Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
oversteve
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 07.10.2024 21:31 Ну Thermalright звичайно пожартували. Поклали до кулера величезний шприц, але паста в ньому була аж в самому кінці, не знаю скільки але дуже мінімально. Вистачило буквально 3 рази намастити) Шприц величезний, для порівняння хард 2.5
Поки що це єдине, на чому вони зекономили, як бачу. Бо сам кулер класнючий, звичайно ж.
спойлер
WhatsApp Image 2024-10-07 at 21.16.07_419ecb71.jpg
це стандартна тема у 99% виробників
daesz
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 07.10.2024 21:31 Ну Thermalright звичайно пожартували. Поклали до кулера великий шприц, але паста в ньому була аж в самому кінці, не знаю скільки але дуже мінімально. Вистачило буквально 3 рази намастити) Шприц величезний, для порівняння хард 2.5
Поки що це єдине, на чому вони зекономили, як бачу. Бо сам кулер класнючий, звичайно ж.
спойлер
WhatsApp Image 2024-10-07 at 21.16.07_419ecb71.jpg
Їхня паста досить дивна. В макс навантаженні по ефективності на рівні МХ5, але в простої в мене були стабільно вищі температури.
Є, правда, нюанс, що можливо коли я мазан тф7 - був трохи нерівномірний прижим і це сказалось на температурі :shuffle:

Хотів сфотакити обидва тюбики поряд, але незміг знайти свій від старого СМа, зберігав суто на поржати, тому от з рандомного відео на ютубі. Так щоб не збрехати - він десь 3-4см завдовжки :D
спойлер
Зображення
Pavel48253
Junior

Повідомлення

Усім привіт, хочу замовити із за кордону собі кулер, вибрав scythe fuma 2. Що скажете?
daesz
Member

Повідомлення

Pavel48253: 13.10.2024 19:56 Усім привіт, хочу замовити із за кордону собі кулер, вибрав scythe fuma 2. Що скажете?
Навіщо, коли є сайс фума 3?
Pavel48253
Junior

Повідомлення

daesz: 13.10.2024 20:01
Pavel48253: 13.10.2024 19:56 Усім привіт, хочу замовити із за кордону собі кулер, вибрав scythe fuma 2. Що скажете?
Навіщо, коли є сайс фума 3?
Да хто зна, просто сподобався
Vasyanya1
Member

Повідомлення

Шановні форумчани, доброго вечора. Можливо, тема занадто затягана, але все ж таки задам питання. Що краще, велика односекційна башта з о великим (чи двома малими) вентиляторами, чи все ж таки двохсекційна?

Заздалегідь дякую.
oversteve
Member

Повідомлення

Vasyanya1: 23.10.2024 18:55 Шановні форумчани, доброго вечора. Можливо, тема занадто затягана, але все ж таки задам питання. Що краще, велика односекційна башта з о великим (чи двома малими) вентиляторами, чи все ж таки двохсекційна?

Заздалегідь дякую.
знаходите якийсь огляд порівняня з кулерами і шукаєте там односекційну башню, це і буде відповідь на ваше запитання :)
https://www.techpowerup.com/review/pcco ... ler/7.html
daesz
Member

Повідомлення

Vasyanya1: 23.10.2024 18:55 Шановні форумчани, доброго вечора. Можливо, тема занадто затягана, але все ж таки задам питання. Що краще, велика односекційна башта з о великим (чи двома малими) вентиляторами, чи все ж таки двохсекційна?

Заздалегідь дякую.
Залежить від загальної площі всіх ребер тавера, кількості теплотрубок та величини теплозйомника тут потрібні конкретні приклади.
Vasyanya1
Member

Повідомлення

Тhermalright macho rev.c або Endorfy Fortis 5 dual для Ryzen 5700x? У Мачо кришка, а у Ендорфай прямий контакт.

Заздалегідь дякую.
daesz
Member

Повідомлення

Vasyanya1: 24.10.2024 19:24 Тhermalright macho rev.c або Endorfy Fortis 5 dual для Ryzen 5700x? У Мачо кришка, а у Ендорфай прямий контакт.

