Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Shvlr
Member

Повідомлення

Shvlr: 15.08.2024 12:00 розглянь гру
Unreal та Return to Napali
Все також починається з glide та A3D
Правда закінчується DX11\Vulcan з ультра Хай-рез текстурами на 5 Гб та ЕАХ на x-fi
offece-trader
Member

Повідомлення

Shvlr: 14.08.2024 20:18ПС ходять чутки, що асус тоді через реселерів непогано відкатував продавцям, тому возили переважно його
Про абіт, гігу, епокс або солтек можно було і не питати
Просто асус был первым кто начал возить сам напрямую и очень помогал на таможне, остальные возили по старому чемез москву на поезде.
Shvlr
Member

Повідомлення

offece-trader: 15.08.2024 14:23
Shvlr: 14.08.2024 20:18ПС ходять чутки, що асус тоді через реселерів непогано відкатував продавцям, тому возили переважно його
Про абіт, гігу, епокс або солтек можно було і не питати
Просто асус был первым кто начал возить сам напрямую и очень помогал на таможне, остальные возили по старому чемез москву на поезде.
Не знаю, ала місцеві продавці називали його "кормильцем", та баригували за півтори ціни від інших виробників.
Якщо вдавалось знайти Intel, то він виходив дешевше)
D815EEA з мережею та креативівськім звуком на борту коштувала дешевше CUSL :spy:
radical
Member

Повідомлення

Shvlr
Мені зі старим системником якась плата інтел 815 дісталася, але не зелена, а чорна. На ретровебі такої не знайшов.
До речі - гарантійні наклейки
В нульових то було модньо
А от ніяких наклейок, окрім як на модулі раму, я не знайшов взагалі.
а на модулі була 04.2002
Востаннє редагувалось 15.08.2024 15:43 користувачем radical, всього редагувалось 1 раз.
Shvlr
Member

Повідомлення

radical: 15.08.2024 15:29 Shvlr
Мені зі старим системником якась плата інтел 815 дісталася, але не зелена, а чорна. На ретровебі такої не знайшов.
Якщо в назві є "u" в кінці, то вважай, що джекпот, вона з підтримкою туалатін
У них приємний бонус, що вони просто беруть та працюють
offece-trader
Member

Повідомлення

Shvlr: 15.08.2024 15:22
offece-trader: 15.08.2024 14:23 Просто асус был первым кто начал возить сам напрямую и очень помогал на таможне, остальные возили по старому чемез москву на поезде.
Не знаю, ала місцеві продавці називали його "кормильцем", та баригували за півтори ціни від інших виробників.
Якщо вдавалось знайти Intel, то він виходив дешевше)
Не, ну тогда асус считался эталоном качества :) а кормильцем был потому что изза вычеркивания москвы и прямых поставок цена на входе у него была очень вкусная ну и одно время для закрепления на рынке действительно раздавал щедрые бонусы.
radical
Member

Повідомлення

Shvlr
там у інтела, зазвичай, назва виглядає якось дивно і написана дрібними літерами так, що фіг його знайдеш, так що я особливо не придивлявся, побачив, що 815 і інтел, а стояв там якийсь целерон щось типу 667 або 733. Мене там більш корпус зацікавив, такий низенький-товстенький, з вертикальнім БЖ і П-подібною кришкою, яка надівається не ззаду, а спереду, а потім притискається пластиковою мордою без гвинтів.
У них приємний бонус, що вони просто беруть та працюють
А 815 чипсет, загалом, такий і є, P6IPAT така дісталася засрана, що мусив відмивати під душем у сушити декілька днів на сонці, але ж працює і конденсатори всі, як новенькі.
Shvlr
Member

Повідомлення

offece-trader: 15.08.2024 15:49 Не, ну тогда асус считался эталоном качества :)
Ніколи не міг зрозуміти, чому народ каже, що 95/98 - падуче лайно.
В той час у мене на роботі був Siemens scenic p55 - р166ммх.
Синього екрану нібачив ніколи.
В ті часи, для мене еталоном був Інтел, НР та Фуджитсу Сименс.
Асус - то таке, другий сорт - не третій.

ПС. Зараз "бренди для білих людей" фактично пішли з ринку ПК (ОЕМлять у всіх підряд, включаючи асус), але й якість вирівнялась, бо всякі Томато гигнули.

