Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

:) ціни вже як наібей, можна там сміливо таритись, там хоч не намахують як тут у нас
spoglyadach
Member

Повідомлення

Так тут нова цікава приблуда була знайдена, давайте розказуйте хто вже тестував або може треба протестувать бо ідея цікава. Цінники на всякі пофакані життям CF я думаю ви самі знаєте :insane:
спойлер
https://s.click.aliexpress.com/e/_DD81q1x
https://s.click.aliexpress.com/e/_DmG1Je1
radical
Member

Повідомлення

А куди це CF Express взагалі тулити і навіщо?
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну типу пхаєш туди SSD і виходить в тебе карта CF по розмірах та габаритах і далі я так розумію можна у перехідник CF-IDE але це не точно
radical
Member

Повідомлення

Так там по посиланням написано Nvme 2230 SSD To CF Express
А CF Express це зовсім не CF
CFexpress — стандарт для змінних накопичувачів, запропонований CompactFlash Association (CFA). Стандарт дозволяє використовувати шину PCIe версії 3.0 шириною від 1 до 8 ліній, зі швидкістю передачі даних 1 гігабайт в секунду по кожній лінії.
spoglyadach
Member

Повідомлення

B-) блін а реально, оце я сьогодні зранку в гочі довбився канєшно добре що хоч не замовив. А хтось може юзає перехідник SD-CF з перехідником на IDE як воно взагалі. Бо воно ж стабільніше працює ніж оті контроллери що IDE-SATA
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

Яка дивна материнська плата
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/materi ... Viq8i.html

На третьому фото ASUS CUBX-L яку наче собаки покусали
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/materi ... p%7Clister

Отправлено спустя 8 минут 46 секунд:
Декілька моніторів безкоштовно, Київ
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/star-k ... ViCm8.html
acidburn
Member

Повідомлення

Dell OptiPlex GX1, без корпусу і особливо без БЖ (там своя розпиновка) майже мотлох непотрібний, на жаль
https://theretroweb.com/motherboards/s/ ... optiplex-g

spoglyadach: 26.09.2024 21:14 B-) блін а реально, оце я сьогодні зранку в гочі довбився канєшно добре що хоч не замовив. А хтось може юзає перехідник SD-CF з перехідником на IDE як воно взагалі. Бо воно ж стабільніше працює ніж оті контроллери що IDE-SATA
Ще коли юзал такі за часів старих дзеркалок, вже були проблеми із сумісністю. Так а в чому проблема взяти відразу SD то IDE, те ж саме але менше гемору. Ну там в будь-якому випадку швидкість не фонтан. І до карт воно жорстоко, краще вінду на такому не юзати
radical
Member

Повідомлення

Я взагалі не розумію, для чого собі самому створювати зайві проблеми і за свої ж гроші.
Якщо це настільна система десь від першого пня до третього-четвертого, берете звичайний IDE HDD на 40-80-160ГБ, вони досить тихі і швидкі навіть для ХР, не кажучи вже за 98 і коштують копійки
Якщо це щось портативне, ноут чи типа того, то є повно адаптерів на 44пін з чого хочеш, з SATA, microSATA, mSATA, M.2, карток пам'яті.
mSATA чи М.2 SATA на 16-32-64ГБ навіть фірмові юзані зараз коштують дешево, не кажучи вже про китайські. І ресурс і швидкість у них, навіть у юзаних, з ніякими картками пам'яті не зрівняється.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Чи може спільнота підказати.
Є ноут . Бутитись з USB не вміє . CD-ROM на ньому мертвий. Треба на нього поставити XP.
Чи є якийсь Лайф хак. Бо на диску з XP файли з некоректним розширенням.
radical
Member

