Останні статті і огляди
Новини
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
-
Alvaro
Member
Ну видеокарту же например не обслужить нормально без снятия гарантии. Три года вот нельзя охлаждения раскручивать по сути на ней. Тут думал такая же логика. Правда пломб там небыло никаких. Просто таким образом можно же например взять другой вентилятор от дипкула и подменить его на этот отдав по гарантии, там же нет какогото серийноо номера привязаного к радиатору как я понимаю? может они в таком плане перестраховывааются как вариант.Enombre de soberano: ↑ 10.09.2024 08:16Не будет, в конечном итоге как чистят от пыли кулеры
Ну так и сделаю. Просто если скажут с радиатором это геморрой будет весь с заменой радиатора на старый от райзена 1600 боксовый. Другиз к меня нет. Т.е. есть еще какойто от термалрайт, вот такойEnombre de soberano: ↑ 10.09.2024 08:16Как минимум, можно спросить про возможность отправить вентилятор а коробке от кулера.
https://hard.rozetka.com.ua/ua/thermalr ... w/p712924/
но он на старом интеле. А крепежей под ам4 у меня отдельных на него нет. Я от него сейчас поставил вентилятор карказ вот на радиатор от дипкул . разве что если к нему крипежи какието заказать чтобы поставить вместо дипкула уже полноценно а потом просто винт поменять после замены
А насколько без кидалова на оликсе такие винты брать можно? Там без какихто китайских потделок продают их? С этим нет проблем какихто особо? Можно брать без опаски что намахают? Хотя судя по всему даже в официальных магазов от производителя вот прямо бракованые спокойно продают... Так что это какойто рандом судя по всему.Enombre de soberano: ↑ 10.09.2024 08:16Если всё таки надумаете просто менять вентилятор, берите такие
-
Enombre de soberano
Member
Здесь мне Вас не успокоить, всегда есть шанс скама. Общайтесь с продавцом и решаете для себя нужно вязаться или нет.Alvaro: ↑ 11.09.2024 03:00А насколько без кидалова на оликсе такие винты брать можно? Там без какихто китайских потделок продают их? С этим нет проблем какихто особо? Можно брать без опаски что намахают? Хотя судя по всему даже в официальных магазов от производителя вот прямо бракованые спокойно продают... Так что это какойто рандом судя по всему.
-
daesz
Member
https://www.tomshardware.com/pc-compone ... 0-review/2
Ще один огляд на РА140
Ще один огляд на РА140
-
luckygamerks
Member
Доброго дня. Доброго дня, підскажіть, що краще взяти під умовний 7500f. ID-Cooling SE-224-XTS ARGB, DeepCool AG400 ARGB Black, Arctic Freezer 36 A-RGB, може є набагато кращі варіанти?
Хоча з більшою вірогідність 7500f буде тимчасовим, а пізніше буде мінятися на умовний 7800x3d чи може щось на цій платформі нам представлять цікавіше у майбутньому.
ID-Cooling SE-224-XTS ARGB взагалі за 855 можна придбати на розетці, але є відчуття що він заслабкий.
Також в наявності є Zalman CNPS10x Perfoma 12 річної давнини, і на них вроді навіть перехідники прожаються, але щось в мене в ній впевненості взагалі немає.
Хоча з більшою вірогідність 7500f буде тимчасовим, а пізніше буде мінятися на умовний 7800x3d чи може щось на цій платформі нам представлять цікавіше у майбутньому.
ID-Cooling SE-224-XTS ARGB взагалі за 855 можна придбати на розетці, але є відчуття що він заслабкий.
Також в наявності є Zalman CNPS10x Perfoma 12 річної давнини, і на них вроді навіть перехідники прожаються, але щось в мене в ній впевненості взагалі немає.
-
Enombre de soberano
Member
При інших рівних, орієнтуйтесь на вагу - чим більше, тим потужніше. Тобтоluckygamerks: ↑ 13.09.2024 13:49ID-Cooling SE-224-XTS ARGB, DeepCool AG400 ARGB Black, Arctic Freezer 36 A-RGB.
1.arctic
2.id
3.deepcool
Можете подивитись ще thermalright burst assassin 120 на олх
Але якщо дивитись на 7800x3d, то мабуть краще взяти одразу thermalright ps120/ft120/pa120(якщо до вас потрапить невдалий проц, може стати у нагоді)
-
luckygamerks
Member
Ну якщо взяти виключно за ціною характеристиками, то вроді як Arctic Freezer 36 у чорному кольорі без підсвітки за свої 1150 дивиться гарно, наступний більше менш адекватний ID-Cooling SE-206-XT Full за 1600 Black та ID-Cooling SE-226-XT Black за 1700. Ну це якщо вибирати на розетці та по вазі як зазначено вище.
