[Украина, ХАРЬКОВ] Термопаста DOW TC-5550, LAIRD Tgrease2500, HONEYWELL PTM7950| Термопрокладки Honeywell TGP7500C, Laird HD90000| Жидкие термопрокладки LAIRD Tputty 607, HONEYWELL HT10000 10W/mK

Объявления о продаже
Відповісти
Автор
Повідомлення
modell
Member

Повідомлення

EUGENEY: 18.08.2024 17:18 Спасибо за отзыв, странная ситуация, теплотрубки вроде работают
теплотрубки корректно работают- если например зажигалку поднести к одному концу, второй сразу горячий?
ноут и с момента покупки такой был?
Дякую за матеріали. Ще залишилось, щоб на відеокарті стаціонарного ПК замінити. З PTM7950 мені сподобалось працювати, коли вона охолоджена.
Теплотрубки запальничкою не перевіряв, просто в розібраному стані ноут тестив: вмикаю і одразу відчувається нагрів по всій поверхні.
При купівлі пам'ятаю, що 100 град також бачив іноді, але не спостерігав, що при тротлінгу аж до 2,7Ггц частоти падали. Хоча, після цього були оновлення Bios та додатково EC firmware. Може щось таки там змінилось.
GSWG
Junior

Повідомлення

Новый с магазина принесли MSI та же ситуация, а без нижнего поддона пробовали тестировать?
EUGENEY
Member

Повідомлення

modell: 18.08.2024 17:31
EUGENEY: 18.08.2024 17:18 Спасибо за отзыв, странная ситуация, теплотрубки вроде работают
теплотрубки корректно работают- если например зажигалку поднести к одному концу, второй сразу горячий?
ноут и с момента покупки такой был?
Дякую за матеріали. Ще залишилось, щоб на відеокарті стаціонарного ПК замінити. З PTM7950 мені сподобалось працювати, коли вона охолоджена.
Теплотрубки запальничкою не перевіряв, просто в розібраному стані ноут тестив: вмикаю і одразу відчувається нагрів по всій поверхні.
При купівлі пам'ятаю, що 100 град також бачив іноді, але не спостерігав, що при тротлінгу аж до 2,7Ггц частоти падали. Хоча, після цього були оновлення Bios та додатково EC firmware. Може щось таки там змінилось.
GSWG: 19.08.2024 11:15 Новый с магазина принесли MSI та же ситуация, а без нижнего поддона пробовали тестировать?

может это какие-то косяки схемотехники или биоса?
modell
Member

Повідомлення

GSWG: 19.08.2024 11:15 Новый с магазина принесли MSI та же ситуация, а без нижнего поддона пробовали тестировать?
Так, але я додатково нічим не обдував і тп, просто на столі стояв без піддона. Так само по температурам в тесті.
modell
Member

Повідомлення

EUGENEY: 19.08.2024 11:49 может это какие-то косяки схемотехники или биоса?
Скоріш за все. Добре, хоч в біосі можна запустити приховані налаштування та зробити андервольт, знизити PL і тп.
GOD_OF_WAR551
Junior