Повідомлення

що за ноут? (модель, чіпсет)
з чого можна завантажитись, з флопа можна?
варіанти:
1. знайти живий бучний IDE DVDRW, це не такий дефіцит
2. встановити ХР на іншому ноуті/компі через адаптер, встановити примусово стандартні IDE драйвери, переставити диск у ноут...
3. встановити 98 (файли перенести на диск в іншому компі), потім встановити ХР з-під 98
4. є варіант встановити ХР, як 2000, завантажившись с дискетки, але це треба гуглити, так не пам'ятаю.
5. Поставити 2000 SP4, вона так ставиться штатно
6. Є ще різні екзотичні варіанти з віртуалками та завантаженням з мережі, але я так ніколи не робив.
Бо на диску з XP файли з некоректним розширенням
оце не зрозумів
Shvlr
Member

Повідомлення

ApostolCV: 27.09.2024 08:32 Чи може спільнота підказати.
Є ноут . Бутитись з USB не вміє . CD-ROM на ньому мертвий. Треба на нього поставити XP.
Чи є якийсь Лайф хак. Бо на диску з XP файли з некоректним розширенням.
Якшо геть дрова, та не вмiє з USB бутатись, то виковирюємо ХДД, цiпляємо до якогось не досить свiжого компу.
FAT32, перенесення DOS (рекомендую докинути SMARTDRV, бо без нього можно посивiти), кидаємо папку I386 з ХР.

Вертаємо гвинт, бутаємся в дос, запускаємо встановлення ХР.
Потiм диск можно конвертнути в NTFS.
spoglyadach
Member

Повідомлення

acidburn: 27.09.2024 00:43 Ще коли юзал такі за часів старих дзеркалок, вже були проблеми із сумісністю. Так а в чому проблема взяти відразу SD то IDE, те ж саме але менше гемору. Ну там в будь-якому випадку швидкість не фонтан. І до карт воно жорстоко, краще вінду на такому не юзати
Ще коли юзав в часи тих самих дзеркалок вважав цей формат самим конченим з можливих, бо скільки моїх знайомих мали проблеми з тими голками в картрідерах, а рідери ці не з аліка були якщо пам'ятаєте і хороший коштував хороших грошей. А ще треба терміново знімати дані з карток бо завтра ще зйомки плануються і отак вночі тобі дзвонить черговий товариш і проситься терміново приїхати зняти дані B-)

Відправлено через 28 хвилин 43 секунди:
radical: 27.09.2024 08:29 Я взагалі не розумію, для чого собі самому створювати зайві проблеми і за свої ж гроші.
Якщо це настільна система десь від першого пня до третього-четвертого, берете звичайний IDE HDD на 40-80-160ГБ, вони досить тихі і швидкі навіть для ХР, не кажучи вже за 98 і коштують копійки
Якщо це щось портативне, ноут чи типа того, то є повно адаптерів на 44пін з чого хочеш, з SATA, microSATA, mSATA, M.2, карток пам'яті.
mSATA чи М.2 SATA на 16-32-64ГБ навіть фірмові юзані зараз коштують дешево, не кажучи вже про китайські. І ресурс і швидкість у них, навіть у юзаних, з ніякими картками пам'яті не зрівняється.
Та мабуть ви праві, єдина фішка картки мабуть лише в тому що її можна легко передьорнть на сучасний ПК та щось на неї записати. Все інше суцільні мінуси + ще оця купа перехідників. Треба просто одного прекрасного дня сісти та розібратись з хардами бо вони в принципі є але то не пам'ятаєш де воно лежить то якась трабла з ним і сині екрани, хоча система робоча 100% просто не на всіх залізках працює. Треба згадати ще таку фішку як мати під рукою образи готових розгорнутих та налаштованих систем, ну там типу якийсь Norton Ghost хтось може згадає як юзати :up:

