Останні статті і огляди
Новини
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
Валерий
Member
-
Malkav
Member
Добрий день!
Скажіть, будь ласка, чи нормально підібраний комплект на бюджет +/- 20000 грн (власник вже має 3060TI, блок живлення та пару корпусних вентиляторів)?
Скажіть, будь ласка, чи нормально підібраний комплект на бюджет +/- 20000 грн (власник вже має 3060TI, блок живлення та пару корпусних вентиляторів)?
- спойлер
-
Bl0kbaster
Member
Malkav: ↑ 23.10.2024 13:08 Добрий день!
Скажіть, будь ласка, чи нормально підібраний комплект на бюджет +/- 20000 грн (власник вже має 3060TI, блок живлення та пару корпусних вентиляторів)?Дякую!
- спойлер
- 1.JPG
- спойлер
- 2тыс грн можна зекономити на покупці проца с Алі
-
Chainik
Junior
В общем , чтоб некого больше не доставать своими глупами вопросами , у меня 21к это притык . Мне надо чтоб была сборка в учет этой суммы и всё это было в Одессе . ВК б/у все остальное новое желательно , будущий ап только ВК и оперативу , играть буду более 8 часов в день … Спасибо всем кто отвечал в прошлой теме моей за надоедливость извиняюсь …Валерий: ↑ 23.10.2024 12:45 Chainik
Бюджет все тот же?
Если нет, то какой именно и где все брать хотите?
-
Валерий
Member
Malkav
SSD, напевно, краще 1TB Kingston (SFYRS/1000G)
Корпус(більш просторий) Vinga Cage
Корпус(більш просторий) Vinga Cage
GPU - до 380 мм, CPU - 185 мм, PSU - 260 мм
-
Malkav
Member
Я перепрошую, а більший корпус для чого? Просто я якраз і не хотів би щоб micro-ATX плата самотньо так висіла у великому корпусі. Якщо з точки зору охолодження, то наскільки я розумію логіку роботи продуву, різниця між обраним мною та запропонованим Вами корпусом не буде суттєвою за умови однакової кількості та конфігурації вентиляторів..Валерий: ↑ 23.10.2024 13:26 Malkav
Корпус(більш просторний) Vinga Cage
Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
А, зрозумів! За компоненти не переживаю, все поміститься. Ота вінга, що я обрав, взагалі має класну фішку, можна зняти корзину для 3,5", і весь низ корпуса буде для БЖ.
-
Валерий
Member
-
GDR
Member
Вибачте, а чого всі так пісяють за райзеном, якщо інтел краще справляється з відеорендером?daesz: ↑ 22.10.2024 03:25 Для цієї збірки прийдеться докупляти дискретку. Навіть якщо взяти р7600 (заради інтеграшки) - він буде мати суттєво гірший енкодер ніж інтел, а вимога була самеЗ іншої сторони - якщо воно інколи та не для роботи, то я б взяв ам5+7600, в майбутньому в разі чого можна буде докупити саму дешманську ВК від штеуда (по типу б/в а380 якогось)мультимедіа, браузинга та іноді аудіо- відеоредагування
-
daesz
Member
Відеорендер на інтеграшці - це єдине що інтел має запропонувати в цій ціновійGDR: ↑ 23.10.2024 18:33Вибачте, а чого всі так пісяють за райзеном, якщо інтел краще справляється з відеорендером?daesz: ↑ 22.10.2024 03:25 Для цієї збірки прийдеться докупляти дискретку. Навіть якщо взяти р7600 (заради інтеграшки) - він буде мати суттєво гірший енкодер ніж інтел, а вимога була саме
З іншої сторони - якщо воно інколи та не для роботи, то я б взяв ам5+7600, в майбутньому в разі чого можна буде докупити саму дешманську ВК від штеуда (по типу б/в а380 якогось)
І знову ж таки - а380 нова з магазину коштує 5к https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... 0-cli-6go/
Це 75вт ВК, холодна і їсть мало, ідеально для відеорендеринга, а платформу взяти на ам4, ну чи на ам5 та зекономити на райзені7600 та взяти 7500ф який десь на тисячу дешевший на алі.
