unique-neon: ↑
10.09.2024 10:57
dead_rat: ↑
10.09.2024 10:36Якщо ви до цього все життя були на Вінді, то звичайно що перехід на будь що(навіть наступну Вінду) перший час буде не зручним. Це питання звички, а не якості ОС.
До того що там інші шорткати, то я був готовий. Там реально вистачає гіршого UX. Десь взимку вперше спробував ванільний GNOME, і з перших днів сподобався навіть більше за мою дефолтну вінду, хоча шорткати ще не знав.
Що не так з мак міні:
- чомусь в наші часи там стоїть hdmi 2.0, відповідно лише 60гц@4к, пофіксив підключенням через альтмод, але тим не менше
- супорт сторонніх клавіатур тут якась дичина, каже "я не знаю що за клава, розкажи мені про неї більше", ну це дрібниця
- з магазину фрішні апки не скачати, поки не заведеш акаунт
- сафарі має відчутно гірший перфоменс ніж хром, ну принаймні хром можна поставити
- не можна так просто запустити кілька інстансів однієї аплікації, а я це часто роблю на різних десктопах під різні цілі
- док завалений запущеними апками з усіх робочих столів, втім вже забув чи це можна змінити
- при розгортанні вікна на весь екран воно переїждає на інший робочий стіл ¯\_(ツ)_/¯
- при юзанні двоїх екранів другий при цьому стає чорним і не можна використати під ще одну програму
- є ще там maximize window - але це ж не дефолтний екшин, дефолтний розгортання на весь екран як вище
- пара гігабайт апдейту качається годину чи більше
- схоже ОС не підтримує перехватів клавіш, при юзанні віддаленого робочуго столу по MS RDP, вічно трігеряться шорткати в самій ОС, погугливши трохи виявилось це стосується не тільки цього RDP, особливо вибішує переїзд робочого столу в самій MacOS, коли я щось едітаю по рдп в на віддаленій машині
- прилипання вікон до правої/лівої половини екрану по шорткатах впринципі нема, треба руками то робити
Ще всякого різного було, зараз не згадаю.
От ось це все об'єктивно гірше, а не тому що я не звик до мака. Тим більше, що періодично я його запускав щоб призвичаїтись. З того всього замовив собі міні пк, чекаю на доставку.
Ще більше з пальця недоліків висмоктати не міг?
На рахунок дисплея погоджусь, це рофл.
На рахунок сторонніх клавіатур - всі чудово працюють, ти міг би просто натиснути закрити вікно, коли воно питає про клаву. Це у випадках якщо у тебе дійсно нестандартна клава ти далі йдеш її налаштовувати.
А де ти бачив стор від респектабельної компанії, щоб ти міг качати фрішні апки без аккаунта? І хто тебе примушує звідти качати, якщо ти на десктопній ос і ти можеш встановити цей самий софт точно так само, як це робиться у вінді, скачавши інсталятор в гуглі.
На рахунок сафарі не знаю, не користувався ним.
Можна запустити декілька інстансів робочої апки, просто натиснути на неї в доку правою кнопкою чи двома пальцями та натиснути нове вікно чи як там буде в неї, в кожної по своєму. Це доречі і на вінді так само.
Стосовно дока те саме і у вінди.
При розгортанні вікна воно попадає в мішин контрол, який викликається клавішею контрол+вверх, а перелистування між програмами в ньому використовується контрол і стрілки вправо або вліво. Також ти можеш забіндити ці хоткеї на додаткові кнопки миші.
При юзанні двох екранів другий не стає чорним, а тьмяніє, і причому тільки статусбар, програма буде з тою же яскравістю, тому це питання до автоконтрасту твого монітора.
Максімайз - це болячка віндоюзерів, що треба кожне вікно розтягувати на весь екран, хоча це ніразу не зручно. Максімайз робиться зажиманням команд+двійний клік по вікні
Пара гігабайт апдейту ще розпаковується, але ос про це не каже і це якби фонове явище, норміс не буде моніторити кожен скачаний мегабайт оновлення.
ОС підтримує перехват хоткеїв, але автор софту це має реалізувати, той же Moonlight підтримує чудово.
От за приліпання вікон згоден, прям на звичайному робочому столі його немає, воно є тільки в мішин контрол.