Останні статті і огляди
Новини
PON в квартиру
-
Ekz0rcyst
Member
Royter
Дешевий цінник. Без сарказму, це дійсно дешево.
Дешевий цінник. Без сарказму, це дійсно дешево.
-
Avenger80
Member
Ekz0rcyst
Но насколько качественно и насколько большое покрытие... Это вопрос.
https://dou.ua/forums/topic/44406/
Но насколько качественно и насколько большое покрытие... Это вопрос.
https://dou.ua/forums/topic/44406/
-
Ekz0rcyst
Member
Avenger80
PON значить все має бути ок.
Почитав відгуки за посиланням, - змістовних відгуків практично немає. У тих у кого працює, все ок зі швидкістю. Ті хто чекає на підключення, - дивні люди, наївно думають що до них приїдуть за першим дзвінком, - рідкісний треш. Загалом читати ці відгуки безглузде заняття. - дарма втрачений час.
PON значить все має бути ок.
Почитав відгуки за посиланням, - змістовних відгуків практично немає. У тих у кого працює, все ок зі швидкістю. Ті хто чекає на підключення, - дивні люди, наївно думають що до них приїдуть за першим дзвінком, - рідкісний треш. Загалом читати ці відгуки безглузде заняття. - дарма втрачений час.
-
Lamobot
Member
Київ, Позняки, Княжий Затон 11
Підкажіть, будь ласка, які є в цьому районі взагалі нормальні провайдери.
І хто з них надає послуги GPON.
Особлива швдикість непотрібна - 100 Мбіт/с з головою, ціна важливіша.
Отправлено спустя 3 часа 18 минут 27 секунд:
Поки нагуглив в потрібному будинку:
https://www.nashnet.ua/tariffs - 100 Мбіт/с, 199 грн/міс, підключення GPON 899 грн
https://ipnet.ua/tariffs/Lastivka - 100 Мбіт/с, 199 грн/міс, підключення GPON 1000 грн
Підкажіть, будь ласка, які є в цьому районі взагалі нормальні провайдери.
І хто з них надає послуги GPON.
Особлива швдикість непотрібна - 100 Мбіт/с з головою, ціна важливіша.
Отправлено спустя 3 часа 18 минут 27 секунд:
Поки нагуглив в потрібному будинку:
https://www.nashnet.ua/tariffs - 100 Мбіт/с, 199 грн/міс, підключення GPON 899 грн
https://ipnet.ua/tariffs/Lastivka - 100 Мбіт/с, 199 грн/міс, підключення GPON 1000 грн
-
maxn
Member
Подскажите толи я кривой толи просто очень счастливый.
Провел оптику в квартиру от фрегата GPON.
Зная что кабель хрупкий аккуратно его проложил под плинтусом, вывел в нужном месте и все ок работало неделю. Однажды утром просыпаюсь - мигает LOS красным. Вызвал техников они сказали что я раздолбал конвектор оптический, так как он очень хрупкий, на слова о том что он был подключён неделю как и я его не трогал они тактично промолчали.
Отрезали пару сантиметров, припаяли новый. Работает. Теперь Onu терминал чувствительный к движениям, малейшая смена позиции коробочки, - теряется авторизация и мигает PON индикатор в попытке пере подключится. Если новая позиция ему нравится подключается, но потом может снова отпасть и мигать зеленым PON индикатор.
Психанул поставил его в другой части стола - пока все стабильно.
Вопрос что не так? У меня в голове только след варианты вырисовуются:
1. Коннектор оптический сильно чувствительный к смене положения, и когда меняется положение оптического кабеля теряется луч света и происходит дисконект.
2. Поврежден оптический кабель и он иногда находит удобное положение для нестабильной работы
3. Из-за того что Onu терминал стоял прямо на роутере наводки ему мешали стабильно работать.
Провел оптику в квартиру от фрегата GPON.
