Останні статті і огляди
Новини
Нуждаюсь в помощи специалиста по ноутбукам и выбрать модель.
-
V1tt0
Junior
Здравствуйте, нужны более опытные ребята в помощи выборе модели из этих 2 ноутбуков HP Victus 15-fb2082wm (A14MNUA) и GIGABYTE G5 KF (KF-E3EE313SD). Характеристики мне понятны, возможность апгрейда тоже понимаю какие у обоих. Хочу узнать от какого производителя ssd в этих моделях, производитель оперативной памьяти, где будет лучше клавиатура и тачпат (если кто то их руками пробовал лично). Нужно ли подключать внешний монитор что бы видеокарта работала на 100%. Где звук приятнее, у кого качественнее сборка внутри и где лучше охлаждение. Сколько ват у каждого поддерживает тайп си для зарядки гаджетов от ноутбука, у кого качественнее зарядка. Имено такие моменты я не могу найти в интернете, так как не настолько детально разбираюсь и буду признателен если кто то подскажет почему стоит брать тот или иной ноут.
-
seraphic
Member
Выбор ноутбука (+FAQ) - тут самые самые лучшие специалисты и опытные
Насчет производителя ссд там всегда по большей части ОЕМ, все остальные вопросы только в специальной теме
Насчет производителя ссд там всегда по большей части ОЕМ, все остальные вопросы только в специальной теме
-
Евгений King
Member
Обидва бюджетний бюджет.
Обидва будуть дуже шумні і сильно порізани по TDP/TGP.
Якість збірки на рівні бюджетного клево, тобто ледве краще третьго ешелону китаю, купа спірних не популярних рішень і т.д.
Зекономлено на всьому, загалом вони не варті купівлі, якщо не розумієте, що воно таке і навіщо таке брати )
Якість збірки на рівні бюджетного клево, тобто ледве краще третьго ешелону китаю, купа спірних не популярних рішень і т.д.
Зекономлено на всьому, загалом вони не варті купівлі, якщо не розумієте, що воно таке і навіщо таке брати )
-
7mindfields
Member
Дуже товстоV1tt0: ↑ 16.09.2024 00:43 Хочу узнать от какого производителя ssd в этих моделях, производитель оперативной памьяти, где будет лучше клавиатура и тачпат (если кто то их руками пробовал лично). Нужно ли подключать внешний монитор что бы видеокарта работала на 100%.
-
AFU_power
Member
7mindfields
Останнє доречі не троллінг. Це і так ясно, що при використанні монітора ноута зображення з дискретки гоняється по шині pci-e у встройку назад, а при підключенні наприклад HDMI, який частіше всього за дискреткою цього явища немає і кадрів більше. Але різниця настільки мізерна, що можна навіть не запарюватись.
Останнє доречі не троллінг. Це і так ясно, що при використанні монітора ноута зображення з дискретки гоняється по шині pci-e у встройку назад, а при підключенні наприклад HDMI, який частіше всього за дискреткою цього явища немає і кадрів більше. Але різниця настільки мізерна, що можна навіть не запарюватись.
-
V1tt0
Junior
Для работы и поиграть в игры по типу танки и ets хоть подойдут эти ноуты?)Евгений King: ↑ 16.09.2024 01:47 Обидва бюджетний бюджет.
Відправлено через 10 хвилин 42 секунди:
Ну если эти плохи то мне тоже было бы очень интересно какие ноуты порекомендуешь, эти 2 ноута я присмотрел из-за их цены, цена hp 35000 грн, цена гигабайта 37500. Бюджет до 38к, буду благодарен если посоветуешь модели получше.Евгений King: ↑ 16.09.2024 01:47 Обидва бюджетний бюджет.
-
Евгений King
Member
Буде десь з 50% поруктивності аналогічного заліза в адекватному ноутіV1tt0: ↑ 16.09.2024 17:35Для работы и поиграть в игры по типу танки и ets хоть подойдут эти ноуты?)Евгений King: ↑ 16.09.2024 01:47 Обидва бюджетний бюджет.
А так то да, працювати буде, шумно, гаряче, але працювати буде.
-
V1tt0
Junior
ну я ноут выбираю брату, у меня rog strix g15 на 3050ti и r7 4800h. Лично у меня проблем с перегревом нету, если играть в rdr2 то проц и видеокарта нагреваются до 76 в среднем. По шуму да, шумновато но мне кажется не бывает безшумных ноутов в которых топовое железо. А на счёт этого hp, мне кажется он должен быть холоднее моего стрикса, потому что этот райзен 5 потребляет меньше, он новее, видик так же новее и интереснее, сама 40 серия не гарячая я бы сказал.Евгений King: ↑ 16.09.2024 18:07Буде десь з 50% поруктивності аналогічного заліза в адекватному ноутіV1tt0: ↑ 16.09.2024 17:35
Для работы и поиграть в игры по типу танки и ets хоть подойдут эти ноуты?)
