OpenAI додає в ChatGPT функцію веб-пошуку

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити OpenAI додає в ChatGPT функцію веб-пошуку

Якщо написати обидва запити в старий добрий гугл, то внізапна відповідь така сама
Alex646
Member

Повідомлення

Це для тупих, хто навіть гуглом користуватись не вміє.
AFU_power
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.11.2024 10:00Якщо написати обидва запити в старий добрий гугл, то внізапна відповідь така сама
Alex646: 01.11.2024 11:50Це для тупих, хто навіть гуглом користуватись не вміє.
Ви обидва або не знаєте що це таке, або не вмієте задавати запити. Гугл вам може видавати суху інфу, яку ви будете розбирати самостійно, а це займає час. Чатгпт може знайти, наприклад законопроект, прочитати його з підпунктами актуальну версію, завдяки пошуковику, зробити коротку витримку та знайти вам необхідні пункти та підпункти, на які ви можете зіслатись, наприклад, коли вас пакуватиме ТЦК в бусік :gigi:
dead_rat
Member

Повідомлення

AFU_power
Я знаю як це працює, я навіть підіймав локально LLM від Ллами, підкидував їй векторну бд і індексував туди книгу, щоб перевірити чи зможе воно відповідати на питання по книзі.

Ні не може.

Те як воно шукає закони, дякую, посміявся. Особливо з вижимки закону, бо вся суть закону, що мають велику роль УСІ слова. Ну і останнє, коли вас пакує тцк, закони на паузі
cypherspy
Junior

Повідомлення

AFU_power: 01.11.2024 11:56 пункти та підпункти, на які ви можете зіслатись, наприклад, коли вас пакуватиме ТЦК в бусік :gigi:
Пункт 5, підпункт 3 магії Хогвардсу - авада кедавра глаціус! І всі бусіфікатори заморожені... І ти їм Конституцією по губам :rolleyes:
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

AFU_power: 01.11.2024 11:56 Ви обидва або не знаєте що це таке, або не вмієте задавати запити. Гугл вам може видавати суху інфу, яку ви будете розбирати самостійно, а це займає час. Чатгпт може знайти, наприклад законопроект, прочитати його з підпунктами актуальну версію, завдяки пошуковику, зробити коротку витримку та знайти вам необхідні пункти та підпункти, на які ви можете зіслатись, наприклад, коли вас пакуватиме ТЦК в бусік :gigi:
Ось тут тестували різні ШІ, просили підібрати підсвітку для акваріума 60 літрів довжиною 50 см: viewtopic.php?f=14&t=124551&p=3830063#p3830063 Всі відповіді були неправильні, бо пропонувало лампи більш довгі, ніж потрібно :-/
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.11.2024 12:02 AFU_power
Я знаю як це працює, я навіть підіймав локально LLM від Ллами, підкидував їй векторну бд і індексував туди книгу, щоб перевірити чи зможе воно відповідати на питання по книзі.

Ні не може.

Те як воно шукає закони, дякую, посміявся. Особливо з вижимки закону, бо вся суть закону, що мають велику роль УСІ слова. Ну і останнє, коли вас пакує тцк, закони на паузі
Може. Тільки ресурсів треба побільше чим 8B ллама.
По перше треба векторизацію книги робити на 1000+ вимірів, а не 200-300 як працює ллама локально.
По друге треба пошук задавти з більш складними звязками.

Спробуй це саме зробити в ажурі, на нормальних моделях, правда коштувати буде дорожче набагато.
dead_rat
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs
Саме так, щоб воно було спроможно відповідати на прості питання по книзі, треба підкинути ресурсів що мама не горюй і ще погратися з індексацією того текста. І отримаємо?

