Високе споживання при відтворенні відео на відеокарті RX 7800 XT

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Member

Kirakishou: 26.10.2024 19:04
daesz: 26.10.2024 18:43Я, чесно кажучи, навіть незнаю де апаратне декодування вимикається в адреналіні
Це не в адреналіні, а безпосередньо в самому плеєрі. Завантажте портабл версію mpc-hc і спробуйте в ній. З вашими відео мабуть не буде проблем, бо як я вже казав, у мене звичайні відео також нормально промотуються, проблема саме з важкими відео. Я думаю, тому АМД це і не фіксить, бо мало людей дивиться блюреї, а тим більше швидко їх промотує.
Ось : https://streamable.com/1gakl8
І просто тепав промотку, і зажимав :)
Enjoy
Member

Kirakishou

Вот hevc/h265 4к60fps ~40мбит битрейт, получается, теперь железно 44-45 ватт, по графику видно, что так и держится, причём в данном случае без разницы, полный экран или в окне - одинаково.

Изображение

Изображение
Kirakishou: 26.10.2024 18:38А яка у вас віндовс і яка відеокарта? Я вже думаю, може це прикол 10 вінди і ще того, що у мене розігнана відеокарта? Мене б влаштувало 30 Вт. Так, це не 15 Вт, які були у мене на попередній, але хоча б так.
Sapphire 7800 XT Pulse, весь сетап есть в профиле.
У меня тоже Windows 10, чистая, без тюнингов софтинами. Может в Вашем случае дело в конкретной кофигурации железа, и не является проблемой, а есть как есть, но да, как говорится, если хочется сделать меньше, то это тут уже без разницы, хочется добиться результата, что ж :think:

pS У Вас это из соображения с прицелом на работу от зарядной станции или просто хочется максимальной экономии ?

ppS Забыл добавить, что всё моё железо в стоке, без разгона, без андервольта.
Kirakishou
Member

daesz
daesz: 26.10.2024 19:12І просто тепав промотку, і зажимав
Дякую. Ну це ріп, тому проблем і не повинно бути. Я б міг залити якесь важке відео, але це треба шукати обмінник плюс навіщо воно вам — витрачати час і трафік.

Enjoy
Enjoy: 26.10.2024 19:23У Вас это из соображения с прицелом на работу от зарядной станции или просто хочется максимальной экономии ?
Для экономии и ради спортивного интереса. Просто для меня это дико – потребление 60 Вт видеокарта + 30 Вт процессор просто при просмотре видео. Меня заинтересовало, почему она не сбрасывает частоты при просмотре видео. Как удалось выяснить благодаря этой теме, что в плеере VLC она сбрасывает частоты. Теперь надо понять, почему так. У меня тоже все в стоке, без разгона и без андервольта.
daesz
Member

Kirakishou: 26.10.2024 19:55 daesz
daesz: 26.10.2024 19:12І просто тепав промотку, і зажимав
Дякую. Ну це ріп, тому проблем і не повинно бути. Я б міг залити якесь важке відео, але це треба шукати обмінник плюс навіщо воно вам — витрачати час і трафік.
Ой не найдете, я "на днях" шукав куди залити 46гб коміксів по ЗВ знайомому - так і не знайшов, безплатно дають максимум якісь 2-5гб в залежності від ресурсу. Єдиний варіант куди можна було залити 15 - це mega.nz, але я його використовую як одне із місць зберігань критичної інформації, тому видаляти все звідтіля було не варіантом :)
Изображение
lewerlin
Member

daesz: 26.10.2024 19:59Ой не найдете, я "на днях" шукав куди залити 46гб коміксів по ЗВ знайомому - так і не знайшов, безплатно дають максимум якісь 2-5гб в залежності від ресурсу. Єдиний варіант куди можна було залити 15 - це mega.nz, але я його використовую як одне із місць зберігань критичної інформації, тому видаляти все звідтіля було не варіантом :)
Можна через fex.net, але треба пакувати в запаролений архів, бо цензор там драконівський(офф ісошник вінди прибив, хоча ніхто його розповсюджувати не забороняє).
daesz
Member

lewerlin: 26.10.2024 20:03
daesz: 26.10.2024 19:59Ой не найдете, я "на днях" шукав куди залити 46гб коміксів по ЗВ знайомому - так і не знайшов, безплатно дають максимум якісь 2-5гб в залежності від ресурсу. Єдиний варіант куди можна було залити 15 - це mega.nz, але я його використовую як одне із місць зберігань критичної інформації, тому видаляти все звідтіля було не варіантом :)
Можна через fex.net, але треба пакувати в запаролений архів, бо цензор там драконівський(офф ісошник вінди прибив, хоча ніхто його розповсюджувати не забороняє).
Це на безплатному акаунті? Чи потрібна реєстрація?
Як варіант розглядав створити торент і скинути йому файл, але він з США і "засцикував", бо можна попасти на нефіговий штраф :)
Kirakishou
Member

