Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Clever
Member

Повідомлення

Якщо в 5 серії очікується прибавка % до продуктивност, на рівні того самого приросту в ціні, то фактично через пів року за умовні 1000$ ми отримаємо нехай +10% продуктивності порівнюючи з поточним рівнем, якось так? Тоді не дуже зрозуміло заради чого радять почекати картки 5 серії (стосується моделей рівня 4070ти супер/4080).
Hells Angels
Member

Повідомлення

Clever: 20.10.2024 19:43за умовні 1000$
5080 від 1.5к інфа сотка :laugh:
Chaser
Junior

Повідомлення

Какую из этих 2 взять? Или есть еще предложения?
Я склоняюсь к MSI, с гигабайтом уже 2 печального опыта было
https://hard.rozetka.com.ua/msi-rtx-407 ... 413497881/
https://hard.rozetka.com.ua/gigabyte-gv ... 413516994/
Vader
Member

Повідомлення

Chaser
Берите MSI! :super:
anyname
Member

Повідомлення

Clever: 20.10.2024 19:43 Якщо в 5 серії очікується прибавка % до продуктивност, на рівні того самого приросту в ціні, то фактично через пів року за умовні 1000$ ми отримаємо нехай +10% продуктивності порівнюючи з поточним рівнем, якось так? Тоді не дуже зрозуміло заради чого радять почекати картки 5 серії (стосується моделей рівня 4070ти супер/4080).
Заради підтримки нових технологій (без костилів та бубнів).
sselesnes
Member

Повідомлення

Nouriel
за ті 20% доплатиш стільки ж
більше, бо воно ще півроку буде йти до MSRP, а потім зупиниться і так і не дійде :gigi:
GreenMile
Member

Повідомлення

Nouriel: 20.10.2024 18:51
Vlaad13: 18.10.2024 18:33Nouriel: ↑ 18 жовтня 2024, 17:45
Lorichic: ↑ 18 жовтня 2024, 11:36

4070 не дорогая на фоне 3080 за 13тыс?
ви нє понімаєте єто другоє
Чел ты всем писал какие зелёные плохие и что нужно брать 6800хт, а потом сам взял 3070ти
Про твои умственные способности я давно всё понял
слухай, чучело, перед тим як шось висрати, думай своєю єдиною звивиною. я тобі уже писав, що купив 3070ті б/в у знайомого за 12к, коли ціни на такі карти були під 20к. я розумію, що ти розумово відсталий і тобі не зрозуміти, що є така штука як ціна на фпс. будь добрий здрисни з відси та більше не з'являйся мамкін компутнорий геній
Влад13, звісно, має свою окрему репутацію, але ви зараз не краще, так поносили зелені карти через кожен пост і за промені непотрібні, і за длсс і за все на світі, а по факту зрадили всі свої ідеали за гривню :laugh: Все що треба знати про фанатів :shuffle:
Ціна на ФПС - це найбезглуздіша річ, яку можна було придумати, бо по цьому співвідношенню в топі буде якась RX580 на 8Гб, але, як то кажуть, є нюанс :-P

Відправлено через 24 хвилини 9 секунд:
sselesnes: 20.10.2024 00:04
sselesnes: 16.09.2024 20:57 Покищо не знайшов інших працюючіх лічільників: MSIAB (monitoring plugins - PerfCounter), HWinfo, AIDA64 - всі пишуть нісенітниці. І тільки в моніторінгу AMD Adrenalin :lol: знайшов цей клятий Cpu Usage з Taskmanager. Якщо хтось теж хоче упоротися з цим - чекаю на відповідь.
спойлер
cpu-usage.png
7800X3D+4070tis (WIN11 24H2) - такаж фігня
спойлер
cp.jpg
PS: GV-N407TSWF3MAX OC-16GD + GP-UD850GM нічого не свистить, карта gpu 63/hotspot 78/vram 72 після CP2077+path trace
В КП2077 є просто божествена українська локалізація, а ви русняву юзаєте. Ну фу, шо за ганьба :write:
sselesnes
Member

Повідомлення

GreenMile комп клієнтський з репаком - вже змінив, на моєму ліцуха, українські саби з англійскою озвучкою, але DLC з піратки. Atomic Heart не качав, не покупав, не грав :beer:
GreenMile
Member

