Останні статті і огляди
Новини
інтернет = 1 Гбіт/с
-
Борщ
Member
Liquidator
Мда, потоку більшого брєда я ще не читав останнім часом, тут навіть коментувати важко. І наче в профілі 44 роки вказано.
Мда, потоку більшого брєда я ще не читав останнім часом, тут навіть коментувати важко. І наче в профілі 44 роки вказано.
-
crumd
Member
Почему бред? Если человек так выстроил домашнюю сеть что отдельный роутер ему не нужен. А то, что не бывает роутеров с нулевой задержкой сигнала и 100% вероятностью безотказной работы - тоже факт.Борщ: ↑ 01.11.2024 12:36 потоку більшого брєда я ще не читав останнім чаcoм
-
Борщ
Member
crumd
Там в його постах вистачало перлів.
Там в його постах вистачало перлів.
-
Rucha
Member
Це ти сам так вирішив, чи вони самі тебе попросили на ніч wifi вимикати? А вони взагалі знають, що всі нормальні люди мають wifi вдома цілодобово, а не лише "коли у тата увімкнутий комп"?Liquidator: ↑ 01.11.2024 11:28 когда надо лечь ночью спать = тогда спать ложатся все в семье, в таком случаях ни мне и никому в всемье интрент и тем боле вайфай не нужны
Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
Можна подумати, що бувають такі компи.crumd: ↑ 01.11.2024 12:50 А то, что не бывает роутеров с нулевой задержкой сигнала и 100% вероятностью безотказной работы - тоже факт.
-
Artem_K
Member
Приймайте у тему ))
На цьому тижні позвонив провайдер та сказав, що він зає.любився. з'ясовувати що з тією мережею коїться, та за свій рахунок всьому району ставить PON, що вчора і зробив.
На цьому тижні позвонив провайдер та сказав, що він зає.любився. з'ясовувати що з тією мережею коїться, та за свій рахунок всьому району ставить PON, що вчора і зробив.
-
Liquidator
Member
Ты сови перлы почитай А после в туалет сходи.
Відправлено через 10 хвилин 11 секунд:
1) Нормальные люди ночью спят, а не по "вайфаях сидят" и кода у тебя появятся совои дети тогда и поговорим об этом.Rucha: ↑ 01.11.2024 13:09Це ти сам так вирішив, чи вони самі тебе попросили на ніч wifi вимикати? А вони взагалі знають, що всі нормальні люди мають wifi вдома цілодобово, а не лише "коли у тата увімкнутий комп"?Liquidator: ↑ 01.11.2024 11:28 когда надо лечь ночью спать = тогда спать ложатся все в семье, в таком случаях ни мне и никому в всемье интрент и тем боле вайфай не нужны
Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:Можна подумати, що бувають такі компи.crumd: ↑ 01.11.2024 12:50 А то, что не бывает роутеров с нулевой задержкой сигнала и 100% вероятностью безотказной работы - тоже факт.
2) Какая же в таком случае "задержка" по кабелю 8 категории напрямую в сетевуху твоего компа? Ты высрал очередную порцию бреда чтобы показать, что ты реально не врубаешься, что прямое включение кабелем в сетевуху компа всегда и в 100% случаев и надежнее и быстрее, чем в твоей системе, когда ты тыкаешь тот же кабель в посредника - роутер, а потом другим кабелем или же по вайфаю берешь инет с этого устройства-посредника роутера? Так я тебе открою "большую тайну" - роутеры интернет не генерируют и тем боле качество подключения не улучшают, в лучшем случае самые дорогие инавроченые модели они его не так сильно ухудшают, но все равно ухудшают так как КПД любого устройства не бывает равно 100%.