Так, якщо використовувати VLC, то споживання 35-50 Вт. Більш мильна картинка порівняно з mpv, але відеокарта скидає частоти. Тепер питання, чому вона не скидає їх при відтворенні відео на ютубі? І на інших плеєрах?

daesz
Якщо цікаво, то ось відео, де 100% є ці глітчі. І на RX 7800 XT, і на RX 470. Пароль: RX 7800 XT
daesz
Member

Kirakishou: 26.10.2024 20:23 Так, якщо використовувати VLC, то споживання 35-50 Вт. Більш мильна картинка порівняно з mpv, але відеокарта скидає частоти. Тепер питання, чому вона не скидає їх при відтворенні відео на ютубі? І на інших плеєрах?

daesz
Якщо цікаво, то ось відео, де 100% є ці глітчі. І на RX 7800 XT, і на RX 470. Пароль: RX 7800 XT
Поставив качати; ще така думка прийшла - може файл просто пошкоджений? Ну або енкоднутий в якомусь не популярному кодеку?
lewerlin
Member

daesz: 26.10.2024 20:07Це на безплатному акаунті? Чи потрібна реєстрація?
На безплатному файли лежать лише сім днів. Можна і без реги, але з нею зручніше.
NST1983
Member

daesz: 26.10.2024 18:08
Kirakishou: 26.10.2024 17:57
Хочу додати, що у мене це також не на кожному відео. Тільки на тих, де великий бітрейт. Як от копії блюрей дисків.

Код: Выделить всё

Format                      : BDAV
Format/Info                 : Blu-ray Video
File size                   : 26.4 GiB
Duration                    : 1 h 59 min
Overall bit rate mode       : Variable
Overall bit rate            : 31.7 Mb/s
Maximum Overall bit rate    : 48.0 Mb/s
Frame rate                  : 29.970 FPS
Таке враження, що вона просто не справляється з потоком.
В мене найвище що по бітрейту знайшлось - це вінленд сага з 9.5к, от :
https://streamable.com/iu5f42
(в мене з гомом не було проблем за останні ~20 років, почав ним користуватись ще в школі. Не думаю, що він претендує на звання найкращого плеєра, але все що я коли небудь дивився - відтворював без проблем :) )
Фігня, десь є термінатор 2 на торентах, там здається щось під 70 гіг. Тестив плеер Nvidia shield pro на предмет фризів на сцені, де сарі конор сниться сон про ядерний взрив. Ох там бітрейт зашкалює. Інші приставки не справлялись :shuffle:

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Як ТС-у сумно живеться :gigi: рахує споживання під час перегляду фільмів. На ПК дивитися фільми це в сучасному світі збочення :gigi:
Kirakishou
Member

daesz: 26.10.2024 20:35Поставив качати; ще така думка прийшла - може файл просто пошкоджений? Ну або енкоднутий в якомусь не популярному кодеку?
Та наче з файлом все в порядку. Це ж не один такий файл. Просто із тих, що викликають ці глітчі, цей найменший, що зараз є на комп’ютері. І це саме глітчі відеодрайверу, бо він крашиться. Якби була проблема в плеєрі, то зависав би сам плеєр, але тут саме драйвер крашиться. Щодо кодека – то це той кодек, що на ліцензійних блюрей дисках.
daesz
Member

Таки схоже що щось з вашої сторони : https://streamable.com/i1p40n
В мене стоїть k-lite алтімейт (чи мега? який там самий "повний") не самий свіжий, декілька місяців не оновлював (18.3.0 якщо вірити меню встановленого софту), все той же гом (мені просто подобається інтерфейс + знаю на пам'ять вже всі шорткати). Амуде дрова стоять за попередній місяць (24.9.1), я на нвідії оновлював не часто, на амуде взагалі раз в півроку та й то тільки якщо якась софтина/гра матюкається на застарілі дрова :laugh:
Вінда 11, оновлення ввімкнені - тож всі останні, 24Н2 якщо не помиляюсь версія, ніякі "улучшайзери" не качав, ісо з офф сайту.
Помилка : 23Н2
Изображение