Повідомлення

В общем, купил я с огромной скидкой ноутбук Asus ROG Strix G16 2023 года, покупал американский с аукциона, по деньгам вышло 55000 гривен, а новый такой стоит минимум 75000, в комплектации мы имеем i9-13980HX(175W), невероятно мощный и горячий процессор, RTX-4070(140W), в играх на максимальных настройках с разрешением экрана 1920×1200, до обслуживания на процессоре было 96°(я ставил лимит троттлинга на 95°), на видеокарте самая горячая точка была 92°, ну и естественно память(ради которой и брались жидкие термопрокладки Honeywell HT10000), была в пике 99°. Ещё когда я его покупал, уже понимал что нужно его первым делом обслужить. Примечание, ноутбук был без разгона и модификации напряжения!!! Для процессора взял жидкий метал Thermal Grizzly conductonaut extreme, для видеокарты термопасту Kryonaut Extreme, ну и для цепи питания vrm и VRAM видеокарты, Honeywell HT10000. Итого, на процессоре дал 5,7ГГц по большим Ядрам в турбобусте вместо 5,6 ,также понизил напряжение питания -30мВ(больше почему-то сам ноут не хочет брать, хотя на 4pda некоторые -150мВ делали, мб у меня другая ревизия чипа или самого ноута), на кеш память процессора вместо 4,9ГГц я дал 5,2ГГц(что прям очень хорошо сказалось на быстродействии) и температури 89-92° в стресс тесте при полной загрузке. На Видеокарту я дал +50мВ и +400МГц, при температуре 82°. Ну и самое интересное ради чего я это писал, 86° на чипах памяти VRAM, при разгоне в невероятные +1100МГц!!! К тому же благодаря замене термопрокладок на VRM, перестали свистеть дроссели, и стабильность работы повысилась. И клавиатура теперь не греется. Заказал я самый большой объём, но как оказалось, я с трудом потратил только половину. Фото не могу кинуть, ибо обслуживал ноут в пятницу после работы, очень устал, поэтому сразу лёг спать, сегодня вот потестил ноут в играх и стресс тестах. Так что советую брать именно HT10000, у них по сравнению с заводскими термопрокладками синего цвета, вообще другая, более приятная структура, к тому же, они хорошо удаляются с плати, если случайно как я выдавили слишком много.
EUGENEY
Member

Повідомлення

GOD_OF_WAR551: 25.08.2024 10:29 В общем, купил я с огромной скидкой ноутбук Asus ROG Strix G16 2023 года, покупал американский с аукциона, по деньгам вышло 55000 гривен, а новый такой стоит минимум 75000, в комплектации мы имеем i9-13980HX(175W), невероятно мощный и горячий процессор, RTX-4070(140W), в играх на максимальных настройках с разрешением экрана 1920×1200, до обслуживания на процессоре было 96°(я ставил лимит троттлинга на 95°), на видеокарте самая горячая точка была 92°, ну и естественно память(ради которой и брались жидкие термопрокладки Honeywell HT10000), была в пике 99°. Ещё когда я его покупал, уже понимал что нужно его первым делом обслужить. Примечание, ноутбук был без разгона и модификации напряжения!!! Для процессора взял жидкий метал Thermal Grizzly conductonaut extreme, для видеокарты термопасту Kryonaut Extreme, ну и для цепи питания vrm и VRAM видеокарты, Honeywell HT10000. Итого, на процессоре дал 5,7ГГц по большим Ядрам в турбобусте вместо 5,6 ,также понизил напряжение питания -30мВ(больше почему-то сам ноут не хочет брать, хотя на 4pda некоторые -150мВ делали, мб у меня другая ревизия чипа или самого ноута), на кеш память процессора вместо 4,9ГГц я дал 5,2ГГц(что прям очень хорошо сказалось на быстродействии) и температури 89-92° в стресс тесте при полной загрузке. На Видеокарту я дал +50мВ и +400МГц, при температуре 82°. Ну и самое интересное ради чего я это писал, 86° на чипах памяти VRAM, при разгоне в невероятные +1100МГц!!! К тому же благодаря замене термопрокладок на VRM, перестали свистеть дроссели, и стабильность работы повысилась. И клавиатура теперь не греется. Заказал я самый большой объём, но как оказалось, я с трудом потратил только половину. Фото не могу кинуть, ибо обслуживал ноут в пятницу после работы, очень устал, поэтому сразу лёг спать, сегодня вот потестил ноут в играх и стресс тестах. Так что советую брать именно HT10000, у них по сравнению с заводскими термопрокладками синего цвета, вообще другая, более приятная структура, к тому же, они хорошо удаляются с плати, если случайно как я выдавили слишком много.
супер, спасибо за отзыв!
Say
Junior

