Останні статті і огляди
Новини
i5-2540m не буститься выше 2.6Ггц только ниже.
-
hyliganvl
Junior
Всем привет. Возникла такая проблема с ноутом. Решил апгрейтнуть старый ноут Hp g6-2279sr и поставил вместо i3-2370m > i5-2540m, но почему-то проц не подымает частоту выше 2.6Ггц. ТурбоБуст работает только ниже этой частоты, а выше нет, хотя макс.частота этого проца 3.3Ггц, з температурой и БП всё в порядке.Ставил этот проц на другой ноут, то частота подымается. В чем проблема подскажите?
-
tolebamber
Member
Проверьте какое количество ядер выбрано в системе
-
Lak1ll
Junior
Скоріше за все ви забули скинути біос після заміни проца. Ще можливо параметри електроживлення потрібно виставити, але це малоймовірно допоможе. Ще можливо біос потрібно оновити.
-
hyliganvl
Junior
Выбрано 2 ядра и 4 потока как и должно бытьtolebamber: ↑ 17.08.2024 03:22 Проверьте какое количество ядер выбрано в системе
Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
так, я біос не скидав(не думаю що це допоможе), а відразу його оновив і все одно не допомоглоLak1ll: ↑ 17.08.2024 04:06 Скоріше за все ви забули скинути біос після заміни проца. Ще можливо параметри електроживлення потрібно виставити, але це малоймовірно допоможе. Ще можливо біос потрібно оновити.
-
Евгений King
Member
Ноут скоріш за все банально не підтримує Intel® Turbo Boost Technology
Не було версій Hp g6-2279sr з даним i5-2540m
-
Charger
Member
Биос обязательно сбрасывать нужно, даже если прошивали его из винды.
В самом биосе проверить настройку турбо буст и енергосберегаек (все должно быть вкл) в винде выбрать план питания макс.производительность и проверить чтобы мин и макс состояние проца было 100% (минимальное потом можно опустить до 99% - тогда ниже базовой 2.6 проц не должен скидывать). Ну и если все сделали эфекта нет - загрузится с win pe с флешки и там посмотреть, возможно проблема софтовая.
В самом биосе проверить настройку турбо буст и енергосберегаек (все должно быть вкл) в винде выбрать план питания макс.производительность и проверить чтобы мин и макс состояние проца было 100% (минимальное потом можно опустить до 99% - тогда ниже базовой 2.6 проц не должен скидывать). Ну и если все сделали эфекта нет - загрузится с win pe с флешки и там посмотреть, возможно проблема софтовая.
-
hyliganvl
Junior
Turbo Boost працює, але узворотньому напрямку від 2.6Ггц і до 1Ггц.Так в G6-2279sr не було саме такого процу, але були інші i5 3покоління багато модефікацій і навіть i7 і вони з Turbo BoostомЕвгений King: ↑ 17.08.2024 09:53 Ноут скоріш за все банально не підтримує Intel® Turbo Boost Technology
Відправлено через 12 хвилин 27 секунд:
Биос скинул - не помогло.Charger: ↑ 17.08.2024 09:57 Биос обязательно сбрасывать нужно, даже если прошивали его из винды.
В биосе таких настроек нет.
У винда с електропитанием все делал - не помогло.