-
Holdyfolds
Member
Господи, я вже не можу мовчати від цієї нісенітниці. Ви думаєте, що інтернет до вас йде напряму від Tier 1 провайдера, без комутації? Пакет пройде десяток роутерів та світчів, перш ніж попаде до вас додому. І щось затримок чи лагів ніяких немає, люди наче користуються інтернетом. Перестаньте нести цю антинаучну інформацію на простір форума, на якому сидять люди, що в цьому розбираються.Liquidator: ↑ 01.11.2024 14:30Ты сови перлы почитай А после в туалет сходи.
Відправлено через 10 хвилин 11 секунд:1) Нормальные люди ночью спят, а не по "вайфаях сидят" и кода у тебя появятся совои дети тогда и поговорим об этом.Rucha: ↑ 01.11.2024 13:09
Це ти сам так вирішив, чи вони самі тебе попросили на ніч wifi вимикати? А вони взагалі знають, що всі нормальні люди мають wifi вдома цілодобово, а не лише "коли у тата увімкнутий комп"?
Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
Можна подумати, що бувають такі компи.
2) Какая же в таком случае "задержка" по кабелю 8 категории напрямую в сетевуху твоего компа? Ты высрал очередную порцию бреда чтобы показать, что ты реально не врубаешься, что прямое включение кабелем в сетевуху компа всегда и в 100% случаев и надежнее и быстрее, чем в твоей системе, когда ты тыкаешь тот же кабель в посредника - роутер, а потом другим кабелем или же по вайфаю берешь инет с этого устройства-посредника роутера? Так я тебе открою "большую тайну" - роутеры интернет не генерируют и тем боле качество подключения не улучшают, в лучшем случае самые дорогие инавроченые модели они его не так сильно ухудшают, но все равно ухудшают так как КПД любого устройства не бывает равно 100%.
Чим відрізняється типовий світч від вашої мережевої карти? Просто поясніть, можливо мережеві інженери чогось не знають про мережеву модель OSI.
upd: шкода вашу сім'ю, бо тиран забороняє користуватися інтернетом тоді, коли їм це необхідно.
Востаннє редагувалось 01.11.2024 14:49 користувачем Holdyfolds, всього редагувалось 1 раз.
-
Rucha
Member
Тебе батьки не вчили не хамити незнайомим тобі людям? Бо можна потрапити в халепу...Liquidator: ↑ 01.11.2024 14:30 Ты высрал очередную порцию бреда чтобы показать, что ты реально не врубаешься
-
Avenger80
Member
Liquidator
Но есть одно но... в этом всём (не знаю как это на оптике всё, конечно, но там же тоже разного рода сварки, перегибы кабеля и т.д.), но если оператор тянет витую пару к абоненту, то иногда там можно упасть в обморок - скрутки, 8 жил переходящие в 4 жилы и снова 8 жил... да было и такое на 100Мбитах. А сколько всякого такого при прохождении от точки А до точки Б в оборудовании разных провайдеров и т.д. я только могу себе представить. И последние ваши золотые кабеля и типа ловля погрешности роутера уже особой роли не играют, так как до вас на пути всё может сделано из г... и палок, которые вы даже не видите, а если бы увидели - упали в обморок. Могу, конечно, ошибаться.
P.S. У нас у оператора иногда бывают такие случаи - исчез интернет, потом пояснение - коммунальщики рыли яму и повредили оптоволоконную магистраль - как они её чинят? Вот уже идёт какая-то сварка, уже может пошли микроскопические потери на пути (или нет?).
Но есть одно но... в этом всём (не знаю как это на оптике всё, конечно, но там же тоже разного рода сварки, перегибы кабеля и т.д.), но если оператор тянет витую пару к абоненту, то иногда там можно упасть в обморок - скрутки, 8 жил переходящие в 4 жилы и снова 8 жил... да было и такое на 100Мбитах. А сколько всякого такого при прохождении от точки А до точки Б в оборудовании разных провайдеров и т.д. я только могу себе представить. И последние ваши золотые кабеля и типа ловля погрешности роутера уже особой роли не играют, так как до вас на пути всё может сделано из г... и палок, которые вы даже не видите, а если бы увидели - упали в обморок. Могу, конечно, ошибаться.
