Останні статті і огляди
Новини
Проблеми з новими телефонними номерами!
-
NST1983
Member
В общем така дикуха. Купив собі ще один запасний номер. Щоб типа може колись інет роздати і тп. Може на ОЛХ запушить нову об'яву. Проходить 3-4 місяці і почали зранку наярівать. Перевірив номер у вайбері - не маю, заблокав. Потім знову. Каже "привіт братан" Я кажу - я не братан, це нова картка, може раніше була за кимось прив'язана, а через деякий час номер знову в продажі. А ну ок..
Потім знову дзвінок, і вже якийсь следак і каже - типа за номером колись був кримінал. Якщо не віриш давай зустрінимось. Я кажу та я її нещодавно купив, навіть конверт є. Питає де, кажу в Україні. Ну морочим мені голову, що так і так.. Давай скинь мені кудись то там у месенджер фото пакунку від карточки лайфселл. Я кажу - та я її викину нафіг, карту і все інше.. Потім він щось там бурчав, я поклав слухавку і вийняв карту.. поклав у стік родний..
Кароче, чи були випадки подібні? Якщо я почав щось скидувати, почали б щось там робити... потім ще до діла пришьють...
Кароче треш, вангую що можут по IMEI відслідити якщо в другий роз'єм втавлю карту нову.
Потім знову дзвінок, і вже якийсь следак і каже - типа за номером колись був кримінал. Якщо не віриш давай зустрінимось. Я кажу та я її нещодавно купив, навіть конверт є. Питає де, кажу в Україні. Ну морочим мені голову, що так і так.. Давай скинь мені кудись то там у месенджер фото пакунку від карточки лайфселл. Я кажу - та я її викину нафіг, карту і все інше.. Потім він щось там бурчав, я поклав слухавку і вийняв карту.. поклав у стік родний..
Кароче, чи були випадки подібні? Якщо я почав щось скидувати, почали б щось там робити... потім ще до діла пришьють...
Кароче треш, вангую що можут по IMEI відслідити якщо в другий роз'єм втавлю карту нову.
-
DuckRider
Member
Лайф? Аналогічно спам йде на нову картку
-
Avenger80
Member
NST1983
DuckRider
Так и у меня сын покупал новый пакет Лайф в АТБ на кассе, только активировал - начали писать в телеграмме, что это номер их родственника, что он действующий, недавно пополняли... Это как такое возможно??? Плюс на телефон Лайфа отрицательно смотрит аккаунт (почта) Gmail, пишет - попробуйте ещё раз с номером другого оператора. Как оказывается, что вроде бы новый номер (запечатанный новый пакет), а оказывается, что не совсем и новый и с историей, причём даже свежей? И вот что ещё есть на просторах инета - https://www.otzyvua.net/life/review-1968409
DuckRider
Так и у меня сын покупал новый пакет Лайф в АТБ на кассе, только активировал - начали писать в телеграмме, что это номер их родственника, что он действующий, недавно пополняли... Это как такое возможно??? Плюс на телефон Лайфа отрицательно смотрит аккаунт (почта) Gmail, пишет - попробуйте ещё раз с номером другого оператора. Как оказывается, что вроде бы новый номер (запечатанный новый пакет), а оказывается, что не совсем и новый и с историей, причём даже свежей? И вот что ещё есть на просторах инета - https://www.otzyvua.net/life/review-1968409
Востаннє редагувалось 19.08.2024 20:23 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
-
Enjoy
Member
Водафон и Киевстар должны уже были запустить пул номеров с новыми кодами в продажу 075 и 077 соответственно, хороший шанс купить не перевыпущенный, чистый номер.
У лайфа же есть шанс на такой попасть с кодом 073, так как он относительно свежий, их старые коды 093 и 063 уже по треттему кругу пустил каждый в нашей стране.
У лайфа же есть шанс на такой попасть с кодом 073, так как он относительно свежий, их старые коды 093 и 063 уже по треттему кругу пустил каждый в нашей стране.