-
Евгений King
Member
Ну от треба пробувати ставити щось суміснеhyliganvl: ↑ 17.08.2024 10:23Turbo Boost працює, але узворотньому напрямку від 2.6Ггц і до 1Ггц.Так в G6-2279sr не було саме такого процу, але були інші i5 3покоління багато модефікацій і навіть i7 і вони з Turbo BoostомЕвгений King: ↑ 17.08.2024 09:53 Ноут скоріш за все банально не підтримує Intel® Turbo Boost Technology
2.6Ггц у нього базова частота, те що він скидає частоту, то все не турбобуст)
-
hyliganvl
Junior
Цей i5 сумісний з ноутом, на цьому ноуті навіть емблема з самого магазину була i5, хоча там стояв i3. І чіпсет HM76 підтримує цей проц.Думаю треба біос шити програматоромЕвгений King: ↑ 17.08.2024 10:43Ну от треба пробувати ставити щось суміснеhyliganvl: ↑ 17.08.2024 10:23
Turbo Boost працює, але узворотньому напрямку від 2.6Ггц і до 1Ггц.Так в G6-2279sr не було саме такого процу, але були інші i5 3покоління багато модефікацій і навіть i7 і вони з Turbo Boostом
2.6Ггц у нього базова частота, те що він скидає частоту, то все не турбобуст)
-
Евгений King
Member
Визначення сумісності по лейбі - це щось нове
BIOS - можливо, а є що шити то? Вам потрібний BIOS з підтримкою саме даного процессора, а не просто шити з програматора
BIOS - можливо, а є що шити то? Вам потрібний BIOS з підтримкою саме даного процессора, а не просто шити з програматора
-
hyliganvl
Junior
То був сарказм.Евгений King: ↑ 17.08.2024 11:06 Визначення сумісності по лейбі - це щось нове
Так отож, буду шукати біос. Або закину це все діло, й так норм працює, тільки шо без турбо
-
Евгений King
Member
Взагалі, якщо чесно, мало сенсу у всіх цих операціях, навіть якби працювало турбо 2540m на сьогодні дуже слабкий проц, краще вже ноута змінити на щось хоч трошки свіжіще, хоча б на Ryzen 2200u - 2500u і т.д.hyliganvl: ↑ 17.08.2024 11:14То був сарказм.Евгений King: ↑ 17.08.2024 11:06 Визначення сумісності по лейбі - це щось нове
Так отож, буду шукати біос. Або закину це все діло, й так норм працює, тільки шо без турбо
-
Charger
Member
Загрузись с лайв сд с виндой, попробуй другую ось. У меня были подобные ситуации (именно софтовая проблема).
Если будет то-же - попробуй прошить биос из под винды на другую версию, хотя не факт что даст или найдешь.
В крайнем случае закажешь за 100 грн другой ой5, но очень сомневаюсь что в этом проблема, т.к. там идет поддержка всех сразу і5 2 поколения.
Прошивать программатором - это разве что есть у самого или у друзей, платить сервису за такое старье точно не стоит) проще поставить і3 назад и продать, а взамен купить другой бу ноут чуть современнее.
Если будет то-же - попробуй прошить биос из под винды на другую версию, хотя не факт что даст или найдешь.
В крайнем случае закажешь за 100 грн другой ой5, но очень сомневаюсь что в этом проблема, т.к. там идет поддержка всех сразу і5 2 поколения.
Прошивать программатором - это разве что есть у самого или у друзей, платить сервису за такое старье точно не стоит) проще поставить і3 назад и продать, а взамен купить другой бу ноут чуть современнее.
-
Евгений King
Member
От чого точно це старе залізо не варте, це купівлі ще тонни процессорів і перебору, а що заведеться. Просто гроші на вітер, 100грн проц, 100грн доставки, не підійшло - брелок, бо продати його вже банально нікому)Charger: ↑ 17.08.2024 11:27 В крайнем случае закажешь за 100 грн другой ой5, но очень сомневаюсь что в этом проблема, т.к. там идет поддержка всех сразу і5 2 поколения.
Там різниця поміж i3-i5-i7 в сьогоднішніх реаліях буде на рівні похибки, навіщо ці страждання, якщо воно і 4к відео мабуть в ютубі не потягне, що б там не ставилось, бо банально немає підтримки сучаских кодеків
-
Charger
Member
Евгений King
100 и проц и доставка с алика. Потом можно продать на олх. (Это кстати я допустил Вашу же гипотезу, о якобы не совместимом проце. Больше похоже на трабл биоса или материнки.)
Разница между ой3 и ой5 с турбо бустом существенна в повседневных задачах. Ой7 тоже будет чувствоваться 4/8 вместо 2/4 но смысл вкладывать еще 600 грн или сколько он там на алиекспресс не вижу, учитывая возможный перегрев ноута и перегрузку цепей питания ноута. Старье это все. И ему удел печатная машинка.
100 и проц и доставка с алика. Потом можно продать на олх. (Это кстати я допустил Вашу же гипотезу, о якобы не совместимом проце. Больше похоже на трабл биоса или материнки.)
