Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Lekrs: 14.10.2024 16:27
Melki: 14.10.2024 15:11
я не увидел разницы на дешевом 1080 между 60 и 165
Ну, як мінімум мав замітити різницю в вхідній затримці, і відсутності (меншій кількості) артефактів по типу гостінга.
Та він просто троль - звичайно що різниця є і дуже велика :beer:
Volodya811
Member

Повідомлення

GreenMile: 14.10.2024 13:35
Vlaad13: 14.10.2024 13:25 да там чел каждый месяц может сеебе новый монитор покупать и не париться
Спробуйте не заглядати в чужий гаманець, в житті бувають інші пріоритети, куди необхідно вкладати гроші, ніж купляти нові непотрібні в даний час монітори, бо комусь на форумі це дуже свербить :rolleyes:
Я вам уже не один раз казав, я граю в сингли, мені абсолютно не печуть вищі частоти монітора, щоб купляти його зараз, а якість картинки на ФХД трохи компенсується через DSR.
Я також маю певні можливості, але рахую гроші. І дуже довго не хотів переходити на "швидкий монітор", обгрунтовуючи це "непотрібністю". Але, якщо спробувати і пограти на моніторі зі швидкою матрицею - це небо і земля. Зараз, я навіть у синглах одразу відчуваю, коли 60 ФПС і мені це не подобається.
Це той випадок, коли краще для ігор купити недорогий, але швидкий монітор з низьким інпут-лагом. Під словом "недорогий", не варто думати, що є щось нормальне за 150 доларів. Нормальні монітори 1080р стартують від 11 тис. грн. Ефект ВАУ! гарантований.

Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
Melki: 14.10.2024 15:11
Vlaad13: 14.10.2024 14:06Повірте різницю між дешевим 60 герц 1080 та 144герца і 1440р ви побачите у будь якій грі
я не увидел разницы на дешевом 1080 между 60 и 165
Звісно, що Ви не побачите. Треба швидку матрицю, а не шлак на 165 Гц з інпут-лагом, як у монітора на 60 Гц.
GreenMile
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.10.2024 16:27
GreenMile: 14.10.2024 14:51 Я не знаю як вам ще пояснити, що я різницю бачу, АЛЕ ВОНА МЕНІ НЕ ПОТРІБНА ЗА ЦІ ГРОШІ. Розумієте? НЕ-ПО-ТРІБ-НА, ну не вражає, невже це так важко збагнути?
Цей монітор "за 1к грн" на момент покупки (2014 рік) коштував ~340 басків, що зараз еквівалентно 14к грн, тому сучасне дешеве сміття йому просто не конкурент ні в чому, окрім герцовки. А більш дорогі мони в мене не на часі.
Це "щось" вам підказує невірно. По-перше, я не хожу в ресторани, по-друге, я не олігарх, ПК оновив вперше за 10 років і знову ж на такий строк (свій попередній і7-3770 я збирав у лютому 2014), тому ви помиляєтесь у своїх судженнях.
Ви прямо мені нагадали моїх друзів з інституту, коли я їздив на старому совкокорчі, а в них машин не було взагалі, і які постійно до@#ли на тему "чого ти не купиш собі нормальне авто, ну там ланос" :gigi: Ну не збагнути було людям, що мене в той час цікавили п'янки і гулянки, а не ланос, а корч за 100 баксів повністю покривав мої потреби з'їздити у вихідні на дачу і раз на півроку до родичів в іншу область. Але ні, за їх розумінням я мав купити ланоса за 10кує щоб... а біс його зна навіщо, але от прямо спокою не мали через це :shuffle:
Смішно а в мене польський Ланос, купував за 5к. Коли друг дав проїхатись на його Жигулі(6), я проїхав десь кілометр, зупинився віддав йому ключі і так і не зрозумів - як можно керувати цим візком без підсилювача керма та на задньому приводі.
Після ЗіЛ-131 жигулі/москвичі одним пальцем керувались ;) Питання лише в тому, чи потрібні вам той підсилювач і передній привід за 5к, якщо за них можна було купити, наприклад, земельну ділянку в дачному кооперативі і їздити туди на жигулях, або витратити ці гроші на подорожі. Пріоритети у всіх різні, комусь комфортна машина, а хтось світом подорожує за ці гроші і йому пофігу на машини.

