Акціонери Intel подають до суду на керівництво компанії

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Megaclite: 08.08.2024 13:01монобанк обіцяв і на тому все закінчилось
Монобанк розробляв лише інтерфейс, фактичним брокером виступав EXANTE, мутна контора, заснована росіянами, яка потрапила в нас під санкції разом з фрідом фінанс.
Радійте, що нічого туди не вклали.
Реально, люди, вивчіть питання, зробити перевод на Interactive Brokers не якась висока наука, і тут точно менше ризиків, ніж довіряти бабло людям, які вже в свій час вкрали у всіх українців $5,5 млрд ще в приваті, а зараз мутять бізнес з росіянами.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 08.08.2024 13:29 Реально, люди, вивчіть питання, зробити перевод на Interactive Brokers не якась висока наука, і тут точно менше ризиків, ніж довіряти бабло людям, які вже в свій час вкрали у всіх українців $5,5 млрд ще в приваті, а зараз мутять бізнес з росіянами.
Амінь :up:
Rucha
Member

Повідомлення

dead_rat: 08.08.2024 11:18 У той же час я на акціях ТСМЦ все ще маю +32% хоч купив їх на попередньому піку як цей чувак і що вони того тижня впали. І все ще я у великому плюсі.
Казати "в плюсі" чи "в мінусі" можна тільки після того як ти їх продав.
zmax
Member

Повідомлення

І вивів .
fantomrulezz
Хоч раз вже виводив? Бо всяке бувае, то банк не той, то заплати податки на всю суму (для держави вся сума мабуть підлягає оподаткуванню)
fantomrulezz
Member

Повідомлення

zmax: 08.08.2024 13:50Хоч раз вже виводив? Бо всяке бувае, то банк не той, то заплати податки на всю суму (для держави вся сума мабуть підлягає оподаткуванню)
Ні, поки лише купую. Це моя майбутня пенсія, знімати раніше ніж через десятки років не планую (ну якщо звісно не форс-мажор якийсь).
Я купую ірландські акумулюючі ETF, їх плюс в тому, що немає окремих дивідендних виплат, вони одразу реінвестуються в тіло фонду.
Через це, поки акції лише купуються, а не продаються, то не виникає інвестиційний дохід і нема потреби подавати декларацію в податкову.
Хочу не мати з ними ніяких справ якнайдовше.
А там через десятки років разово задекларувати і вивести буде простіше, або в нас щось зміниться на краще (може розгонять цих Гетьманцевих) і реформують податкову, а у випадку якщо нічого не зміниться, то на крайняк можна подумати про зміну податкового резиденства...
dead_rat
Member

Повідомлення

Rucha: 08.08.2024 13:36
dead_rat: 08.08.2024 11:18 У той же час я на акціях ТСМЦ все ще маю +32% хоч купив їх на попередньому піку як цей чувак і що вони того тижня впали. І все ще я у великому плюсі.
Казати "в плюсі" чи "в мінусі" можна тільки після того як ти їх продав.
Це інвестиції, продавав лише раз для першого взносу в іпотеку. А так це інструмент захисту від інфляції і можливо деякого прибутку.

Ну і акції це не біток, їх завжди можна продати. Бо якщо економіка така, що продати їх не можна - то це вже для тебе не проблема :laugh: і ти просто будеш полювати на просторах ядерної пустоші
Rucha
Member

Повідомлення

dead_rat: 08.08.2024 14:20 Ну і акції це не біток, їх завжди можна продати. Бо якщо економіка така, що продати їх не можна - то це вже для тебе не проблема
Питання не в тому, можна їх продати чи ні. Питання в вартості. Коли/якщо ціна продажу в 100/1000/100000 разів менша за ціну купівлі, то це таки для тебе буде проблема.
penetrator
Member