-
nochnik89
Member
Давненько подвязал на свой водафон паспорт, он у меня финансовый. Для всяких защит. Ну и сбу слушает меня в свободном порядке
С год назад читал одно судебное дело как одна гражданка фоп, у нее мошенники взломали номер телефона лайф и утащили со счета фоповское бабло. У нее был подвязан паспорт. Она судилась с лайф и отсудила деньги. Все что украли + моральная компенсация. Лайф - это дно, там полно таких приколов. Но если не заморачиваться и ничего на этот номер важного не подвязывать, а юзать как звонилку - то можно. У меня лайф чисто разговорный ) ну и связь с ним ловит при блекаутах. Такие пироги
С год назад читал одно судебное дело как одна гражданка фоп, у нее мошенники взломали номер телефона лайф и утащили со счета фоповское бабло. У нее был подвязан паспорт. Она судилась с лайф и отсудила деньги. Все что украли + моральная компенсация. Лайф - это дно, там полно таких приколов. Но если не заморачиваться и ничего на этот номер важного не подвязывать, а юзать как звонилку - то можно. У меня лайф чисто разговорный ) ну и связь с ним ловит при блекаутах. Такие пироги
-
seraphic
Member
Если лайф то да твой ЧС пополниться пару сотен неизвестных номеров
-
aaleksandrenko
Member
Хтось викинув сімку. Умовно через рік номер стає неактивним і можна його купити. Мій старий водафон хтось так придбав. Просто з номером вам не повезло
-
0F
Member
То є так, у лайфа сімка активна 365 днів від моменту останнього поповнення на будь-яку суму (виключеннями можуть бути окремі тарифи і контракт), але, якщо я вірно розумію, то у ТС і у коментуючих ситуація трохи інша - року не пройшло.aaleksandrenko: ↑ 19.08.2024 20:35 Умовно через рік номер стає неактивним і можна його купити.
UPD: Єдине що - при перевипуску сімки змінюється ICCID, але це взагалі не впливає, тому що MSISDN (грубо кажучи, телефонний номер в форматі E.212/214) залишається тим самим.
-
_VlaD_
Member
У меня с Киевстаром такое было лет 10 назад. Карточкой я долго не пользовался и она перестала действовать. А потом мой начальник на нее как-то позвонил и там трубку взял какой-то левый чувак. Так наверно все делают. Цифр-то в номере всего семь, если не считать код оператора. Это всего 9 999 999 номеров. Симки теряются, выбрасываются и т.д. Их бы тупо не хватило если каждый раз с новым номером выпускать.
-
Dremjke
Member
Какой-то кент типа, у кого раньше был этот номер, решил не успокоиться, а шутейки шутить. Была похожая история, послал на 3 буквы и блокнул, это чУмо еще в телеграм выписывать начало, послал и там для уверенности, блокнул тоже для уверенности И тоже брал, как вторую симку.NST1983: ↑ 19.08.2024 19:55Потім знову дзвінок, і вже якийсь следак і каже - типа за номером колись був кримінал. Якщо не віриш давай зустрінимось. Я кажу та я її нещодавно купив, навіть конверт є. Питає де, кажу в Україні. Ну морочим мені голову, що так і так..
Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
И такие приколы в основном с лайфом было. Сколько помню в своём пользовании симки лайфа, столько с ними и было проблем и непоняток. В 2018 году на ватафон перешел, как основная симка, никаких проблем. Номер к паспорту привязал.
-
sanya555
Member
В 2003 как только появился Джинс, уже бывший друг подарил типа золотой номер, а тогда это ценилось. В течении лет трех, я замахался отвечать, что номер не продается, либо заряжал 2-3 штуки баксов В 2024 номеру уже 21 год, и он по прежнему мой основной, а так же финансовый, привязан к паспорту. Сейчас иногда приходят смс с тоже интересных номеров, типа - не хотите купить такой же номер, но с другим кодом. За все это время менял только тарифы на более выгодные, и никогда не понимал нафига людям по 2 -3 симки
Відправлено через 5 хвилин 11 секунд:
А вот с перевыпуском симок у меня другая история... В общем батя когда то шел домой, сзади навернули чем то, забрали кошелек, телефон. Документы потом добрые люди вернули, а номер 76 76 3 76 тю тю. Прошло пару лет, и я решил как то позвонить. Ответила девушка, рассказал что это номер моего бати, и как он ушел, и она такая - так давайте я вам отдам симку, и я реально с ней встретился в кафе, попили кофе, и у бати сейчас все тот же номер 76 76 3 76
Відправлено через 5 хвилин 11 секунд:
А вот с перевыпуском симок у меня другая история... В общем батя когда то шел домой, сзади навернули чем то, забрали кошелек, телефон. Документы потом добрые люди вернули, а номер 76 76 3 76 тю тю. Прошло пару лет, и я решил как то позвонить. Ответила девушка, рассказал что это номер моего бати, и как он ушел, и она такая - так давайте я вам отдам симку, и я реально с ней встретился в кафе, попили кофе, и у бати сейчас все тот же номер 76 76 3 76
-
shatun
Member
Це з опери: ваш онук зараз у нас в попередній розробці - терміново привозьте штуку баксів, бо 100% через дві години посадимо.NST1983: ↑ 19.08.2024 19:55 ...Каже "привіт братан" Я кажу - я не братан, це нова картка, може раніше була за кимось прив'язана, а через деякий час номер знову в продажі. А ну ок..
Потім знову дзвінок, і вже якийсь следак і каже - типа за номером колись був кримінал. Якщо не віриш давай зустрінимось...