Повідомлення

Доброго дня всім! Який термоінтерфейс та якої товщини встановити/замінити на систему охолодження MacBook Pro з процесором Intel 2018 року?
Я схиляюся до Honeywell PTM7950. Якщо все ж таки поради приведуть до вибору цього виробника та серії, то яку товщину обрати? І де можна придбати оригінал?
Додатково цікавить, чи є у когось досвід використання цього термоінтерфейсу саме в MacBook Pro? Які результати ви отримали після заміни?
EUGENEY
Member

Повідомлення

Say: 27.08.2024 04:53 Доброго дня всім! Який термоінтерфейс та якої товщини встановити/замінити на систему охолодження MacBook Pro з процесором Intel 2018 року?
Я схиляюся до Honeywell PTM7950. Якщо все ж таки поради приведуть до вибору цього виробника та серії, то яку товщину обрати? І де можна придбати оригінал?
Додатково цікавить, чи є у когось досвід використання цього термоінтерфейсу саме в MacBook Pro? Які результати ви отримали після заміни?

Здравствуйте, 7950 хорошо работает, вот отзыв на маке, оригинал у меня в продаже

A1990
viewtopic.php?p=3595927#p3595927
duda
Junior

Повідомлення

Обслужил свою Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER Gaming OC
При разборе видеокарты обнаружил "штукатурку" вместо термопасты на чипе... как я с этим жил - не знаю
На памяти термопрокладки тоже были дубовые
Для обслуживания использовал:
LAIRD Tflex HD90000 thermal pad 80x40mm - 2.5мм
LAIRD Tputty 607
LAIRD Tgrease2500

Furmark 2

Было
temp - 86
hotspot - 106
core - 1786MHz
при работе куллеров на 99%

Стало
temp - 58
hotspot - 71
core - 1966MHz
при работе куллеров на 45%

Результатом более чем доволен! :beer:
EUGENEY
Member

Повідомлення

duda: 07.09.2024 18:35 Обслужил свою Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER Gaming OC
При разборе видеокарты обнаружил "штукатурку" вместо термопасты на чипе... как я с этим жил - не знаю
На памяти термопрокладки тоже были дубовые
Для обслуживания использовал:
LAIRD Tflex HD90000 thermal pad 80x40mm - 2.5мм
LAIRD Tputty 607
LAIRD Tgrease2500

Furmark 2

Было
temp - 86
hotspot - 106
core - 1786MHz
при работе куллеров на 99%

Стало
temp - 58
hotspot - 71
core - 1966MHz
при работе куллеров на 45%

Результатом более чем доволен! :beer:
спасибо! классный результат
avtoelectrik
Member

Повідомлення

доброго дня ,xfx 6800xt temp 74 hotspot 110+ фпс пополам за 20 секунд часом і вирубиться мабуть захист ,няв кришку задаунвольтив темп до 70 хотспот до 110 ,не вирубається але ріже сильно частоти ,карта ще в пломбах і плівках ,допоможіть з підбором прокладок та пасти ,пасту тіки маю таку залман стц-9
EUGENEY
Member

Повідомлення

avtoelectrik: 08.09.2024 21:54 доброго дня ,xfx 6800xt temp 74 hotspot 110+ фпс пополам за 20 секунд часом і вирубиться мабуть захист ,няв кришку задаунвольтив темп до 70 хотспот до 110 ,не вирубається але ріже сильно частоти ,карта ще в пломбах і плівках ,допоможіть з підбором прокладок та пасти ,пасту тіки маю таку залман стц-9
https://t.me/termalpad_cards/363 если примерно такая карта, то лучше ее собрать на жидких прокладках и пасту вязкую полосками вдоль кристалла нанести
Зображення

прокладки LAIRD Tputty 607 6.4 W/mK шприц 10ml\35g 580

паста DOW TC-5550 5.2 W/mK 3g (шприц 1ml) 250

на бэкплейт можно обычные прокладки
LAIRD Tflex HD90000 7.5 W/mK 100x50mm х3mm 780
Halfway2
Junior

