![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
А ще біла фарба мені сподобалась
![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
Короче мастхев.
А що така погана? Точно краща попередника. Плюс розмір класний. середнє між ТКЛ та 75%. Але в 75% є нестандартні по розміру капи, а сюди любі підійдуть.leif: ↑ 19.09.2024 20:00 Ну що, подивились огляди божественного вутінгу 80? Просто топчік, еге ж?а звук який, мммм.
А ще біла фарба мені сподобалась![]()
Короче мастхев.
на мій погляд, так. дорого і погано.aaleksandrenko: ↑ 19.09.2024 21:14А що така погана?
вище середнього серед магнітних дошок?aaleksandrenko: ↑ 19.09.2024 21:14Тайпінг вище середнього суб'єктивно.
знову суб'єктивно, у кожного свої вподобання, але, як на мене це жах за ці гроші. звучить вкрай паскудно, не знаю як і заради чого можна купити таку торохкотілку.aaleksandrenko: ↑ 19.09.2024 21:14Мені звук пластикової більше зайшов.
біла zinc. фарба злізає від повітря. мишкою зачепив -- вже подряпина. гідна якість за 300 баксівaaleksandrenko: ↑ 19.09.2024 21:14А де біла?
Барбарис: ↑ 24.09.2024 07:34Подобається комусь задротити в збирання кастомних клав чи колекціонувати, то хай буде
у нас так, а за кордоном то доволі поширена фігня, дививсь чела на твічі так той для замовників у прямому ефірі кастомки фігачить майже по 3 години на клаву йдеOstin: ↑ 24.09.2024 08:43В реальному світі цим не займається майже ніхто.
оптичні bloody light strike - не згодніDevijack: ↑ 08.09.2024 13:49 Не буває оптики без хотсвапу, там нічого припаювати, немає контактів.
у нас тут топік по вибору клавіатур під усі напрямки - так leif та Melofon представники напрямків кому подобається підбирати під себе звучання клавіатури та зовнішний вид. чому ні? кіберкотлети згадані - то окрема нація, там треба ще і враховувати потреби спонсора.Барбарис: ↑ 24.09.2024 07:34 leif, бо мембранка від A4-Tech не завадила потрапити в топ 5 катки в пабг чи грати в квейк, стратегії чи рпг теж однаково граються, тексти так само друкуються, не знаю до чого тут звук. Подобається комусь задротити в збирання кастомних клав чи колекціонувати, то хай буде. Але зазвичай це позиціонують як неабиякий досвід та прорив. То в реальності потрібно хіба для пари кіберкотлет.
значить є замовлення і багато бажаючих гратись з клавіатурами, як з музичним інструментом. " а для справжніх пацанів Страдіварі робив клавіатури!"Hells Angels: ↑ 24.09.2024 09:17у нас так, а за кордоном то доволі поширена фігня, дививсь чела на твічі так той для замовників у прямому ефірі кастомки фігачить майже по 3 години на клаву йдеOstin: ↑ 24.09.2024 08:43В реальному світі цим не займається майже ніхто.
а навіщо тег off? це ж по темі.Барбарис: ↑ 24.09.2024 07:34leif, бо мембранка від A4-Tech не завадила потрапити в топ 5 катки в пабг чи грати в квейк, стратегії чи рпг теж однаково граються, тексти так само друкуються, не знаю до чого тут звук. Подобається комусь задротити в збирання кастомних клав чи колекціонувати, то хай буде. Але зазвичай це позиціонують як неабиякий досвід та прорив. То в реальності потрібно хіба для пари кіберкотлет.
тут сама суть в тому, що клава за 200-300уе купується з зп в 2к уе то це типу ок, просто у нас реалії зовсім не ті, не можем ми отак просто порівнятись з нимиleif: ↑ 24.09.2024 17:38можна глянути на те, якого обсягу став цей ринок останніми роками і наскільки активно він розвивається. це теж багато про що свідчить.
з нічого, я все ж таки сильно перегнув.leif: ↑ 23.09.2024 21:38Ніякі тайпінги в ютубах нічого не говорять про цю клавіатуру та і клавіатури взагалі, імхо.
але заперечувати той факт, що клавіатурний ентузіазм за останні 5-6 років з умовного андерграунду став просто мейнстрімом це трохи невігластво,
а категорично сприймати свої уявлення про те, як треба користуватись комп'ютерною периферією як правильні, і що насправді потрібно, а що ні — махровий рагулізм.