P.S. У нас у оператора иногда бывают такие случаи - исчез интернет, потом пояснение - коммунальщики рыли яму и повредили оптоволоконную магистраль - как они её чинят? Вот уже идёт какая-то сварка, уже может пошли микроскопические потери на пути (или нет?).
-
Liquidator
Member
Конечно же все так и оно и есть. Однако же по факту роутер это еще один такой же узел возможной неисправности НО ЭТО УЖЕ ВАШЕ ОБОРУДАВАНИЕ, а все что там до него и т.д - это уже проблемы провайдера , он по договору взял обязанность до вас довести 1 Гигабит и как он это сделал на скрутках, или же при помощи кучи свичей, распред узлов и .тд и.т.п, - это уже пролемі провайдера.Avenger80: ↑ 01.11.2024 14:51 Liquidator
Відправлено через 6 хвилин 34 секунди:
Я думаю интернет ко мне по договору должен придти 1 Гигабит - а как его провайдер завел и поддерживает - меня не должно волновать - пусть хоть на скрутках, но если он в договоре написал даю столько то за такую то цену - я в праве на выходе с кабеля что он мне подвел по договору требовать определенного договором качества скорости и пингов и отсутствия лагов и т.д. и т.п.. Поэтому что там ДО - меня мало волнует, а все что я создам у себя дома - то моя проблема - и любой роутер какой бы он не был навороченый по факту - это потенциально доп. источник проблемы ибо он есть доп. устройством на пути интернета, которое может ломаться, может перегреваться, может иметь програмнее недочеты и т.д. и т.п. и не устанавливая его в принципе мы не имеем возможных проблем перечисленных выше, которые он внезапно может привнести - так понятнее?Holdyfolds: ↑ 01.11.2024 14:47Господи, я вже не можу мовчати від цієї нісенітниці. Ви думаєте, що інтернет до вас йде напряму від Tier 1 провайдера, без комутації? Пакет пройде десяток роутерів та світчів, перш ніж попаде до вас додому. І щось затримок чи лагів ніяких немає, люди наче користуються інтернетом. Перестаньте нести цю антинаучну інформацію на простір форума, на якому сидять люди, що в цьому розбираються.Liquidator: ↑ 01.11.2024 14:30
1) Нормальные люди ночью спят, а не по "вайфаях сидят" и кода у тебя появятся совои дети тогда и поговорим об этом.
Чим відрізняється типовий світч від вашої мережевої карти? Просто поясніть, можливо мережеві інженери чогось не знають про мережеву модель OSI.
upd: шкода вашу сім'ю, бо тиран забороняє користуватися інтернетом тоді, коли їм це необхідно.
Востаннє редагувалось 01.11.2024 15:41 користувачем Liquidator, всього редагувалось 1 раз.
-
Борщ
Member
Ану пруфи давай)Liquidator: ↑ 01.11.2024 14:30Ты сови перлы почитай А после в туалет сходи.
Відправлено через 57 секунд:
Я б також послухав:)Holdyfolds: ↑ 01.11.2024 14:47Чим відрізняється типовий світч від вашої мережевої карти? Просто поясніть, можливо мережеві інженери чогось не знають про мережеву модель OSI.
Відправлено через 2 хвилини 58 секунд:
Далі можна не читати. Вам провайдер надає порт 1 гбіт, все, точка. Хочеш гарантований 1гбіт - готуй багато грошей.Liquidator: ↑ 01.11.2024 15:37Я думаю интернет ко мне по договору должен придти 1 Гигабит
Востаннє редагувалось 01.11.2024 15:45 користувачем Борщ, всього редагувалось 2 разів.