Повідомлення

Залишу відгук , може комусь пригодиться .
Купив термоінтерфейсу у автора на 80 баксів .
Обслуговував Asus 3080 ti tuf ,проц, і дуже горячий PCH у Asus Maximus XIII Hero.
паста DOW TC-5550:
Мені вона сподобалась по своїй консистенції ,не така рідка як мх-4 ,і не цемент на вигляд як якась mx-6.Дуже гарно прям прилипає,вот якраз ставив на PCH , маленьку мідну пластину , замість прокладки, і прям прилипло все гарно , пластина нікуда не з'їхала .Тому для якихось ноутбуків плюс )
По поводу температур, ніякого чуда не було , тому досить дивно що тут люди пишуть такі відгуки , не мов вони 5-20 градусів скинули на картах , які вони не обслуговували по 3 + років ) Я намазав на 3080 ti після mx-4 різниця була хіба що в hotspot на 2+ градуса.Але в цеї карти і так різниця між гпу і хотспотом була не більше 7-9 градусів,такої карти в мене ще ніколи не було,на 2080 асус стріх була 10-12 +градусів ) зараз десь 6-7 градусів різниця.Тому ті хто казали що в них нічого не змінилось , це правда
Тому висновок:якщо для вас гроші мають значення можете брати звичайну пасту і не паритись. Її плюс в тому що вона не витікає і гарно і дійсно тоненько розпливається по чіпу.І плюсом буде якщо дійсно там більше року температури не міняються з такою пастою :idea:
Лайфхак для тих кому тяжко пасту цю наносити , я просто видавлював зі шприця пасту , а потом сірником відривав і притамбував, не так сильно до дерева чіплялась як до чогось іншого . Виглядає це ось так :
спойлер
Зображення
Потім просто придавлювати і все , в мене це заняло 1 + хвилину
LAIRD Tflex HD90000
На вид вони якісь дуже липкі , мені в жару , взагалі прийшли якісь дуже липкі і мокрі.Автор сказав так має бути , це їх фішка , щоб легче було ставити
спойлер
Зображення
Про температури нічого сказати не можу , тому що ставив на пам'ять Teucer Thermal Grease Pad ( називають графітовими прокладками ) Нічого ліпшого за них немає ( окрім міді ) але треба бути досить обережними , а то вони проводят ток , я покривав ізоляційним лаком довкола.
А вот про товщину можу сказати , вони рівно 2 мм, і дуже м'які , як пластилін .Як пояснити то ... якщо взяти різних виробників на 2 мм прокладок , і поставити іх по висоті , то ви помітите що деякі будуть вище за інші ) хоча всі вони будуть 2мм , но десь буде 2.2 , десь навіть 1.9.Наприклад на моєму тафі на память пише 2мм , но я поставив графітові 2.2 мм і вони майже не прижимаются ) але стали чудово , ці прокладки я думаю слабо би сіли там , тому що дуже м'які і тонкі.
Також між радіатором на память і основним радіатором , стоять там 2 мм або чуть вище , я поставив туди ці 2 мм і вони ледь торкнулися , пришлось замінити на 3мм такі ж, і вони чудово стали і прижались .Так що будьте уважними,якщо не впевнені що є куда прижимати , то ліпше ставити чуть товстіші,вони гарно прижмутся :shuffle:
Так що в цілому не варто вірити тому що пишуть або як рекламують продукт , тільки реальні тести вам покажуть саму суть :beer:
EUGENEY
Member

Повідомлення

Halfway2 спасибо за отзыв, если хотспот был изначально на карте 6-7 градусов, охлад ровный попался и относительно ровный кристалл, очень хороший прижим охлада и кристалла -удачная карта, у многих на амд например 30 градусов хотспот с момента покупки

