Intel втратила знижку в 40% від TSMC після необережних коментарів Пета Гелсінгера відносно Тайваню

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

S
Там написано джерело ілюстрації, а не що ілюстрація про контрацептиви.
already_over
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 31.10.2024 11:28 Якщо ціна 23000 Дол і тсмс дає 40% знижки і все одно залишається в шоколаді. Виходить монополісти тайваньці реально зажралися :-/
Здоров'я Інтел. Нехай на обладнанні асмл роблять контрактне виробництво і конкуренцію тайваньцям бо це не діло
советую хоть раз в жизни сходить в магазин. Магазины, условный агромат продают плитку по 2900 грн за м2, а иногда под акцию могут и по 900 грн за м2. И явно ж остаются в плюсе. Маржа х2 - абсолютно нормальное явление. Так много где, от корма для котов, заканчивая автомобилями. Думаю х2 это еще и не много.
Afit
Member

Повідомлення

denizen: 31.10.2024 09:54 Так, у інтел справи все гірше та гірше, але я впевнений що їх підтримає держава. Сподіваюсь на посилення конкуренції з АМД, не хотілося б мати другу Nvidia, але на процесорном ринку.
От только не надо с AMD лепить монополиста, в то время как именно интел продаёт большую долю процессоров. Кто им мешал/мешает быть дружелюбнее к пользователям. Бывало что один и тот же сокет на материнках, а процессор нового поколения не поддерживает и всё в этом духе. Им никто не запрещает конкурировать, но они и дальше гнут свою линию, тогда как AMD, выпустившая фактически в 2016г материнки, до сих пор поддерживает их актуальность.
denizen
Member

Повідомлення

Afit: 31.10.2024 12:37
denizen: 31.10.2024 09:54 Так, у інтел справи все гірше та гірше, але я впевнений що їх підтримає держава. Сподіваюсь на посилення конкуренції з АМД, не хотілося б мати другу Nvidia, але на процесорном ринку.
От только не надо с AMD лепить монополиста, в то время как именно интел продаёт большую долю процессоров. Кто им мешал/мешает быть дружелюбнее к пользователям. Бывало что один и тот же сокет на материнках, а процессор нового поколения не поддерживает и всё в этом духе. Им никто не запрещает конкурировать, но они и дальше гнут свою линию, тогда как AMD, выпустившая фактически в 2016г материнки, до сих пор поддерживает их актуальность.
Я тут нікого не захищаю, вважаю, що для нас з вами завжди краще, коли немає монополіста, який може ставити необгрунтовані ціни, та топтатись без помітного розвитку.
kolio
Member

Повідомлення

Тайванський монополіст образився? на то він і монополіст що хоче їм і залишитись.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

already_over: 31.10.2024 12:28
aaleksandrenko: 31.10.2024 11:28 Якщо ціна 23000 Дол і тсмс дає 40% знижки і все одно залишається в шоколаді. Виходить монополісти тайваньці реально зажралися :-/
Здоров'я Інтел. Нехай на обладнанні асмл роблять контрактне виробництво і конкуренцію тайваньцям бо це не діло
советую хоть раз в жизни сходить в магазин. Магазины, условный агромат продают плитку по 2900 грн за м2, а иногда под акцию могут и по 900 грн за м2. И явно ж остаются в плюсе. Маржа х2 - абсолютно нормальное явление. Так много где, от корма для котов, заканчивая автомобилями. Думаю х2 это еще и не много.
За вашим прикладом магазин продає плитку зі знижкою всім покупцям.

В даному випадку це більше схоже на недобросовісну конкуренцію. Умовно Інтел має знижку 40%, АМД купує за повну ціну. При схожій за властивостями продукції один учасник поступово буде витіснений з ринку.
Ціна тсмс не має бути завищена для тих хто їм подобається чи ні.
Sanьka
Member

Повідомлення

З точки зору безпеки то власне виробництво це добре. Так це затратно , але це стратегічно важливо.
Ніхто не може знати що так Китай учинить.
А знаючи які союзники стали соплежуї, я вже і не впевнений , що за них хтось впишеться окрім висловлення занепокоєння.
Це більше про інтереси держави та нац. безпеку, тому думаю Інтелу просто не дозволять пропасти.