Заздалегідь дякую.
У мене був мачо ревізії В з 2600, зараз він у племінника працює з 7600. Я б взяв його :)
Vasyanya1
Member

Повідомлення

У мене був мачо ревізії В з 2600, зараз він у племінника працює з 7600. Я б взяв його

Я так розумію, что серію Мачо припинили выпускати з 2019 року, тому що двосекційки стали набагато популярнішими, ніж великі односекційки?
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

Vasyanya1: 24.10.2024 21:42Я так розумію, что серію Мачо перестали выпускати з 2019 року, тому що двосекційки стали набагато популярнішими, ніж великі односекційки?
Все значно простіше - більшості односекційників замало для сучасних процесорів.
Я за fortis 5, якщо його прямий контакт такий як на фото.
Dark-seer
Member

Повідомлення

Noctua u14s, thermalright true spirit годные кулеры которые не сильно уступают двухсекционникам
Правда они высокие если не ошибаюсь 165 и 170 соответсвенно
oversteve
Member

Повідомлення

Dark-seer: 25.10.2024 08:09 Noctua u14s, thermalright true spirit годные кулеры которые не сильно уступают двухсекционникам
та не так, щоб трохи, 10-15 градусів під навантаженням, враховуючи ціну і габарити того ж РА120 і подібних, змісту розглядати односекційки взагалі немає, хіба вже для зовсім бюджетних холодних збірок брати шось типу ІД кулінг 224
спойлер
Зображення
Dark-seer
Member

Повідомлення

oversteve: 25.10.2024 08:24
Dark-seer: 25.10.2024 08:09 Noctua u14s, thermalright true spirit годные кулеры которые не сильно уступают двухсекционникам
та не так, щоб трохи, 10-15 градусів під навантаженням, враховуючи ціну і габарити того ж РА120 і подібних, змісту розглядати односекційки взагалі немає, хіба вже для зовсім бюджетних холодних збірок брати шось типу ІД кулінг 224
спойлер
Зображення
Я помню что в свое время весьма достойные были
https://www.overclockers.ua/cooler/noctua-nh-u14s/all/
Тру спирит был еще лучше
Entar
Member

Повідомлення

Здравствуйте, буду благодарен за совет:
Имею msi b450 gaming pro max материнку и ryzen 5600X. СО - gammax 300.
Долгое время мирился с этим (а именно с тем что температуры проца поднимаются до 75+), руки не доходили что-то сделать, но...
Хочу улучшить ситуацию. Компьютер этот будет "долгожителем" (станет вторым ПК в семье потом).

Требования:
Не слишком дорогая, просто нормальная СО которая хорошо подходит к этому процессору, с учетом его особенностей с тепловыделением.
Крайне желательно, чтобы она удобно крепилась на разьем, а не как gammax 300 (с ощущениями что вырвется сокет с куском платы при креплении).
Желательно чтобы через 2-3 года не стал торохтеть, а долго тихо работал.
Подойдет ли под мои задачи:
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... rma-black/ ?
Или нужно что-то вроде такого?:
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... ?tab=about
Имею определенное предпочтение к залман)
P.S. Максимальная высота куллера - 170 мм
Dark-seer
Member

Повідомлення

А что на счет DeepCool AK500 , по обзорам вроде не плох
Entar
Member

Повідомлення

Спасибо! Меня вот что смущает... во многих обзорах с райзен 5600х и гаммакс 300 нормально вывозит. Температуры во время тестов у людей не поднимаются выше 65, итд. Может дело не только и не столько в куллере?
Или они не на те датчики в hwinfo смотрят... На каких датчиках на проце температуры не должны подниматься "выше 70" условно?

И да - у выше приведенного куллера есть какие-то недостатки на фоне залман перформы, или..?
Востаннє редагувалось 25.10.2024 12:45 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
oversteve
Member

Повідомлення

Dark-seer: 25.10.2024 12:38 А что на счет DeepCool AK500 , по обзорам вроде не плох
якщо є бажання стільки витрати, то вже краще
id cooling frozn a720

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
Entar: 25.10.2024 12:42
Спасибо! Меня вот что смущает... во многих обзорах с райзен 5600х и гаммакс 300 нормально вывозит. Температуры во время тестов у людей не поднимаются выше 65, итд. Может дело не только и не столько в куллере?
Или они не на те датчики в hwinfo смотрят... На каких датчиках на проце температуры не должны подниматься "выше 70" условно?
багато від чого залежить, якщо наприклад в корпусі проблеми з вентиляцією, то там і топовий кулер не допоможе, зніміть бокову кришку і подивіться що тоді покаже
Відповісти