Acer підготувала трійцю моніторів серії Nitro з частотою оновлення до 600 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kilo
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Acer підготувала трійцю моніторів серії Nitro з частотою оновлення до 600 Гц

Господи,какое же маркетинговое барахло!ТН матрица 1080р за 42к гривен,АбсЁр вы совсем ухи обьелись?!
l-m
Member

Повідомлення

Моделі для специфічних поціновувачів — ціни майже як на ОЛЕД, але швидкість та якість очевидно значно поступаються.
DEF__IniT__
Member

Повідомлення

Цікаво було б за таким пограти годинку дві, але купляти, ні дякую
big_bang
Member

Повідомлення

cs 1.6 з вертикальною синхронізацією...
leif
Member

Повідомлення

Kilo: 05.09.2024 14:13 Предлагаю обсудить Acer підготувала трійцю моніторів серії Nitro з частотою оновлення до 600 Гц

Господи,какое же маркетинговое барахло!ТН матрица 1080р за 42к гривен,АбсЁр вы совсем ухи обьелись?!
А до чого тут маркетинг?

Ці моделі моніторів адресовані тим хто прям дуже серйозно і завзято рубиться в мультиплеєр. Для них це цілком виправдана і корисна покупка. Пересічний покупець на сабж не зверне ніякої уваги.
LordTornado
Member

Повідомлення

leif: 05.09.2024 14:53 А до чого тут маркетинг?
Ці моделі моніторів адресовані тим хто прям дуже серйозно і завзято рубиться в мультиплеєр. Для них це цілком виправдана і корисна покупка. Пересічний покупець на сабж не зверне ніякої уваги.
Наверно при том, что человеческий глаз больше 150 герц увидеть не сможет... Это как в том анекдоте, что новый секретный танк способен действовать при температуре от +500 до -800 градусов...
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

сомневаюсь что такое количество кадров моя 4090 сможет выдать даже на рабочем столе :laugh:
leif
Member

Повідомлення

LordTornado: 05.09.2024 15:04
leif: 05.09.2024 14:53 А до чого тут маркетинг?
Наверно при том, что человеческий глаз больше 150 герц увидеть не сможет... Это как в том анекдоте, что новый секретный танк способен действовать при температуре от +500 до -800 градусов...
Як цікаво. А звідки у вас ця інформація? Наведіть пруф, будь-ласка, щоб не бути балаболом.
DSxxx
Junior

Повідомлення

Максимальна частота, яку може сприймати людське око, становить приблизно 60–80 кадрів на секунду (Гц). Це пов'язано з тим, що око і мозок обмежені здатністю обробляти візуальну інформацію.

Однак на практиці для деяких людей відмінність може відчуватися і на більш високих частотах, до 120 Гц і навіть 240 Гц, що особливо помітно у відеоігор або при використанні моніторів з високою частотою оновлення. Тим не менш, сприйняття частоти кадрів індивідуальне і може залежати від умов освітлення та конкретної задачі.

З погляду мерехтіння світла (наприклад, ламп) більшість людей перестають помічати мерехтіння на частоті вище 50–90 Гц.
leif
Member

Повідомлення

беремо проф. гравців в швидкий онлайн мультиплеєр, робимо висновки по них. вони кажуть, що ці монітори класна штука. ні, це не тому що їм занесли валізи.

подивіться принаймні отут кавалок відео про 540гц монітори (посилання з таймкодом):

Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
цей чувак має дуже гарну репутацію в світі залізяк та периферії, якщо хто не в курсі.

і він далеко не один з такою точкою зору. але ні. на оверах диванним експертам видніше. ну як завжди :lol:
beeer
Junior

Повідомлення

leif: 05.09.2024 14:53
Kilo: 05.09.2024 14:13 Предлагаю обсудить Acer підготувала трійцю моніторів серії Nitro з частотою оновлення до 600 Гц

А до чого тут маркетинг?

Тобто ви з серйозним виразом обличчя кажете, що буде різниця між 350 і 500 Гц (це 1 мілісекунда різниці якщо що) і серед людської популяції є особи здатні цю мілісекудну використати на свою користь?
leif
Member

Повідомлення

beeer: 05.09.2024 15:25Тобто ви з серйозним виразом обличчя кажете
абсолютно. дивіться відео вище.