Перший раз переконались, що номер вже чийсь і людина "проста". Вдруге вирішили щось провернути.
Так і бачу, як слідчий такий - дай подзвоню по якомусь там номеру з якоїсь там карної справи річної давнини...
У такому разі опери приїздять.
При чому десь у продовж тридцяти хвилин, як ти активуеш сімку чи палений у крадіжці з подальшою заявою, чи просто фігуруючий у важкому злочині телефон/смарт.
Якби ти через пару годин спробував набрати "слідчого", то процентів 95, що відповів би зовсім інший голос і не тому, що телефон службовий.
Просто на зоні конвеєр працює. Якщо хтось не клюнув, то переходять до іншого "клієнта" з іншим "актором".
Теж перевипускають номери і не лише ті, що з початку їх роботи на ринку. Вони навіть джинс старий мають право перевипустити.Dremjke: ↑ 24.08.2024 11:04 ...В 2018 году на ватафон перешел, как основная симка, никаких проблем. Номер к паспорту привязал.
Та ну таке - поганенький сміх. В ЗП на початку 2023 у всіх поголовно добровільно-примусово збирали у купу призвіще-ім'я / номер сімки / imei смартаnochnik89: ↑ 19.08.2024 20:26 Давненько подвязал на свой водафон паспорт, он у меня финансовый. Для всяких защит. Ну и сбу слушает меня в свободном порядке
Потім, практично у всіх, масово почався швидший розряд акб. Стара акб - одразу мінус 25-30% автономності. Нова акб - мінус 10-20% автономності.
Мені байдуже - нехай чи то слідкують за переміщеннями, чи то слухають - але виходить, що це ще й за мій рахунок.
Нехай тоді вже видають "зарядженні" смарти за рахунок СБУ - цінового сегменту відповідно від вподобань "кліента"...
-
nochnik89
Member
да, совершенно верно, разрядки быстрые. Да это многие понимают что прослушка идет.shatun: ↑ 29.08.2024 23:15Потім, практично у всіх, масово почався швидший розряд акб. Стара акб - одразу мінус 25-30% автономності. Нова акб - мінус 10-20% автономності.
-
Rucha
Member
Почему сразу "прослушка"? Может это просто инопланетяне из вашего телефона энергию крадут для электропитания своей тарелки?nochnik89: ↑ 30.08.2024 07:44 да, совершенно верно, разрядки быстрые. Да это многие понимают что прослушка идет.
-
Геральт
Member
З цього місця детальніше. Хтось на ваш телефон щось встановив, після чого телефон став швидше розряджатись? Бо різні рухи з боку оперетатора навряд чи будуть висаджувати батарею.shatun: ↑ 29.08.2024 23:15 Потім, практично у всіх, масово почався швидший розряд акб. Стара акб - одразу мінус 25-30% автономності. Нова акб - мінус 10-20% автономності.
-
Dremjke
Member
Все може бути. Скоріш за все 066 під водафоном - це перевипущені колись джинс. У мене якраз 066, але тьфу-тьфу все окей.shatun: ↑ 29.08.2024 23:15Вони навіть джинс старий мають право перевипустити.
Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
Вчора вночі о 3й годині знову таке повідомлення на вайбер прийшло... Мабуть, пора від цієї бісовщини здихатися.
-
molla
Member
Та же самая проблема, купил лацф в атб, и начались звонки с приватбанка за кредит
-
7mindfields
Member
Раз окремої теми немає, залишу тут, якщо хтось користується Authy і аккаунт підвʼязаний до номеру лайфсел, то краще перепривʼязати номер до іншого оператора, бо на іншому давайсі ви пройти авторизацію не зможете (хіба що є доступ до старого девайсу з встановленим додатком, цей варіант не перевіряв)
-
AFU_power
Member
Мені за якогось Протасова Миколу наярювали на новий номер Київстар та слали гнівні смс щоб повернув гроші терміново. Я спочатку півроку делікатно і тактовно пояснював, що я не Протасов Микола, що я купив тільки що номер, скидав їм у вайбер скріни що я купив цей номер нещодавно(це була єсім). Один хрін дзвонили, потім я почав їх відверто чморити та виводити на емоції, це стало моїм хоббі. А тепер у мене самсунг оновився і за мене зі всіма невідомими номерами говорить ШІ асистент Bixby, який корявим синтезом голосу питається в співрозмовника що йому треба, якщо то колектора, то я скидаю слухавку
-
7mindfields
Member
Хоч якась користь від bixby. Але виносити цього помічника на окрему фізичну кнопку ще той зашквар від самсунга/лж (принаймні в старих моделях)AFU_power: ↑ 04.09.2024 02:10 зі всіма невідомими номерами говорить ШІ асистент Bixby, який корявим синтезом голосу питається в співрозмовника що йому треба