Останні статті і огляди
Новини
Вилітають ігри на робочий стіл без помилок.
-
andrewnow
Junior
Привіт.Почалося з того що проходячи The Callisto Protocol вона постійно вилітала,не приділяв уваги так як читав про такі трабли з самою грою.Потім чим далі тим частіше почали вилітати ігри котрі до того не вилітали.Ігри вилітають без помилок,іноді не вилітають повністю а вікно згортується.Вже перевірив ОЗУ прогою від віндовс з ввімкнутим хешем на 5 прогонів 2 рази,перевіряв відеокарту в бенчмарках,запускав бенчмарк на відеокарту і проц одночасно чи не БП,все ок.Що може бути?
CPU-Ryzen 5 1600 AF
GPU-Gigabyte RTX-3060Ti Vision(Samsung)
Озу-2x8gb 3200 mhz
БП-zalman megamax 600w
Материнка-Gigabyte aourus pro b450
Накопичувач-М2 ССД Kingston 500 Gb
CPU-Ryzen 5 1600 AF
GPU-Gigabyte RTX-3060Ti Vision(Samsung)
Озу-2x8gb 3200 mhz
БП-zalman megamax 600w
Материнка-Gigabyte aourus pro b450
Накопичувач-М2 ССД Kingston 500 Gb
-
oh_boy
Member
MATS'ом би відеопам'ять прогнати, щоб аж точно
-
andrewnow
Junior
Перевіряв ОССТ,лиш не довго,декілька прогонів,все ок
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
Память та сам чіп на відеокарті не гріється,дуже слідкую за температурами,замінені термопрокладки,паста,не так давно.До речі,в той час як грав Калісто Протокол,обновив драйвера на відеокарту,в теорії Калісто вилітає бо сама гра крива,а все інше може вилітає через драйвера?
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
Память та сам чіп на відеокарті не гріється,дуже слідкую за температурами,замінені термопрокладки,паста,не так давно.До речі,в той час як грав Калісто Протокол,обновив драйвера на відеокарту,в теорії Калісто вилітає бо сама гра крива,а все інше може вилітає через драйвера?
-
DuckRider
Member
Озу в сток скинь и проверь вылеты
Отправлено спустя 50 секунд:
Отправлено спустя 50 секунд:
Возможно
-
oh_boy
Member
Спочатку краще в сток все виставити, як вже сказали
-
andrewnow
Junior
Ок,вже роблю флешку для перевстановлення Вінди,бо вже 4 відеокарти поміняв не перевстановлюючи,а були і Амд і Нвідіа.На памяті дійсно стоїть ХМР профіль,до заявленої виробником частоти,але до того все ок було,могло щось піти не так?Просто питаю,бо не дуже шарю.
-
Steelmax
Member
andrewnow
Для начала я бы последовал советам выше и скинул бы все в сток, а не менял ВК. Если смена ВК (тем более на, как минимум, менее требовательную) ничего не поменялось, то причина кроется явно в чем-то другом.
Для начала я бы последовал советам выше и скинул бы все в сток, а не менял ВК. Если смена ВК (тем более на, как минимум, менее требовательную) ничего не поменялось, то причина кроется явно в чем-то другом.
Какой прогой, какой хеш?Вже перевірив ОЗУ прогою від віндовс з ввімкнутим хешем на 5 прогонів 2 рази
-
andrewnow
Junior
Прогою стандартною,Средство проверки памяти Виндовс.Маю наувазі що вже 4 рази апгрейдив відеокарту,і ніколи не міняв Віндовс,чисто видаляв старі драйвера і встановлював нові.
-
Steelmax
Member
andrewnow
https://www.memtest86.com/
https://github.com/CoolCmd/TestMem5 (+anta777 конф можно)
То мусор чем проверяли.
https://www.memtest86.com/
https://github.com/CoolCmd/TestMem5 (+anta777 конф можно)
То мусор чем проверяли.
-
andrewnow
Junior
Steelmax
Дякую,завтра перевірю нею,обновлю драйвера відеокарти і заодно перевстановлю свіжу Віндовс
Дякую,завтра перевірю нею,обновлю драйвера відеокарти і заодно перевстановлю свіжу Віндовс
-
Rain Man
Member
andrewnow
файл подкачки ненароком не отключили? поставьте автоматически выбирать если отключали..
файл подкачки ненароком не отключили? поставьте автоматически выбирать если отключали..
-
KimRomik
Member
andrewnow
лаунчер у тебе Epic часом?
і яка ОС?
лаунчер у тебе Epic часом?