Відправлено через 25 хвилин 27 секунд:
коменти під відео теж почитайте, там відписались власники 540гц панелей. ну але з дивану, мабуть, точно зрозуміло, що їм просто всім маркетологи голову задурили. інфа 100%.
beeer
Junior

Повідомлення

leif: 05.09.2024 15:27
beeer: 05.09.2024 15:25Тобто ви з серйозним виразом обличчя кажете
абсолютно. дивіться відео вище.
Я подивився відео вище. І знаєте що? Чувак тупо рекламує конкретний Асус, бо ті занесли мішок бабла відомому блогеру. Історія стара як світ. А ще він бреше прямо в камеру, бо хоч і існує теоретична можливість, що людське око відрізнить фреймрейт аж до 500 Гц, але для цього потрібна дуже спецефічна людина і дуже спеціальні умови. Якщо що, то ці умови навіть близько не такі, як під час гамання у шутери. В цьому питанні я скоріше повірю журналу Nature ( https://www.nature.com/articles/srep07861 ), ніж черговому блогеру з ютуба.
Ну і наостанок - це все вище мова йшла про суб'єктивний комфорт візуального сприйняття, а про час реакції який власне і впливає на результативність у шутерах, то там взагалі все погано, мова йде про 100 мілісекунд. І коли кент каже, що 500 Гц монітор дає йому якусь перевагу в грі, то він просто тупо бреше. В кращому випадку, він бреше ще й самому собі (аудіофіли і срібні провода з тієї ж категорії).
leif
Member

Повідомлення

beeer: 05.09.2024 15:54бо ті занесли мішок бабла відомому блогеру.
ви свічку тримали?
ще раз кажу, optimum людина з дуже солідною репутацію в світі периферії і моніторів, на відміну від форумних ноунеймів.

коментаторам теж валізи занесли чи то боти?

коротше, кому вірити кожен вирішує сам. стаття яку ви навели не враховує специфіку використання 540гц моніторів, а саме в динамічних шутерах. вимірювання сферичних коней в вакуумі тут мимо каси. люди, які професійно грають, кажуть, що різниця є і вона помітна. особисто мені цього достатньо.

я добре пам'ятаю як 7 років тому я купував 165гц монітор і мене тут в профільній гілці переконували, що це все маркетинг і більше 60гц не треба. а тепер 165-180гц вже стандартна гамерська герцовка, а 480гц далеко не екзотика. почекаю ще сім років, дійде, що і 600гц можуть бути затребувані :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
beeer: 05.09.2024 15:54він просто тупо бреше
ну звичайно. з дивану видніше, я розумію. воно взагалі все ясно, хто бреше, хто не бреше. чітко видно.
AssayMAS
Member

Повідомлення

наверное пришельцы прилетели и у них мозги с глазами сильно по другому устроенно... вот им и надо :D
Или 500 - 600Гц могут оказаться маркетинговыми или Герцы окажутся каким то особенными с описанием условий получения на пару листов мелким шрифтом...

Відправлено через 4 хвилини 14 секунд:
DSxxx: 05.09.2024 15:12більшість людей перестають помічати мерехтіння на частоті вище 50–90 Гц.
от ЦНС зависит возбуждена и на сколько - в сутки на минуты максимум можно так форсировать восприятие что движение крыльев насекомого видеть будешь...
На раслабоне предки ТВ в 25-30ГЦ смотрели и было им норм. А сча мутантов наплодилось "с Альфа центавра" что им 500-600Гц надо.
beeer
Junior

Повідомлення

leif: 05.09.2024 16:02
beeer: 05.09.2024 15:54бо ті занесли мішок бабла відомому блогеру.
ще раз кажу, optimum людина з дуже солідною репутацію

коротше, кому вірити кожен вирішує сам. стаття яку ви навели не враховує специфіку використання 540гц моніторів, а саме в динамічних шутерах.

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
beeer: 05.09.2024 15:54він просто тупо бреше
ну звичайно. з дивану видніше, я розумію. воно взагалі все ясно, хто бреше, хто не бреше. чітко видно.
Вибачте, трохи порізав вашу цитату, залишив ключові моменти на які відповім.

Апеляція до авторитетів вважається дурним тоном у будь-якій притомній дискусії.
Стаття, яку я навів ставила собі за ціль дослідити межі можливостей людського зору. І так, вона і близько "не враховує специфіку використання 540гц моніторів в динамічних шутерах", бо з такими критеріями дослідження вони б до тієї межі не наблизились і близько. Вони взяли найдратівливіше джерело сигналу - стробоскоп і досліділи, що за деяких умов стробоскоп у 500 Гц ще може сприйматись як такий, а все що далі - з величезною вірогідністю буде сприйматись як рівномірне освітлення. А ігрулі порівляно зі стробоскопом - це умовно дуже і дуже плавний відеоряд, тому проводити дослідження на іграх банально недоцільно.

