- спойлер
Останні статті і огляди
Новини
Чи піде старий Zalman CNPS10X Performa на Socket AM4 або Socket 1700?
-
Scharfschutze
Member
Підскажіть будь ласка. Хочу теж перенести Zalman CNPS10X Performa на Socket AM4 . Знайшов в коробці скобу для кріплення на сокет "В". Приміряв до рамки на мп АМ4, начебто повинна стать. Хтось вже пробував такий варіант?
-
Scharfschutze
Member
Якщо , комусь цікаво , поставив на АМ4 стару перформу за допомогою тієї скоби на сокет "В". Отлічно охолоджує, але є два незначних мінуса. Поперше , кулер від невеликого зусилля , крутиться рукою навколо осі, туди-сюди , на кілька градусів від перпендикуляру. Ну і ще в цьому положенні , він дує повітря вгору
-
Chernogorez
Junior
я купил комплект ноктуа под ам4 , обработал посадочное место и уже стоит года 4 наверноеGrava: ↑ 14.02.2023 16:21 vavan222
Для старых и ам4 есть "залман ам4 кит". Но он ужасного качества, из фольги сделан и плохо прижимает. Мне пришлось крепления выгибать в другую сторону для нормального прижима. Но думаю что его проблематично сейчас купить.
-
vikpvv
Member
На жаль зараз немає в продажу повного монтажного комплекту ,з тією приблудою яка прикручується до перформи,залишається щось колхозитиChernogorez: ↑ 09.10.2023 22:01я купил комплект ноктуа под ам4 , обработал посадочное место и уже стоит года 4 наверноеGrava: ↑ 14.02.2023 16:21 vavan222
Для старых и ам4 есть "залман ам4 кит". Но он ужасного качества, из фольги сделан и плохо прижимает. Мне пришлось крепления выгибать в другую сторону для нормального прижима. Но думаю что его проблематично сейчас купить.
-
Rezvan
Member
Так є рішення для старої CNPS 10X Performa?
Бо нічого толкового так і не знайшов.
Бо нічого толкового так і не знайшов.
-
0kie
Member
Rezvan
Решение одно - выкинуть. Если Экстрим не вытянул i5-11400, то Перформа и подавно.
Решение одно - выкинуть. Если Экстрим не вытянул i5-11400, то Перформа и подавно.
-
Igor_1974
Member
До речі, Noctua такий кіт безкоштовно висилає. Я в себе давав скрін з нашого форуму де я придбав Noctua U9S як підтвердження придбання + фотку самого кулера, і мені вони вислали кіт під AM-4 безкоштовно, йшло десь до 2-х тижнів.
-
Shtturman
Member
Rezvan
Деякі плати 1700 сумісні з кулерами 1200. Як варіант.
Деякі плати 1700 сумісні з кулерами 1200. Як варіант.
-
Avenger80
Member
0kie
Но АМ4 он же вытянет, к примеру - 5600, 5600X. Если тот же GammaXX 300 прекрасно справляется с 5600. Так же думаю, что и 12400 вытянет. Никто ж не виноват, что 11, 13, 14 поколения у Интела вышло такое ужасное по потреблению и нагреву. А интересно, сколько у него TDP? - на коробке не нашел, в инете, честно, не попалось на первый взгляд - https://www.overclockers.ua/cooler/zalm ... -flex/all/ Кстати, Перформа ещё даже лучше Экстрим.
И ещё, если поставить рядом Zalman Performa 10X и тот же ID-Cooling 224XT, то первый солиднее выглядит, а второй справляется с 11400 (0kie), но на пределе в тестах типа AIDA64, LinX. Так что интересен TDP Zalman Performa 10X. Насколько он эффективен в современных реалиях.
Но АМ4 он же вытянет, к примеру - 5600, 5600X. Если тот же GammaXX 300 прекрасно справляется с 5600. Так же думаю, что и 12400 вытянет. Никто ж не виноват, что 11, 13, 14 поколения у Интела вышло такое ужасное по потреблению и нагреву. А интересно, сколько у него TDP? - на коробке не нашел, в инете, честно, не попалось на первый взгляд - https://www.overclockers.ua/cooler/zalm ... -flex/all/ Кстати, Перформа ещё даже лучше Экстрим.
И ещё, если поставить рядом Zalman Performa 10X и тот же ID-Cooling 224XT, то первый солиднее выглядит, а второй справляется с 11400 (0kie), но на пределе в тестах типа AIDA64, LinX. Так что интересен TDP Zalman Performa 10X. Насколько он эффективен в современных реалиях.
Востаннє редагувалось 22.11.2023 20:44 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
-
shatun
Member
Очепятка? Мав i5-11600, зараз, коли буваю вдома, сиджу на i7-11700.Avenger80: ↑ 22.11.2023 20:01 ...Никто ж не виноват, что 11, 13, 14 поколения у Интела вышло такое ужасное по потреблению и нагреву...
Обидва працювали і під Noctua NH-L12 з одним встановленим вентилем, і під Thermalright AXP120-X67
Обидва не такі щоб великі кулери, обидва стояли у itx корпусі - і я не бачив якихось критичних значень по температурах.