полосками наносите- так проще и лучше

Зображення

Зображення

На всякий еще продублирую инструкции

Инструкция по нанесению термопрокладки с фазовым переходом Honeywell PTM7950

viewtopic.php?p=3684891#p3684891

Инструкция по нанесению жидких термопрокладок

viewtopic.php?p=3632507#p3632507

Нанесение и выбор термопасты в современных реалиях

viewtopic.php?p=3649350#p3649350
avtoelectrik
Member

Повідомлення

EUGENEY: 09.09.2024 10:39
avtoelectrik: 08.09.2024 21:54 доброго дня ,xfx 6800xt temp 74 hotspot 110+ фпс пополам за 20 секунд часом і вирубиться мабуть захист ,няв кришку задаунвольтив темп до 70 хотспот до 110 ,не вирубається але ріже сильно частоти ,карта ще в пломбах і плівках ,допоможіть з підбором прокладок та пасти ,пасту тіки маю таку залман стц-9
https://t.me/termalpad_cards/363 если примерно такая карта, то лучше ее собрать на жидких прокладках и пасту вязкую полосками вдоль кристалла нанести
Зображення

результат супер ,тишина ,корпус закрив і хот спот біля 80 гуляє +-,рідна паста була як камінь прокладки задубіли тіки на врм транзисторах всі інші мягенкі еластичні :super:
ДЯКУЮ !!!! :beer:
буду тепер на проці міняти ,там у мене залман стц9
EUGENEY
Member

Повідомлення

avtoelectrik: 13.09.2024 17:54
EUGENEY: 09.09.2024 10:39

Зображення

результат супер ,тишина ,корпус закрив і хот спот біля 80 гуляє +-,рідна паста була як камінь прокладки задубіли тіки на врм транзисторах всі інші мягенкі еластичні :super:
ДЯКУЮ !!!! :beer:
буду тепер на проці міняти ,там у мене залман стц9
Denvys5
Member

Повідомлення

Залишу відгук по пасті Dow TC-5888

Дотягнулись руки перемазати ноут Dell Latitude 5401, там була заводська паста.
Охолодження у ноута дуже слабке, тож очікування були невисокі.

Було:
спойлер
Зображення
Стало:
спойлер
Зображення

Тобто, хоч на температуру роботи вплив відсутній, ті самі 100С, перформанс значно покращився.
1096/954 * 100% - 100% = 15% буст :super:

Ну і EUGENEY молодець що завозить, все норм :beer:
EUGENEY
Member

Повідомлення

Denvys5: 23.09.2024 21:56 Залишу відгук по пасті Dow TC-5888

Дотягнулись руки перемазати ноут Dell Latitude 5401, там була заводська паста.
Охолодження у ноута дуже слабке, тож очікування були невисокі.

Було:
спойлер
Зображення
Стало:
спойлер
Зображення

Тобто, хоч на температуру роботи вплив відсутній, ті самі 100С, перформанс значно покращився.
1096/954 * 100% - 100% = 15% буст :super:

Ну і EUGENEY молодець що завозить, все норм :beer:
Спасибо!
Denvys5
Member

Повідомлення

В доповнення по Dow TC-5888

Перемазав RX580 Nitro+, прокладки HT10000

Карта вже була не на заводській пасті, проте що там було - не знаю.
Рівень обертів підігнав щоб компенсувати різницю між замірами
Було
спойлер
Кімнатна температура ~29
Зображення
Стало
спойлер
Кімнатна температура ~26
Зображення
З поправкою на температуру приміщення, результат -4С :up:

Але це не все. Межа розгону по ядру теж покращилась, аж на 20мгц :rotate:
Було - 1430 у TSE
https://www.3dmark.com/spy/50479744

Стало - 1450 у TSE
https://www.3dmark.com/spy/50512474

Підозрюю що покращився хотспот, і від того краще карта поїхала; AMD на цьому поколінні хотспот у телеметрію не виводить :dontknow:
Відповісти