ось впевнений, що ніякої різниці між polling rate 1000гц та 8000гц не буде(125гц vs 1000гц ще якось, хоча теж сумнівно, але хай буде, там вже 10ms). це різниця в потенційної швидкості отримання натиснення від клавітури максимум у 875мкс. (0,875ms)leif: ↑ 24.09.2024 17:38 ....але всі люди різні, і далеко не всіх задовольняє мембранка або базова механіка. якщо ми говоримо про ігри, сучасні клавіатури з оптичними/магнітними світчами (зі змінною точкою актуації та миттєвим скиданням) та частотою опитування 8000hz цілком собі затребувані у швидкому мультиплеєрі на високих рівнях гри (не для початківців) і несуть реальну користь гравцям, зменшуючи час реакції та виконання тієї чи іншої дії.
клави бувають і в кілька разів дорожчі. за бербоун. а є ще кейкапи типу gmk darling, коли можна віддати $1400 за сет з допами. ну це більше про колекціонування, але тим не менш.Барбарис: ↑ 24.09.2024 19:03leif, так це все я знаю. І канали ті знаю, огляди там на деякі девайси перед придбанням дивився, але очікування не справдились і стара тиха кейрон так і зосталась основною. У нас звісно це ще не так поширено, але закордоном це навіть клави по пару тисяч баксів бувають.
ні не заперечував, це було не конкретно до тебе. он трохи вище, людина пише, що "це потрібно 2,5 людям із форуму". просто цей погляд часто озвучується, коли заходить про кастоми розмова.Барбарис: ↑ 24.09.2024 19:03А я десь заперечував?
не ображайся, це теж було не конкретно до тебе, я трохи криво написав і воно дійсно так прозвучало. це просто моє узагальнене твердження по темі розмови. для мене це просто абсолютні істини: "якщо тобі не треба щось -- це не означає, що це безглузда маячня, і це нікому не потрібно", "якщо ти чогось не розумієш, це не означає, що це позбавлене сенсу" і так далі.Барбарис: ↑ 24.09.2024 19:031. Десь я писав, що правильно, а що ні? Лише про власний досвід і що, профіт помітно не завжди.
токсичні висновки це "ууу, та кому воно треба", "оооо, та це для 2.5 задротів", "ой, та це розвод маркетологів, лохи повелись", " клави за 1000грн вистачить всім, все інше развод тупих задротів", от вони звучать значно частіше, коли тема підіймається. а мої твердження це власне відповідь на них. от вищеперелічене і є рагулізм. якщо ти написав, що з твого досвіду тобі це не потрібно і пішов собі далі, то, звісно, ніяких питань до тебе немає.Барбарис: ↑ 24.09.2024 19:032. Саме такі токсичні висновки після постів любовного обслюнявлення клав і відвертають від такого комюніті.
прикольно. якось, видно, поєднали дві пцб в одній. ну норм, я думаю, скоро багато хто запропонує таку можливість. пишуть, що й магнітні світчі з більш-менш приємним звуком вже потроху з'являються-розробляються. судячи з усього, ця технологія в світі клавіатур надовго і буде ставати ще більш поширеною.aaleksandrenko: ↑ 24.09.2024 19:16Glorious випустили нову GMMK 3 PRO HE з підтримкою одночасно МХ або магнітних світчів.
Цікаво, думав для цього треба різні PCB
мені сліпе тестування не травлялось, в цьому питанні більше по відгуках орієнтуюсь. в основному у людей думка така, що абсолютній більшості людей 8ггц не потрібно, але про гравцям може бути. бачив відгук, в якому людина писала, що перехід з 1ггц на 8ггц це співставно з переходом з 240гц на 360гц монітор. хтось і так не думає. в цілому такий параметр більше каже про низьку латенсі клавіатури, як у тих же вутінг, а це вельми важливо.artko: ↑ 24.09.2024 21:04ось впевнений, що ніякої різниці між polling rate 1000гц та 8000гц не буде(125гц vs 1000гц ще якось, хоча теж сумнівно, але хай буде, там вже 10ms). це різниця в потенційної швидкості отримання натиснення від клавітури максимум у 875мкс. (0,875ms)
Десь є сліпе тестування, щоб побачити дійсно різницю і на людей, які здатні відрізнити такі проміжки часу?
Досвід підказує, що така кількість клавіатур в колекції просто займає зайве місце, все одно користуєшся 2-3 улюбленими. Краще продавати та дарувати)leif: ↑ 23.09.2024 21:01+1 (сьома) клавіатура в моїй невеличкій колекції.