очень актуальноDEVES: ↑ 27.07.2024 14:15два 10Гбит порта
Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
S
Member
-
Avenger80
Member
DEVES
Ещё есть понятие объективной достаточности для определённых задач и для определённого человека... Чтоб человек особо и не переплатил за то, что особо не нужно или с избытком.
Ещё есть понятие объективной достаточности для определённых задач и для определённого человека... Чтоб человек особо и не переплатил за то, что особо не нужно или с избытком.
-
artko
Member
які саме розширені функції? приклад, будь ласка.DEVES: ↑ 27.07.2024 13:34 Если ты живешь в своём доме с минимумом электронных девайсов, до соседей десятки метров и расширеные функции не нужны, то хватит и примитивного за условные 1000грн.
умовний hap ac lite за до 2к грн на зараз - без жодних проблем витягував мережу в багатоквартирному будинку. перевірено неодноразово. може у вас якісь спеціфічні завдання?
тобто для користувача "пара телефонов и ПК на проводе" та все одно потрібно брати цей рог за 10к грн? що саме він дасть такого, що не зможе більш дешевий роутер? Ну ось конкретний приклад, чоловік переходить на 1гбіт провайдера, та з старого тплінка 841-го. (про ПЗ почув, але асусу не довіряю в цьому плані. мав негативний досвід. ) Щодо високопродуктивної платформі - так це.. wi-fi функції це окремі чипи а на додаток к ним навіть у дешевих роутерах вже багато швидких арм64 ядер для роботи драйверів.DEVES: ↑ 27.07.2024 13:34 А вот если "повезло" жить в 25-и этажном человейнике, окруженном такими же сооружениями с общей численностью больше 2000 квартир (это такая новая тенденция в современных ЖК), то роутеру приходится напрягаться, толкаясь с другими роутерами и прочими источниками помех. Количество потребителей тоже у всех разное, у кого-то пара телефонов и пк, а у другого телевизоры\пылесосы\холодильники и т.д переваливает за 10.
Вот именно поэтому Asus ROG Rapture GT-AX6000 лично для меня топ для современной квартиры, т.к. построен на современной высопроизводительной платформе с соответствующим ПО.
Ну і подивився - у GT-AX6000 (BCM4912 ) доволі звичайній кортекс 53 на 2ггц, 4 штуки. нічого такого особливого. Та же BananaPI RP3 має більше флеша, більше RAM, більше інтерфейсів, а коштує в три рази майже меньше. Тому питання все ж є - що дасть саме цей асус такого?
ніколи, ніколи не візьму собі роутер на броадкомі. думка на особистому досвіді з нимиDEVES: ↑ 27.07.2024 13:34 Мнение основано на анализе компонентов на которых построен GT-AX6000. (BCM4912 + BCM6715 (2шт)) и личном опыте
-
tablestikus
Member
Я собі на нову квартиру на 85 квадратів взяв як ядро мікротік 4011, а для віфі точку Ubiquiti U7 Pro - все чудово літа
-
S
Member
И как 5 мгц через бетонные стены? Мои ощущения что надо в каждую комнату ставить по AP и прикручивать мощность сигнала.tablestikus: ↑ 27.07.2024 15:52Я собі на нову квартиру на 85 квадратів взяв як ядро мікротік 4011, а для віфі точку Ubiquiti U7 Pro - все чудово літа
-
tablestikus
Member
Стоїть в коридорі по центру квартири, всі три кімнати та кухня з нього ідуть - то покриття повне без якихось проблем.S: ↑ 27.07.2024 16:40И как 5 мгц через бетонные стены? Мои ощущения что надо в каждую комнату ставить по AP и прикручивать мощность сигнала.tablestikus: ↑ 27.07.2024 15:52Я собі на нову квартиру на 85 квадратів взяв як ядро мікротік 4011, а для віфі точку Ubiquiti U7 Pro - все чудово літа
-
S
Member
смотря из чего стены в квартире и их толщинаtablestikus: ↑ 27.07.2024 17:39 Стоїть в коридорі по центру квартири, всі три кімнати та кухня з нього ідуть - то покриття повне без якихось проблем.
-
crumd
Member
Цены навороченных роутеров могут достигать $300 и выше. Но это не означает что их надо покупать если вам нужен простой интернет-раздатчик.
На сегодняшний день оптимальная цена гигабитного интернет-раздатчика с wifi5 не выше $50, с wifi6 не выше $100.
Для стабильной работы без перегревов гигабитный роутер должен быть оснащен радиатором.
На сегодняшний день оптимальная цена гигабитного интернет-раздатчика с wifi5 не выше $50, с wifi6 не выше $100.
Для стабильной работы без перегревов гигабитный роутер должен быть оснащен радиатором.
-
Avenger80
Member
Вот интересно, кто это ставит минус целенаправленно мне, Avenger80? Какие мотивы? Чисто просто эмоционально и целенаправленно... Странно... У человека комплекс неполноценности или как, чтоб самоутвердиться... Честно, не понимаю. Мысли одни и те же у всех - мне за эти мысли минус, а кому-то плюс. Как говорится, логика вышла из чата.
