Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Vlaad13: ↑
13.10.2024 16:37
у нас шо не користувач - то унікальна людина
один міліонер грає з 4080 та 7800х3д та 60 герцовим монітором бо йго душить жаба до пк за 200к гривень купити норм монік за 7к
інший теж явно нормально заробляє але думає як зекономити 3к гривень
хлопці - що з вами не так?
Я на цей комп три місяці збиратиму) Був би варіант купити з однієї ЗП звісно б за 3к не парився б) А так помимо компа мені ще й крісло нове треба, а це ще 17к. Принаймі те шо мене витримає))) А ще й дружині мишу нову треба) І взагалі...
Так уже скоро 5080 выходит обещают будет на уровне 4090 и то шустрей там вроде цена всего вопрос 1700$ на старте что дешевле чем 4090
Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
Clever: ↑
13.10.2024 11:55
Перед очима монітори з 226, 109, 92 ppi. Між 109 і 92 вау ефект, а між 226 і 109 вау вже не відчуваю, видно що краще, але не настільки. Якщо і буду брати монітори > 27, то тільки 4к
24 1080 взагалі немає сенсу купляти, 27 1440 бест бай, 32 4к якщо гаманець дозволяє під таку збірку придбати GPU
Лучше тогда взять планшет с 2к и делать на него рестрим монитора 4к где с помощью длсс в режиме перформанс играть в сайлент хил 2 на ртх3060 на ультрах
man1242: ↑
13.10.2024 22:45Так уже скоро 5080 выходит обещают будет на уровне 4090 и то шустрей там вроде цена всего вопрос 1700$ на старте что дешевле чем 4090
Так питання як раз у тому шоб не переплачувати за ВК з високою продуктивністю якою я не зможу скористатися, бо монітори в мене 1080р. Тому вся нвідіа мені не підходить. На РТ мені пофіг.
13.10.2024 16:11
Щось мені підказує що вам на роботі платять норм гроші і для власника такого проца економити 3,5 к якась дивна ідея
Тим більш що 7800хт це якраз стабільні 140 фпс під 144 герцовий монік
Ну от і я ж за те саме... Наче і не так багато зекономлю, але питання доцільності саме 7800хт у моєму випадку все ще є відкритим. Бо все ще не мільйонер і жаба, за старою звичкою, таки душить) Я до того шо 7700хт зі всіма поставленими задачами впорається, але 7800хт буде довговічнішою.
Radeon RX 7900 GRE точно буде довговічнішою, трохи дорожча за 7800хт
один міліонер грає з 4080 та 7800х3д та 60 герцовим монітором бо йго душить жаба до пк за 200к гривень купити норм монік за 7к
Якщо це був натяк на мене, то повідомляю, що той 60Гц монік зараз коштує 40-45к, прямо як 4080 і не просто так. Уже біжу його міняти на якесь герцове сміття за 7к.
Не треба намагатись все оцінювати з боку вашого обмеженого виключно іграми світогляду
Якщо це був натяк на мене, то повідомляю, що той 60Гц монік зараз коштує 40-45к, прямо як 4080 і не просто так. Уже біжу його міняти на якесь герцове сміття за 7к.
Не треба намагатись все оцінювати з боку вашого обмеженого виключно іграми світогляду
про перший комп я памятаю шо там хоть і 60 герц але нема засвітів
а що у другого компа за монік? там де х3д та 4080
GreenMile: ↑
14.10.2024 10:19
Розклад зараз такий: графічний 2к монік на ПК2, який 7800х3д і 4080, на ПК1 з 4070ті - ФХД монік, який в перспективі буде замінений на щось нормальне, проте дешеві мені не подобаються, вірогідно перейду на олед, коли буде хоч якась статистика по новим. Але зараз це не на часі.
14.10.2024 10:58
Розклад зараз такий: графічний 2к монік на ПК2, який 7800х3д і 4080, на ПК1 з 4070ті - ФХД монік, який в перспективі буде замінений на щось нормальне, проте дешеві мені не подобаються, вірогідно перейду на олед, коли буде хоч якась статистика по новим. Але зараз це не на часі.
зараз є купа нормальних та недорогих моніторів на ІПС, того що чекати того оледу якого ви хочете можна ще років 10
бо я маю таку підозру що будь який олед буде страждати від статичної картинки
GreenMile: ↑
14.10.2024 11:31Розклад зараз такий: графічний 2к монік на ПК2, який 7800х3д і 4080, на ПК1 з 4070ті - ФХД монік, який в перспективі буде замінений на щось нормальне, проте дешеві мені не подобаються, вірогідно перейду на олед, коли буде хоч якась статистика по новим. Але зараз це не на часі.