-
GDR
Member
А наскільки велика прірва між напр. вбудованою в Core™ i5 13500 графікою UHD Graphics 770 та вищевказаною А380? Може плюнути і взяти цей новий енергоефективний ЦП для побудови безшумного ПК, графіки якого вистачить і на початковий рендер? А якщо попре рендерити - то докупити ASRock Intel Arc A380
-
daesz
Member
Без поняття, я інтеграшками не дуже цікавлюсь, але енкодер у інтела потужніший за амудешнийGDR: ↑ 23.10.2024 19:32 А наскільки велика прірва між напр. вбудованою в Core™ i5 13500 графікою UHD Graphics 770 та вищевказаною А380? Може плюнути і взяти цей новий енергоефективний ЦП для побудови безшумного ПК, графіки якого вистачить і на початковий рендер? А якщо попре рендерити - то докупити ASRock Intel Arc A380
https://www.tomshardware.com/news/amd-i ... ity-tested
В нових амуде проців є av1 енкодинг, який по суті мало чим гірший за quicksync у інтуля, але він не підтримується всім софтом (я от так собі взяв ВК розраховуючи, що vegas буде підтримувати в майбутньому av1, а він його досі не підтримує і доводиться енкодити в h264, в той час як на попередній нвідієвській вк був hevc/h265). Якщо av1 підтримується вашим софтом, то краще взагалі взяти амуде 8600g/8700g, бо там доволі потужна інтеграшка на якій і енкодити можна, і іграшки погратись в комфортному фпсі
-
Maksimus8192
Member
Привіт усім! Потрібна порада від тих, хто розбирається в темі. Зараз у мене ПК на платформі AM4, і я хотів би перейти на AM5, але з процесором саме від AMD Ryzen. Раніше мені допомагали знайомі зі зборкою, але зараз такої можливості немає, а сам я розуміюся на комп'ютерах на базовому рівні. Бюджет у мене обмежений — приблизно 20-25 тисяч гривень.
Ось конфігурація мого поточного ПК:
Процесор: Ryzen 5 3600
Відеокарта: RTX 4060
Оперативна пам'ять: HyperX 32 ГБ (частота 3600 МГц)
Материнська плата: ASUS TUF на чипсеті B450 (точну модель не пам'ятаю)
Блок живлення: Thermaltake на 500 або 550 Вт, бронза або срібло (точно не впевнений).
Хочу перейти на платформу AM5 з новим Ryzen, тому буду радий будь-яким порадам щодо апгрейду!
Ось конфігурація мого поточного ПК:
Процесор: Ryzen 5 3600
Відеокарта: RTX 4060
Оперативна пам'ять: HyperX 32 ГБ (частота 3600 МГц)
Материнська плата: ASUS TUF на чипсеті B450 (точну модель не пам'ятаю)
Блок живлення: Thermaltake на 500 або 550 Вт, бронза або срібло (точно не впевнений).
Хочу перейти на платформу AM5 з новим Ryzen, тому буду радий будь-яким порадам щодо апгрейду!
-
SergN
Member
Повірте, перейти на АМ5 без процесора "саме від AMD Ryzen" не вдасться
А яка ціль апгрейду? Просто, щоб було, чи ж на комп покладені якісь задачі?Maksimus8192: ↑ 24.10.2024 11:07тому буду радий будь-яким порадам щодо апгрейду!
Бо просто типову збірку на Райзен 7500/7600 можете побачити тут ледь не на кожній сторінці, вибирати можна.
Але і навряд чи оминете одну з порад, яка лежить на поверхні - взяти (на алі, олх, форумі чи ж в магазині) якийсь із старших процесорів в свою платформу і перерозподілити бюджет апгрейду на заміну відяхи та БЖ.
В будь-якому разі, зверху FAQ просить озвучувати задачі, під які збирається комп.
-
Maksimus8192
Member
Збірка призначена для різних ігор — від простих шутерів, як CSSergN: ↑ 24.10.2024 11:16
Повірте, перейти на АМ5 без процесора "саме від AMD Ryzen" не вдастьсяА яка ціль апгрейду? Просто, щоб було, чи ж на комп покладені якісь задачі?Maksimus8192: ↑ 24.10.2024 11:07тому буду радий будь-яким порадам щодо апгрейду!
Бо просто типову збірку на Райзен 7500/7600 можете побачити тут ледь не на кожній сторінці, вибирати можна.
Але і навряд чи оминете одну з порад, яка лежить на поверхні - взяти (на алі, олх, форумі чи ж в магазині) якийсь із старших процесорів в свою платформу і перерозподілити бюджет апгрейду на заміну відяхи та БЖ.
В будь-якому разі, зверху FAQ просить озвучувати задачі, під які збирається комп.
, до вимогливих проектів на кшталт Cyberpunk 2077. Граю в ігри різного жанру.
Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
Відеокарту планую взяти хорошу пізніше, а зараз хочу зібрати надійну базу для майбутніх апгрейдів.SergN: ↑ 24.10.2024 11:16
Повірте, перейти на АМ5 без процесора "саме від AMD Ryzen" не вдастьсяА яка ціль апгрейду? Просто, щоб було, чи ж на комп покладені якісь задачі?Maksimus8192: ↑ 24.10.2024 11:07тому буду радий будь-яким порадам щодо апгрейду!
Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
Повірте, перейти на АМ5 без процесора "саме від AMD Ryzen" не вдастьсяSergN: ↑ 24.10.2024 11:16
Хаха, тільки зараз дійшло!
