Останні статті і огляди
Новини
Noctua випустила NF-A14x25 G2 — 140-мм вентилятор нового покоління
-
Олег963
Member
Пропоную обговорити Noctua випустила NF-A14x25 G2 — 140-мм вентилятор нового покоління
Зазори мінімальні. Скажу так міняв я в блоці живлення, заводську вертушку на Noctua NF-A9x14 PWM (NF-A9x14 PWM) бо штатна шуміла і мене це дратувало, так до чого це я яке було здивування коли ноктуа мала характерний чирк ших ших звук, а це була завусенція, на лопасті зрізав її і все тишина. Буває і таке а тут ще мінімум місця між корпосом і лопастями. Шоб не сиало багато таких випадків як у мене.
Зазори мінімальні. Скажу так міняв я в блоці живлення, заводську вертушку на Noctua NF-A9x14 PWM (NF-A9x14 PWM) бо штатна шуміла і мене це дратувало, так до чого це я яке було здивування коли ноктуа мала характерний чирк ших ших звук, а це була завусенція, на лопасті зрізав її і все тишина. Буває і таке а тут ще мінімум місця між корпосом і лопастями. Шоб не сиало багато таких випадків як у мене.
-
+Felix+
Member
Коли набір вертушок в корпусі коштують дорожче самого корпусу, причому можливо навіть з БЖ разом
-
Dragobes
Member
"Sx2-PP" интересная тема. Не слышал о таком. Кто-то еще выпускает подобные наборы?
-
unique-neon
Member
Що ж, можливо phantex зробить конкурента і для 140мм, без 10 років досліджень.
-
vmsolver
Member
40 евро за вентилятор? Где тут смайлик с дёргающимся глазиком..
Ох, Ноктуа, Ноктуа, какой же ты пример подаёшь Нвидиа. Асус с материнками тоже не отстаёт, да и остальные тоже. С экономикой что-то не то или надо монополию вспоминать? Впрочем, есть ещё глобальные заговоры
А если серьёзно, хорошо когда на рынке есть очень качественные товары, наверняка это премиум продукты с соответствующей ЦА. Возможно позже, для охвата большей ЦА, они выпустят Redux версии. Пока выглядят дороговато, но без тестов делать окончательные выводы преждевременно.
з.ы. За 40 евро, а с НДС это будет 40*1,2*46 = 2208 грн за вентилятор, и это без наценки магазина, так вот за такие деньги такое можно производить в Украине.
Ох, Ноктуа, Ноктуа, какой же ты пример подаёшь Нвидиа. Асус с материнками тоже не отстаёт, да и остальные тоже. С экономикой что-то не то или надо монополию вспоминать? Впрочем, есть ещё глобальные заговоры
А если серьёзно, хорошо когда на рынке есть очень качественные товары, наверняка это премиум продукты с соответствующей ЦА. Возможно позже, для охвата большей ЦА, они выпустят Redux версии. Пока выглядят дороговато, но без тестов делать окончательные выводы преждевременно.
з.ы. За 40 евро, а с НДС это будет 40*1,2*46 = 2208 грн за вентилятор, и это без наценки магазина, так вот за такие деньги такое можно производить в Украине.
-
Kashtan
Member
Найдорожчі вентилятори на ринку.
NF-A14x25r G2 PWM - їх аналоги з іншим корпусом, вже три місяці як продаються, і себе дивовижно не кращим чином показали в тестах.
Фото не прикріплюються.
NF-A14x25r G2 PWM - їх аналоги з іншим корпусом, вже три місяці як продаються, і себе дивовижно не кращим чином показали в тестах.
Фото не прикріплюються.
-
nazar-pc
Member
Ніякі не аналоги, там зовсім інша форма рамки і розмір лопастей.Kashtan: ↑ 30.09.2024 14:35 Найдорожчі вентилятори на ринку.
Фото не прикріплюються.
Це як сказати що 120мм версія аналог 140мм версії
-
Kashtan
Member
Я ж написав - корпус (ви назвали рамка), а стосовно розміру лопастей - візуально вони абсолютно тотожні.nazar-pc: ↑ 30.09.2024 14:45Ніякі не аналоги, там зовсім інша форма рамки і розмір лопастей.Kashtan: ↑ 30.09.2024 14:35 Найдорожчі вентилятори на ринку.
Фото не прикріплюються.
NF-A14x25 G2 PWM
NF-A14x25r G2 PWM
Ще раз пересвідчіться самі в цьому.
-
Vlaad13
Member
1800 гривен за вентилятор когда можно взять арктик за 200 грн
после такого посты про жадного куртку кажуться смешным детским лепетом
после такого посты про жадного куртку кажуться смешным детским лепетом
-
n+gibat[]r
Member
Ноктуа это полный эмейзинг, Apple в мире вентиляторов)))
Го минусовать
Го минусовать
-
miroslav_mm
Member
З цією новою формою лопастей, Ноктуа тепер виглядає як і всі інші. Одлскульний дизайн мені більше до вподоби.