PS. Справжнiй IBM P4 на 865(?) - 3 системних блоки розливу 2005 року. Цiлодобова експлуатацiя 24/7/365
У одиного гигнула МП в 06 чи 07 роцi, два iнших - були вiдключенi цiєю весною в зв'язку з вiдсутнiстю задач.

Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
radical: 15.08.2024 15:52 Shvlr
там у інтела, зазвичай, назва виглядає якось дивно і написана дрібними літерами так, що фіг його знайдеш,
https://images.anandtech.com/reviews/mo ... /intel.jpg
Над батарейкою

"u" -признак, що ця ревізія підтримує Туалатін. Сам дізнався недавно ;)
acidburn
Member

Повідомлення

Shvlr: 15.08.2024 16:57
offece-trader: 15.08.2024 15:49 Не, ну тогда асус считался эталоном качества :)
Ніколи не міг зрозуміти, чому народ каже, що 95/98 - падуче лайно.
В той час у мене на роботі був Siemens scenic p55 - р166ммх.
Синього екрану нібачив ніколи.
Отож, бо той вінді ще потрібно сильно постаратися щоб відловити той бсод, найчастіше воно просто зависало або глючило.
Мастдай-95 сидить на DOS як основі і неминуче від нього залежить, особливо коли щось працює в режимі сумісності або перемикається туди-сюди. Якоюсь мірою це супер круто, бо макосі та напівосі навіть і не намагалися створити настільки складний дирижабль, а робили все з нуля як треба.

На різних сіменсах і залізо зазвичай більш надійне, і драйвера відлажені, а насправді тоді більшість збирало компи з чого подешевше і насилувало їх кривим софтом та дровами.
А головна проблема 95/98 – архаїчний FAT без нормального дублювання та захисту. Зависло невдало чи ресетнули – часто прокатує без наслідків, але іноді папка-дві злітають, а на десятий раз вінду встановлювати заново доведеться. У мене якось різке відключення живлення поламало файлову систему так що жодна прога відновлення не допомогла, в результаті вручну кілька днів витягував супер важливі файли по частинах. Зараз це все звичайно вже не актуально, накотив образ заново і готово.
Shvlr
Member

Повідомлення

acidburn: 15.08.2024 17:37 насилувало їх кривим софтом
Ну технологiчний софт, ворд, Героi 2 у керiвника (нiколи так i не змiг втянутися в покроковi стратегii) та Нiд фор спiд з MPG2 у нас, у простих iнженегрiв :D
offece-trader
Member

Повідомлення

Еще про конденсаторы, может кому надо (сколько пролежат не знаю, от пары дней до пары недель), условия точно такие же.
спойлер
100 грн за материнку, 900 грн за весь ящик

Socket 775 Asus P5KPL-AM SE - полурабочая, включается и зависает на картинке POSTа
Socket 775 Asus P5GD1-HVM/S - на конденсаторы - при включении кулер крутиться и дальше тишина
Socket 775 Asus P5B - на конденсаторы - есть 3 пухлых кондера - включать даже непробовал
Socket 775 MSI 865GVM3-V - на конденсаторы - при включении кулер крутиться и дальше тишина
Socket 775 Asus P5LD2 SE - на конденсаторы - при включении кулер крутиться и дальше тишина
Socket 775 Asus P5B - на конденсаторы - вывернута 1 нога в сокете - не включал.
Socket 775 MSI G41M-P25 - на конденсаторы - при включении кулер крутиться и дальше тишина
Socket 478 DELL от промышленного компа - на конденсаторы - не нашел как включить
Socket 775 Dell E93839 - на конденсаторы - нестандартное питание не включал
Socket 1150 MSI H81M-E33 V2 - на конденсаторы - следы пайки и флюса вокруг конденсаторов. Некоторых не хватает.

Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
radical
Member

Повідомлення

offece-trader: 16.08.2024 16:10 Socket 478 DELL от промышленного компа - на конденсаторы - не нашел как включить
Це 845/ICH2/SDRAM?