Повідомлення

sselesnes: 21.10.2024 15:47 GreenMile комп клієнтський з репаком - вже змінив, на моєму ліцуха, українські саби з англійскою озвучкою, але DLC з піратки. Atomic Heart не качав, не покупав, не грав :beer:
:up: Тоді "охрана, отмєна" :beer:
Vlaad13
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.10.2024 15:22
Nouriel: 20.10.2024 18:51
слухай, чучело, перед тим як шось висрати, думай своєю єдиною звивиною. я тобі уже писав, що купив 3070ті б/в у знайомого за 12к, коли ціни на такі карти були під 20к. я розумію, що ти розумово відсталий і тобі не зрозуміти, що є така штука як ціна на фпс. будь добрий здрисни з відси та більше не з'являйся мамкін компутнорий геній
Влад13, звісно, має свою окрему репутацію, але ви зараз не краще, так поносили зелені карти через кожен пост і за промені непотрібні, і за длсс і за все на світі, а по факту зрадили всі свої ідеали за гривню :laugh: Все що треба знати про фанатів :shuffle:
Ціна на ФПС - це найбезглуздіша річ, яку можна було придумати, бо по цьому співвідношенню в топі буде якась RX580 на 8Гб, але, як то кажуть, є нюанс :-P
Та чел нормальную 8 гиговую карту за 12 к взял :facepalm:
Для 1080 как раз подойдет :lol:
Nouriel
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.10.2024 15:22Влад13, звісно, має свою окрему репутацію, але ви зараз не краще, так поносили зелені карти через кожен пост і за промені непотрібні, і за длсс і за все на світі, а по факту зрадили всі свої ідеали за гривню Все що треба знати про фанатів
який я поганий, бо купив б/в 3070ті за 12к через півроку з виходу карти у знайомого, а не умайнену 6800 чи 2080ті за 25к від рандома. вибач що я зрадив те чого не міг і фанат того шо ти придумав
вибач що я спробував твої "супер" технології нвідії і зрозумів шо то хрінь.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
Vlaad13: 21.10.2024 17:50Та чел нормальную 8 гиговую карту за 12 к взял
сказав ідіот який купив 12гігову за 28к :laugh: :laugh:
sselesnes
Member

Повідомлення

Nouriel смачно надурив знайомого, браво.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Nouriel: 21.10.2024 18:53
GreenMile: 21.10.2024 15:22Влад13, звісно, має свою окрему репутацію, але ви зараз не краще, так поносили зелені карти через кожен пост і за промені непотрібні, і за длсс і за все на світі, а по факту зрадили всі свої ідеали за гривню Все що треба знати про фанатів
який я поганий, бо купив б/в 3070ті за 12к через півроку з виходу карти у знайомого, а не умайнену 6800 чи 2080ті за 25к від рандома. вибач що я зрадив те чого не міг і фанат того шо ти придумав

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
Vlaad13: 21.10.2024 17:50Та чел нормальную 8 гиговую карту за 12 к взял
сказав ідіот який купив 12гігову за 28к :laugh: :laugh:
так как раз 28 к и в два раза больше фпс чем у тебя :laugh:
не все люди у которых есть деньги на норм карту идиоты :facepalm:

Відправлено через 33 секунди:
sselesnes: 21.10.2024 19:37 Nouriel смачно надурив знайомого, браво.
тут смотря как посмотреть :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 21.10.2024 23:39 так как раз 28 к и в два раза больше фпс чем у тебя :laugh:
Так ціна в два рази вища, а пам'яті тільки в 1.5 рази більше :gigi: А фпсу там взагалі на 10% більше всього :lol:
Зображення
GreenMile
Member