Відправлено через 5 хвилин 40 секунд:
NST1983: 26.10.2024 20:40 Як ТС-у сумно живеться :gigi: рахує споживання під час перегляду фільмів. На ПК дивитися фільми це в сучасному світі збочення :gigi:
Теж саме говорять про музику, але в мене вся бібліотека ~500гб у флаці, а слухати жалюгідний 128біт на спотіфаї - це каєф (звичайно, якщо слон на вухо наступив).
Це не кажучи про музику якої спотіфаї та популярних платформах просто взагалі немає.
Последний раз редактировалось daesz 26.10.2024 21:07, всего редактировалось 1 раз.
Kirakishou
Member

NST1983: 26.10.2024 20:40На ПК дивитися фільми це в сучасному світі збочення
Якщо цікаво, я можу пояснити. Я майже не дивлюся фільми, я дивлюся аніме. Мій рівень японського недостатній, щоб дивитися аніме без субтитрів. В деяких із тих релізів аніме, які я дивлюся, тайпсетінг на рівні мистецтва і божевілля, його можуть відрендерити тільки деякі програмні плеєри. Плюс це великою мірою звичка. Я звик дивитися відео на комп’ютері, мені так зручно. Надіюся, бути трохи гіком на цьому форумі ще не є чимось поганим?
daesz: 26.10.2024 20:51Таки схоже що щось з вашої сторони
Спробуйте в mpc-hc, будь ласка. Я підозрюю, що у вас воно програмно декодується, а не за допомогою відеокарти.
lewerlin
Member

Kirakishou: 26.10.2024 20:23Якщо цікаво, то ось відео, де 100% є ці глітчі. І на RX 7800 XT, і на RX 470. Пароль: RX 7800 XT
Переглянув. Глітчі, при швидкій перемотці, є на всіх плеєрах і не залежать від енкодеру(на софтовому теж є, я тупо прибив карту в диспетчері, відповідно вона працювала на драйвері базового адаптеру). Але ловляться через раз.
daesz
Member

Kirakishou: 26.10.2024 20:56
daesz: 26.10.2024 20:51Таки схоже що щось з вашої сторони
Спробуйте в mpc-hc, будь ласка. Я підозрюю, що у вас воно програмно декодується, а не за допомогою відеокарти.
Довелось шукати по темі лінк на плеєр, бо я видалив після попереднього тесту. Глітчі є (буквально декілька разів) тільки при швидкій промотці (зажата клавіша), при перегляді їх немає :)
https://streamable.com/zuthe5
Kirakishou
Member

lewerlin
Що саме цікаве, на моїй старій 1660 Ті ніяких глітчів при швидкій навігації по цьому відео немає. Ну і на софтовому декодері також. А на RX 7800 XT, і на RX 470 глітчі є. Звідси я зробив логічний висновок, що це щось з драйверами відеокарти. Мені в mpv достатньо написати hwdec=no і будь-яке відео відтворюється, як по маслу. Якщо ставлю hwdec=auto, hwdec=auto-safe, hwdec=d3d11va, hwdec=d3d11va-copy, hwdec=vulkan, hwdec=vulkan-copy, hwdec=dxva2, hwdec=dxva2-copy — є глітчі на деяких відео, які можуть призвести до падіння відеодрайверу. Плюс самі амд писали про проблеми при швидкій навігації по відео, тобто ця проблема є.

