Останні статті і огляди
Новини
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
-
Patruletz
Member
а є якась альтернатива арктикам п12макс та п14макс?
а то коли "заводиться" система то вони фігачать доволі голосно, і коли система під навантаженням то також не сильно комфортно коли вони гудуть.
а то коли "заводиться" система то вони фігачать доволі голосно, і коли система під навантаженням то також не сильно комфортно коли вони гудуть.
- спойлер
- думав відносно термалтейка тугфан 12/14
-
Grava
Member
Якщо потрібна тиша то be quiet silent wings 4. Десь бачив порівняння термалтейка з арктик не макс - приблизно те саме по шуму.Patruletz: ↑ 13.08.2024 16:07термалтейка тугфан 12/14
-
oversteve
Member
а що заважає налаштувати криву обертів в біосі, щоб знизити оберти?Patruletz: ↑ 13.08.2024 16:07 а є якась альтернатива арктикам п12макс та п14макс?
- спойлер
- думав відносно термалтейка тугфан 12/14
таффени звичайні не фонтан по відгуках, а от про вже норм, але там ціна відповідна
Відправлено через 6 хвилин 46 секунд:
маю р14 і св4, я би не сказав, що св4 тихіше, за вийнятком того свисту у арктика в районі 1100-1200 обертів, але добротніше зробленийGrava: ↑ 13.08.2024 16:19Якщо потрібна тиша то be quiet silent wings 4. Десь бачив порівняння термалтейка з арктик не макс - приблизно те саме по шуму.Patruletz: ↑ 13.08.2024 16:07термалтейка тугфан 12/14
та й власне порівняння різних вентиляторів
https://hwbusters.com/best_picks/best-c ... busters/7/
-
Avenger80
Member
Patruletz
Действительно, настройте кривую, снизьте обороты (что я первым делом и сделал, поправил кривую оборотов в биосе, которая по умолчанию, чуток опустил обороты-температура, изменил слегка кривую) и будет тихо, относительно тихо. Нрав в нагрузке они показывают, но не такой как на 2800 об. Эти вентиляторы могут быть как очень тихими, так и очень громкими - настройте баланс.
Действительно, настройте кривую, снизьте обороты (что я первым делом и сделал, поправил кривую оборотов в биосе, которая по умолчанию, чуток опустил обороты-температура, изменил слегка кривую) и будет тихо, относительно тихо. Нрав в нагрузке они показывают, но не такой как на 2800 об. Эти вентиляторы могут быть как очень тихими, так и очень громкими - настройте баланс.
-
Grava
Member
Це як повезе. В мене р14 десь на 900 починали. На малих обертах вони всі тихо працюють, у корпусі тестував р14, noctua nf p14s, sw4, та phanteks mp. Sw4 мій фаворит, вони і залишилися.oversteve: ↑ 13.08.2024 16:26того свисту у арктика в районі 1100-1200
-
Patruletz
Member
Avenger80: ↑ 13.08.2024 16:29Действительно, настройте кривую, снизьте обороты
да налаштовано у програмі все по кривій від 900 до 1.4, шумновато у нагрузці, особливо 12 котрі на підшипнику, їх то я хочу замінити 100%, а 14 думав за компашку, типу вентилі від одного бренда втикнути зновуoversteve: ↑ 13.08.2024 16:26а що заважає налаштувати криву обертів в біосі
-
Radio Bay
Member
Навряд таке буде, колхозdaesz: ↑ 19.07.2024 22:14Можливо хтось знає де можна придбати скоби для 92мм пропелера на радіатор шириною 120мм 125мм?
1. Підігнути 120 на 92, там дивитися по місту.
2. Приколупати рамку від 120 поверх 92 та прижати, викусити там де заважає, треба бачити
3. Притягнути його до радіатора волосінью (леской), по 2 точки одним шматком
-
daesz
Member
Я в результаті замовив 92мм скоби з алі, ось такі :Radio Bay: ↑ 13.08.2024 18:08Навряд таке буде, колхозdaesz: ↑ 19.07.2024 22:14Можливо хтось знає де можна придбати скоби для 92мм пропелера на радіатор шириною 120мм 125мм?
1. Підігнути 120 на 92, там дивитися по місту.