Відправлено через 8 хвилин 44 секунди:
Volodya811: 14.10.2024 16:56 Я також маю певні можливості, але рахую гроші. І дуже довго не хотів переходити на "швидкий монітор", обгрунтовуючи це "непотрібністю". Але, якщо спробувати і пограти на моніторі зі швидкою матрицею - це небо і земля. Зараз, я навіть у синглах одразу відчуваю, коли 60 ФПС і мені це не подобається.
Це той випадок, коли краще для ігор купити недорогий, але швидкий монітор з низьким інпут-лагом. Під словом "недорогий", не варто думати, що є щось нормальне за 150 доларів. Нормальні монітори 1080р стартують від 11 тис. грн. Ефект ВАУ! гарантований.
Якщо вам подобається і є ВАУ-ефект, то заради бога, я ж нікого не відмовляю. Просто тут дехто краще мене знає, чи я замерз, чи зголоднів :D
Вкотре повторюю - у мене був швидкий монітор для порівняння, вкотре ще раз повторюю, особисто в мене воно ВАУ-ефекта не викликає, тому я не хочу витрачати на це навіть 11 тис гривень, господи, я краще на них пиріжків накуплю от і все. Просто змиріться з тим, що не всім подобається те саме, що і вам.
анти__бот
Member

Повідомлення

Підкажіть будь ласка а яка зараз карта для фул хд 60гц актуальна? Мені тільки для майбутнього сталкера потрібна
шо у вас тут за тема така ланоси жигулі ресторани
SergN
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.10.2024 16:27Смішно а в мене польський Ланос, купував за 5к. Коли друг дав проїхатись на його Жигулі(6), я проїхав десь кілометр, зупинився віддав йому ключі і так і не зрозумів - як можно керувати цим візком без підсилювача керма та на задньому приводі.
Ну от коли всім форумом будуть у відповідь на кучу твоїх недоцільних порад тобі заявляти: поміняй свого лайноса на щось хороше, сучасне..., то яку реакцію у тебе це викликатиме? От подумай (хоч раз), навіщо ти лізеш з порадами там, де тебе не просили, ще і досить некоректно (м'яко кажучи) щодо матеріального достатку інших.

Відправлено через 5 хвилин 53 секунди:
анти__бот: 14.10.2024 17:20Мені тільки для майбутнього сталкера потрібна
А що розробники цього "майбутнього" написали з цієї теми в рекомендаціях?
Melki
Member

Повідомлення

Volodya811: 14.10.2024 16:56Звісно, що Ви не побачите. Треба швидку матрицю, а не шлак на 165 Гц з інпут-лагом, як у монітора на 60 Гц.
это куда эти циферки смотреть? что-то не слышал до этого момента таких параметров у монитора

Отправлено спустя 3 минуты 28 секунд:
анти__бот: 14.10.2024 17:20карта для фул хд 60гц актуальна?
взял с избытком 4060ти 16, простую 4060 побоялся - все настройки в максимум без ДЛССов и генераторов, пока нравится
анти__бот
Member

Повідомлення

Melki: 14.10.2024 17:32генераторов
А що це таке, длсс пам'ятаю таке, а про генератор не чув :gigi:
Melki
Member

Повідомлення

ну оно там как-то кадры ИИ дорисовывает, если тебе не хватает, и не всегда угадывает
анти__бот
Member

Повідомлення

SergN: 14.10.2024 17:28А що розробники
Та я питаю бо може хтось грав в щось сучасне на тому рушії, і там завищили рекомендації щоб точно працювало

Отправлено спустя 1 минуту 32 секунды:
Просто цікава не дорога карта з ферми для фул хд
Melki
Member

Повідомлення

не надо, много не сэкономишь
sselesnes
Member

Повідомлення

анти__бот Якщо з ферми - може не дожити до релізу :gigi:
анти__бот
Member

Повідомлення

Melki
Та в мене були такі карти (рх 480 і 1070ті) і вони досі живі, та й якщо грамотний майнер був то та карта жила в умовах кращих за звичайний ігровий пк
чи щось змінилось за останні роки?

Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
Не ну нову я точно не хочу, то дорого для однієї гри :laugh:
Vlaad13
Member

Повідомлення

анти__бот: 14.10.2024 17:20 Підкажіть будь ласка а яка зараз карта для фул хд 60гц актуальна? Мені тільки для майбутнього сталкера потрібна
шо у вас тут за тема така ланоси жигулі ресторани
По перше Поки гра не вийшла вам ніхто точно нічого не відповість
По друге гра може виходити ще кілька років і якщо вам потрібен лише Сталкер можете так не квапитися
По третє орієнтуйтеся на 4060

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
SergN: 14.10.2024 17:28
Vlaad13: 14.10.2024 16:27Смішно а в мене польський Ланос, купував за 5к. Коли друг дав проїхатись на його Жигулі(6), я проїхав десь кілометр, зупинився віддав йому ключі і так і не зрозумів - як можно керувати цим візком без підсилювача керма та на задньому приводі.
Ну от коли всім форумом будуть у відповідь на кучу твоїх недоцільних порад тобі заявляти: поміняй свого лайноса на щось хороше, сучасне..., то яку реакцію у тебе це викликатиме? От подумай (хоч раз), навіщо ти лізеш з порадами там, де тебе не просили, ще і досить некоректно (м'яко кажучи) щодо матеріального достатку інших.

Відправлено через 5 хвилин 53 секунди:
анти__бот: 14.10.2024 17:20Мені тільки для майбутнього сталкера потрібна
А що розробники цього "майбутнього" написали з цієї теми в рекомендаціях?
Обидві відповіді і все повз кассу :facepalm:
Відразу видно людину що допомогає іншим з вибором :lol:
l-m
Member

Повідомлення

анти__бот
Якщо б/в, то краще ніж 6800ХТ за 11к нічого не має.
shad_1985
Member

Повідомлення

анти__бот: 14.10.2024 17:43дорога карта з ферми
якій бюджет, це головне в вашому запитанні.
SergN
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.10.2024 18:08Обидві відповіді і все повз кассу
Відразу видно людину що допомогає іншим з вибором
На кожному ресурсі є свої фріки, у нас такі періодично з'являються, тож зараз тут вже півтора роки Владік13 (чи вже можна з 15річчям поздоровити?) таким працює. Що не пост, то повний :facepalm:
Дивує те, що людина не просто троль, який свідомо ганяється за мінусами, в неї в голові таке насправді :lamer: .
анти__бот
Member

Повідомлення

shad_1985
Мій бюджет це продати стім дек олед за 20к і зібрати простенький пк для фул хд
Ну максимум на все це 30к (бо є ще декілька залізяк яких потрібно задихатися)
Vlaad13
Member

Повідомлення

SergN: 14.10.2024 18:19
Vlaad13: 14.10.2024 18:08Обидві відповіді і все повз кассу
Відразу видно людину що допомогає іншим з вибором
На кожному ресурсі є свої фріки, у нас такі періодично з'являються, тож зараз тут вже півтора роки Владік13 (чи вже можна з 15річчям поздоровити?) таким працює. Що не пост, то повний :facepalm:
Дивує те, що людина не просто троль, який свідомо ганяється за мінусами, в неї в голові таке насправді :lamer: .
Дякую за допомогу у виборі відеомапи, як завжди вашим порадам немає ціни :lol:

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
анти__бот: 14.10.2024 18:22 shad_1985
Мій бюджет це продати стім дек олед за 20к і зібрати простенький пк для фул хд
Ну максимум на все це 30к (бо є ще декілька залізяк яких потрібно задихатися)
Краще перейдіть за посиланням у іншу тему, вам там відразу підберуть пк за 30к :beer:
viewtopic.php?f=1&t=118151&start=27140
анти__бот
Member

Повідомлення

Vlaad13
По іншим частинам я приблизно розуміння маю що мені потрібно, а ось за світом ВК давно не слідкував, ось і питаю в цій темі

Отправлено спустя 18 минут 36 секунд:
l-m: 14.10.2024 18:12Якщо б/в, то краще ніж 6800ХТ за 11к нічого не має.
О дякую за пряму і зрозумілу пораду :beer:
Vlaad13
Member

Повідомлення

анти__бот: 14.10.2024 18:51 Vlaad13
По іншим частинам я приблизно розуміння маю що мені потрібно, а ось за світом ВК давно не слідкував, ось і питаю в цій темі

Отправлено спустя 18 минут 36 секунд:
l-m: 14.10.2024 18:12Якщо б/в, то краще ніж 6800ХТ за 11к нічого не має.
О дякую за пряму і зрозумілу пораду :beer:
Якщо наважитесь на купівлю бв у нас на форумі продавці є, можете в цій темі глянути
viewtopic.php?f=26&t=279390
Відповісти