Єдине що - ти ніколи не знаєш, чи набрехав тобі ШІ чи ні. У нього є таке: він вигадує неіснуючі факти, в IT - це неіснуючі методи, функції, бібліотеки, налаштування, можливо навіть і хибні шляхи до лог файлів. А от пошуку, що виводить на офіційну документацію чи на перевірені сайти з високою репутацією (digitalocean, baeldung, тощо) - можна довіряти на 100%. Проте як перекладач ШІ працює чудово. Тому, якщо ви не можете шукати англійською - то ШІ значно краще працює за пошук не англійською.Bender911: ↑ 30.07.2024 10:18 Приклад, дав не тільки результат а й пояснення для аналізу, в тому числі щоб перевірити на помилки:
Написав не тільки де шукати, а й як дивитись, що для людини з такими запитами буде корисно:
Останні статті і огляди
Новини
Windows 10
-
SergiusTheBest
Member
-
Bender911
Member
Про галюцінацію всім відомомо, проте кількість платних підписок на чат тільки збільшується. Ніхто не заставляє вас тупо вірити і копіпастити код на сотню рядків, завжди можна піти щось перевірити в документацію. Наявність часту не відміняє документацію. Проте якщо ви ніколи не користувались башем чи powershell, чи взагалі програмували/працювали з Лінукс тільки під час навчання, то будете доволі довго шукати в документації як реалізувати конкретний приклад який вам треба прямо зараз і після вам ці знання можуть не знадобитись ще 1 рік. А чаи вам дасть результат для простої задачи який запрацює з високою долею вірогідності.SergiusTheBest: ↑ 30.07.2024 11:15 Єдине що - ти ніколи не знаєш, чи набрехав тобі ШІ чи ні. У нього є таке: він вигадує неіснуючі факти, в IT - це неіснуючі методи, функції, бібліотеки, налаштування, можливо навіть і хибні шляхи до лог файлів. А от пошуку, що виводить на офіційну документацію чи на перевірені сайти з високою репутацією (digitalocean, baeldung, тощо) - можна довіряти на 100%. Проте як перекладач ШІ працює чудово. Тому, якщо ви не можете шукати англійською - то ШІ значно краще працює за пошук не англійською.
-
SergiusTheBest
Member
У мене негативний досвід використання ШІ в програмуванні: запитав у ШІ, він радісно тобі щось видав, воно не працює, пошукав в гуглі, знайшов як зробити правильно. А от написання текстів, переклад, вигадати дитячу казочку, дати стислий переказ - я так добре не зможу, як він це робить.Bender911: ↑ 30.07.2024 11:32 Про галюцінацію всім відомомо, проте кількість платних підписок на чат тільки збільшується. Ніхто не заставляє вас тупо вірити і копіпастити код на сотню рядків, завжди можна піти щось перевірити в документацію. Наявність часту не відміняє документацію. Проте якщо ви ніколи не користувались башем чи powershell, чи взагалі програмували/працювали з Лінукс тільки під час навчання, то будете доволі довго шукати в документації як реалізувати конкретний приклад який вам треба прямо зараз і після вам ці знання можуть не знадобитись ще 1 рік. А чаи вам дасть результат для простої задачи який запрацює з високою долею вірогідності.
-
Bender911
Member
SergiusTheBest
Згоден що кожен повинен враховувати специфіку своєї роботи (або хобі) і шукати де саме йому зручніше використати чат. Але те що точно знайдеться застосування - це факт:) Особливо дивлячись на нові релізи з кращою підтримкою мов, голосу і таке інше.
Згоден що кожен повинен враховувати специфіку своєї роботи (або хобі) і шукати де саме йому зручніше використати чат. Але те що точно знайдеться застосування - це факт:) Особливо дивлячись на нові релізи з кращою підтримкою мов, голосу і таке інше.
-
VovaII
Member
По перше: не потрібно мені таку дурницю приписувати.Bender911: ↑ 30.07.2024 10:18Ви так пишете наче вам хтось обіцяв, що ШІ вам не тільки підсвітку вибере, а й сам її встановить. Це інструмент.
По друге: якщо користувач очікує від "інструмента" хоча б точної інформації, а замість цього отримує невідомо що — То це не інструмент. Або зламаний/не налаштований інструмент.
Навіщо комусь інформація, яку ще перевіряти потрібно? Добре якщо користувач має знання, щоб перевірити достовірність відповіді, а якщо не може перевірити?
— Дуже простий приклад: Ви спитаєте його ліки від кашлю, а ШІ вам порадить потужне послаблююче — сидітимете за рогом аптеки і боятиметесь кашлянуть. — Як Вам така дієва порада від ШІ?