Повідомлення

dead_rat
Ну не скажи. Я for fun купил 1000 акций wework за копейки, когда он на дно пошел, а теперь их сняли с биржи после банкротства и продать их уже никак :laugh:
kalakawa
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 08.08.2024 13:29
Megaclite: 08.08.2024 13:01монобанк обіцяв і на тому все закінчилось
Монобанк розробляв лише інтерфейс, фактичним брокером виступав EXANTE, мутна контора, заснована росіянами, яка потрапила в нас під санкції разом з фрідом фінанс.
Радійте, що нічого туди не вклали.
Реально, люди, вивчіть питання, зробити перевод на Interactive Brokers не якась висока наука, і тут точно менше ризиків, ніж довіряти бабло людям, які вже в свій час вкрали у всіх українців $5,5 млрд ще в приваті, а зараз мутять бізнес з росіянами.
проблеми багатіїв
я вклав останні гривні в стім дек та жорсткий диск, щоб туди трохи стиснутого інтернету скачати на випадок якщо його заблокує Єрмак або Путін
fantomrulezz
Member

Повідомлення

kalakawa: 08.08.2024 14:30проблеми багатіїв
От допоки всі так думають, що "інвестування то проблеми багатіїв", то і будемо залишатись бідною країною.
Чому дурні - бо бідні, чому бідні - бо дурні.
Фінансова грамотність потрібна всім, не лише багатіям.
Фінансова грамотність потрібна саме для того, щоб вийти за межі бідності, якщо не пощастило зі стартовими позиціями і щоб примножити зароблене.
На заході інвестує більшість, від мільярдерів до офіціантки в кафе.

Магія складних відсотків працює однаково для всіх вкладених сум, і для $1000 і для $1000000.
Зовсім невеликі, як то здається, 7% річних з урахуванням інфляції на горизонті інвестування в кілька десятків років, можуть збільшити вкладення кардинально.
Умовно, якщо вкласти $1000 зараз під 7% річних на 40 років, то через 40 років вони перетворяться на 1000*(1,07^40) = $14974,46.
40 років - збільшення в 15 разів (sic!).
Це робить магія складних відсотків з реінвестуванням дивідендів.

А якщо продовжувати регулярно поповнювати портфель, наприклад на ті ж $1000 на рік (а це, мені здається, доступно майже кожному працюючому українцю) - то за ці 40 років можна накопичити 215к баксів (sic!).
Для невіруючих - ось розрахунок.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing

Уоррен Баффет якось сказав (за точніть цитати не ручаюсь, це по пам'яті) "неможливо не стати багатим, якщо інвестувати достатньо довго".
kalakawa
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 08.08.2024 14:57От допоки всі так думають, що "інвестування то проблеми багатіїв", то і будемо залишатись бідною країною.
Чому дурні - бо бідні, чому бідні - бо дурні.
Фінансова грамотність потрібна всім, не лише багатіям.
Фінансова грамотність потрібна саме для того, щоб вийти за межі бідності, якщо не пощастило зі стартовими позиціями і щоб примножити зароблене.
На заході інвестує більшість, від мільярдерів до офіціантки в кафе.
ти з висоти свого польоту не розумієш про що я говорю
бо пропонуєш вкладати тищу-другу гривень в місяць
ти говориш про тисячі доларів, я говорю про тисячі гривень(тобто про 20-50$)
ото чотко знати що в тебе десь там пару сотень баксів на рік приумножаються замість того, щоб купити на них те що тобі потрібно тут і зараз
на твій наступний випад про "зароби більше" лише відповім що ухилянтом бути не просто
fantomrulezz
Member

Повідомлення

kalakawa: 08.08.2024 15:23ти говориш про тисячі доларів, я говорю про тисячі гривень
От якось не тим місцем ти читав.
Я як раз про це і казав, що неважливо скільки ти заробляєш.
fantomrulezz: 08.08.2024 14:57Магія складних відсотків працює однаково для всіх вкладених сум
В будь-якому випадку інвестування дає можливість примножити і накопичити, якщо частину доходу інвестувати.
Не обов'язково заробляти тисячі баксів на місяць, щоб заробити собі на гідну пенсію.
Під гідною я маю на увазі "мати на пенсії пасивний дохід, співставний з тією ЗП, що мав до виходу на пенсію, що дасть можливість нормально жити і не обмежувати себе в споживанні".
От якщо нічого з цим не робити і сподіватись на державу - от тоді точно гідної пенсії не буде, в нас зараз середня пенсія в три рази менша за середню ЗП, тобто типовий пенсіонер на пенсії вимушений зменшувати своє споживання втричі. І чим далі - тим буде гірше, бо демографія від'ємна.
S
Member