Так - з 11700 термалрайту вже трохи важче, але на максимальні оберти не так і часто виходить.
У обговорюваного залмана площа обдуву куди як більша - йому умовні 11400/11500/11600 не повинні бути тягарем у звичайному користуванні - геймінг/робота...
Ну, в кого ПК для ОССТ ганяти, то навіть не знаю...
-
Avenger80
Member
shatun
Так тот же 11400 он не горячий в обычном использовании, но его можно назвать реактивным по аппетитам, когда запускаешь какой-то тест - 190+Вт не шутки для того же ID-Cooling 224XT - за 90+ градусов выскакивает за считанные секунды и это не образно, а в прямом смысле. А так прям душка , вот типа простой: А вот огнедышащий дракон и это один и тот же проц, причем с андервольтом:
Так тот же 11400 он не горячий в обычном использовании, но его можно назвать реактивным по аппетитам, когда запускаешь какой-то тест - 190+Вт не шутки для того же ID-Cooling 224XT - за 90+ градусов выскакивает за считанные секунды и это не образно, а в прямом смысле. А так прям душка , вот типа простой: А вот огнедышащий дракон и это один и тот же проц, причем с андервольтом:
-
Rezvan
Member
Мені під ам5 7500f/7600
-
Avenger80
Member
-
Scharfschutze
Member
Стояла перформа(рідний вентиль+Термалрайт 1300 на резисторах) на феномі 965, в розгоні до 3,7ггц. Більше 67С , навіть в стресс тестах не бачив. Зараз переставив на райзені 2600 . Прибрав рідний вентиль, залишив Термалрайт 1300 з резистором. Поки, що не грався з розгонами. В BG 3 прогрівався до 55С
-
Micky
Member
Без особливих проблем поставив на АМ4. Пощастило, що пластина кріплення була пласкою а не вигнута, як на деяких модифікаціях. Прикріпив ці пластини до кулера не на всю глибину а із зазором 1,5 - 2 мм. Конструкція кріплення це дозволяє. Таким чином я розвів пластини так, щоби відстань між лініямі на яких розташовані отвори була прилизно 52 - 54 мм, що відповідає АМ4. Далі пропиляв надфілем отвори під винти так щоби відстань між ними була 90 мм. Таким чином я перемістив отвори під АМ4. Бекплейт використав штатний від материнської плати. Для цього збільшив діаметр отворів у втулках на бекплейті до 4 мм. Це якраз діаметр втулок кріплення для Zalman. Посадив на клей і вуаля!
-
iceman_kh
Junior
Мне тоже удалось прицепить старенькую CNPS10X Performa на AM4.
За основу взял крепления под АМ3, которые шли в комплекте.
Сначало сточил литьё на крепежной пластине, т.к. из-за него дужки бы гнулись, главное не переборщить, т.к. похоже это силумин
Нашел винты М5 длинной 30 мм
(хотя и без гайек все отлично бы держалось, и если бы я нашел более короткие винты, которые не пришлось укорачивать, то обошелся бы и без гайек)
За основу взял крепления под АМ3, которые шли в комплекте.
Сначало сточил литьё на крепежной пластине, т.к. из-за него дужки бы гнулись, главное не переборщить, т.к. похоже это силумин
- спойлер
- спойлер
- спойлер
Нашел винты М5 длинной 30 мм
- спойлер
(хотя и без гайек все отлично бы держалось, и если бы я нашел более короткие винты, которые не пришлось укорачивать, то обошелся бы и без гайек)
- спойлер
- спойлер
-
vavan222
Member
Доброго дня. Я створював цю тему. Але в останій момент помінялись плани і пріоритети. І я не обновив платформу. Тепер вже старий ПК мушу оновити. Питання чи
старий Zalman CNPS10X Performa можна повісити на Socket AM5 ось цим кріпленням https://www.moyo.ua/krepleniya_dlya_amd ... n87bRR66Ew.
Хочу процесор придбати або AMD Ryzen 7 7700 або Ryzen 7 8700g?
старий Zalman CNPS10X Performa можна повісити на Socket AM5 ось цим кріпленням https://www.moyo.ua/krepleniya_dlya_amd ... n87bRR66Ew.
Хочу процесор придбати або AMD Ryzen 7 7700 або Ryzen 7 8700g?
-
Myxomop
Junior
Позавчера установил Zalman CNPS9900 MAX на s1700, для этого при помощи надфиля сточил ограничители в бекплейте и креплениях кулера между отверстиями для LGA 1366 и LGA 115x. Процесс доработки занял 10 минут.
- спойлер
Востаннє редагувалось 11.08.2024 13:17 користувачем Myxomop, всього редагувалось 1 раз.
-
Piter Cantrope
Member
vavan222
viewtopic.php?p=3828031#p3828031
viewtopic.php?p=3828031#p3828031
-
vavan222
Member
Та пишуть вроді підійде https://hotline.ua/ua/computer-aksessua ... ?tab=about такий комплект