-
Avenger80
Member
VovaII
Ну вы же должны хоть чуть-чуть свою голову на плечах иметь, мыслить, анализировать, а не бездумно списывать. Вспоминается институт... Как нам всегда говорили - в институте ты получаешь не то, что знания, а умение анализировать и понимать где и что искать и как это использовать. Так точно и с этими помощниками, да они несовершенны, но они могут направить в нужное русло. А ты уже корректируешь. И ещё, основное, вам же никто его не навязывает, не заставляет пользоваться. Хотите пользуйтесь, хотите нет. Хайп словил ChatGPT, а Майкрософт решило его подхватить, идти на гребне волны и предложила его в виде Copilot, а до этого его встраивала в Edge, как умный поиск или как там его.
Ну вы же должны хоть чуть-чуть свою голову на плечах иметь, мыслить, анализировать, а не бездумно списывать. Вспоминается институт... Как нам всегда говорили - в институте ты получаешь не то, что знания, а умение анализировать и понимать где и что искать и как это использовать. Так точно и с этими помощниками, да они несовершенны, но они могут направить в нужное русло. А ты уже корректируешь. И ещё, основное, вам же никто его не навязывает, не заставляет пользоваться. Хотите пользуйтесь, хотите нет. Хайп словил ChatGPT, а Майкрософт решило его подхватить, идти на гребне волны и предложила его в виде Copilot, а до этого его встраивала в Edge, как умный поиск или как там его.
-
mraleks
Member
Якщо ти вмієш аналізувати, то можеш сам знайти потрібну ініормацію.Avenger80: ↑ 31.07.2024 13:18 VovaII
Ну вы же должны хоть чуть-чуть свою голову на плечах иметь, мыслить, анализировать, а не бездумно списывать.
Поточні ШІ нейронки показують себе непогано в завданнях генерації де не потрібна точність, не більше.
-
Tetronga
Member
Слухайте, в мене якась проблема з 10. Ітак, дано старий корч на i3 2120 і затичка gt440. Матплата asus p8h61m lx2
Ставив ltsc 2019 і 2021 року - і та і інша працюють відносно нормально, але є один нюанс. Через деякий рандомний час відеокарта перестає працювати нормально, видаючи рази в 4 нижчий фпс, ніж повинна, причому в усіх іграх одразу (Граю в основному лише в Civilization V). Лікується перезавантаженням системи, але це тимчасово знову ж
Дрова на матплату всі під 7 і 8.1 ще, під відрокарту тільки є під 10. Зараз поставив 8.1 і ніби тут такої проблеми поки немає, але в 2024 цим користуватись не хочеться, та й League of Legends вже не працює на цих некроосях.
Є думки щодо цього? Будь ласка
Ставив ltsc 2019 і 2021 року - і та і інша працюють відносно нормально, але є один нюанс. Через деякий рандомний час відеокарта перестає працювати нормально, видаючи рази в 4 нижчий фпс, ніж повинна, причому в усіх іграх одразу (Граю в основному лише в Civilization V). Лікується перезавантаженням системи, але це тимчасово знову ж
Дрова на матплату всі під 7 і 8.1 ще, під відрокарту тільки є під 10. Зараз поставив 8.1 і ніби тут такої проблеми поки немає, але в 2024 цим користуватись не хочеться, та й League of Legends вже не працює на цих некроосях.
-
Siferatus
Member
Попробуй тестануть на 1607 сборке, но для начала на уже имеющейся отключить планирование графического процессора и глянуть поможет лиTetronga: ↑ 23.08.2024 17:31 Слухайте, в мене якась проблема з 10. Ітак, дано старий корч на i3 2120 і затичка gt440. Матплата asus p8h61m lx2
-
Tetronga
Member
Дякую за відгук.Siferatus: ↑ 23.08.2024 18:16Попробуй тестануть на 1607 сборке, но для начала на уже имеющейся отключить планирование графического процессора и глянуть поможет лиTetronga: ↑ 23.08.2024 17:31 Слухайте, в мене якась проблема з 10. Ітак, дано старий корч на i3 2120 і затичка gt440. Матплата asus p8h61m lx2
1607, нажаль, вже не підтримується наприклад Qbittorrent, тому для мене особисто немає сенсу в ній - зі старими версіями я і на 8.1 посиджу.
Планування доступно тільки з сильно новіших дров на відео, тому проблема точно не в цьому.
Я от що згадав - на обох версіях 10 я ставив Intel Management Engine з сайту підтримки матплати, щоб зник єдиний помаранчевий знак оклику в диспетчері пристроїв. Він був написаний, очевидно, для 8.1. Це може викликати таку проблему?