Отправлено спустя 6 минут 44 секунды:
Afit: 31.10.2024 12:37 Кто им мешал/мешает быть дружелюбнее к пользователям
Ну можна смайлики на коробках малювати))
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Sanьka: 31.10.2024 13:03З точки зору безпеки то власне виробництво це добре. Так це затратно , але це стратегічно важливо.
А нашо так много строить одновременно новых фабрик если у тебя денег нету своих в достаточном количестве и ты ждешь только что даст правительство США?
Тем более у тебя уже 3-и года подряд или глючные, или фиговые процессоры.

Успех компании - это успехи отдельных продуктов. А если ты не успешный и думаешь как сократить расходы, то для чего так сильно расширять производство.
Scoffer
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko
Є у них гроші в достатній кількості, контора не бідує. Просто завжди приємніше коли заплатить хтось інший.
Але у акціонерів з деякого часу сформувались максимально дебільні метрики ефективності компанії, в котрих немає місця ні виробництву, ні r&d, ні іншому корисному. Котирується менеджмент і аутсорс. :-/ Далеко вони заїдуть з такими метриками...
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Scoffer: 31.10.2024 13:17Є у них гроші в достатній кількості, контора не бідує. Просто завжди приємніше коли заплатить хтось інший.
Ну да, ну да
Компанія Intel намагається знайти вихід із затяжної кризи. Після обвалу акцій у якийсь момент капіталізація процесорного гіганта впала нижче капіталізації Starbucks. Але зараз почався зворотний процес, Intel привертає мисливців на вигідні інвестиції, які впевнені в тому, що уряд США не допустить краху такої стратегічно важливої компанії. Також оптимізм інвесторів пов'язаний з оголошенням про реорганізацію всередині компанії, оптимізацію витрат і виділення напівпровідникового напрямку в окремий підрозділ Intel Foundry.
Bloomberg сообщает, что Intel ведет переговоры с инвестиционными банками о возможном отделении своего фабричного бизнеса, а также об отказе от некоторых имеющихся планов расширения с целью сокращения убытков. Хотя доходы Intel снижаются, они все еще остаются высокими. Но прибыльность ведения бизнеса снизилась настолько, что компания сейчас работает в режиме чистого убытка ($1,6 млрд за прошлый квартал). Генеральный директор Пэт Гелсингер сейчас изучает различные способы контролировать эти убытки и сделать компанию снова прибыльной.
Scoffer
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko
Читати речення про метрики ефективності поки не дійде.
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer: 31.10.2024 13:17 Nikolay Yeryomenko
Є у них гроші в достатній кількості, контора не бідує.
Грошей як гівна, але іх треба віддати володарям а не вкладати у розвиток компанії. Бо… а я не знаю чого так.
Scoffer: 31.10.2024 13:17 Але у акціонерів з деякого часу сформувались максимально дебільні метрики ефективності компанії, в котрих немає місця ні виробництву, ні r&d, ні іншому корисному.
Саме так, я зараз працюю на високій посаді в великому ентерпрайзі.
І це п3дц.

Логіка:
1. Віддавши на аутсорс хоч і за дорого, ми типу маємо контроль і можемо розірвати контракт коли треба.
2. Ми ж звичайно віддамо те, без чого наш бізнес не працюватиме. Тож розірвати контракт 1. не зможемо.
3. Профіт
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Scoffer
З діркою в кармані,
Дайте мені мані,
Метрика одна
Фабрикам та R&D труба.
Разом з оголошенням фінансових підсумків минулого кварталу керівництво Intel оголосило про плани звільнити близько 15% загального штату. Це навіть більше, ніж повідомляли неофіційні джерела. На сьогодні в різних підрозділах Intel працює близько 130 тисяч співробітників, тобто до кінця року роботу втратять понад 19 тисяч осіб.

Звільнення є частиною ширшої ініціативи зі скорочення витрат і зниження собівартості виробництва, яку Intel має намір провести в найближчому майбутньому. Керівництво чипмейкера розраховує за підсумками 2025-го заощадити загалом $10 мільярдів, насамперед за рахунок оптимізації операційної діяльності. Серед іншого будуть урізані витрати на маркетинг, а також на дослідження і розробки. Щобільше, Intel призупинить виплату дивідендів акціонерам у четвертому кварталі 2024 року.

