Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Shvlr
Member

Повідомлення

Shvlr: 26.08.2024 03:24 А щоб cmss працювало, потрібно або еквалайзером навушників рівняти, або купувати зразу по "кривій Хармонда", ну якщо ваш слух під цю криву підходить.

Я зараз хфай виключно під cmss використовую, і в іграх, і в фільмах
Знаходячись несповна розуму (там де я знахожусь, по iншому не можливо) я таки взяв собi монiторнi (без лапок, Крiнакл змогли :up: )вуха з перфектно лiнiйною АЧХ та низькими спотвореннями.
спойлер
Зображення
спойлер
перепис тих хто не шарить почнеться через... зараз)))
Зображення
Ось у них гвинтокрил лiтає точно напроти вух, не нижче, не вище.
CMSS працює саме так як потрiбно, без еквалайзеру.
Як контрольнi для iграшок з Х-Фай - повнiстю рекомендую, щоб було з чим зрiвняти.
Iз недолiкiв - вони "мобiльнi", тобто короткий шнур та внутрішньоканальні.
Shvlr
Member

Повідомлення

radical
Ти колись писав, що в тебе на 970-UD3 працює REG ECC
Вона якось себе в UEFI проявляє?
Якимось дописом, чи додатковим налаштуванням?
radical
Member

Повідомлення

Shvlr
Я такого не писав.
У мене на 970a-ud3p 2.0 стоїть дві планки китайської ддр3 1600 по 16ГБ на серверних чіпах, вона не reg і не ECC.
Також з того, що я пробував, вона працювала на АМ3 і FM2, причому обідві системи розпізнавали 64ГБ
На intel (1150) не працює, хоча зустрічав ствердження, що вона може працювати на 1151, на тих нечастих платах, де слоти під DDR3
Shvlr
Member

Повідомлення

Хе, ну тоді сюрприз буде :)
Сума не велика, але цікаво
radical
Member

Повідомлення

Жижабайт і нестандартна пам'ять то завжди була срана лотерея, у мене на цій платі відмовились запускатися SKHynix, яка до того успішно працювала на асусі 785. Згодом мені вдалося її запустити, ставиш до неї в пару якусь дешманську ДДР3 1333, воно запускається, потім вручну виставляєш абсолютно усі доступні таймінги, прибираєш модуль 1333, ставиш частоту 1600 і воно працює, поки, не дай боже, не сяде батарейка і не зіб'ються налаштування.
Shvlr
Member

Повідомлення

Shvlr: 06.09.2024 10:17 Хе, ну тоді сюрприз буде :)
Сума не велика, але цікаво
Сюрпризу не буде :(
Пошуковi системи нiчого не знаходять, щодо вдалого старту REG на АМ3+
Щось я колись таке бачив, але не пам'ятаю де. Може також всi пишуть "серверна" маючи на увазi звичайну ECC без буферiв.

Тому зв'язався з продавцем та перезамовив на звичайну 8Гб
radical
Member

Повідомлення

Я теж такого не пам'ятаю. Після ДДР все стало зовсім погано з сумісністю.
Регістрова ДДР3 точно працювала лише на китайських платах, які китайці робили на застарілих сокетах під списані серверні процесори і пам'ять, всякі там хунанани та інші хунь-суні.
Shvlr
Member

Повідомлення

Я колись пролистав еррата на атом с200(?)
Там було щось під 2000 помилок, виправлено мікрокодом десяток, і одну- наступним степінгом
А саме перегорання перетворювача частоти(PLL), кіпішь із-за якої підняла циска

Тому не думаю, що у тредріпера та побутового сегменту відрізняються ІКП- це дуже коштовно
Скоріш всього то є комбінація мікрокоду(котрий зашифрований) та Біосу
Так що точно не варіант
ApostolCV
Member

Повідомлення

Я колись знайшов повний даташит на Pentium 4 (s478). Судячи по наповненню і кількості інформації , цей даташит для внутрішнього застосування. З усіма SSPEC (офіційними) і там серед всього іншого було табличка по знайденим помилкам , які знаходили та вирішували з випуском нового степпінгу. Так там теж біля 40-50 помилок не вирішених на момент останнього степпінгу.
Тож не зря у " МК " є відео про "диряві CPU x :laugh:
Shvlr
Member

Повідомлення

ApostolCV: 07.09.2024 16:05 цей даташит для внутрішнього застосування. З усіма SSPEC (офіційними) і там серед всього іншого було табличка по знайденим помилкам
Ну я насвистiв "по пам'ятi"
https://www.intel.com/content/dam/www/p ... update.pdf
54 помилки, новим степiнгом виправили тiльки ту, що приводить до не можливостi завантаження системи. Мiкрокодом - не виправляли нiчого)))
Лежить на офiцiйному сайтi Iнтел.