Повідомлення

Nouriel: 21.10.2024 18:53 який я поганий, бо купив б/в 3070ті за 12к через півроку з виходу карти у знайомого, а не умайнену 6800 чи 2080ті за 25к від рандома.
Чому поганий? Купити, бо дешевше - це найочевидніший вибір і за нього ніколи не дорікають. Можливо, ви й купили у знайомого, а може це просто казочка на форум, ми все одно не перевіримо, та й не важливо, суть в іншому: всю дорогу поливати лайном зелені карти і по факту в них вляпатись, яка іронія :)
Nouriel: 21.10.2024 18:53вибач що я зрадив те чого не міг і фанат того шо ти придумав
Ну звісно, то не ви в цій темі завжди топили за червоних і всіляко кепкували з зелених :popcorn:
Ви мені нагадали анекдот про пиріжки з лайном, "повна хрінь", як ви тут доводили всім і глузували з інших, але по факту взяли саме цю хрінь, бо дешево :-P
спойлер
— Синку, купи в мене пиріжки! Дуже смачні!
— А з чим вони у вас, бабусю?
— Ну, тут різні. З картоплею, капустою, м’ясом, гімном…
— Що?! З гімном?! Навіщо ж ви їх продаєте?!
— То вони ж безплатні.
— Та ж яка різниця! Ну хто їстиме гімно?! Ні, звичайно, задарма — це круто! Але ж це гімно!
— Ну то береш!?
— От!.. Але ж ви, бабусю, й дивна.
— Бери, синку, смачні ж пиріжки.
— Хе… Гімно в тісті, ну смішно ж.
— Бери-бери.
— Ну давайте. Візьму у вас один із капустою, один із м’ясом і… та що там, і два з гімном.
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 21.10.2024 23:42
Vlaad13: 21.10.2024 23:39 так как раз 28 к и в два раза больше фпс чем у тебя :laugh:
Так ціна в два рази вища, а пам'яті тільки в 1.5 рази більше :gigi: А фпсу там взагалі на 10% більше всього :lol:
Зображення
Во первых генератор кадров
Во вторых мне интересно посмотреть какой там будет ФПС в играх которым нужно больше 8 гиг
Но графики это конечно хорошо :laugh:
Volodya811
Member

Повідомлення

Vlaad13: 18.10.2024 11:22
login55: 17.10.2024 17:50 і чому деяких так на лайно тягне за ради тих 5% продуктивності чи незначній різниці у ціні?!
може краще взяти перевірену 7800ХТ від тієї ж Powercolor!
Для меня тоже загадка - кто эти люди которые покупают 7900гре карты. Разница с 7800хт где то 0 где то 12 %, но в основном это 5% прироста за которые нужно доплатить 4000 гривен :lol:
Но опять же есть 6800хт с форума за 11к которая где то на 7% хуже 7800хт. И это значит что обе карточки АМД неоправданно дорогие и кто их и зачем покупает не ясно :gigi:
Якщо хтось вирішив брати АМД, яка сильно відстає від Нвідіа, то 7900гре краща за 7800ХТ. І не швидкістю. Це карти одного рівня. А краща тим, що у неї більше шейдерів на нижчій частоті. А значить, що хот-спот буде в розумних межах.
EddieDean
Member

Повідомлення

Volodya811: 22.10.2024 01:38Якщо хтось вирішив брати АМД, яка сильно відстає від Нвідіа, то 7900гре краща за 7800ХТ. І не швидкістю. Це карти одного рівня. А краща тим, що у неї більше шейдерів на нижчій частоті. А значить, що хот-спот буде в розумних межах.
Чим АМД "сильно відстає" від НВІДІА? Усі тести шо бачив відставання починається на рвіні 4070ТІ супер. До цього рівня у растеризації АМД рівна/виграє на декілька кадрів. Це яікщо брати ігри. У рендері та кодуванні тут згоден, НВІДІА кращє. Але ціна ж... Розглядаю зараз 7800хт. У іграх подруктивність на рівні 4070 супер. А ціна нижча на 3-4к. Т.я. беру ВК суто для ігор то питання взагалі немає що брати з цих двох карт.
P.S. Якесь дивне у нас ціноутворення. По всьому світі 7700хт вже давно дешевша за 400$ а в наших магазинах все ще 500+. 7800хт та 4070 взагалі мовчу)
GreenMile
Member

Повідомлення

EddieDean: 22.10.2024 10:48Чим АМД "сильно відстає" від НВІДІА?
Променями і генерилкою кадрів, в растрі традиційно АМД швидші за нвідію в рівному бюджеті, чи дешевші при співставній продуктивності. Потрібно це, звісно, не всім, тому просто заявляти, що оця карта краща за цю - некоректно, бо критерій "кращості" в даному випадку у кожного свій, комусь важливий зайвий ФПС в КС, комусь - пастрейсінг в КП2077.
EddieDean
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.10.2024 12:00просто заявляти, що оця карта краща за цю - некоректно, бо критерій "кращості" в даному випадку у кожного свій
Ну так і я про те саме) Хоча РТ так собі штука. По відчуттям грабельною вона стає тіки на рівні 4070 супер. До цього це просто пожирач фпс. Але комусь то воно таки треба)
GreenMile: 22.10.2024 12:00генерилкою кадрів
Так наче ж воно дикий імпут лаг додає?
Відповісти