Разница между ой3 и ой5 с турбо бустом существенна в повседневных задачах. Ой7 тоже будет чувствоваться 4/8 вместо 2/4 но смысл вкладывать еще 600 грн или сколько он там на алиекспресс не вижу, учитывая возможный перегрев ноута и перегрузку цепей питания ноута. Старье это все. И ему удел печатная машинка.
-
Евгений King
Member
Нууу те що на цьому старенькому заведеться i7 та ще й 4/8 це прямо дуууже великі надії, здебільшого ж всі i7 другого покоління то 2/4, то ж різниця на рівні похибки.
Тягнути з аліка за 600грн допотопний проц без гарантій, що воно взагалі живе і робоче, ще й чекати його місяці, ну я навіть не знаю.
Я в останнє з мобільними i5 другого покоління мав справу в ~2015, брав б.в. ноута сестрі з Європи і вже тоді воно було вельми посереднє в плані комфорту екмплуатації. Він прожив десь до 2019 року і наприкінці ледве справлявся з ютубом та фільмами.
Недавно випливали темки тут на форумі що у людини з 2500k в розгоні банальний браузер висажував проц в 100ку, то ж мені чесно важко уявити, що там на 2/4 ноутбучному 35Вт процессорі.
Тягнути з аліка за 600грн допотопний проц без гарантій, що воно взагалі живе і робоче, ще й чекати його місяці, ну я навіть не знаю.
Я в останнє з мобільними i5 другого покоління мав справу в ~2015, брав б.в. ноута сестрі з Європи і вже тоді воно було вельми посереднє в плані комфорту екмплуатації. Він прожив десь до 2019 року і наприкінці ледве справлявся з ютубом та фільмами.
Недавно випливали темки тут на форумі що у людини з 2500k в розгоні банальний браузер висажував проц в 100ку, то ж мені чесно важко уявити, що там на 2/4 ноутбучному 35Вт процессорі.
-
Charger
Member
Евгений King
Загаженный браузер в 4к с рекламой может загрузить и лучше проц особенно на древнем интегрированном видео.
Мова ж йде про екранчик 1366×768 ну і звісно ж блокувальник реклами. Звісно воно буде під сотку стрибати, але більш менш буде комфортно . Аби оперативки та ссд вистачило. Частіше вони стопорять на таких системах.
Загаженный браузер в 4к с рекламой может загрузить и лучше проц особенно на древнем интегрированном видео.
Мова ж йде про екранчик 1366×768 ну і звісно ж блокувальник реклами. Звісно воно буде під сотку стрибати, але більш менш буде комфортно . Аби оперативки та ссд вистачило. Частіше вони стопорять на таких системах.
-
Avenger80
Member
Евгений King
Честно, не знаю, как можно уткнуть 2500k в разгоне (у меня был слабо-средний разгон до 4400Мгц - в AIDA64 - почти 42000 баллов набирал) в браузере... Хотя знаю - в прямом смысле 100-150 вкладок плюс достаточно большое количество расширений (хотя это на ОЗУ сильно влияет - 8Гб было) или всякими антидетект браузерами с некоторым количеством профилей. Но это не касается темы автора.
Честно, не знаю, как можно уткнуть 2500k в разгоне (у меня был слабо-средний разгон до 4400Мгц - в AIDA64 - почти 42000 баллов набирал) в браузере... Хотя знаю - в прямом смысле 100-150 вкладок плюс достаточно большое количество расширений (хотя это на ОЗУ сильно влияет - 8Гб было) или всякими антидетект браузерами с некоторым количеством профилей. Но это не касается темы автора.
-
artko
Member
у ноуті, судячи по спекам - дисплей hd, навіть на fullhd. навіщо йому вміти 4к в ютубі?Евгений King: ↑ 17.08.2024 11:32 Там різниця поміж i3-i5-i7 в сьогоднішніх реаліях буде на рівні похибки, навіщо ці страждання, якщо воно і 4к відео мабуть в ютубі не потягне, що б там не ставилось, бо банально немає підтримки сучаских кодеків
-
MaKCuMyC
Member
Якщо виробник не заблокував можливість оновлення прошивки Intel Management Engine, то потрібно оновити саме його.