-
Евгений King
Member
Нормальні ноути існують. Є ноути які при правильному налаштуванні будуть відносно тихими і не будуть за 70 градусів далеко лізти і не мають обмеженть TDP/TGP.V1tt0: ↑ 16.09.2024 18:27ну я ноут выбираю брату, у меня rog strix g15 на 3050ti и r7 4800h. Лично у меня проблем с перегревом нету, если играть в rdr2 то проц и видеокарта нагреваются до 76 в среднем. По шуму да, шумновато но мне кажется не бывает безшумных ноутов в которых топовое железо. А на счёт этого hp, мне кажется он должен быть холоднее моего стрикса, потому что этот райзен 5 потребляет меньше, он новее, видик так же новее и интереснее, сама 40 серия не гарячая я бы сказал.Евгений King: ↑ 16.09.2024 18:07
Буде десь з 50% поруктивності аналогічного заліза в адекватному ноуті
Lenovo Legion
Gigabyte Aorus є непогані модельки
Acer Nitro
Все інше зачасту викликає питання або з охолодженням/шумом, або десь TDP/TGP недоклали і т.д.
Наведені Вами моделі ж - бюджетки, там i TDP/TGP порізано і системи охолодження сильно спрощені. GIGABYTE G5 KF то взагалі самий бюджетний і компромісний варіант, я б його не брав без розуміння, що з ним робити, бо в ідеалі його брати, одразу міняти всі розходники і гратись з турботустом і кривою в MSI AB, моожливо щось з того вийде, але девайс дууже спірний. HP ж взагалі не для пограти, все те саме що і з Гігабайтом, але ще й в придачу що на нього просто немає адеватної інформації і оглядів в інеті - то просто кіт в мішку, але 99% що та сама шляпа як і G5 KF тільки в профіль, огляди на HP Victus трохи інших комплектацій кажуть що під 80-90 градусів то норма і шум на рівні 56дБ
Востаннє редагувалось 16.09.2024 19:35 користувачем Евгений King, всього редагувалось 1 раз.
-
yupi
Member
Евгений King
Человек ищет самое дешёвое. Какой легион и аорус
Человек ищет самое дешёвое. Какой легион и аорус
-
Евгений King
Member
Дешева риба - погана юшка.
-
7mindfields
Member
Звідки там взятися перегріву, якщо це серія асуса з нормальною системою охолодження, ще й затичкою замість відео?V1tt0: ↑ 16.09.2024 18:27 у меня rog strix g15 на 3050ti и r7 4800h. Лично у меня проблем с перегревом нету
А якщо вимкнути інтегроване відео?AFU_power: ↑ 16.09.2024 09:46 7mindfields
-
AFU_power
Member
7mindfields
Тоді дисплей не буде показувати, бо не усіх ноутбуків є mux мікросхема, щоб перемикати вивод на вбудований дисплей
Тоді дисплей не буде показувати, бо не усіх ноутбуків є mux мікросхема, щоб перемикати вивод на вбудований дисплей
-
antonshe
Member
Маю ноутбук гігабайт, схожу модель. Користуюся більше року. В цілому задоволений. Купував зв'язку і5 12500н + ртх 3050. Так, з коробки його треба було підлаштувати ( обмеження турбобуста та тдп процесору ). Відеокарту не чіпав сторонніми програмами. В міру шумний, температура на карту 80с, процесор -90с ( після налаштування) в навантаженнях. ССД псі-е 4.0 від гігабайт. Пам'ять від самсунг. Клавіатура нормальна з регулюванням підсвітку. Легко розбирається і відкривається доступ до плати.