-
daesz
Member
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/kule ... WwnWE.htmlluckygamerks: ↑ 13.09.2024 13:49 Доброго дня. Доброго дня, підскажіть, що краще взяти під умовний 7500f. ID-Cooling SE-224-XTS ARGB, DeepCool AG400 ARGB Black, Arctic Freezer 36 A-RGB, може є набагато кращі варіанти?
Ну або з алі :
https://www.aliexpress.com/item/1005003831316096.html
-
luckygamerks
Member
Про вище зазначені кулери:daesz: ↑ 13.09.2024 15:00https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/kule ... WwnWE.htmlluckygamerks: ↑ 13.09.2024 13:49 Доброго дня. Доброго дня, підскажіть, що краще взяти під умовний 7500f. ID-Cooling SE-224-XTS ARGB, DeepCool AG400 ARGB Black, Arctic Freezer 36 A-RGB, може є набагато кращі варіанти?
Ну або з алі :
https://www.aliexpress.com/item/1005003831316096.html
Arctic Freezer 36 якщо взагалі взяти базову версію то за свої 1000 гривень виглядає цікаво
ID-Cooling SE-224-XTS ARGB якщо необхідне АРГБ і не вимоги до охолодження не занадто важкі теж виглядає непогано.
А так я теж як раз про нього зараз читаю, бо часто про нього згадують і Інтернеті, дякую вам =) Не зрозуміло тільки чтого на алі не заявляють підтримку AM5, а тільки АМ4.
-
nummus777
Junior
Добрий вечір.
В мене назріло цікаве запитання: чи сумісний боксовивий кулер АМ2/3 з кріпленням сокету АМ4? Одні пишуть, що не сумісний, а інші що сумісний, так де ж істина?
В мене назріло цікаве запитання: чи сумісний боксовивий кулер АМ2/3 з кріпленням сокету АМ4? Одні пишуть, що не сумісний, а інші що сумісний, так де ж істина?
-
daesz
Member
Вони взаємосумісні зі стандартним бекплейтом на АМ5 платах, якщо кулер має свій окремий бекплейт - то вів, зазвичай, не сумісний з АМ5, якщо той бекплейт для АМ4.luckygamerks: ↑ 13.09.2024 15:32 Не зрозуміло тільки чтого на алі не заявляють підтримку AM5, а тільки АМ4.
-
PhoenixBlade
Junior
Шалом, парни.
Подскажите, хватит ли вертушки Pure Rock 2 Black для Ryzen 7700? Корпус DX500, 2 кулера на вдув, 1 выдув; карта 7900XT; В нагрузке температуры внутри корпуса приличные, а воду ставить стремно, да и проц не то чтобы горячий; Приоритет: тишина, фулл блек вертушка, но и башня чтоб плату не изувечила, а то 1.5кг монстры меня пугают.
Подскажите, хватит ли вертушки Pure Rock 2 Black для Ryzen 7700? Корпус DX500, 2 кулера на вдув, 1 выдув; карта 7900XT; В нагрузке температуры внутри корпуса приличные, а воду ставить стремно, да и проц не то чтобы горячий; Приоритет: тишина, фулл блек вертушка, но и башня чтоб плату не изувечила, а то 1.5кг монстры меня пугают.
-
daesz
Member
PhoenixBlade: ↑ 17.09.2024 18:28 Шалом, парни.
Буде гарантовано краще, холодніше та тихіше.
-
PhoenixBlade
Junior
"Не 1.5кг башня, полностью черная" Может какой-то усредненный варик существует? Бюджет не важенdaesz: ↑ 17.09.2024 18:37 Буде гарантовано краще, холодніше та тихіше.
-
feniks_tm
Member
TR PS120 EVOPhoenixBlade: ↑ 17.09.2024 18:49"Не 1.5кг башня, полностью черная" Может какой-то усредненный варик существует? Бюджет не важенdaesz: ↑ 17.09.2024 18:37 Буде гарантовано краще, холодніше та тихіше.
-
Enombre de soberano
Member
PhoenixBlade
Thermalright
Ultra120EX REV.4 WHITE/BLACK
Peerless assassin 120 black
Phantom Spirit 120 EVO Black
Двухбашенники мощнее, однобашенник не конфликтует с озу
Thermalright
Ultra120EX REV.4 WHITE/BLACK
Peerless assassin 120 black
Phantom Spirit 120 EVO Black
Двухбашенники мощнее, однобашенник не конфликтует с озу
-
daesz
Member
PhoenixBlade: ↑ 17.09.2024 18:49"Не 1.5кг башня, полностью черная" Может какой-то усредненный варик существует? Бюджет не важенdaesz: ↑ 17.09.2024 18:37 Буде гарантовано краще, холодніше та тихіше.