-
Liquidator
Member
Тем что "типовые свичи" покотрым ведет сеть провайдер и обслуживает провайдер и ОН несет за них отвественность и должен мне привести 1 Гигабит хоть на скуртках, а вот моя сетевая карта - это утсройство лично мое и если оно ломается, то провайдер за нее не отвечает .... так понятнее?Борщ: ↑ 01.11.2024 15:40Ану пруфи давай)Liquidator: ↑ 01.11.2024 14:30Ты сови перлы почитай А после в туалет сходи.
Відправлено через 57 секунд:Я б також послухав:)Holdyfolds: ↑ 01.11.2024 14:47Чим відрізняється типовий світч від вашої мережевої карти? Просто поясніть, можливо мережеві інженери чогось не знають про мережеву модель OSI.
И если ко мне не пришел Гигабит от провайдера -я говорю ему, дружище ищи проблему (в свичах, скрутаках и т.д.) - но по договру должен быть вот тут на входе в квартиру 1 ГИГАБИТ и никак иначе.
Востаннє редагувалось 01.11.2024 15:47 користувачем Liquidator, всього редагувалось 1 раз.
-
Борщ
Member
Що таке типові і нетипові свічі?Liquidator: ↑ 01.11.2024 15:43типовые свичи
-
Liquidator
Member
Тебе гугл отключили? Почитай - здесь не образовательный ресурс и я не преподаватель чтобы отвечать на твои глупые вопросы, которые не касаются темы разговороаБорщ: ↑ 01.11.2024 15:44Що таке типові і нетипові свічі?Liquidator: ↑ 01.11.2024 15:43типовые свичи
Відправлено через 3 хвилини 32 секунди:
Опять же - ты пишешь сугубо свои нелепые домыслы. Ты знаешь какой у меня договор с провайдером, и что и как он по нему обязан? Нет - так зачем же ты мне пишешь совой очередной перл, если речь совсем не о том ?Борщ: ↑ 01.11.2024 15:43Далі можна не читати. Вам провайдер надає порт 1 гбіт, все, точка. Хочеш гарантований 1гбіт - готуй багато грошей.Liquidator: ↑ 01.11.2024 15:37Я думаю интернет ко мне по договору должен придти 1 Гигабит
-
Борщ
Member
Оце ти зливаєшся. Ну хоть в двух словах опиши різницю між типовими і нетиповими свічами.Liquidator: ↑ 01.11.2024 15:49Тебе гугл отключили? Почитай - здесь не образовательный ресурс и я не преподаватель чтобы отвечать на твои глупые вопросы, которые не касаются темы разговороа
Відправлено через 44 секунди:
Я знаю як працює механізм доставки Інтернету до абонента в деталях, як мобільного, так і стаціонарного:)Liquidator: ↑ 01.11.2024 15:52Опять же - ты пишешь сугубо свои нелепые домыслы. Ты знаешь какой у меня договор с провайдером, и что и как он по нему обязан? Нет - так зачем же ты мне пишешь совой очередной перл, если речь совсем не о том ?
В мене навіть немає з чого почати думку в рамках брєду який ти пишеш, ти абсолютний нуль в профільному питанні, і навіть якщо я тут простиню напишу, тобі це буде до сраки)
Востаннє редагувалось 01.11.2024 15:56 користувачем Борщ, всього редагувалось 1 раз.
-
Liquidator
Member
Если ты всё знаешь и такой умный - так не задавай глупых вопросов. Первое что при проблемах с инетом скажет тебе провайдер - "перзавантажте роутер", а якшо не помогло "підключись без роутера" і перевірте, чи є з'єдннаня........ и НА ЭТОМ ВСЁ. УДАЧИ.Борщ: ↑ 01.11.2024 15:53Оце ти зливаєшся. Ну хоть в двух словах опиши різницю між типовими і нетиповими свічами.Liquidator: ↑ 01.11.2024 15:49Тебе гугл отключили? Почитай - здесь не образовательный ресурс и я не преподаватель чтобы отвечать на твои глупые вопросы, которые не касаются темы разговороа
Відправлено через 44 секунди:Я знаю як працює механізм доставки Інтернету до абонента:)Liquidator: ↑ 01.11.2024 15:52Опять же - ты пишешь сугубо свои нелепые домыслы. Ты знаешь какой у меня договор с провайдером, и что и как он по нему обязан? Нет - так зачем же ты мне пишешь совой очередной перл, если речь совсем не о том ?