А хто шарить у таких промплатах?
Наче воно повинно запускатись і так, без об'єднувальної плати. Можливо, нижній роз'єм "папа" як раз для неї.
А білий довгий роз'єм для чого? Це ж не PCI 64 біт?
offece-trader
Member

Повідомлення

radical: 16.08.2024 17:12
offece-trader: 16.08.2024 16:10 Socket 478 DELL от промышленного компа - на конденсаторы - не нашел как включить
Це 845/ICH2/SDRAM?
Точная маркировка у нее CN-05J706 интернет говорит что оно от сервера OptiPlex GX240, но я все равно не нашел распиновки фронт панельки что там надо замкнуть для включения. Погуглил картинки, на нижний разъем райзер цепляет еще с двумя пци слотами. Что за длинный пци тоде неопнятно, вполне может быть что туда еще какой то фирменный деловский райзер становится. Так что на конденсаторы. У серверных матерей по идее отбор строже должен вестись по качеству компонентов.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Маю Gx240 вдома, як попаду додому гляну , що , куди.)
P.S. стосовно "довгого PCI" це деловий пропрієтарний розгалужувач.
P.P.S. Цікаво до чого має приєднуватися мамка :idea:
acidburn
Member

Повідомлення

offece-trader: 16.08.2024 17:39
radical: 16.08.2024 17:12
Це 845/ICH2/SDRAM?
Точная маркировка у нее CN-05J706 интернет говорит что оно от сервера OptiPlex GX240, но я все равно не нашел распиновки фронт панельки что там надо замкнуть для включения. Погуглил картинки, на нижний разъем райзер цепляет еще с двумя пци слотами. Что за длинный пци тоде неопнятно, вполне может быть что туда еще какой то фирменный деловский райзер становится. Так что на конденсаторы. У серверных матерей по идее отбор строже должен вестись по качеству компонентов.
Та приблизно так воно включається, через дод. плату бо у Делл як завжди всьо через сраку

https://i.ebayimg.com/images/g/wUsAAOSw ... l1200.webp
radical
Member

Повідомлення

А, тепер зрозуміло. Там, в залежності від типу корпусу, або доточуються ще два PCI слота до повного ATX, або ставиться "йолка" с тими ж таки двома PCI.

Отправлено спустя 1 час 13 минут 49 секунд:
Shvlr: 15.08.2024 16:57
https://images.anandtech.com/reviews/mo ... /intel.jpg
Над батарейкою

"u" -признак, що ця ревізія підтримує Туалатін. Сам дізнався недавно ;)
Ні, щось я помилився, плата така
https://theretroweb.com/motherboards/s/ ... 2-easton-2
ревізія з а45 починається, вочевидь, без підтримки туалатина
spoglyadach
Member

Повідомлення

КАЛлєкціонєри на зв'язку? Тут є шикарний лот для любителів ретро-гамінгу, майже не пожалкуєте бо робоче 100%
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/geforce ... WYWd3.html

Відправлено через 10 хвилин 57 секунд:
Да це якийсь прікол, чи може день ретро-гамєра на лох.уа а історії які зворушливі. Лежала в старого дідуся на горищі в коробці з пентіумами ПРО не знаю чи робоча бо не знаю як перевірити. Але чомусь з неї зник радіатор але чіп точно цілий, а ще у інших оголошення я продаю цікаві чіпи пореболені https://www.olx.ua/d/obyavlenie/chip-21 ... er_profile
Хммм, який цікавий чіп щось він мені нагадує але не можу пойнять, може хтось підкаже B-)
Shvlr
Member

Повідомлення

spoglyadach: 17.08.2024 18:12 Хммм, який цікавий чіп щось він мені нагадує але не можу пойнять, може хтось підкаже B-)
Realto ati?
Той, котрий агп на псі-е
spoglyadach
Member

Повідомлення

B-) ну а я що кажу, смішний лот і продавець з гумором, відяха з купою модів але просто найшов випадково, і чіпів до неї прикупив на АЛІ шоп були :up:
Сподіваюсь якийсь барига купить, хоча половина їх тут сидить... блін не подумав шото, хай продавець вибачає
Shvlr
Member

Повідомлення

spoglyadach: 17.08.2024 19:54 відяха з купою модів
Вона не з куплю модів, вона "роздягнута", якщо ми про перше оголошення
На ній всі конденсатори відсутні, дросель перетворювача та крипіжна планка.
Враховуючи, що роз'єм під вентиль нерозраяно, то СО також ліва.
То, що на фото- в принципі не працеспроможне
Відповісти