Р4/С2Д/А64 - то була золота ера виробництва ЦП.
Системи проектування вже достатньо розвиненi, техпроцеси ще дешевi. На кожен чих - новий степпiнг.
Таж сама АМД в перших Феномах не змогла випустити новий степпiнг та була вимушена мiкрокодом рiзати TLB-bug. Разом с продуктивністю(

Я до того, що скорiш всього контролер пам'ятi ЦП останнiх рокiв 15 то є унiверсальний модуль на всю генерацiю вiдповiдного DDRх, котрий тестують, а потiм використовують у всiй лiнiйцi до моменту переходу "на наступну цифру ДДРу".
А РЕГ/неРЕГ, ЕСС/неЕСС то вiдповiднi регистри налаштувань в ЦП, котрi програмуються на раннiх стадiях iнiцiалiзацii, та фiгурують тiльки у дуже внутрiшнiй документацii.
Тай завантажити мiкрокод без цифрового пiдпису у ЦП давно вже неможливо.
offece-trader
Member

Повідомлення

Я так понял что откладывать для дальнейших исследований в долгий ящик стоит только мх440 128 мб ? Все остальные 64 и просто мх400 можно сразу в утиль списывать, смысла от них никакого нет ? Или есть среди них бриллианты к которым стоит присмотреться ?

Отправлено спустя 27 секунд:
Да, и про риву тнт2 тот же вопрос
ApostolCV
Member

Повідомлення

Касаемо MX440 ....128 MB для данной карты это как мёртвому припарка.
В моем понимании важно смотреть на тип памяти и частоты.
Возможно на вендоров и внешний вид. Есть реально красивые.
По TNT2 они все братья близнецы.
В те времена над внешкой ( а иногда и над нормальным охладом :gigi: ) не парились .Возможно есть смысл заморочиться на делюксовыми версиями от ASUS.
Но, это опять же если вы коллекционер. Если нет то игра не стоит свеч.
offece-trader
Member

Повідомлення

ApostolCV: 08.09.2024 00:46 Но, это опять же если вы коллекционер. Если нет то игра не стоит свеч.
Не, вопрос больше в другом, что из всего множества стоит тестировать и проверять, может помыть и навести красоту для продажи, а на что не имеет смысла тратить время. Вопрос больше вот в таком разрезе.
KimRomik
Member

Повідомлення

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prot ... WNZNq.html
Socket 370
Celeron - 667MHz - 66грн
Celeron Tualatin - 1.3Ghz - 200грн (в наявності 2шт)
Tfd
Member

Повідомлення

offece-trader: 08.09.2024 01:58Вопрос больше вот в таком разрезе.
Гадаю що карти від хорошого вендора в будь-якому разі варто залишати. Від посереднього виробника але на цікавих GPU чи конфігураціях пам'яті також хай живуть. Та фіг зна, навіть всякий ретро непотріб якщо дешевий і робочий часто знайде свого клієнта. )

Обсяг в 64MB це золотий стандарт для GF4 МХ440, для GF2 МХ400 стандартні скоріше 32МБ а 64 це вже типу вважалось як круто (принаймні допоки не з'явилися дешеві китайські поробки з 64MB але порізані до 64-bit).
offece-trader
Member

Повідомлення

Tfd: 08.09.2024 11:33
offece-trader: 08.09.2024 01:58Вопрос больше вот в таком разрезе.
Гадаю що карти від хорошого вендора в будь-якому разі варто залишати. Від посереднього виробника але на цікавих GPU чи конфігураціях пам'яті також хай живуть. Та фіг зна, навіть всякий ретро непотріб якщо дешевий і робочий часто знайде свого клієнта. )

Обсяг в 64MB це золотий стандарт для GF4 МХ440, для GF2 МХ400 стандартні скоріше 32МБ а 64 це вже типу вважалось як круто (принаймні допоки не з'явилися дешеві китайські поробки з 64MB але порізані до 64-bit).
Короче, надо "брать все", а там кому надо тот по 100 грн заберет самое простое :)
spoglyadach
Member

Повідомлення

Vlad Tepec-Dracula
Єслі джони на наібей купують то і миколки на олх будуть купувать, я точно знаю B-)
radical
Member

Повідомлення

Ну я по пару штук 2МХ і 4МХ колись купив низькопрофільних, як мені були потрібні, більш-менш фірмові, щось типу MSI. 50/50 виявились 64/128 біт. Десь гривень по 40-50
Shvlr
Member

Повідомлення

- в юнацтві- ти не можеш дозволити собі х850, сидиш на мх440
- в молодості -" 1666 хватає на все"
- у зрілості - ти не можеш дозволити собі х850, сидиш на мх440

:lol:
Відповісти