Востаннє редагувалось 01.11.2024 16:00 користувачем Liquidator, всього редагувалось 2 разів.
-
Борщ
Member
-
Liquidator
Member
Відправлено через 14 хвилин 21 секунду:
Ну зачем писать этот бред? Да если бы вы хотя бы чуть-чуть поинтересовались статистикой сколько детей совершает самоубийств, преступлений и прочей фигни начитавшись всякого бреда в социальных сетях, насмотревшись сериалов типа "слово потсона" и т.д и т.п., вы бы не были таким категоричным в своих суждениях, поэтому какой никакой родительский контроль обязан быть, какой бы "тиранией" это не казалось.Holdyfolds: ↑ 01.11.2024 14:47 upd: шкода вашу сім'ю, бо тиран забороняє користуватися інтернетом тоді, коли їм це необхідно.
ПыСы.
Просто так смешно становится когда люди, которые внезапно врываются в дискуссию, не понимая ваще о чем речь, начинают рассказывать "о количестве узлов в интернете" и о том как там "до них сигнал доходит", о "свичах" и т.д и т.п.... короче о чем угодно, но явно не о том, о чем идет несколько страниц дискуссия А потом удивляются, что их культурно посылают
-
tablestikus
Member
Так у тебе нема реальних речей, тільки якісь фанстастичні історії відірвані від реальності. Якщо рветься лінк - то треба розбиратися що з лінком. Пропускна спроможність тут ні до чого.Liquidator: ↑ 01.11.2024 10:59Лепеишь здесь фантастику только ты, а я тебе говорю реальные вещи - проверять надо напрямую встевуху выкинув нахрен роутер. "Обычные дропы" - софтверные или жлезные - это потеря сигналана по вине принимающего устройства, и если оно рвет сеть и не предоставляет тебе инет - оно не пережовывает то что на него приходит, по софтверным или же железным причнам.tablestikus: ↑ 01.11.2024 08:28
І де саме по лінку що воно не прожовує 10Гбіт? В народу там звичайні дропи які мають залізно чи софтові проблеми, а не "він не може прожувати 10гбіт". Здається ти тут ліпіш якийсь повний бред.
Відправлено через 44 секунди:
Ти вже котрий день втираєш якусь фантастику, не можучи пояснити звідки в твоїй голові це взялося.
Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
При цьому він каже те саме і про мережеві картки в материнках напряму)crumd: ↑ 01.11.2024 12:50Почему бред? Если человек так выстроил домашнюю сеть что отдельный роутер ему не нужен. А то, что не бывает роутеров с нулевой задержкой сигнала и 100% вероятностью безотказной работы - тоже факт.Борщ: ↑ 01.11.2024 12:36 потоку більшого брєда я ще не читав останнім чаcoм
Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
Ми зараз відправимо тебе в тему звукових карт де тобі розкажуть про втрати сигналу в обв'язка на материнці між входом та процом.Liquidator: ↑ 01.11.2024 14:30 2) Какая же в таком случае "задержка" по кабелю 8 категории напрямую в сетевуху твоего компа? Ты высрал очередную порцию бреда чтобы показать, что ты реально не врубаешься, что прямое включение кабелем в сетевуху компа всегда и в 100% случаев и надежнее и быстрее, чем в твоей системе, когда ты тыкаешь тот же кабель в посредника - роутер, а потом другим кабелем или же по вайфаю берешь инет с этого устройства-посредника роутера? Так я тебе открою "большую тайну" - роутеры интернет не генерируют и тем боле качество подключения не улучшают, в лучшем случае самые дорогие инавроченые модели они его не так сильно ухудшают, но все равно ухудшают так как КПД любого устройства не бывает равно 100%.