-
Afit
Member
Не покупал ни разу Apple, но в моём PC всё охлаждение (кроме БП и видеокарты) от Noctua. Цены конские, но когда осадок от цены покидает, а оно работает через 6 лет как в первый день покупки, то проникаешься уважением Правда 2 из 3 корпусных я покупал Б/У в бережливого владельца/ В чеке от разетки указан 2014г. (NF-S12B) Так что моё почтениеn+gibat[]r: ↑ 30.09.2024 15:31 Ноктуа это полный эмейзинг, Apple в мире вентиляторов)))
Го минусовать
-
daesz
Member
Там ідентична форма лопасті. Єдина відмінність - це старий G2 має кріплення для 120мм, а цей новий для 140мм.nazar-pc: ↑ 30.09.2024 14:45Ніякі не аналоги, там зовсім інша форма рамки і розмір лопастей.Kashtan: ↑ 30.09.2024 14:35 Найдорожчі вентилятори на ринку.
Фото не прикріплюються.
- спойлер
-
Igoretc
Member
А якби були з падсвєтачкай, а краще ще й з екранчікам, то і про ціну ніхто б не згадував
(це був сарказм, хто не зрозумів)
(це був сарказм, хто не зрозумів)
-
DuckRider
Member
И что они предлагают за эти деньги?
Чуть лучше дует, но 30мм лучше.
Чуть тише работает, но до 1000 оборотов?
А зачем?
Чуть лучше дует, но 30мм лучше.
Чуть тише работает, но до 1000 оборотов?
А зачем?
-
miroslav_mm
Member
Доречі лайфхак для тих хто трохи товаришує з електронікою/паяльніком.
В стареньких моделях Ноктуа 3-х пінових без PWM, всередині встановлено лише один активний елемент, управляючий датчик хола. По даташиту його максимальна напруга 21В.
Хто хоче збільшити повітряний поток в двічі, а може і в тричі, (буде трішки шумніше) але дує так що шапка злітає.
Берете маленький модуль перетворювача DC-DC MT3608 чіпляєте на вход 12В від БП, на виході крутіть до 18В (в залежності кому скільки обертів) і чіпляйте до червоного і чорного проводу. Готово!
Для більше продвинутих юзерів, в MT3608 є управляючий пін EN підключивши до нього управляючий провід PWM, можна отримати повноцінний PWM вентилятор зі старого 3-х пінового з безпечною напругою до 20В та скаженим CFM.
П.С. Обежно, може засосать кота в сістений блок.
В стареньких моделях Ноктуа 3-х пінових без PWM, всередині встановлено лише один активний елемент, управляючий датчик хола. По даташиту його максимальна напруга 21В.
Хто хоче збільшити повітряний поток в двічі, а може і в тричі, (буде трішки шумніше) але дує так що шапка злітає.
Берете маленький модуль перетворювача DC-DC MT3608 чіпляєте на вход 12В від БП, на виході крутіть до 18В (в залежності кому скільки обертів) і чіпляйте до червоного і чорного проводу. Готово!
Для більше продвинутих юзерів, в MT3608 є управляючий пін EN підключивши до нього управляючий провід PWM, можна отримати повноцінний PWM вентилятор зі старого 3-х пінового з безпечною напругою до 20В та скаженим CFM.
П.С. Обежно, може засосать кота в сістений блок.
-
radeon5870
Member
"Noctua випустила ..."
Звідки вона його випустила? З клітки?
Звідки вона його випустила? З клітки?
-
GreenMile
Member
Випускайте Кракена! (с)
-
nazar-pc
Member
В мене з міксу нових та вживаних Redux з 15шт за 6 років один почав диринчати трохи, то мені його поміняли на новий. Не знаю чи це той що я новим брав, чи один з тих що кілька років в когось прокрутилися до мене.Afit: ↑ 30.09.2024 15:43 Не покупал ни разу Apple, но в моём PC всё охлаждение (кроме БП и видеокарты) от Noctua. Цены конские, но когда осадок от цены покидает, а оно работает через 6 лет как в первый день покупки, то проникаешься уважением Правда 2 из 3 корпусных я покупал Б/У в бережливого владельца/ В чеке от разетки указан 2014г. (NF-S12B) Так что моё почтение
А так крутять практично безшумно на 600 об/хв як і 6 років тому, думаю ще стільки пропрацюють.
Чекаю БЖ від Seasonic який в колаборації з Noctua анонсували цього року.
-
mrigi
Member
Трьохпіновий і так повноцінний. Чому вони не розпаюють мосфет для керування на платі, це загадка. Але вже є як є.miroslav_mm: ↑ 30.09.2024 16:11можна отримати повноцінний PWM вентилятор зі старого 3-х пінового