зараз є купа нормальних та недорогих моніторів на ІПС, того що чекати того оледу якого ви хочете можна ще років 10
ну уже новое покление оледов от асус завезли где яркость выше на 20% с более приятной ценой чем прошлое, но снова вопрос выгорания все еще актуален и даже слухов над его решением нету
14.10.2024 12:27
ну уже новое покление оледов от асус завезли где яркость выше на 20% с более приятной ценой чем прошлое, но снова вопрос выгорания все еще актуален и даже слухов над его решением нету
да там чел каждый месяц может сеебе новый монитор покупать и не париться
выгорание матрицы на таких мониторах потенциальных покупателей вообще никак не должно пугать - так как это люди с совсем другим доходом
это все равно что владельца Бугатти Вейрон за 5 млн $ парило что она кушает 40 литров
14.10.2024 13:25
Спробуйте не заглядати в чужий гаманець, в житті бувають інші пріоритети, куди необхідно вкладати гроші, ніж купляти нові непотрібні в даний час монітори, бо комусь на форумі це дуже свербить
Я вам уже не один раз казав, я граю в сингли, мені абсолютно не печуть вищі частоти монітора, щоб купляти його зараз, а якість картинки на ФХД трохи компенсується через DSR.
14.10.2024 13:25
Спробуйте не заглядати в чужий гаманець, в житті бувають інші пріоритети, куди необхідно вкладати гроші, ніж купляти нові непотрібні в даний час монітори, бо комусь на форумі це дуже свербить
Я вам уже не один раз казав, я граю в сингли, мені абсолютно не печуть вищі частоти монітора, щоб купляти його зараз, а якість картинки на ФХД трохи компенсується через DSR.
Повірте різницю між дешевим 60 герц 1080 та 144герца і 1440р ви побачите у будь якій грі
Я думаю що це злочин проти себе купити комп за 150к і монітор до нього за 1к гривень
Щось мені підказує що за один прохід у ресторан ви витрачаєте у п'ять разів більше ціни свого монітору
14.10.2024 14:06
Повірте різницю між дешевим 60 герц 1080 та 144герца і 1440р ви побачите у будь якій грі
Я думаю що це злочин проти себе купити комп за 150к і монітор до нього за 1к гривень
Щось мені підказує що за один прохід у ресторан ви витрачаєте у п'ять разів більше ціни свого монітору
Я не знаю як вам ще пояснити, що я різницю бачу, АЛЕ ВОНА МЕНІ НЕ ПОТРІБНА ЗА ЦІ ГРОШІ. Розумієте? НЕ-ПО-ТРІБ-НА, ну не вражає, невже це так важко збагнути?
Цей монітор "за 1к грн" на момент покупки (2014 рік) коштував ~340 басків, що зараз еквівалентно 14к грн, тому сучасне дешеве сміття йому просто не конкурент ні в чому, окрім герцовки. А більш дорогі мони в мене не на часі.
Це "щось" вам підказує невірно. По-перше, я не хожу в ресторани, по-друге, я не олігарх, ПК оновив вперше за 10 років і знову ж на такий строк (свій попередній і7-3770 я збирав у лютому 2014), тому ви помиляєтесь у своїх судженнях.
Ви прямо мені нагадали моїх друзів з інституту, коли я їздив на старому совкокорчі, а в них машин не було взагалі, і які постійно до@#ли на тему "чого ти не купиш собі нормальне авто, ну там ланос" Ну не збагнути було людям, що мене в той час цікавили п'янки і гулянки, а не ланос, а корч за 100 баксів повністю покривав мої потреби з'їздити у вихідні на дачу і раз на півроку до родичів в іншу область. Але ні, за їх розумінням я мав купити ланоса за 10кує щоб... а біс його зна навіщо, але от прямо спокою не мали через це
личное мнение - переход с 1080@60гц на 1440р@144 VRR был для меня самым лучшим улучшением игрового экспириенса за много лет. Причем не так нужны те 144гц (гонка за герцами выше 90 для имхо пока выглядит очередной маркетолохией) как собственно VRR который дает плавность без разрывов на любом адекватном фпс, даже 40-50 смотрятся гораздо лучше чем раньше, но лучше когда 80+
14.10.2024 14:06
Я не знаю як вам ще пояснити, що я різницю бачу, АЛЕ ВОНА МЕНІ НЕ ПОТРІБНА ЗА ЦІ ГРОШІ. Розумієте? НЕ-ПО-ТРІБ-НА, ну не вражає, невже це так важко збагнути?
Цей монітор "за 1к грн" на момент покупки (2014 рік) коштував ~340 басків, що зараз еквівалентно 14к грн, тому сучасне дешеве сміття йому просто не конкурент ні в чому, окрім герцовки. А більш дорогі мони в мене не на часі.
Це "щось" вам підказує невірно. По-перше, я не хожу в ресторани, по-друге, я не олігарх, ПК оновив вперше за 10 років і знову ж на такий строк (свій попередній і7-3770 я збирав у лютому 2014), тому ви помиляєтесь у своїх судженнях.
Ви прямо мені нагадали моїх друзів з інституту, коли я їздив на старому совкокорчі, а в них машин не було взагалі, і які постійно до@#ли на тему "чого ти не купиш собі нормальне авто, ну там ланос" Ну не збагнути було людям, що мене в той час цікавили п'янки і гулянки, а не ланос, а корч за 100 баксів повністю покривав мої потреби з'їздити у вихідні на дачу і раз на півроку до родичів в іншу область. Але ні, за їх розумінням я мав купити ланоса за 10кує щоб... а біс його зна навіщо, але от прямо спокою не мали через це
Смішно а в мене польський Ланос, купував за 5к. Коли друг дав проїхатись на його Жигулі(6), я проїхав десь кілометр, зупинився віддав йому ключі і так і не зрозумів - як можно керувати цим візком без підсилювача керма та на задньому приводі.