Якщо вам так вже хочеться відповісти самому собі на це питання запросіть додому друга і проведіть експеримент. Вам навіть 165 Гц вистачить, скоріш за все. Нехай друг міняє частоту (не повідомляючи вам), а потім запускайте якийсь старезний шутер і пробуйте а) вгадати частоту, б) сказати чи вона була менша, чи більша за попередню. Щось мені підказує, що між 144 і 165 помилки будуть трохи менше 50% ;) Можливо навіть і між 120 і 165.

А вірити чи ні чуваку з ютуба - то ваш особистий вибір. З в нашій чудовій країні присутня свобода віросповідання, мені особисто більше макаронний монстр до вподоби :)
Я просто до того веду, що з таким рівнем аргументів ви нікого не переконаєте.
leif
Member

Повідомлення

beeer: 05.09.2024 16:33Апеляція до авторитетів вважається дурним тоном у будь-якій притомній дискусії.
коли мова йде про суб'єктивне сприйняття, то апелювати до авторитетів/професіоналів в певній сфері, таких, що мають достатній практичний досвід і здатних побачити різницю, на мій погляд, є цілком доречним. набагато доречніше ніж наводити в якості аргумента дослідження сферичних коней в вакуумі, більшість з яких до того ж суперечать один одному. якщо пошукаєте, знайдете інші наукові дослідження з іншими висновками по темі, єдиного погляду на "можливості людського зору" у науковців немає на теперішній момент, це просто факт.

тому пошук істини у питанні "а чи є сенс у 600гц моніторі для швидких ігр", якщо не через практичний досвід, то доводиться проводити саме отаким чином: беремо людей, які в темі, добре в ній розбираються, мають релевантний досвід, скіл і можуть побачити різницю. дізнаємося їхню думку.

ваш висновок -- "занесли валізи, чи людина бреше самому собі", без проблем. теж ваше право.
beeer: 05.09.2024 16:33Якщо вам так вже хочеться відповісти самому собі на це питання запросіть додому друга і проведіть експеримент. Вам навіть 165 Гц вистачить, скоріш за все. Нехай друг міняє частоту (не повідомляючи вам), а потім запускайте якийсь старезний шутер і пробуйте а) вгадати частоту, б) сказати чи вона була менша, чи більша за попередню. Щось мені підказує, що між 144 і 165 помилки будуть трохи менше 50% Можливо навіть і між 120 і 165.
ну це дуже смішно. а чого не 143 і 144гц? :laugh:

на питання, чи потрібні 240гц у мене особисто є відповідь. сенс у них є практично для кожного. 540гц особисто мені не сильно потрібні, якщо для цього треба купувати ще один монітор, я не на стільки люблю мультиплеєрні шутери. але у мене немає сумніву в тому, що вони дають плавнішу картинку і покращують aim у серйозних гравців.
Востаннє редагувалось 05.09.2024 16:52 користувачем leif, всього редагувалось 1 раз.
Alligator
Member

Повідомлення

600 Гц? Для користування монітором подтвердіть, що ви не людина?
Один Маску, другий Цукербергу, а третій кому? :spy:
beeer
Junior

Повідомлення

leif: 05.09.2024 16:46
beeer: 05.09.2024 16:33Апеляція до авторитетів вважається дурним тоном у будь-якій притомній дискусії.
коли мова йде про суб'єктивне сприйняття, то апелювати до авторитетів/професіоналів в певній сфері, таких, що мають достатній практичний досвід і здатних побачити різницю, на мій погляд, є цілком доречним.
Є об'єктивний спосіб верифікації суб'єктивних сприйняттів - сліпе дослідження. От такій штуці я б вже повірив, якби вони чисто дотримались методики. А вірити враженням не бачу сенсу. Навіть враженням експертів. Я не дарма вище писав, що в кращому випадку він бреше самому собі. Люди схильні до когнітивних викривлень дуже сильно, і якщо на коробці написано 500 Гц, то він вже підсвідомо налаштований їх побачити.
leif: 05.09.2024 16:46 ну це дуже смішно. а чого не 143 і 144гц?
Ну тут згоден, 144 і 165 загнув. Але не дарма поряд написав 120 і 165, це вже досить серйозна різниця у третину. І навіть її, я певен, буде вкрай важко помітити.

Я не ставлю собі на меті будь-що довести, що 500 Гц - фуфло. Просто виглядає воно не дуже правдоподібно, а те що агітація за нього всюди побудована на якихось емоційних сприйняттях ще більше додає скепсису.

Ну і сперечатись далі не бачу сенсу, у всіх свої улюблені таргани. Я - не виключення, просто вони в мене інші.
Відповісти