І ще, на 8.1 після встановлення цього драйвера в диспетчері завдань з'являються нові процеси типу Intel License щось там і ще кілька, а на 10 - ні. От і думаю, може якісь конфлікти викликає це чи це моя шиза просто? Вибачте за оффтоп, але я більше не знаю як з цим боротись, крім покупки чогось поліпше, але такої можливості зараз немає.
-
Siferatus
Member
На то и сделана ставка, что бы юзеры тратили деньги. Одной попой на двух стульях это уже наверно на Линукс.Tetronga: ↑ 23.08.2024 18:27Дякую за відгук.Siferatus: ↑ 23.08.2024 18:16
Попробуй тестануть на 1607 сборке, но для начала на уже имеющейся отключить планирование графического процессора и глянуть поможет ли
1607, нажаль, вже не підтримується наприклад Qbittorrent, тому для мене особисто немає сенсу в ній - зі старими версіями я і на 8.1 посиджу.
Планування доступно тільки з сильно новіших дров на відео, тому проблема точно не в цьому.
Я от що згадав - на обох версіях 10 я ставив Intel Management Engine з сайту підтримки матплати, щоб зник єдиний помаранчевий знак оклику в диспетчері пристроїв. Він був написаний, очевидно, для 8.1. Це може викликати таку проблему?
І ще, на 8.1 після встановлення цього драйвера в диспетчері завдань з'являються нові процеси типу Intel License щось там і ще кілька, а на 10 - ні. От і думаю, може якісь конфлікти викликає це чи це моя шиза просто? Вибачте за оффтоп, але я більше не знаю як з цим боротись, крім покупки чогось поліпше, але такої можливості зараз немає.
-
Звезда S0-2
Member
Стал мерцать экран при выходе из спящего режима, после последнего обновления Винды10. Видимо, при включении происходит переключение на видеокарту. Поменял драйвер видюхи на свежий, но мерцание при включении осталось. У кого-то есть такая проблема?
-
Bender911
Member
Tetronga
Siferatus
Насправді про лінукс я б серйозно задумався. Бо якщо є потреба використовувати раритетні ще й слабкі компи, то з Windows постійно будуть проблеми/нюанси. 5-а Цивилізація підтримує Убунту судячи з опису в Steam.
Siferatus
Насправді про лінукс я б серйозно задумався. Бо якщо є потреба використовувати раритетні ще й слабкі компи, то з Windows постійно будуть проблеми/нюанси. 5-а Цивилізація підтримує Убунту судячи з опису в Steam.
-
Siferatus
Member
Никто не говорит что Линукс это плохо. Проблема в том, что люди не готовы ибо уже привыкли к тому что есть. Никто ж не задумывается что Андроид это Линукс - многие пользуются потому что из коробки отлично работает и ненадо танцевать с бубном. Вот и в десктопы надо так, а не вот этот ввод терминальных команд, которые еще как минимум знать надо откуда брать и что они делаютBender911: ↑ 24.08.2024 23:29 Tetronga
Siferatus
-
SergiusTheBest
Member
Ставте Linux Mint - жодної консольної команди писати не треба. Термінал - потужний інструмент, але ніхто не зобов'язує його використовувати. А в вирішенні проблем він значно зручніший ніж описувати скріншотами куди треба клікати, які опції вибирати та кнопки натискати. Просто щастя для адмінів.Siferatus: ↑ 25.08.2024 00:39 Вот и в десктопы надо так, а не вот этот ввод терминальных команд, которые еще как минимум знать надо откуда брать и что они делают
-
_FYA_EXel
Member
Ну не знаю, за 14 лет ни разу не обновить пк и требовать от него, что бы весь современный софт шел - тут проблема явно не в майках.Bender911: ↑ 24.08.2024 23:29 Tetronga
Siferatus
-
Siferatus
Member
А как же заветное правило: -"работает - не трожь?" Я вот лично не понимаю, зачем обновлять торрент клиент если он отлично работает._FYA_EXel: ↑ 25.08.2024 21:27Ну не знаю, за 14 лет ни разу не обновить пк и требовать от него, что бы весь современный софт шел - тут проблема явно не в майках.Bender911: ↑ 24.08.2024 23:29 Tetronga
Siferatus
Проблема майков - увеличивающийся хлам в системе. Им не интересно на моменте установки дать выбор пользователю что ему надо а что нет - хавайте что есть и не обляпайтесь. 180 процессов из коробки на вин 11? - получите распишитесь, в 12ке их будет больше
-
Bender911
Member
А я і не топлю за лінукс чи віндовс, якщо це звичайна сучасна машина. Тут кожному своє і під потреби. Для сучасних іграшок вінда часто без альтернатив. Але для старого заліза тільки лінукс. Просто це як взяти собі стару машину для села/роботи і не хотіти розбиратись як воно працює і як самому елементарні речі ремонтувати. Тому тут одне з двох або будь готовий бабло за нормального корча, або сам ручками працюй.Siferatus: ↑ 25.08.2024 00:39
Никто не говорит что Линукс это плохо. Проблема в том, что люди не готовы ибо уже привыкли к тому что есть. Никто ж не задумывается что Андроид это Линукс - многие пользуются потому что из коробки отлично работает и ненадо танцевать с бубном. Вот и в десктопы надо так, а не вот этот ввод терминальных команд, которые еще как минимум знать надо откуда брать и что они делают
Відправлено через 4 хвилини 52 секунди:
Потім через "работаєт не трож" черговий раз русня або інші охочі ломають сотні мікротіків або старих компів зі старой Windows, отримують доступ до купи інфи. Вони працюють, просто з купою дір які адмін вирішив не закривати, коли оновлення вже давно.Siferatus: ↑ 25.08.2024 21:38 А как же заветное правило: -"работает - не трожь?" Я вот лично не понимаю, зачем обновлять торрент клиент если он отлично работает.