250 гр різниці (включно з вентиляторами) теж п п ц як багато
Усереднений "варік" - це, як вже підказали вище, буде фантом спіріт 120 се, 1кг разом із пропелерами.
https://www.thermalright.com/product/ph ... -se-black/
Конкретно цей пюр рок (вага якого 700гр з пропелером) який ви кинули - це рідкісне лайно за оверплрайс.
-
PhoenixBlade
Junior
...it's not the best value and has it come down to what you're looking for—whether nearly complete silence and slick looks are a must for you. ©Techpowerupце рідкісне лайно за оверплрайс.
Но в остальном всем спасибо, куплю сразу все, погоняю
-
daesz
Member
Тут ще варто розуміти, що це тест 4 річної давності на 8700к, який не те щоб гарячий проц був.PhoenixBlade: ↑ 17.09.2024 23:36...it's not the best value and has it come down to what you're looking for—whether nearly complete silence and slick looks are a must for you. ©Techpowerupце рідкісне лайно за оверплрайс.
Но в остальном всем спасибо, куплю сразу все, погоняю
За 1.8к+ у нього перформенс на рівні в двічі дешевшого кулера.
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... e-224-xts/
І це ще апдейтнута версія того кулера, тобто в теорії навіть кращий перформенс за в двічі меншу ціну
-
Piter Cantrope
Member
Раз вже зачепили тему важких кулерів. А реально вони гнуть плати? Мене як прихильника максимально великих таверів ця тема трохи цікавить.
В мене в кулера сам лише радіатор кілограм важить, ну і два вентилятори ще. Але обидві материнки ам5 8-шарові, вони реально важкі і товсті, і виглядають так що погнути їх дуже непросто.
Колись ще як був юнаком перевозив комп з z68 платою, вона була 4-шарова, там стояв кулер який важив десь кілограм з вентилятором. Я його не знімав, так просто віз системник в поїзді, закидав на верхню полицю Нічого не погнув і не вирвав, але мені потім правильно сказали, що так робити не треба.
Але якщо воно просто під столом стоїть, то хіба реально кулером щось пошкодити?
В мене в кулера сам лише радіатор кілограм важить, ну і два вентилятори ще. Але обидві материнки ам5 8-шарові, вони реально важкі і товсті, і виглядають так що погнути їх дуже непросто.
Колись ще як був юнаком перевозив комп з z68 платою, вона була 4-шарова, там стояв кулер який важив десь кілограм з вентилятором. Я його не знімав, так просто віз системник в поїзді, закидав на верхню полицю Нічого не погнув і не вирвав, але мені потім правильно сказали, що так робити не треба.
Але якщо воно просто під столом стоїть, то хіба реально кулером щось пошкодити?
-
daesz
Member
Трохи не доречно повірнювати результати з різних тестів за різних умов, але пюр рок на 1*С гірший за vetroo v5 (y hardware canucks при 125 Вт тепла), а vetroo v5 гірший за РА120 на 8.5*С (у gamers nexus при 128 Вт тепла).
Відправлено через 9 хвилин 20 секунд:
Якщо дуже хвилює це питання, то можна підпорку поставити.
По типу того що в мене з ВК, тільки всяти teucer vc-3 і прикрутити до верхнього пропелера (на другому фото якраз згадана мною підпорка, на першому teucer vc-5)
- спойлер
-
Відправлено через 9 хвилин 20 секунд:
В мене РА120 був десь 5-6 місяців у використанні на 2 різних платах (730гр + 2 пропелера по 120, ну тобто точно кілограм), зараз РА120 міні (700 грам + 1 пропелер 120 грам = 820 грам) з квітня чи травня, поки нічого не погнулосьPiter Cantrope: ↑ 18.09.2024 00:25 Раз вже зачепили тему важких кулерів. А реально вони гнуть плати? Мене як прихильника максимально великих таверів ця тема трохи цікавить.
Якщо дуже хвилює це питання, то можна підпорку поставити.
По типу того що в мене з ВК, тільки всяти teucer vc-3 і прикрутити до верхнього пропелера (на другому фото якраз згадана мною підпорка, на першому teucer vc-5)
- спойлер
Я б при трансортуванні точно знімав будь-які кулери (хіба крім низькопрофільних) та ВК.Piter Cantrope: ↑ 18.09.2024 00:25 Колись ще як був юнаком перевозив комп з z68 платою, вона була 4-шарова, там стояв кулер який важив десь кілограм з вентилятором. Я його не знімав, так просто віз системник в поїзді, закидав на верхню полицю Нічого не погнув і не вирвав, але мені потім правильно сказали, що так робити не треба.