Відправлено через 59 секунд:
Людине не змогла побудувати надійну локальну мережу вдома. Через це в неї травма і він живе пів життя в стражданнях несучи цей хрест в масси як мессія відеокарти.Holdyfolds: ↑ 01.11.2024 14:47Господи, я вже не можу мовчати від цієї нісенітниці. Ви думаєте, що інтернет до вас йде напряму від Tier 1 провайдера, без комутації? Пакет пройде десяток роутерів та світчів, перш ніж попаде до вас додому. І щось затримок чи лагів ніяких немає, люди наче користуються інтернетом. Перестаньте нести цю антинаучну інформацію на простір форума, на якому сидять люди, що в цьому розбираються.Liquidator: ↑ 01.11.2024 14:30
1) Нормальные люди ночью спят, а не по "вайфаях сидят" и кода у тебя появятся совои дети тогда и поговорим об этом.
Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
А провайдера мало трубує що там користувач собі в голові нагенерував за бажання.Liquidator: ↑ 01.11.2024 15:37 Поэтому что там ДО - меня мало волнует
-
AI_Avenger
Junior
Засобами нормального роутера контроль налагодити досить просто і легко. І з додатком на телефоні можете будь-який пристрій у мережі вимикати від Інтернету чи обмежувати швидкість. Плюс роутер вам надасть додатковий захист від проникнень у вашу мережу як шлюз (звичайно ж, не 100%). А так вам доводиться все це на комп'ютері реалізовувати програмно - і працювати потім на такому комп'ютері буде менш зручно за рахунок навантаження, яке на нього лягатиме (чи у вас він як виділений сервер доступу працює, а до нього вже всі інші пристрої в домашній мережі підключаються, типу Smart-TV, ноутбуків, планшетів, телефонів тощо?). Якщо років 20 тому в подібній схемі як у вас ще був достатній сенс, то зараз мінусів як на мене більше ніж плюсів. Навіть принтери зараз набагато зручніше в мережу підключати, ніж напряму через комп'ютер, особливо якщо цим принтером не ви одні користуєтеся. Бо якби було так як ви стверджуєте, то в серйозних компаніях ніхто б не заморочувався топологією мережі, керованими світчами, виділеними шлюзами та мережевими екранами. І затримок там ніяких не буде. Відкрию секрет - навіть напряму в комп все одно з вашого гігабіта частина пакетів ітиме на технічні речі, тобто чистого гігабіта саме інформації ви не отримаєте. Плюс більшість провайдерів дають вам ДО 1 Гбіт/с, а не гарантовано. Гарантовано, як вам уже зазначали, буде коштувати зовсім інші гроші (причому чималі). На самих бюджетних роутерах затримки можуть бути при великому навантаженні (багато клієнтів, слабенький процесор, мало пам'яті тощо), але на нормальному більш-менш, не кажучи вже про топові рішення - ви аж ніяких затримок не побачите.Liquidator: ↑ 01.11.2024 16:13Ну зачем писать этот бред? Да если бы вы хотя бы чуть-чуть поинтересовались статистикой сколько детей совершает самоубийств, преступлений и прочей фигни начитавшись всякого бреда в социальных сетях, насмотревшись сериалов типа "слово потсона" и т.д и т.п., вы бы не были таким категоричным в своих суждениях, поэтому какой никакой родительский контроль обязан быть, какой бы "тиранией" это не казалось.Holdyfolds: ↑ 01.11.2024 14:47 upd: шкода вашу сім'ю, бо тиран забороняє користуватися інтернетом тоді, коли їм це необхідно.