-
SergN
Member
Взяти в свою систему в очікуваних "чорноп'ятничних" акціях на тому ж алі Ryzen 7 5700X3D, якщо там смачна ціна на нього буде, а решту бюджету вкласти в апгрейд відеокарти, хоча б 4070с. З немалою ймовірністю під неї доведеться підібрати ще новий БЖ. Але це розвиток тієї поради, про яку не питалося, адже це не є переходом (задля переходу) на АМ5, а просто напрямок більш раціональної витрати обмеженого бюджету.Maksimus8192: ↑ 24.10.2024 11:30Збірка призначена для різних ігор
Якщо так хочеться все ж перейти на АМ5, то можете скористатися будь-якою збіркою на 7500/7600, яких в цій темі ледь не на кожній сторінці.
-
Maksimus8192
Member
Якщо так, то чи потягне моя материнська плата Ryzen 7 5700X3D? Якщо не помиляюся, у мене бюджетна модель, і не хотілося б, щоб щось перегоріло.SergN: ↑ 24.10.2024 11:42Взяти в свою систему в очікуваних "чорноп'ятничних" акціях на тому ж алі Ryzen 7 5700X3D, якщо там смачна ціна на нього буде, а решту бюджету вкласти в апгрейд відеокарти, хоча б 4070с. З немалою ймовірністю під неї доведеться підібрати ще новий БЖ. Але це розвиток тієї поради, про яку не питалося, адже це не є переходом (задля переходу) на АМ5, а просто напрямок більш раціональної витрати обмеженого бюджету.Maksimus8192: ↑ 24.10.2024 11:30Збірка призначена для різних ігор
Якщо так хочеться все ж перейти на АМ5, то можете скористатися будь-якою збіркою на 7500/7600, яких в цій темі ледь не на кожній сторінці.
-
Mixx
Member
Maksimus8192
r5 7500f з алі/на форумі на пару к грн дешевше оф магазинів
asrock b650m hdv/m2
ddr5 6000cl30 будь яка, що буде дешевше з експо профілем на борту
Перевірити сумістність кулеру, якшо ваш не підтримує ам5 - deepcool ag400.
Будь-яка інша збірка на ддр5 по можливості-ціна буде на голову гіршою.
Залишається можливість апгрейду на будь який процесор в рамках ам5, материнка в тестах успішно вивозила 16 ядер.
п.с. 5700-3д не радив би через слабкий однопотік, так, це кращий цп на сокеті ам4, але він гірший за будь-який цп ам5 сокету з існуючих, такоє як аргумент проти 5700-3д - у вас материнка з пці-е3, це додаткова втрата графічної продуктивності.
asrock b650m hdv/m2
Залишається можливість апгрейду на будь який процесор в рамках ам5, материнка в тестах успішно вивозила 16 ядер.
п.с. 5700-3д не радив би через слабкий однопотік, так, це кращий цп на сокеті ам4, але він гірший за будь-який цп ам5 сокету з існуючих, такоє як аргумент проти 5700-3д - у вас материнка з пці-е3, це додаткова втрата графічної продуктивності.
Востаннє редагувалось 24.10.2024 11:55 користувачем Mixx, всього редагувалось 2 разів.
-
Maksimus8192
Member
"Звучить непогано, а блок живлення витримає навантаження?"Mixx: ↑ 24.10.2024 11:49 Maksimus8192
asrock b650m hdv/m2
ddr5 6000cl30 будь яка, що буде дешевше з хмп профілем на борту
п.с. 5700-3д не радив би через слабкий однопотік, так, це кращий цп на сокеті ам4, але він гірший за будь-який цп ам5 сокету з існуючих.
Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
У мене кулер від Be Quiet Pure 2, не знаю, чи підійде він.Mixx: ↑ 24.10.2024 11:49 Maksimus8192
asrock b650m hdv/m2
ddr5 6000cl30 будь яка, що буде дешевше з хмп профілем на борту
-
Mixx
Member
Maksimus8192
Там є маленька описка, пам'ять з експо профілем
7500ф споживає менше вашого поточного 3600, не думаю, що з цим можуть бути якісь проблеми, з поточною відяшкою, само собою.
В разі апгрейду відеокарти - з 99% вірогідністю його треба буде замінити.
7500ф споживає менше вашого поточного 3600, не думаю, що з цим можуть бути якісь проблеми, з поточною відяшкою, само собою.
-
Maksimus8192
Member
експо профілем на бортуMixx: ↑ 24.10.2024 11:49 Maksimus8192
asrock b650m hdv/m2
перепрошую експо профіль це що?
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Зрозумів, велике спасибі за роз’яснення!Mixx: ↑ 24.10.2024 11:56 Maksimus8192