Зная что кабель хрупкий аккуратно его проложил под плинтусом, вывел в нужном месте и все ок работало неделю. Однажды утром просыпаюсь - мигает LOS красным. Вызвал техников они сказали что я раздолбал конвектор оптический, так как он очень хрупкий, на слова о том что он был подключён неделю как и я его не трогал они тактично промолчали.
Отрезали пару сантиметров, припаяли новый. Работает. Теперь Onu терминал чувствительный к движениям, малейшая смена позиции коробочки, - теряется авторизация и мигает PON индикатор в попытке пере подключится. Если новая позиция ему нравится подключается, но потом может снова отпасть и мигать зеленым PON индикатор.
Психанул поставил его в другой части стола - пока все стабильно.
Вопрос что не так? У меня в голове только след варианты вырисовуются:
1. Коннектор оптический сильно чувствительный к смене положения, и когда меняется положение оптического кабеля теряется луч света и происходит дисконект.
2. Поврежден оптический кабель и он иногда находит удобное положение для нестабильной работы
3. Из-за того что Onu терминал стоял прямо на роутере наводки ему мешали стабильно работать.
-
Ekz0rcyst
Member
maxn
Обережно припущу, що в вас десь згинається оптична жилка і в якийсь момент сигналу не вистачає і ONU переєрестровується в мережі (починає блимати PON). Цікаво скільки на ваш термінал взагалі приходить сигналу? Дуже бажано аби це значення не перевищувало 30 дБ.
Обережно припущу, що в вас десь згинається оптична жилка і в якийсь момент сигналу не вистачає і ONU переєрестровується в мережі (починає блимати PON). Цікаво скільки на ваш термінал взагалі приходить сигналу? Дуже бажано аби це значення не перевищувало 30 дБ.
-
maxn
Member
Ekz0rcyst
как замерять?
как замерять?
-
Lamobot
Member
А яке ДБЖ краще взяти для ONU + роутера? Провайдер пропонує якийсь Mini smart portable UPS (за 1699 грн). Щось відгуки на розетці на цю фігню не дуже…
-
Евгений King
Member
Це DC1018P скоріш за всеLamobot: ↑ 11.09.2024 00:21 А яке ДБЖ краще взяти для ONU + роутера? Провайдер пропонує якийсь Mini smart portable UPS (за 1699 грн). Щось відгуки на розетці на цю фігню не дуже…
Якщо роутер не надто потужний, то вистачить на ~5 годин
В цілому ціна прийнятна, можна брати, а через пів року/рік користування обслужити його, замінити елементи на 3500мА та конденсатори на полімерні і буде й автономності на 50% більше і служити мабуть вічність.
-
Avenger80
Member
Евгений King
И кто ж будет менять из обычных пользователей конденсаторы в ДБЖ, так просто так... Легче новый купить.
И кто ж будет менять из обычных пользователей конденсаторы в ДБЖ, так просто так... Легче новый купить.
-
S
Member
Только в Китае норм цена - у нас ломят 2500 грн.Евгений King: ↑ 11.09.2024 01:30В цілому ціна прийнятна
Отправлено спустя 2 минуты 48 секунд:
Заряжается сие поделие за сколько? Нигде инфы нет.Евгений King: ↑ 11.09.2024 01:30 Якщо роутер не надто потужний, то вистачить на ~5 годин
Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
Мне во всех этих ИБП не нравятся Li-ion батареи, нужно переделывать под Lifepo4 или Na-ion. И токи зарядки у них не блещут как правило, что соответственно влияет на время зарядки.Avenger80: ↑ 11.09.2024 09:01 И кто ж будет менять из обычных пользователей конденсаторы в ДБЖ, так просто так... Легче новый купить.
-
Lamobot
Member
Евгений King
Дякую.
Як тут вже правильно сказали, простіше новий купити, ніж обслуговувати.