-
V1tt0
Junior
коли в україні було 40 градусів температура і в мене не було кондиціонеру, відеокарта нагрівалась і до 90. І про систему охолодження я б не сказав що це прям вау, коли я розбирав ноутбук для чистки там така сама система як в самому дешевому асері нітро. До речі ноутбук вже ремонтувався по гарантії та міняли повністю всю материнську плату, софт від асус кривий та працює через раз, коротко кажучи більше рог стрікс я собі в житті не куплю)7mindfields: ↑ 16.09.2024 19:44Звідки там взятися перегріву, якщо це серія асуса з нормальною системою охолодження, ще й затичкою замість відео?V1tt0: ↑ 16.09.2024 18:27 у меня rog strix g15 на 3050ti и r7 4800h. Лично у меня проблем с перегревом нетуА якщо вимкнути інтегроване відео?AFU_power: ↑ 16.09.2024 09:46 7mindfields
Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
з оцим моментом я дуже довго розбирався і поняв що потрібен кабель type c - display port для того щоб монітор був підключений напряму до відеокарти і різницю в фпс після цього я замітив. Якщо підключати монітор по hdmi порту ноутбука або користуватись вбудованим дисплеєм ноута то в панелі керування nvidia буде відображати що дисплеї підключені до інтегрованої графіки. Не розумію чому інженери асус так вирішили зробити в флагманській моделі, аби хоча б можна було по hdmi підключити монітор до інвідії, а не до інтегрованої графіки то ще б куди не йшло, а якщо так зроблено, що потрібно шукати кабель тайп сі на дисплей порт за 700 грн то я б і не купляв це чудо інженерії)AFU_power: ↑ 16.09.2024 19:46 7mindfields
Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
на мою думку тдп в 90 ват для 4050 це нормально, не бачу сенсу переплачувати 2-3 тисячі гривень за лишніх 20 ват які дадуть від сили 10фпс. Враховуючи тдп моєї 3050ti в 95 ват в рог стрікс, 4050 при 90 ватах буде видавати в 1.5 разів більше фпс та менше буде грітись не залежно від охолодження ноутбукаЕвгений King: ↑ 16.09.2024 19:20Нормальні ноути існують. Є ноути які при правильному налаштуванні будуть відносно тихими і не будуть за 70 градусів далеко лізти і не мають обмеженть TDP/TGP.V1tt0: ↑ 16.09.2024 18:27
ну я ноут выбираю брату, у меня rog strix g15 на 3050ti и r7 4800h. Лично у меня проблем с перегревом нету, если играть в rdr2 то проц и видеокарта нагреваются до 76 в среднем. По шуму да, шумновато но мне кажется не бывает безшумных ноутов в которых топовое железо. А на счёт этого hp, мне кажется он должен быть холоднее моего стрикса, потому что этот райзен 5 потребляет меньше, он новее, видик так же новее и интереснее, сама 40 серия не гарячая я бы сказал.
Lenovo Legion
Gigabyte Aorus є непогані модельки
Acer Nitro
Все інше зачасту викликає питання або з охолодженням/шумом, або десь TDP/TGP недоклали і т.д.
Наведені Вами моделі ж - бюджетки, там i TDP/TGP порізано і системи охолодження сильно спрощені. GIGABYTE G5 KF то взагалі самий бюджетний і компромісний варіант, я б його не брав без розуміння, що з ним робити, бо в ідеалі його брати, одразу міняти всі розходники і гратись з турботустом і кривою в MSI AB, моожливо щось з того вийде, але девайс дууже спірний. HP ж взагалі не для пограти, все те саме що і з Гігабайтом, але ще й в придачу що на нього просто немає адеватної інформації і оглядів в інеті - то просто кіт в мішку, але 99% що та сама шляпа як і G5 KF тільки в профіль, огляди на HP Victus трохи інших комплектацій кажуть що під 80-90 градусів то норма і шум на рівні 56дБ
-
acm_fan
HWBOT OC Team
А это как? Критерии как у Бориса Бритвы - вес? Кроме шуток, что такое "качественная"?V1tt0: ↑ 16.09.2024 00:43у кого качественнее зарядка
-
V1tt0
Junior
та же тема как с блоками питания к пк, есть убогие по качеству, есть толковые, так же и в ноутах, есть такие что на вид как зарядка к электробритве, есть качественная как у легионов, норм ли у этих моделей зарядки не знаю, лично их не трогал.acm_fan: ↑ 16.09.2024 23:07А это как? Критерии как у Бориса Бритвы - вес? Кроме шуток, что такое "качественная"?V1tt0: ↑ 16.09.2024 00:43у кого качественнее зарядка
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Имея картинку БП, что Вы определите по ней? Через пластик увидите транзисторы, радиаторы? Или как поймёте что именно этот - "качественный"?
-
7mindfields
Member
Під час спеки за 40 у мене в неігровому лептопі з гіршим охолодженням 2080s не грілась (хай і залочена на 90вт), а в ігровому рог стрікс 3050ті грілась під 90, звісно вірюV1tt0: ↑ 16.09.2024 22:42 коли в україні було 40 градусів температура і в мене не було кондиціонеру, відеокарта нагрівалась і до 90.
-
V1tt0
Junior
є фото оверлея де відеокарта до 86 нагрівається, боюсь уявити який хот спот може бути в мого ноутбука при такій температурі чіпа. 2080 супер при 90 ватах це сильно)7mindfields: ↑ 17.09.2024 00:27Під час спеки за 40 у мене в неігровому лептопі з гіршим охолодженням 2080s не грілась (хай і залочена на 90вт), а в ігровому рог стрікс 3050ті грілась під 90, звісно вірюV1tt0: ↑ 16.09.2024 22:42 коли в україні було 40 градусів температура і в мене не було кондиціонеру, відеокарта нагрівалась і до 90.
Відправлено через 47 секунд:
есть много сайтов на которых люди разбирают бп и делают полный обзор на его схемотехнику)acm_fan: ↑ 16.09.2024 23:25 Имея картинку БП, что Вы определите по ней? Через пластик увидите транзисторы, радиаторы? Или как поймёте что именно этот - "качественный"?