Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Tfd
Member

Повідомлення

ApostolCV: 21.09.2024 20:50 Tfd,я теж про подібне думав. Бо варінт з 4.2GHz точно выдпадає. ТОж скоріше всього , щось неофіційне на 667 шині.
Ну чому ж неофіційне? :) Цілком собі легальний варіант:
https://ark.intel.com/content/www/us/en ... z-fsb.html

Лишається тільки підмінити потрібний BSEL під 133МГц FSB. Правда не дуже зрозуміло чому саме цей процесор - він має бути не дуже розповсюдженим і не дуже дешевим, хіба їх дістали десь майже задарма. Напевно що варіант 2800/800(200) набагато більш наявний і доступний + трохи продуктивніший.

Щодо відео, гадаю успіхи процесора Xeon у FEAR пов'язані з наявністю у нього Hyper-Threading або (і скоріше за все) з картою на PCI-E замість AGP. У всьому іншому, якщо б P4 не розганяти і вимкнути HT то був би плюс-мінус паритет. Ну а так, лойк проставив, підписався. От тільки "язик" оцей руССкій вуха таки ріже, але можливо що то вже й смаківщина... )
radical
Member

Повідомлення

Tfd: 21.09.2024 23:37 Лишається тільки підмінити потрібний BSEL під 133МГц FSB.
На 478 я робив у сокеті це,
виламана bsel-нога = 166
+ перемичка з іншої bsel-ноги на землю = 800
Тіки як це робити на впаяному проці, не знаю
у першому випадку можна перерізати доріжку, якщо вона зверху, або спробувати прибрати припой навколо ноги.
у другому просто кинути перемичку на землю
spoglyadach
Member

Повідомлення

А що можна пхати у двухсокетні борди на 370 сокеті з 815 чипсетом, я про два процесори одночасно. З одним процом я таак розумію працюватиме майже все що підтримується бівасом. Материнка Acorp 6A815EPD1 (https://theretroweb.com/motherboards/s/acorp-6a815epd1)
radical
Member

Повідомлення

Там же в мануалі написано
-Dual Socket 370 for Intel PIII C&D-Step Processor.
-Singal Intel FC-PGA/PPGA Celeron Processors
300MHz~800MHz or higher processor with 66/100MHz
FSB.
-Singal Intel FC-PGA/FC-PGA2 Pentium III C&D-Step
Processors 500MHz or higher processor with 100/133MHz
FSB.
-VIA Cyrix III Processor with 100/133MHz FSB
тілько ніфіга не зрозуміло, як акорпина ця одночасно може підтримувати PPGA і FC-PGA2, звичайно або
PPGA+FC-PGA
або
FC-PGA+FC-PGA2
Tfd
Member

Повідомлення

radical: 22.09.2024 10:41 тілько ніфіга не зрозуміло, як акорпина ця одночасно може підтримувати PPGA і FC-PGA2
Ах-хах, "Singal" - це реально цитата з мануалу. :D Акорп такий Акорп. )

Взагалі вкрай здивований дуал-сокетом на i815. Дичина!

Наскільки я зрозумів з того всього, два процесори на цій платі можуть бути виключно Coppermine (голий чи під кришкою) степінга C0 або D0 і з підтримкою SMP. В однопроцесорному варіанті можливо все інше за винятком Tualatin. Ну тобто MCH i815EP там має A-степінг.
radical
Member

Повідомлення

А, я, здається теж допер, там або/або, в залежності від ревізії плати,
PPGA+FC-PGA
або
FC-PGA+FC-PGA2
бо FC-PGA2 це і є туалатин
Наскільки я зрозумів з того всього, два процесори на цій платі можуть бути виключно Coppermine (голий чи під кришкою) степінга C0 або D0
У абіта, здається, була плата, де в дуалі могли працювати мендосіни. Згодом інтел це прочуняв і зарубав SMP у целеронів на рівні ядра.
Так що як є така плата і мендосіна там працює, можна спробувати тицьнути такий самий у другий сокет.
Tfd
Member

Повідомлення

radical: 22.09.2024 12:46 бо FC-PGA2 це і є туалатин
Не обов'язково. FC-PGA2 це все що накрите теплорозподільчою "кришкою". Тобто в контексті цього Акорпа - Coppermine-T.

Зображення

Якби ж на цій платі був i815EP B-step, то мала б з'явитися підтримка Tualatin і зникнути підтримка Селеронів в PPGA конструктиві.
mklm
Member

Повідомлення

не обов'язково FC-PGA2 це Coppermine-T або Tualatin - в мене був целерон 900 з S-Spec SL633 який я вдало спалив давши на нього 2.55в під фреонкою... так ось це звичайний Coppermine з кришкою зверху.

Coppermine-T відрізняється від Coppermine лише зменшеною напругою шини AGTL+ (AGTL 1.5v, AGTL+ 1.25v), і може не працювати без мода на мамках які не вміють в Tualatin.