Тут скоріше питання в тому, чи це оптимальний варіант, чи на якійсь розетці можна купити щось краще за +- ті ж гроші.
Хотілося б годин 8-10 щоб тримало… і це я ще оптиміст))
В мене є Brand j1000 plus - не знаю що це за китайський витвір, але має тримати довго. Єдина незручність - він на може працювати в режимі ДБЖ і кожного разу потрібно буде перетикати розетки.
Дякую.
Тут скоріше питання в тому, чи це оптимальний варіант, чи на якійсь розетці можна купити щось краще за +- ті ж гроші.
В мене є Brand j1000 plus - не знаю що це за китайський витвір, але має тримати довго. Єдина незручність - він на може працювати в режимі ДБЖ і кожного разу потрібно буде перетикати розетки.
-
tablestikus
Member
Є варіанти з Lifepo4S: ↑ 11.09.2024 10:14Мне во всех этих ИБП не нравятся Li-ion батареи, нужно переделывать под Lifepo4 или Na-ion. И токи зарядки у них не блещут как правило, что соответственно влияет на время зарядки.Avenger80: ↑ 11.09.2024 09:01 И кто ж будет менять из обычных пользователей конденсаторы в ДБЖ, так просто так... Легче новый купить.
-
Bender911
Member
Якщо дешево, то я брав би + додатково мати павербанку на 30000+ з тригерами на power delivery. Тому що при довгих відключеннях з включеннями на 3-4 години міні UPS не буде встигати зарядитись.Lamobot: ↑ 11.09.2024 11:23 Евгений King
Дякую.
Такого плану тригери під популярні роз'єми живлення на роутерах та ону: https://vi.aliexpress.com/item/10050046 ... pt=glo2vnm
За 2500 на розетці сторонні продавці пропонують UPS на LifePo4
-
Polybius
Member
Також запропоную взяти повербанк тищ на 20-30 маг та PD- або QC-трігер
Треба тільки пересвідчитися, щоб повербанк підтримував відповідний протокол та напругу.
В мене від 20ки більш-менш сучасні, але бюджетні роутери з 5 ггц, працюють разом з ONU годин 12-14 при звичайному "домашньому" використанні.
А якщо узяти щось стареньке типу тплінків 841 - там й на добу вистачить.
трігерів також на олх купа, якщо влом чекати
Єдина незручність - що дбж ви втикнули й забули, а з повербанком доведеться його під'єднувати-від'єднувати, окремо заряджати...
Треба тільки пересвідчитися, щоб повербанк підтримував відповідний протокол та напругу.
В мене від 20ки більш-менш сучасні, але бюджетні роутери з 5 ггц, працюють разом з ONU годин 12-14 при звичайному "домашньому" використанні.
Єдина незручність - що дбж ви втикнули й забули, а з повербанком доведеться його під'єднувати-від'єднувати, окремо заряджати...
-
Евгений King
Member
На OLX готові ремкоплекти є, або віддав, тобі все зробити, якщо на те пішло, що лапкиAvenger80: ↑ 11.09.2024 09:01 Евгений King
Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
Ви зайшли оце шоб потриндіти чи як? У людини по посиланню 1699грн, де 2500?S: ↑ 11.09.2024 10:14Только в Китае норм цена - у нас ломят 2500 грн.Евгений King: ↑ 11.09.2024 01:30В цілому ціна прийнятна
Отправлено спустя 2 минуты 48 секунд:Заряжается сие поделие за сколько? Нигде инфы нет.Евгений King: ↑ 11.09.2024 01:30 Якщо роутер не надто потужний, то вистачить на ~5 годин
Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:Мне во всех этих ИБП не нравятся Li-ion батареи, нужно переделывать под Lifepo4 или Na-ion. И токи зарядки у них не блещут как правило, что соответственно влияет на время зарядки.Avenger80: ↑ 11.09.2024 09:01 И кто ж будет менять из обычных пользователей конденсаторы в ДБЖ, так просто так... Легче новый купить.
