Останні статті і огляди
Новини
прокладка інтернет кабелю в квартирі
-
hrenikov
Junior
допоможіть розібратись. чи буде працювати така схема? треба інтернет кабель прокласти в квартирі, поки штукатури не приперлись. ніколи подібним не займався, але в моїй голові кружляє думка, що ця схема наче повинна працювати
тобто кожна розетка буде мати інтернет з'єднання і всі необхідні мені пристрої будуть об'єднані в єдину локальну систему?!
тобто кожна розетка буде мати інтернет з'єднання і всі необхідні мені пристрої будуть об'єднані в єдину локальну систему?!
-
oh_boy
Member
А навіщо ділити кабель? Ви все одно будете ділити швидкість між клієнтами
-
AccessDenied
Member
Не вижу роутера. Если без него (а лучше с ним), то вопрос у провайдера DHCP или что-то другое?
-
Rucha
Member
На малюнку маячня якась. WAN - це зовнішній інтерфейс. ПК має підключатися до свіча. Роутера взагалі немає. Це не буде працювати.
-
Shpoker
Member
hrenikov
1) пк не туда воткнул (ну или у тебя 2 айпишника у провайдера куплено, яхз)
2) на каждую точку всегда 2 кабеля веди (ты вродь так и нарисовал, но что б не отказался от этой мысли)
3) роутер потерял, свич тебе нат делать не будет))
1) пк не туда воткнул (ну или у тебя 2 айпишника у провайдера куплено, яхз)
2) на каждую точку всегда 2 кабеля веди (ты вродь так и нарисовал, но что б не отказался от этой мысли)
3) роутер потерял, свич тебе нат делать не будет))
-
Ray2000gt
Advanced Member
Буде. Тільки навіщо тягнути два проводи від модема?
Одного вистачить. Його в свіч, від свіча вся розводка.
Питань два. Хто буде роутити мережу, модем? Хто буде роздавати Wi-Fi?
Одного вистачить. Його в свіч, від свіча вся розводка.
Питань два. Хто буде роутити мережу, модем? Хто буде роздавати Wi-Fi?
-
DEVES
Member
Купи современный роутер за $100+ и забудь за провода.
На картинке вообще дичь какая-то...
На картинке вообще дичь какая-то...
-
hrenikov
Junior
вибачаюсь. розетка на 2 виходи, тому і кабель розділений.
- спойлер
-
Ray2000gt
Advanced Member
Коротше, правильна схема. Один провід від модему, замість свіча роутер на 5 лан портів. Наче все.
-
Nutbar
Member
Навіщо? Я в себе по одному зробив і тепер після вашого допису переживаюShpoker: ↑ 24.10.2024 15:20 2) на каждую точку всегда 2 кабеля веди (ты вродь так и нарисовал, но что б не отказался от этой мысли)
-
hrenikov
Junior
DHCP. роутер будеAccessDenied: ↑ 24.10.2024 15:18 Не вижу роутера. Если без него (а лучше с ним), то вопрос у провайдера DHCP или что-то другое?
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
дякую)Ray2000gt: ↑ 24.10.2024 15:30 Коротше, правильна схема. Один провід від модему, замість свіча роутер на 5 лан портів. Наче все.
-
Shpoker
Member
Nutbar
1) возможность агрегации
2) возможность пассивно(!) без вланов городить страшные вещи начиная от переноса главного роутера в любое место с розеткой, заканчивая набором абсолютно изолированых сетей
3) при отказе отдного из проводов не нужно колупать стены
4) при отказе одной из розеток не нужно сломя голову бежать в магазин
И это только то что за минуту вспомнил
1) возможность агрегации
2) возможность пассивно(!) без вланов городить страшные вещи начиная от переноса главного роутера в любое место с розеткой, заканчивая набором абсолютно изолированых сетей
3) при отказе отдного из проводов не нужно колупать стены
4) при отказе одной из розеток не нужно сломя голову бежать в магазин
И это только то что за минуту вспомнил
-
Rucha
Member
Shpoker
Зі всього цього корисне лише п.2, та й те дуже умовно, бо скоріш за все він буде там де хаб або сам буде хабом, а класти пучок з 8 дротів до кожної розетки - це вже божевілля.
Зі всього цього корисне лише п.2, та й те дуже умовно, бо скоріш за все він буде там де хаб або сам буде хабом, а класти пучок з 8 дротів до кожної розетки - це вже божевілля.
-
Shpoker
Member
Прости, что?) стена уже проштроблена, розетки на 2 модуля (как и на 3 и даже 4) распространены повсеместно, какая разница, закатывать 1 провод или 2? Это копейки, которые могут внезапно спасти. Откуда взялось 8 проводов в каждую розетку?Rucha: ↑ 24.10.2024 17:55класти пучок з 8 дротів до кожної розетки - це вже божевілля
Востаннє редагувалось 24.10.2024 18:09 користувачем Shpoker, всього редагувалось 1 раз.
-
Rucha
Member
Shpoker
Яке зі слів не зміг осилити?
Яке зі слів не зміг осилити?
-
Shpoker
Member
Вот то что выделил перечитал 5 раз и никакRucha: ↑ 24.10.2024 18:08Яке зі слів не зміг осилити?
-
Rucha
Member
Shpoker
Буває. Не переймайся.
Буває. Не переймайся.
-
Shpoker
Member
Rucha
Так я хочу понять, откуда пучек на 8 проводов взялся)
Так я хочу понять, откуда пучек на 8 проводов взялся)
-
Rucha
Member
Shpoker
Ти ж сам хотів роутер переносити. Якщо переносити без свіча, то 5. Якщо зі свічом, то 8.
Ти ж сам хотів роутер переносити. Якщо переносити без свіча, то 5. Якщо зі свічом, то 8.
-
Shpoker
Member
Rucha
На 2х проводах в стене роутер переносится куда угодно, и если много проводных клиентов свич уже ставится в любом удобном месте где собрать в кучу всех можно (на плане у ТСа для свича и так норм место, к примеру), мы видать о разном говорим)
На 2х проводах в стене роутер переносится куда угодно, и если много проводных клиентов свич уже ставится в любом удобном месте где собрать в кучу всех можно (на плане у ТСа для свича и так норм место, к примеру), мы видать о разном говорим)