Цілком очікувано, що такі заходи не додали оптимізму інвесторам. Незабаром після публікації квартального звіту та анонсу програми скорочення витрат вартість акцій Intel впала приблизно на 20%, а ринкова капіталізація компанії при цьому опустилася до $121,2 мільярда. Для довідки, в AMD цей показник зараз становить $205,3 млрд.
Denvys5
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.10.2024 13:29Логіка:
1. Віддавши на аутсорс хоч і за дорого, ми типу маємо контроль і можемо розірвати контракт коли треба.
2. Ми ж звичайно віддамо те, без чого наш бізнес не працюватиме. Тож розірвати контракт 1. не зможемо.
3. Профіт
У цього процесу є циклічність
Далі ми таки вирішуємо що аутсорс то дорого, і нам треба брати все в свої руки. Все правильно кажете, контракт 1 розірвати не можемо. Тому ми і беремо найдешевшу свою команду, щоб бюджетний оверхед був менше. Тож команда аутсорсу поступово замінується на індусів, арабів, тайців (підставити дармову робочу силу).
Згодом ми з'ясовуємо що "диверсифікована" робоча сила не дуже працездатна. Ну як з'ясовуємо, щось завалюється і ламається. І ми премось знов брати білих людей (US, UK, GER, etc), або їх же на аутсорсі. І вони знов доводять цей корпорат до якогось життєздатного стану.
Після чого можна знов цього ресурсу позбутись, і колесо сансари робить черговий оберт :rotate:

© інший страшний ентерпрайз
IvanCh
Member

Повідомлення

Denvys5
тут проблеми глибші. Аутсорс норм, але і рнд і власне виробництво норм.
питання в балансах. Якщо компанія абсолютно все буде реінвестувати і заливати в операційку та вічно
показувати 0 і як наслідок не платити девіденди то це теж не хороша історія

Проблема якраз в тім що цей баланс порушений. особливо в самих івесторів-акціонерів.

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
А загалом сучасні акціонери розуміють що дивіденди це не єдиний спосіб отримання прибутку від акцій?
tcpdump
Member

Повідомлення

Інтел пройде приблизно через ті ж кроки що й АМД в свій час, стане фаблесс і вирулить. скріньте :beer:
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.10.2024 13:29Саме так, я зараз працюю на високій посаді в великому ентерпрайзі.
І це п3дц.
Я ж теж в ентерпрайзі і всі тенденції бачу з середини. І особисто мене вони щось не радують.

Denvys5
Так то воно так, але колесо в процесі може і порвати. :rotate:

Nikolay Yeryomenko
Раніше посидіти в невеличких мінусах для контори з багатодесятирічною історією заради нарощування виробництва проблемою не було. А зараз, бачите, різко стало не вигідно. З таким підходом не треба ніяких зовнішніх втручань, самі скопитяться.
tcpdump
Member

Повідомлення

Scoffer: 31.10.2024 14:37різко стало не вигідно
бо пацани на волл-стріт(а точніше хомячки на насдаку) не одобрять "поганого" звіту
Fulkrum
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 31.10.2024 10:11За ошибку с TSMC
Яка помилка з ТСМЦ? Чєл просто факт констатував. Це ж не панікерство якесь коли Китай проводить постійні тренування флоту і може просто законно блокнути торгівлю бо Тайвань це острів біля берегів Китаю який Китай вважає своїм і ті ж ООН з цим погоджуються. А на цьому острові 80% світового виробництва чіпів. Треба бути повним простаком щоб не розуміти до чого все це може призвести.
EvhenS
Member

Повідомлення

tcpdump
Інтел пройде приблизно через ті ж кроки що й АМД в свій час, стане фаблесс і вирулить. скріньте :beer:
З тих пір як АМД позбувся GF вони тільки з 14го на 12нм процесс перейшли і з інтелівськими фабами так само буде. І насядуть усі на TSMC і ТSMC на усіх не вистачить. Іх вже не вистачає, АМД відеокарти не просто так не робить, а просто не втовпились, вдалося тільки на процесори забити місце, і то на R3 не вистачило. Блеквелли вже з затримкою в рік доставлятимуть. Але у Нвідії ніколи не було виробництва, да і вони монополісти то їм дефіцит в +, а не до втрати частки ринку.
А у інтела проблем тільки збільшиться, акціонери дуже здивуються як гроші замість до них ідуть в ТSMC.
Відповісти