2. Приколупати рамку від 120 поверх 92 та прижати, викусити там де заважає, треба бачити
3. Притягнути його до радіатора волосінью (леской), по 2 точки одним шматком
https://www.aliexpress.com/item/1005003487753956.html
Ті, що "Hook type-9CM" з розрахунком на те, що якщо вийдуть по ширині кулера закороткі - то вони хоч прямі, вдастся пропхати між ребрати радіатора і все ще зачепити збоку. На днях прийшли, але не було часу попробувати
ОТ на рахунок рамки те що ви кажете мене наштовхнуло на думку про от цю рамку від id-cooling is-67-xt :
- спойлер
-
Radio Bay
Member
О, воно, я про них навіть не знав, мислив конструктивно. Тим треба бачити та по місцю колхозитиdaesz: ↑ 13.08.2024 18:21ОТ на рахунок рамки те що ви кажете мене наштовхнуло на думку про от цю рамку від id-cooling is-67-xt
-
daesz
Member
Трохи "порискав" по алі і знайшов ось такуRadio Bay: ↑ 13.08.2024 18:47О, воно, я про них навіть не знав, мислив конструктивно. Тим треба бачити та по місцю колхозитиdaesz: ↑ 13.08.2024 18:21ОТ на рахунок рамки те що ви кажете мене наштовхнуло на думку про от цю рамку від id-cooling is-67-xt
https://www.aliexpress.com/item/1005005597589145.html
її можна обрізати зверху і знизу :
і буде по висоті якраз нормально, на тому рівні де червоні цятки - всередині прикрутити сам пропелер, а за зовнішню частину почепити скобами. Але ціна ну просто ахтунг : 600+ грн за кусор нержавійки (та чи навіть алюмінія) - це точно забагато.
-
Hells Angels
Member
сірі ноктуа 12 на 1300 та 14 на 1500, чи на крайняк а12х25 + a14 на 2кPatruletz: ↑ 13.08.2024 16:07а є якась альтернатива арктикам п12макс та п14макс?
зроби 3д модель, та через олх знайди хто роздрукуєdaesz: ↑ 13.08.2024 19:25Трохи "порискав" по алі і знайшов ось таку
-
daesz
Member
Непогана ідея, головне щоб друк не вийшов в туж ціну що й ця металева рамка з аліHells Angels: ↑ 13.08.2024 19:39 зроби 3д модель, та через олх знайди хто роздрукує
-
Hells Angels
Member
6-7 грн за грам не так там і дорого вийдеdaesz: ↑ 13.08.2024 19:41не вийшов в туж ціну
-
daesz
Member
Я незнаю розцінок на 3д друк, пів року тому хотів видрукувати ніжки для д31, але потім корпус продав і фактично стало не потрбінимHells Angels: ↑ 13.08.2024 19:596-7 грн за грам не так там і дорого вийдеdaesz: ↑ 13.08.2024 19:41не вийшов в туж ціну
Якщо 6-7 грн, то не думаю, що воно вийде дорожче 50 грн, наче непогано
-
Melki
Member
а шо, стяжки уже не продают?daesz: ↑ 13.08.2024 19:25її можна обрізати зверху і знизу
-
daesz
Member
Я незнаю який у стяжок тепловий поріг плавленняMelki: ↑ 13.08.2024 20:44а шо, стяжки уже не продают?daesz: ↑ 13.08.2024 19:25її можна обрізати зверху і знизу
Тай як їх потім обрізати при умові що чіпляти пропелер буду до теплотрубки всередині радіатора (бо більше там особливо і немає до чого причепити).
- спойлер
-
Melki
Member
daesz: ↑ 13.08.2024 20:52Я незнаю який у стяжок тепловий поріг плавлення
так-же как снаружи, только наоборотdaesz: ↑ 13.08.2024 20:52до теплотрубки всередині радіатора
-
Radio Bay
Member
Теж варіант, але може і того, що є вистачить.daesz: ↑ 13.08.2024 19:25Трохи "порискав" по алі і знайшов ось таку
Цікава ідея роздрукувати, але там потрібно креслити
В тебе радіатор розжарюється до червоного?daesz: ↑ 13.08.2024 20:52Я незнаю який у стяжок тепловий поріг плавлення
У стяжок інша проблема, вони не гнуться під кутом 90%. Для цього їх треба дуже затягнути. Щось мені це не подобається, але можеш спробувати, потім розповіш
-
daesz
Member
Ні, але ж пластмаса (ну чи який там тип полімеру використовується) має і нижчий поріг плавленняRadio Bay: ↑ 13.08.2024 22:44 В тебе радіатор розжарюється до червоного?
У стяжок інша проблема, вони не гнуться під кутом 90%. Для цього їх треба дуже затягнути. Щось мені це не подобається, але можеш спробувати, потім розповіш
Там 90% і не дуже потрібно, можна просто зробити в формі 0, проселити через той отвір на пропелері який зі сторони радіатора > навколо теплотрубки > назад до отвору. Мене єдине що зупиняє - це те що я не впевнений нарахунок стяжок та їхнього порогу плавлення (тим більше в довгій перспективі).
Мб подумаю на рахунок друку кріплення
-
Melki
Member
две стяжки дают отличный угол 90 градусов, но есть нюанс:Radio Bay: ↑ 13.08.2024 22:44вони не гнуться під кутом 90%
Отправлено спустя 1 минуту 20 секунд:
правнуки еще будут гадать, как ты это закрепилdaesz: ↑ 13.08.2024 22:55в довгій перспективі