у штеуда тоді була політика "нетакийяквсі" і вони намагались використовувати відмінні від інших разви та абривіатури, насправді пакування мало б мати назву OPGA (Organic PGA) замість FCPGA (Flip Chip PGA).

насправді все просто:
Ceramic PGA - P1, Duron Morgan, VIA C3...
Plastic PGA - PMMX, Celeron Mendocino...
Organic PGA - все що має органічну підложку та піни на процах, типу AM2/AM4/Barton, сюди ж можна додавати копери/478, але на тому ж 478 це вже називається FC-PGA4 чи якось так.
сучасні проци це OLGA (Organic LGA) - AM5, 1200/1700, тощо
radical
Member

Повідомлення

PMMX були і керамічні (подібні до P-не-ММХ), так і подібні до мендосін
Shvlr
Member

Повідомлення

Залишилось всього одне питання, для чого потрiбна дуальна мамка на 815-му...
RAM для чогось цiкавого не хватить з практичногоi точки зору.
Просто щоб було, то це так.
radical
Member

Повідомлення

Ну, я ж вище писав, у абіта була плата на ВХ під дуальні мендосіни, значить, комусь була потрібна.
А 512 раму це тоді було овердофіга, плати на 815 звичайно вже йшли в утиль з 256М на борту.
Застарілий на той момент 440ВХ тримав гіг офіційно тільки регістровими, ти спробуй ще іх сумісні знайди, и звичайна навіть cl2 не гарантувала успіху на 133. Ну а 693а/694х/т підтримували ще більше, але то VIA...

Отправлено спустя 1 минуту 29 секунд:
radical: 22.09.2024 18:23 Ну, я ж вище писав, у абіта була плата на ВХ під дуальні мендосіни, значить, комусь була потрібна.
А 512 раму це тоді було овердофіга, плати на 815 звичайно вже йшли в утиль з 256М на борту.
Застарілий на той момент 440ВХ тримав гіг офіційно тільки регістровими, ти спробуй ще іх сумісні знайди, и звичайна навіть cl2 не гарантувала успіху на 133. Ну а 693а/694х/т підтримували ще більше, але то VIA...

у того ж таки абіту ще була слтова плата на 815, це для их, кому дорого 820)
Shvlr
Member

Повідомлення

Зараз то не тоді, всі збирають конфіги більш менш топові
98 на дуелі не має переваг, а на ХР 512 малувато
Ну тобто, для самої ХР достатньо, щоб завантажити та за скріншотитись
Але щоб щось запустити - таки малувато
radical
Member

Повідомлення

Малувато для чого? Для браузера? Так він і так не буде працювати нормально на Р3 під ХР.
У мене був тоді і815/1000А з 256МБ пам'яті, я б не сказав, що тоді на ХР її так вже і не вистачало.
Ноут на Р3 з 320МБ нормально живе. Я ним довго користувався у якості принтера, по вайфаю з основного компу кидав документи. А потім щось він почав довше завантажуватися і програми не зразу почали запускатись, з затримкою. Виявилось, що 256МБ плашка відпала і він працює на вбудованих 64МБ! Звичайна вінда сп3 про не різана.
Востаннє редагувалось 22.09.2024 20:40 користувачем radical, всього редагувалось 1 раз.
spoglyadach
Member

Повідомлення

:-/ ну тобто що в неї легально можна підсунути залишиться загадкою, бо саме пари однакових камінців в мене наразі немає то оце думаю що то могло б бути і що треба на перспективу для того шукати. Бо суто по приколу хочеться такого конфіга скласти, не бавився я двохпроцесорними оцими ретро. Ну і можна мабуть спробувати 1,5Gb на ній завести
radical
Member

Повідомлення

Ну написали ж, два пенька-коппера будуть працювати, два мендоса чисто спробувати, аж раптом. Память до 512, це ж і815
бо саме пари однакових камінців в мене наразі немає
А які є, може, у когось пара знайдеться? мендосін у мене точно купка, а от пень тільки 933 є
spoglyadach
Member

Повідомлення

Під 370 мало чого є, пара селеронів туалатінів з різними частотами, а з голими кристалами тільки селерони щось типу 633
А туліки ця плата я так розумію взагалі не схаває? Звісно краще б спробувати але до того її ще треба трохи підняти бо там є трабли з кондьорами, пара штук взагалі відірваних
radical
Member

Повідомлення

ще раз
Ну написали ж, два пенька-коппера будуть працювати, два мендоса чисто спробувати, аж раптом. Память до 512, це ж і815
все інше в дуалі працювати не буде, туалатіни не будуть без переробки ніякі
ApostolCV
Member

Повідомлення

Хто може підказати , що за девайс.
спойлер
Зображення
Так розумію , що ATI , що вендор HiS.
І що чип RV530...
Тож щось типу 1600PRO AGP...
І чи може ж фото елемента , що пішов по пи...
спойлер
Зображення
Відповісти