Заряджається за 2 години, так довго, але в цілому жодного разу у мене ще не було що не встиг зарядитись
Li-ion батарейки, саме батарейки ще більш-менш безпечні. Ану давайте нагугліть мені де така приблуда зірвалась чи загорілась, що ви одразу хочете LiFePo4. Все що в ній гріється - сама плата з контролерами і зарядним, тому конденсатори звичайні розриває - через перегрів, а от блок АКБ не гріється.
Відправлено через 4 хвилини 27 секунд:
Варіантів, в котрих не треба бігти при відключенні і щось підключати, за ті ж гроші, немаєLamobot: ↑ 11.09.2024 11:23 Евгений King
Дякую.
Є інші схожі UPS, але вони схожі і болячками, то ж, а який сенс?
Якщо хочете 8-10годин, то купуєте і одразу на OLX до людини на 3500 акуми міняти і конденсатори на полімер, одразу і 8-10 годин буде і всі болячки пристрою полікуєте, але звісно заряджатись буде на годину довше.
-
Polybius
Member
Хоч питання не до мене, але ось тут натрапляв на такий прикол у відгуках на розетці (по фотках знайдіть відповідний відгук)Евгений King: ↑ 11.09.2024 13:17Ану давайте нагугліть мені де така приблуда зірвалась чи загорілась
https://hard.rozetka.com.ua/ua/apc-1124 ... /comments/
(ця дбжшка по суті аналог 1018)
Але то ж таке...Хто зна, що там сталося...
Я, наприклад, на одній з локацій взагалі юзаю для онушки саморобний упс на 18650, зібраний з платки за 100 грн та пари самсунєвих 35E
-
Евгений King
Member
Ну по перше не аналог, у цій срані скоріше полімерний акум, або звичайні банки розподілені по низу корпусу (4шт).Polybius: ↑ 11.09.2024 13:23Хоч питання не до мене, але ось тут натрапляв на такий прикол у відгуках на розетці (по фотках знайдіть відповідний відгук)Евгений King: ↑ 11.09.2024 13:17Ану давайте нагугліть мені де така приблуда зірвалась чи загорілась
https://hard.rozetka.com.ua/ua/apc-1124 ... /comments/
(ця дбжшка по суті аналог 1018)
Але то ж таке...Хто зна, що там сталося...
Я, наприклад, на одній з локацій взагалі юзаю для онушки саморобний упс на 18650, зібраний з платки за 100 грн та пари самсунєвих 35E
Відповідно плата зверху і вона жесть як гріється.
Ну і там навіть в тій гілці виробник відповідав, мол перший випадок на 400 тис проданих екземплярів, не знаю наскільки правда, хотілось би вірити, але компоновка жесть.
Відправлено через 5 хвилин 44 секунди:
Atria WPD 101 одразу з портом 12в, але порт не активується якщо навантаження нижче 0.4А, малопотужний ротуер не заживити, а от під ONU та роутер годинок на 30-40 вистачитьPolybius: ↑ 11.09.2024 13:04 Також запропоную взяти повербанк тищ на 20-30 маг та PD- або QC-трігер
-
Polybius
Member
Насправді там максимально схоже все, але компоновка інша. Впевнений навіть, що це той самий "виробник", що й 1018. На ютубах можна нагуглити нутрощі.Евгений King: ↑ 11.09.2024 13:34Ну по перше не аналог, у цій срані скоріше полімерний акум, або звичайні банки розподілені по низу корпусу (4шт).
І так, там звичайні 18650, такі ж як у 1018, у аналогічній кількості.
Інша справа, що те що там вибухає у людей на 1018 - то зазвичай ті самі два кондюки пшикають з часом, з таким зустрічався. Але все вирішується встановлення норм конденсаторів.
У цієї штукенціїї доречі така ж фігня с цими конденсаторами з розташуванням біля трансформатора