Повідомлення

XAMCTBO: 08.08.2024 10:36Нажаль придбати їхні акції в українців можливості немає.
можно https://www.schwab.com/learn/story/trad ... -brokerage
MaKCuMyC
Member

Повідомлення

kalakawa: 08.08.2024 15:23замість того, щоб купити на них те що тобі потрібно тут і зараз
kalakawa: 08.08.2024 14:30я вклав останні гривні в стім дек та жорсткий диск,
Філософія раба. Купувати на останні гроші геть марний непотріб. Це називається не вклав, а «просрав», через два роки цей дек втратить майже повну вартість.
Хто не думає як примножувати свої доходи буде їх втрачати.

²⁷ Тож тобі було треба віддати гроші мої грошомінам, і, вернувшись, я взяв би з прибутком своє. ²⁸ Візьміть же від нього таланта, і віддайте тому, що десять талантів він має. ²⁹ Бо кожному, хто має, дасться йому та й додасться, хто ж не має, забереться від нього й те, що він має.
Від Матвія 25:27-29
kalakawa
Member

Повідомлення

MaKCuMyC: 08.08.2024 19:18
kalakawa: 08.08.2024 15:23замість того, щоб купити на них те що тобі потрібно тут і зараз
kalakawa: 08.08.2024 14:30я вклав останні гривні в стім дек та жорсткий диск,
Філософія раба. Купувати на останні гроші геть марний непотріб. Це називається не вклав, а «просрав», через два роки цей дек втратить майже повну вартість.
Хто не думає як примножувати свої доходи буде їх втрачати.

²⁷ Тож тобі було треба віддати гроші мої грошомінам, і, вернувшись, я взяв би з прибутком своє. ²⁸ Візьміть же від нього таланта, і віддайте тому, що десять талантів він має. ²⁹ Бо кожному, хто має, дасться йому та й додасться, хто ж не має, забереться від нього й те, що він має.
Від Матвія 25:27-29
Мммм... Цитуєш книжку для рабів, а називаєш ними інших? Вищий клас
Дек я купив щоб грати, а не через два роки продати. Я так розумію, твоя філософія - інвестувати в майбутнє, яке не настане, зав'язавши зараз пояс тугіше. Моя філософія - кайфувати тут і зараз. Через три роки в мене будуть бабки на новий стім дек без всяких цінних паперів
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.08.2024 11:53Що буде з акціями якщо Interactive Brokers накриються мідним тазом? Питання без підтексту, я не шарю і реально цікаво.
Не будет акций никаких, потому что в нормальном мире акция – это бумага со всеми печатями. Украинцы покупают неизвестно что и неизвестно где.
viperest1
Member

Повідомлення

:censoured: о це я випав з теми ….
Я знав , що в них проблеми , но що така :censoured: лише сьогодні… То жесть . АМД якщо стане монополістом , то почнуться або проблеми з цінами на процесори , або відповідна робота в антимонопольного комітету. Дуже не хочу , щоб Інтел навернулась :(
dead_rat
Member

Повідомлення

kalakawa: 08.08.2024 20:15 Через три роки в мене будуть бабки на новий стім дек без всяких цінних паперів
Ти мене лякаєш.
kalakawa
Member

Повідомлення

dead_rat: 08.08.2024 21:31
kalakawa: 08.08.2024 20:15 Через три роки в мене будуть бабки на новий стім дек без всяких цінних паперів
Ти мене лякаєш.
Назбирав на перший, назбираю й на другий, не бачу проблеми :dontknow:
Відповісти