Firebrand: ↑
16.08.2024 19:20
да и два раздельных кабеля, уже дают 300вт,+есть слот пси-е. Так в чем проблема так подключить карту у которой
в макс нагрузке 285вт?
От тільки воно може не тільки злетіти, а й полетіти коту під хвіст, спалити роз'єми, поплавити шнури і це мабуть найлегше з того, що може статись.
больше нечего добавить.
Те що у Вас нічого не сталось
я не нарушил никакие пределы по ттх. Если ты, как оказывается, невнимательно читал, то подключение было по: 8х2 пин кабель +8х1 пин кабель. У пользователя карта 4070 ти с, т.е. эта схема не выходит за пределы 285вт, никак. Так в чем проблема?
Если тебе под ртх3070 пришлось брать 1квт БП, то могу только посочувствовать.
У Вас пане скілл діагонального читання прямо бачу прокачаний на всі 100 зі 100.
Ще раз повторюсь, з PCI-E карти давно не беруть 75Вт, взагалі не розраховуйте на те, що карта буде щоч щось адекватне тягти крізь PCI-E.
Я навів статтю з тестами 4070TiS Asus Tuf, у ній в навантаженні карта в середньому їла 292Вт, а в піку були стрибки до 350Вт, про які 285Вт Ви кажете? 285Вт то паспорт для референсу і це ВИКЛЮЧНО типове споживання. Nvidia вже мільйон з лишнім разів фейлилась на лімітах TGP, коли карти мерли у якійсь грі, бо жерли як не всебе, бо в драйвері були косяки, чи у грі. Та й вендори часто промишляють анлоками лімітів в угоду - у нас тут на 5% швидше - налітай.
Виробник дуже радить під карту блок від 750Вт і просить при використанні перехідника 3*8 Pin, це не просто забаганка, це значить що вони перевірили і впевнились що так треба. Повірте, Zotac зекономлять кожний цент якщо то можливо, просто так вони б 3*8 перехідник не поклали б ніколи!
Я так і не зрозумів що у вас там за шнурки - "8х2 пин кабель +8х1 пин кабель", ну та ладно, най буде.
Я все сказав, мені більше нема, що Вам додати, робіть що хочете
Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
Street: ↑
16.08.2024 19:29
Пк включился. С этим всё ок. Но запускать фурмарк или бенч стрёмно. Зашугали с этими пиками, переходниками и всем прочим )
Андервольтнути, щоб стримати споживання.
Запустити якусь іграшку, куберпуки і те, що з трасуванням поки не трогайте, щось трошки простіше запустіть, впевністься що шнурки і перехідники на дотик не сильно гріються.
Впевніться що в навантаженні лінія 12В не падає нижче 11.7В, бажано перевіряти мультиметром. Також по GPU-Z позаглядайте, нові карти виводять напруги і споживання по всім роз'ємам в моніторинг, чи не буде просадки вже на стороні карти.
Якщо все тактильно і візуально ок і лінії не сідають, ПК не бутається в іграх, можна і якийсь кіберпук тестанути.
Та все ж, я б не ризикував картою за овер 30к і або докупив шнурка, якщо в блоку є додаткові роз'єми, або пошукав блок або з достатньою кількістю 8 pin окремих шнурів, або одразу зі шнурком 12vhpwr