Відправлено через 4 хвилини 38 секунд:
daesz
daesz: 26.10.2024 21:05Довелось шукати по темі лінк на плеєр, бо я видалив після попереднього тесту. Глітчі є (буквально декілька разів) тільки при швидкій промотці (зажата клавіша), при перегляді їх немає
Ну тобто це не у мене дах поїхав, а проблеми є. Дякую. У мене є відео на 26 гігабайт, запис концерту однієї японської групи «Cody·Lee(李) - ひかりのなまえ EP». При навігації по тому відео можна зловити падіння драйверу.
daesz
Member

Kirakishou: 26.10.2024 21:17 daesz
daesz: 26.10.2024 21:05Довелось шукати по темі лінк на плеєр, бо я видалив після попереднього тесту. Глітчі є (буквально декілька разів) тільки при швидкій промотці (зажата клавіша), при перегляді їх немає
Ну тобто це не у мене дах поїхав, а проблеми є. Дякую. У мене є відео на 26 гігабайт, запис концерту однієї японської групи «Cody·Lee(李) - ひかりのなまえ EP». При навігації по тому відео можна зловити падіння драйверу.
Є, але в мене драйвер не падав. Я пробував ще на записі повільно протепувати участки вперед і назад, щоб побачити чи є глітчі саме при відтворенні, але зловити не зміг. Тільки при швидкій промотці в деяких моментах з'являєються зелені полоси.
В гомі знайшов пункт хардвеа акселерації (не впевнений чи це ввімкнення/вимкнення апаратного декодингу чи ні, але він по дефолту був ввімкнений).
lewerlin
Member

daesz: 26.10.2024 21:05Довелось шукати по темі лінк на плеєр, бо я видалив після попереднього тесту. Глітчі є (буквально декілька разів) тільки при швидкій промотці (зажата клавіша), при перегляді їх немає :)
https://streamable.com/zuthe5
Kirakishou: 26.10.2024 21:12Що саме цікаве, на моїй старій 1660 Ті ніяких глітчів при швидкій навігації по цьому відео немає. Ну і на софтовому декодері також. А на RX 7800 XT, і на RX 470 глітчі є. Звідси я зробив логічний висновок, що це щось з драйверами відеокарти.
На хардовому чітко є глітчі, в кількох рандомних місцях, по перших кількох швидких перемотках. Потім, якщо не закривати відео, скільки не мотай - все ок.
На софтовому(карта прибита в диспетчері пристроїв) так само, але постійно ,тобто не зникають після кількох перемоток.

Чесно, якби я був проджект-менеджером, я б подібний таск засунув десь в кінець по пріорітету. Надто несистемно проблема себе веде(багато часу і зусиль на неї треба) і надто мало кого вона парить.

Отправлено спустя 2 минуты 15 секунд:
daesz: 26.10.2024 21:20В гомі знайшов пункт хардвеа акселерації (не впевнений чи це ввімкнення/вимкнення апаратного декодингу чи ні, але він по дефолту був ввімкнений).
Для чистоти експерименту просто "прибийте" карту. Тоді все 100% піде через проц(якщо інтеграшки немає, але її теж прибити тоді).
Последний раз редактировалось lewerlin 26.10.2024 21:25, всего редактировалось 1 раз.
daesz
Member

lewerlin
В мене в гомі їх не було, в мпв-хк - були тільки при швидкій промотці.
На рахунок пріорітетів : я б напевно поступив так само, але я настільки прискіпливо до відео/аніме/фільмів/серіалів не відношусь, більше 5к бітрейт та 1080р для мене достатньо щоб скачати щось для перегляду :)
На рахунок споживання - наче й більше ніж в зелених, але я фільми дивлюсь на другому моніторі (який ще й зазвичай увімкнений у інтеграшку, а не у ВК), тому трохи мимо (хоча й не приємно). Підтримку av1 в профільний софт нарешті завезли, тому і це не є вже проблемою для мене :)
Последний раз редактировалось daesz 26.10.2024 21:28, всего редактировалось 1 раз.
NST1983
Member

daesz: 26.10.2024 20:51 Теж саме говорять про музику, але в мене вся бібліотека ~500гб у флаці, а слухати жалюгідний 128біт на спотіфаї - це каєф (звичайно, якщо слон на вухо наступив)
Це не кажучи про музику якої спотіфаї та популярних платформах просто взагалі немає.

Було б на чому слухати. Я своє барахло вже разпродав. Транспорт з SSD ARM- свій з аналоговим живленням -> USB DAC Amanero + R2R з підтримкою звісно DSD (десь в районі 900$) -. Підсилювач (десь 17 кг) (десь в районі 1200 уе) -> Кастомна акустіка, в яку влупив кучу бабла (з масиву клену та буку). Не рахуючи стойку, кабелі і все інше.. Керування через планшет чи url І це середній класс.. А то все ваші ~500гб у флаці дитячий садок) :beer:
Ответить