і яка ОС?
-
leo925
Member
Антивірус який? Додай гру у виключення, запускай від адміну. Якщо не допоможе - перевстановлюй вінду.
-
yupi
Member
Глянуть ещё 12в линию на бп, если с памятью 150% все ок
-
andrewnow
Junior
Лаунчер і Епік і Стім і піратки,немає конкретного.Антивіруса немає,час від часу перевіряю АДВклінером.Файл підкачки включений,за вимогою системи типу скільки треба стільки виставляє.ОС Віндовс 10.
Відправлено через 11 хвилин 11 секунд:
Steelmax
Перевірив ТЕСТМЕМ5 З SUPER light Anta777 і навіть одного циклу не пройшло,найшло помилку,воно???
Відправлено через 16 хвилин 44 секунди:
Без ХМР профілю частота впала до 2667 мгц але тест пройшла повний цикл,до того з ХМР вилітала помилка майже відразу.
Відправлено через 19 хвилин 10 секунд:
Доповню,може колись,комусь стане в нагоді.В Гігабайтовських материнках на Б чіпсеті є прикол,що вольтаж памяті трошки скаче в більшу сторону тобто в ХМР профілі виставляє автоматом на 1.35 вольта але при тому скаче до 1.36-1.37 і деяка оперативка дає сбій.Я вручну в Біосі виставив частоту 3200 і понизив вольтаж з 1.35 вольта до 1.32,пам'ять проходить перевірку в тестах,думаю в іграх все буде ок.Дякую всім за допомогу,сам би скоріш за все не роздуплився.
Відправлено через 11 хвилин 11 секунд:
Steelmax
Перевірив ТЕСТМЕМ5 З SUPER light Anta777 і навіть одного циклу не пройшло,найшло помилку,воно???
Відправлено через 16 хвилин 44 секунди:
Без ХМР профілю частота впала до 2667 мгц але тест пройшла повний цикл,до того з ХМР вилітала помилка майже відразу.
Відправлено через 19 хвилин 10 секунд:
Доповню,може колись,комусь стане в нагоді.В Гігабайтовських материнках на Б чіпсеті є прикол,що вольтаж памяті трошки скаче в більшу сторону тобто в ХМР профілі виставляє автоматом на 1.35 вольта але при тому скаче до 1.36-1.37 і деяка оперативка дає сбій.Я вручну в Біосі виставив частоту 3200 і понизив вольтаж з 1.35 вольта до 1.32,пам'ять проходить перевірку в тестах,думаю в іграх все буде ок.Дякую всім за допомогу,сам би скоріш за все не роздуплився.
-
seraphic
Member
обнови биос мп, включи адекватный хмр, установи чистую ОС, установи свежий драйвер чипсета, драйвер видеокарты и другие драйвера - радуйся жизни
-
andrewnow
Junior
seraphic
Так і роблю,вже встановив свіжу ОС,драйвера,виставиви ХМР з трошки пониженою напругою,залишається обновити Біос МП.
Так і роблю,вже встановив свіжу ОС,драйвера,виставиви ХМР з трошки пониженою напругою,залишається обновити Біос МП.
-
falameezaar
Member
Ще в Event Viewer'і віндовому могли бути натяки на причини вильотів.
В мене схожа поведінка раз була коли якась чергова гра принесла з собою свій VC++ рантайм (vcredist, Microsoft Visual C++ Redistributable), він виявився кривим і погнув ще й всі решта рантаймів, які в мене в ОС жили. То воно в логи вінди сварилось, там і найшов та відрепейрив офіційними пакетами. Але вже свіжа вінда. Якщо і там болить, то це не воно або не тільки воно.
В мене схожа поведінка раз була коли якась чергова гра принесла з собою свій VC++ рантайм (vcredist, Microsoft Visual C++ Redistributable), він виявився кривим і погнув ще й всі решта рантаймів, які в мене в ОС жили. То воно в логи вінди сварилось, там і найшов та відрепейрив офіційними пакетами. Але вже свіжа вінда. Якщо і там болить, то це не воно або не тільки воно.
-
Vlaad13
Member
1600 райзен разве может нормально потянуть память 3200?
-
Nutbar
Member
Має бути без помилок взагалі, тож так, причина вильотів може бути і в розгоні оперативки. Причому проблема не обов'язково в самих плашках. Може контроллер в проці, може материнка.andrewnow: ↑ 02.10.2024 10:40 Перевірив ТЕСТМЕМ5 З SUPER light Anta777 і навіть одного циклу не пройшло,найшло помилку,воно???