Коротке замикання вихідного каналу під час роботи безперебійника

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
_Андрій_1441
Junior

Повідомлення

Мій комп'ютер споживав в піку 300Вт. Купив для нього безперебійник на 500вт. Працював нормально. Тим більше що зазвичай навантаження було близько 140вт. Потім вирішив замінити процесор, і поставити башню охолодження. Був- і51400F. замінив на і711700K, що на 60Вт потужніший, плюс охолодження, бо до цього стояв стоковий куллер з що йшов у коробці з процесором.
Коли вимикається світло, то безперебійник спрацьовує нормально. Хоч трохи напружується. Перед тим як вимкнути - закриваю всі програми. Але як тільки нажимаю кнопку вимкнення, то комп'ютер відразу вимикається, і на ДБЖ з'являється код несправності- "Коротке замикання вихідного каналу. Відключивши від комп'ютера всю периферію, і монітор від безперебійника, проблема не зникла. Виходить що проблема в комп'ютері, але не знаю що саме може спровокувати таку реакцію, адже перед вимкненням споживання електроенергії комп'ютера мінімальне, оскільки всі програми вимкнуті.
Блок живлення: CHIEFTEC 750W POLARIS, його не міняв, і під час роботи зі старим рпоцесором вимикалось все нормально
GreenMile
Member

Повідомлення

_Андрій_1441: 27.08.2024 13:32 Але як тільки нажимаю кнопку
Ви ПК вимикаєте натисканням кнопки на корпусі? Вимкніть через пуск-завершення роботи і порівняйте результат.
_Андрій_1441
Junior

Повідомлення

GreenMile: 30.08.2024 10:56
_Андрій_1441: 27.08.2024 13:32 Але як тільки нажимаю кнопку
Ви ПК вимикаєте натисканням кнопки на корпусі? Вимкніть через пуск-завершення роботи і порівняйте результат.
Вимикаю не через кнопку, а через пуск, може не так виразився.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Блок питания APFC а ИБП плохо с такими работает? Тогда при увеличении нагрузки может выдать ошибку, правда обычно ошибка про перегрузку.
Yaroslav308
Member

Повідомлення

_Андрій_1441: 27.08.2024 13:32адже перед вимкненням споживання електроенергії комп'ютера мінімальне, оскільки всі програми вимкнуті.
Но и самой винде при отключении нужно много всего сделать, что и провоцирует скачок энергопотребления (показания ваттметра это подтверждают). Как вариант, можно попробовать перед отключением менять схему электропитания на ‘Экономия энергии’, установив там ограничение для ЦП в 5%.
Alexsandr: 30.08.2024 19:27правда обычно ошибка про перегрузку
Так и у ТСа про перегрузку.
vmsolver
Member

Повідомлення

Может стоит нагрузить бесперебойник проверяемой нагрузкой на 300-400 Вт, посмотреть держит ли он её вообще
oversteve
Member

Повідомлення

_Андрій_1441: 27.08.2024 13:32 Купив для нього безперебійник на 500вт.
Питання, упс саме 500 Вт чт можливо 500 ВА? Бо якщо ВА, то там він десь 350 Вт тримати буде і тому може цей бік і вилазить
Kassatka
Member

Повідомлення

Я тут збираюся БЖ купувати. Читав відгуки про be quiet! Straight Power 12 1000 Вт (BN338) на Розетці, там офіційний представник відповів:
Михаил Яковенко
Кроме неприятного щелчка при старте и выключении)) Но БП прекрасен. И гарантию завезли на 10 лет.
be quiet! Представник постачальника
Добрий день.
При включенні потужний блок живлення генерує сплеск напруги, який може в кілька разів перевищувати номінальний для пристрою.

Така напруга може привести до відключення запобіжника в приміщенні.
Для запобігання цьому ми використовуємо в наших БЖ обмежувач пускового струму. Клацання, яке ви можете чути, виникає при активації і деактивації цієї системи захисту.
Тобто виходить, що як при старті, так і при вимкненні можуть бути стрибки потужності в БЖ. Можливо в малопотужних БЖ також є стрибки, просто пропорційно менші. Завдяки цьому коменту може я й куплю цей Straight Power 12 1000 Вт від be quiet!, бо мені явно не треба, щоб через стрибки при старті/вимкненні мій безперебійник йшов у захис, чи зарядна станція/інвертор/що там я можу купити. Тож краще, такий БЖ, щоб не робив ці стрибки, а якщо маємо БЖ, на якому стрибки є, то відповідно знадобиться потужніший UPS.
Я в цих справах чайник, якщо хто знається краще, хай мене виправлять.
vmsolver
Member

Повідомлення

Kassatka
Бросок тока только при включении (подачи питания) БП, но не при выключении.

Бросок тока связан с тем, что внутри есть большой высоковольтный конденсатор (ака банка) запасающий в себе много энергии. При подаче питания БП этот конденсатор быстро заряжается, от чего и возникает огромный бросок тока. Чтобы его сгладить ставят специальные токограничительные резисторы, которые уже не нужны для работы схемы после заряда банки, поэтому после его замыкают накоротко релюшкой, её клацание и слышно при включении БП. Это абсолютно нормальная работа БП и с вопросом ТС-а это не связано.
Відповісти