Отправлено спустя 37 минут 56 секунд:
P.S. Что и требовалось доказать.
Отправлено спустя 37 минут 56 секунд:
P.S. Что и требовалось доказать.
-
tablestikus
Member
залізобетоні панеліS: ↑ 27.07.2024 18:02смотря из чего стены в квартире и их толщинаtablestikus: ↑ 27.07.2024 17:39 Стоїть в коридорі по центру квартири, всі три кімнати та кухня з нього ідуть - то покриття повне без якихось проблем.
-
afhpwnd
Member
Краще в кожен кут кімнати та в центр кімнати і так по всій квартирі. Ну шоб точна усюди покриття було і все стабільно.S: ↑ 27.07.2024 16:40И как 5 мгц через бетонные стены? Мои ощущения что надо в каждую комнату ставить по AP и прикручивать мощность сигнала.tablestikus: ↑ 27.07.2024 15:52Я собі на нову квартиру на 85 квадратів взяв як ядро мікротік 4011, а для віфі точку Ubiquiti U7 Pro - все чудово літа
-
Scoffer
Member
Якщо хочете прямо гігабітний гігабіт, то окрім як розпихати по точкі в кожну кімнату путнього варіанту і немає. У мене через бетоний перестінок u6 pro дає десь пів гігабіта.
Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Саме через перестінок, а не через капітальну стіну.
-
S
Member
Нет, нужно одну точку по центру помещения поставить мощностью такой что бы волосы вылазили даже у соседей и радоваться.afhpwnd: ↑ 28.07.2024 13:30 Краще в кожен кут кімнати та в центр кімнати і так по всій квартирі. Ну шоб точна усюди покриття було і все стабільно.
Отправлено спустя 6 минут 46 секунд:
Стоит дли за нее переплачивать если на Ebay за эти деньги можно купить контроллер Ruckus ZD1200 и несколько совместимых AP.Scoffer: ↑ 28.07.2024 13:40u6 pro
-
Scoffer
Member
S
Та у мене і 650й рукус в іншій локації є До речі через бетон вони з юбіком +/- однакову швидкість дають.
Та у мене і 650й рукус в іншій локації є До речі через бетон вони з юбіком +/- однакову швидкість дають.
-
S
Member
Это то понятно но по деньгам то интереснее хоть менее секурно потому что EOL.Scoffer: ↑ 28.07.2024 19:59 Та у мене і 650й рукус в іншій локації є До речі через бетон вони з юбіком +/- однакову швидкість дають.
-
tablestikus
Member
Я зробив гігабітний гігабіт проклавши де це треба кабель. До речі упоровся і поклав UTP шостої категорії Просто бо захотів.Scoffer: ↑ 28.07.2024 13:40 Якщо хочете прямо гігабітний гігабіт, то окрім як розпихати по точкі в кожну кімнату путнього варіанту і немає. У мене через бетоний перестінок u6 pro дає десь пів гігабіта.
Отправлено спустя 1 минуту 37 секунд:
Тут вже кожен бере чисто те що подобається.S: ↑ 28.07.2024 20:09Это то понятно но по деньгам то интереснее хоть менее секурно потому что EOL.Scoffer: ↑ 28.07.2024 19:59 Та у мене і 650й рукус в іншій локації є До речі через бетон вони з юбіком +/- однакову швидкість дають.
Он на дачі на два поверхи будинку досі старенька AC lite працює і 90% покрива)
-
Scoffer
Member
tablestikus
Та я теж провів, але потім зробив перестановку Наступного разу реально буду ставити по точкі на кімнату, все таки в вайваї замість шнурка є діякі плюси.
Та я теж провів, але потім зробив перестановку Наступного разу реально буду ставити по точкі на кімнату, все таки в вайваї замість шнурка є діякі плюси.
-
tablestikus
Member
Scoffer
ну я так розвів що навіть з перестановкою можна переробити)))
ну я так розвів що навіть з перестановкою можна переробити)))
-
Tesseract
Member
Броадком це повний треш, бо вони давно забили на опенсорс, і відповідно альтернативних прошивок під ці роутери немає. Я був шокований коли дізнався що в AX лінійці асуси майже повністю перейшли на нього. Серед усього модельного ряду є лише один RT-AX89X на Квалкомі, і ще кілька моделей на MTK.artko: ↑ 27.07.2024 15:28ніколи, ніколи не візьму собі роутер на броадкомі. думка на особистому досвіді з нимиDEVES: ↑ 27.07.2024 13:34 Мнение основано на анализе компонентов на которых построен GT-AX6000. (BCM4912 + BCM6715 (2шт)) и личном опыте
-
S
Member
та нет решение с одним роутером куда как хужеtablestikus: ↑ 28.07.2024 22:24 Тут вже кожен бере чисто те що подобається.