Проблема майков - увеличивающийся хлам в системе. Им не интересно на моменте установки дать выбор пользователю что ему надо а что нет - хавайте что есть и не обляпайтесь. 180 процессов из коробки на вин 11? - получите распишитесь, в 12ке их будет больше
-
Siferatus
Member
Ага, да - ломай первого встречного-поперечного для взлома какого-нибудь адронного коллайдера, он же у каждого в шкафчике лежит. Обычный юзер сам себя загонит скачав на левом торренте мусор в виде майнера, а у кого есть желание взломать свою жертву, тому абсолютно все равно чем она пользуется.Bender911: ↑ 25.08.2024 21:57Потім через "работаєт не трож" черговий раз русня або інші охочі ломають сотні мікротіків або старих компів зі старой Windows, отримують доступ до купи інфи. Вони працюють, просто з купою дір які адмін вирішив не закривати, коли оновлення вже давно.Siferatus: ↑ 25.08.2024 21:38 А как же заветное правило: -"работает - не трожь?" Я вот лично не понимаю, зачем обновлять торрент клиент если он отлично работает.
ПыСы: а огласка про уязвимости в актуальных версиях ос уже не считается или "это другое"?
-
AFU_power
Member
Спочатку ти "работаєт не трож", а потім у тебе додатково 180 процесів і всі не віндові і не з коробки. Ну, а по друге, що ви очікували? Що процес стане на місці і ми будемо мати вічну віндовс ХР сп3? Вінда 11 поміж безтолкових віджетів та копайлотів наприклад обросла такими корисними речами як захист цілісності ядра, захист цілісності кода в пам'яті за допомогою гіпервізора, захист від прихованого змінення налаштувань безпеки, нарешті більш менш толковий антивір для дому, який йде в комплекті з нею і його не потрібно додатково оновляти та купувати, кущі реєстру відділили в окремий процес registry і доступ до реєстру став швидше, драйвера вже не знаю яку версію wddm перешагують, додали підтримку vrs, vrr, hdr, справжній 10 біт колір. Фонову роботу приложух та сервісів завжди можна було заборонити штатними засобами, в службах, в налаштуваннях самої ОС.Siferatus: ↑ 25.08.2024 21:38А как же заветное правило: -"работает - не трожь?" Я вот лично не понимаю, зачем обновлять торрент клиент если он отлично работает._FYA_EXel: ↑ 25.08.2024 21:27
Ну не знаю, за 14 лет ни разу не обновить пк и требовать от него, что бы весь современный софт шел - тут проблема явно не в майках.
Відправлено через 4 хвилини 19 секунд:
Тут у вас тоже дуже зручна маніпуляція в кінці з оголошенням вразливостей, але ви пропонуєте образ життя, коли у вас взагалі вразливості не фіксяться. Ну і я нагадаю, що ці всі вразливості включаються в будь який набір для атаки ос, тому через півроку вас не тільки хакер зможе зламати, а й будь який школьнік, який купив хактул.Siferatus: ↑ 25.08.2024 22:20Ага, да - ломай первого встречного-поперечного для взлома какого-нибудь адронного коллайдера, он же у каждого в шкафчике лежит. Обычный юзер сам себя загонит скачав на левом торренте мусор в виде майнера, а у кого есть желание взломать свою жертву, тому абсолютно все равно чем она пользуется.Bender911: ↑ 25.08.2024 21:57
Потім через "работаєт не трож" черговий раз русня або інші охочі ломають сотні мікротіків або старих компів зі старой Windows, отримують доступ до купи інфи. Вони працюють, просто з купою дір які адмін вирішив не закривати, коли оновлення вже давно.
ПыСы: а огласка про уязвимости в актуальных версиях ос уже не считается или "это другое"?