В Гуглі за замовченням є гаджет погоди, а ми підкинули датацентр і АІ за нас загуглив і відобразив свій гаджет з погодю. Правда трохи гірше, але з АІ.
AFU_power
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.11.2024 12:02Особливо з вижимки закону, бо вся суть закону, що мають велику роль УСІ слова.
Еее, ноу, не зовсім, залежно від закону. Там є пункти, один вказує на одне, інший на інше, є постанови КМУ до закону додатком, там тонна тексту і щоб для свого розуміння іноді легше прогнати ШІ, щоб він ці офіційні тексти скоротив на хлопський розум
Hells Angels
Member

Повідомлення

AFU_power: 01.11.2024 17:01є постанови КМУ до закону додатком
спойлер
Є закон про Мобілізацію та мобілізаційну підготовку. Де у статті 23 є частина 1 і купа пунктів по яких можна отримати відстрочку. По дефолту так має бути. А є постанова 560 котра вертить закон як болт гайку :laugh: Хочеш по закону, йдеш у тцк посилаєш всіх на 3 букви, подаєш до суду і чекаєш пів року, виграєш 100%, а от тцк може просто підтвердити твою відстрочку і без комісії міськвиконкому :laugh: але то ніхто не робить то всім посрати :dontknow:
Alexsandr
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.11.2024 12:02 AFU_power

Ні не може.

Это не та локальная которая сильно упрощена? И таких ИИ локальных есть несколько с разным объемом. Та, что от 12 гиг если правильно помню уже на что-то то способна говорят.

Отправлено спустя 2 минуты 53 секунды:
SergiusTheBest: 01.11.2024 13:33
Ось тут тестували різні ШІ, просили підібрати підсвітку для акваріума 60 літрів довжиною 50 см: viewtopic.php?f=14&t=124551&p=3830063#p3830063 Всі відповіді були неправильні, бо пропонувало лампи більш довгі, ніж потрібно :-/
Только сегодня Копилот послал подбирать фунгицид к ветеринару :)
AFU_power
Member

Повідомлення

Hells Angels: 01.11.2024 17:38
AFU_power: 01.11.2024 17:01є постанови КМУ до закону додатком
спойлер
Є закон про Мобілізацію та мобілізаційну підготовку. Де у статті 23 є частина 1 і купа пунктів по яких можна отримати відстрочку. По дефолту так має бути. А є постанова 560 котра вертить закон як болт гайку :laugh: Хочеш по закону, йдеш у тцк посилаєш всіх на 3 букви, подаєш до суду і чекаєш пів року, виграєш 100%, а от тцк може просто підтвердити твою відстрочку і без комісії міськвиконкому :laugh: але то ніхто не робить то всім посрати :dontknow:
От цей зараз якраз має купу додатків, в тому числі той самий від 18 травня. Багато хто зсилається на голий закон, забуваючи про той додаток
Patruletz
Member

Повідомлення

AFU_power: 01.11.2024 20:13Багато хто зсилається на голий закон, забуваючи про той додаток
постанова не має сили над законом, але живучи тут і зараз маємо такі реалії.
спойлер
знаю людину котра маючи повне право на відстрочку не може отримати її, тому що закон пише про наявність, а постанова ще й про догляд та проживання на одній площі(це з документів комісії, а вони взагалі мешкають у різних місцях село та місто) і чувак просто забив на це. Каже що документи у комісії(здаються оригінали) і має лише копію документа котрий підтверджує право на відстрочку і канає таке, тцк-шники скільки раз зупиняли і просто відпускали. :gigi:
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.11.2024 13:57 ArmagedoonZergs
Саме так, щоб воно було спроможно відповідати на прості питання по книзі, треба підкинути ресурсів що мама не горюй і ще погратися з індексацією того текста. І отримаємо?

В Гуглі за замовченням є гаджет погоди, а ми підкинули датацентр і АІ за нас загуглив і відобразив свій гаджет з погодю. Правда трохи гірше, але з АІ.
В мене на основному проекті дуже схожий на твій кейс реалізовували. Тільки не книжки а купу документації складної, в якій може розібратись тільки спеціаліст.
І правильно підкрутившки ембедінг модель і параметри для запитів в АПІ самого чата 4о. Відповідало воно дуже й дуже круто. Профільні спеціалісти були в стані "вау".
dead_rat
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs
А не памʼятаєш яку ллм заюзали?
Відповісти