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
radical: 27.09.2024 09:40 2. встановити ХР на іншому ноуті/компі через адаптер, встановити примусово стандартні IDE драйвери, переставити диск у ноут...
Цей рецепт починається з "замовити перехідник на аліку"
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 27.09.2024 13:50 Цей рецепт починається з "замовити перехідник на аліку"
Ну, якщо у людини є якийсь досвід по колупанню у подібному залізі, я припускаю, що такий перехідник у нього вже є, і не один. І як інакше перекачувати файли на "порожній" ноут без CD? Дискетою? По шнурку COM/LPT?
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical: 27.09.2024 14:01
spoglyadach: 27.09.2024 13:50 Цей рецепт починається з "замовити перехідник на аліку"
Ну, якщо у людини є якийсь досвід по колупанню у подібному залізі, я припускаю, що такий перехідник у нього вже є, і не один. І як інакше перекачувати файли на "порожній" ноут без CD? Дискетою? По шнурку COM/LPT?
Слишиш да, не ідіалізіруй :laugh:
В мене наприклад немає жодної посткарти, ну так такий я долбос що поробиш
radical
Member

Повідомлення

У мене дві є, але простенькі. Колись з братом трохи торгували наїбей, тоді ще paypal був, який офіційно не можна було вивести, але можна було за нього накупити там-таки або у західних магазинах щось корисне, яке от прямо зараз ніби не треба, а гроші з кишені за це жаба давить вийняти. Так я накупив у китайців купу різних адаптерів та переходників ноутбучних.
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical
Всі знайомі що там торгували у ті часи виводили через посередників правда з відчутними комісіями, але і заробляли гарно особливо ті що торгували з 2004-2006 ну і так звісно купували також якісь ніштяки бо чогось оті гроші легше витрачались ніж фізичні. Якось знав чувака який на заробіток з наїбею квартиру купив собі, але в нього реально талант бо він щось таке постійно мутив, зараз наче нічого такого але у якомусь 2005 це здавалось космососм.

Мабуть як вже згадав про ті посткарти то треба все ж замовити якусь. Порадьте нормальну якусь з аліка що б була найбільш універсальною бо вони ж ще капризують і не всюди працюють
Shvlr
Member

Повідомлення

Я дико вибачаюсь, але нафіга вона потрібна? :eek:

Інформація, що материнка не бачить клавіатуру чи пам'ять нічого не дає з практичної точки зору.
Якщо не пікає - витягаєшь ОЗП, міняєшь.
Всі інші пошкодження, вони або тестером знаходяться, та усуваються паяльником.
Або мобо йде у коробку з брухтом.

НУ ніхто не буде міняти ні мости, ні мультики на такій давнені.
radical
Member

Повідомлення

Shvlr: 27.09.2024 15:20 Я дико вибачаюсь, але нафіга вона потрібна? :eek:
Потрібна навіть для примітивної діагностики.
Якщо все по нулям то вже явно не треба пересмикувати память і проц і перешивати біос, а треба перевіряти основні напруги живлення.
Якщо щось з оперативкою, вона це покаже.
Якщо біос покоцаний, але якось намагається стартувати, карта це покаже.
Це навіть без заглядання до книжечки з розшифровкою пост-кодів.
acidburn
Member

Повідомлення

Shvlr: 27.09.2024 15:20 Я дико вибачаюсь, але нафіга вона потрібна? :eek:
Можна без неї, але з картою набагато зручніше, особливо на старих системах п1 і нижче, і особливо на глючно-залитих мамках 286/386, так набагато швидше діагностувати наприклад неконтакт у слоті або пам'яті. Напруги відразу видно, робить щось проц або дохлий і т.п.
spoglyadach: 27.09.2024 14:41 Мабуть як вже згадав про ті посткарти то треба все ж замовити якусь. Порадьте нормальну якусь з аліка що б була найбільш універсальною бо вони ж ще капризують і не всюди працюють
Та начебто класичні за 5-6 баксів PCI/ISA всюди працюють, ті що квадратні зелені. Ну хіба не на ХТ, там немає кодів, і то є винятки.
Я ще багато років тому замовив таку де ISA було заявлено, але не працювало бо не розпаяно. Виявив це через півроку і довелося брати ще одну.
Відповісти