себе ддр5 - кривое недоделаное ущербное создание, как и контроллеры памяти в современных процах, как и экранирование в современных платах, за которые каждый раз хотят всё больше денег. Давно пора перелезть на многоканал и не сношать владельцам головы
-
ronemun
Advanced Member
Цікаво, як з розгоном при 1й планці. Охолодити не проблема.
Пишуть що краща якість сигналу - отже частоти будуть вищі, якщо чіпи зможуть
старий ddr вже давно проситься в смітник, все таки 125мм розтягнути сигнальні лінії на частоті 7+ ГГц проблема.
sodimm 65мм ще терпимо, але площа мала для багатьох чіпів, і під ним неможливо щось напаяти- неефективне використання тестоліту
Пишуть що краща якість сигналу - отже частоти будуть вищі, якщо чіпи зможуть
старий ddr вже давно проситься в смітник, все таки 125мм розтягнути сигнальні лінії на частоті 7+ ГГц проблема.
sodimm 65мм ще терпимо, але площа мала для багатьох чіпів, і під ним неможливо щось напаяти- неефективне використання тестоліту