Lenovo legion 7 pro 2023.

Все вопросы о ноутбуках
Автор
Повідомлення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

DESENTER
Буває. В мене HDMI не працював, думав що хана роз'єму. Перевстановив вінду - запрацював. Тож деколи банальне перевстановлення вінди і допомагає. Добре що вирішилося без допомоги паяльника
DESENTER
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 21.10.2024 09:57 DESENTER
Буває. В мене HDMI не працював, думав що хана роз'єму. Перевстановив вінду - запрацював. Тож деколи банальне перевстановлення вінди і допомагає. Добре що вирішилося без допомоги паяльника
Так. Побачимо чи на довго:)))

Отправлено спустя 39 минут 14 секунд:
В мене ще питання до знаючих!
Порекомендуйте мені стосовно Біоса та прошивки мат. плати, чи потрібно оновлюватися чи ні( навіть якщо ноутбук влаштовує своєю роботою).
В мене прошивка біоса 36та, а вже є 38,42,44 та 46. Також прошивка МЕ в мене 36та, а вже є 37 та 46та.
Що таке Біос поверхньо розумію та нащо ці оновлення також розумію, але типу працює тай хай собі працює. :D
Евгений King
Member

Повідомлення

DESENTER: 21.10.2024 12:12
AntonyKandaurov: 21.10.2024 09:57 DESENTER
Так. Побачимо чи на довго:)))

Отправлено спустя 39 минут 14 секунд:
В мене ще питання до знаючих!
Порекомендуйте мені стосовно Біоса та прошивки мат. плати, чи потрібно оновлюватися чи ні( навіть якщо ноутбук влаштовує своєю роботою).
В мене прошивка біоса 36та, а вже є 38,42,44 та 46. Також прошивка МЕ в мене 36та, а вже є 37 та 46та.
Що таке Біос поверхньо розумію та нащо ці оновлення також розумію, але типу працює тай хай собі працює. :D
Читайте патчноути до BIOS, там сказано що фіксилось, інколи є дуже вагомий сенс оновитись, бо правлять стабільність, роботу вентилів, буст проца, роботу Type-C PD і т.д. Інколи оновлення пусті і несуть в собі тільки оновлення ME.
Оновлення ME - здебільшого безпекові і реальної ваги для пересічного користувача зазвичай не мають. Також при оновленні BIOS і послідуючому відкаті прошивка ME не відкатується назад.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

DESENTER
я на своїх двух Легіонах 2020 року нічого в біосі не оновлюю, бо там мінорні оновлення і бувають несподіванні глюки (іноді читаю реддіт по обновам та оркостанский богомірзкій 4пда)...
Ще добавлю - я і вінду та драйвера не оновлюю, бо пару разів оновив - баги полізли з аккумом, встройкою , то забив. Дровишки з сайту леново і норм, бо нічого нового там нема.

Ще хотів спитати навіщо проводили обслуговування? температури почали рости? Бо я в свої ноути і не лазив = раз в півроку щіткою по вентіляторам пройдуся і норм. Бо там фазовий перехід - він не швидко деградує...
Але я в 144 фпс іграшки не гоняю - ноут більш для адоб софту та жінка в Сімс 4 шпіляє :gigi:
DESENTER
Member

Повідомлення

Klon: 21.10.2024 13:54 DESENTER
я на своїх двух Легіонах 2020 року нічого в біосі не оновлюю, бо там мінорні оновлення і бувають несподіванні глюки (іноді читаю реддіт по обновам та оркостанский богомірзкій 4пда)...
Ще добавлю - я і вінду та драйвера не оновлюю, бо пару разів оновив - баги полізли з аккумом, встройкою , то забив. Дровишки з сайту леново і норм, бо нічого нового там нема.

Ще хотів спитати навіщо проводили обслуговування? температури почали рости? Бо я в свої ноути і не лазив = раз в півроку щіткою по вентіляторам пройдуся і норм. Бо там фазовий перехід - він не швидко деградує...
Але я в 144 фпс іграшки не гоняю - ноут більш для адоб софту та жінка в Сімс 4 шпіляє :gigi:
Евгений King та Klon , дякую за відповіді.
Наполягає той факт що в оновленні можуть бути типу фікси з процами 13,14 покоління та багато хто рекомендує оновлювати це.

Щодо обслуговування свого ноута, то все було більш ніж добре, але не давав покою рідкий метал на проці. Багато відосів в інеті як Асуси кладуть рідкий метал тай не є виключення Леново. Вони всі наносять його тільки на поверхню процу, коли кладуть радіатор то частина його розтікається по поверхні текстоліту чіпа процессора. Тож коли я підняв свій радіатор то побачив доволі велике чорне пятно, видно що був типу драй спот і горіло воно там нормально, після очищення на кристалі чіпу залишився маленький слід який вже не виведеш. Тож підняв радіатор не дарма.

Саме цікаве що великі температури ноут бачив тільки при якомусь стресс тесті декілька разів після покупки. Турбобуст вмикаю тільки коли граю, частоти порізані максимум до 3,5ГГц( мені більш ніж вистачає), граю завжди на баланс моді та підрізаним ФПС в 60 кадрів на Fullhd( мені цього за очі).
Температури процу не вище 65 градусів, на відеокарті не вище 55 градусів.
Чому на Fullhd? Тому що граю тільки коли він підключений до телевізора чи якогось монітора і завжди з геймпадом, тож теліки та монітори дуже дешеві і там тільки Fullhd. Дуже часто мандрую по світу тож екрани попадаються всюди дуже дешеві.

Отправлено спустя 4 минуты 48 секунд:
Зображення

Зображення
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

DESENTER
так, ЖМ це стрьомна штука тим паче в ноутах, яки таскаються і трусяться...
DESENTER: 21.10.2024 14:30Турбобуст вмикаю тільки коли граю, частоти порізані максимум до 3,5ГГц( мені більш ніж вистачає), граю завжди на баланс моді та підрізаним ФПС в 60 кадрів на Fullhd( мені цього за очі).
я теж все порізав в синьому і білому режимі (через налаштування ел. профілей), але не для температур і навантаження, а для життя від баттареї, бо з блекаутами ці налаштування значно підвіщують час автономності.
DESENTER
Member

Повідомлення

Klon: 21.10.2024 15:54 DESENTER
так, ЖМ це стрьомна штука тим паче в ноутах, яки таскаються і трусяться...
DESENTER: 21.10.2024 14:30Турбобуст вмикаю тільки коли граю, частоти порізані максимум до 3,5ГГц( мені більш ніж вистачає), граю завжди на баланс моді та підрізаним ФПС в 60 кадрів на Fullhd( мені цього за очі).
я теж все порізав в синьому і білому режимі (через налаштування ел. профілей), але не для температур і навантаження, а для життя від баттареї, бо з блекаутами ці налаштування значно підвіщують час автономності.
На ціх Легіонах добра прокладка лежить на проці, вона ніяк не дасть рідкому металу вилетіть( якщо не переборщити з рідкою прокладкою або не покласти доволі товсті тверді прокладки на катушки) :D
В мене ноут в захисному чохлі та в портфелі, портфель був в різних положеннях і трясках, все дуже надійно і вже перевірено особисто:))) карта в ньому на звичайній термопасті і добре що не на металі теж:)
Відповісти