Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
Melofon
Member
dr-kart
И что?
Если бы написали цену за которую купили тут бы мы его оценили, а без знания цены ни туды и ни сюды
А так не самый лучший представитель pci-e 3.0 , безбуферник на слабеньком одноядерном контроллере Phison E13T и на чипах Kaoxia TLC, но и далеко не самый донный ссд, в общем Entry-Level NWMe, если недорого взяли то норм,
И что?
Если бы написали цену за которую купили тут бы мы его оценили, а без знания цены ни туды и ни сюды
А так не самый лучший представитель pci-e 3.0 , безбуферник на слабеньком одноядерном контроллере Phison E13T и на чипах Kaoxia TLC, но и далеко не самый донный ссд, в общем Entry-Level NWMe, если недорого взяли то норм,
-
dr-kart
Junior
Melofon
В соответствии с названием топика "SSD... результаты тестов" выложил результаты теста DiskMark.
В соответствии с названием топика "SSD... результаты тестов" выложил результаты теста DiskMark.
- спойлер
- Равно как это делают другие. Исключительно for the record. Может кому-то будет интересно. Стоимость не писал, т.к. широко представлен в нашей рознице. Что вас так возбудило? Пишите в личку подобные претензии. Не сорите. И спасибо за уточнение про Kioxia
-
Ostin
Member
Якщо я вірно читаю документ, то радіатори на ссд - зло)lewerlin: ↑ 10.07.2024 10:14Офіційний документ JEDEC
Ну і факт зниження швидкості з часом відмічають багато користувачів, тому дані таки протухають. Але в мене особисто ні разу не було, щоб воно аж читатись перестало в працюючому ссд. Тому можна погодитись, що внутрішній механізм ссд колись таки перезаписує дані з протухшої комірки.
-
Melofon
Member
dr-kart
Так в том то и дело интересно исходя из цены а не просто показатели скоростей которые и так понятны, а на счёт памяти эту инфу я взял из таблицы по версиям 512МБ-1ТБ, но не факт что в 2ТБ версии стоит точно такая же память, они могли туда засунуть что угодно, это только вы можете узнать через проги, а то что меня что-то из этого возбудило у вас явно ошибочное мнение
Так в том то и дело интересно исходя из цены а не просто показатели скоростей которые и так понятны, а на счёт памяти эту инфу я взял из таблицы по версиям 512МБ-1ТБ, но не факт что в 2ТБ версии стоит точно такая же память, они могли туда засунуть что угодно, это только вы можете узнать через проги, а то что меня что-то из этого возбудило у вас явно ошибочное мнение
-
VovaII
Member
Я дуже-дуже вибачаюсь за питання яке мабуть вже було, але спитаю: підкажіть як в ПК підключити декілька носіїв М.2, якщо розʼєми М.2 вже скінчилися?
Дякую.
Тільки не пропонуйте заміну МП, будь ласка.
Дякую.
Дякую.
Дякую.
-
lewerlin
Member
Платка-перехідник в слот РСІ-Е.VovaII: ↑ 11.07.2024 07:33Я дуже-дуже вибачаюсь за питання яке мабуть вже було, але спитаю: підкажіть як в ПК підключити декілька носіїв М.2, якщо розʼєми М.2 вже скінчилися?
Дякую.
Типу такої
-
daesz
Member
Ще як варіант до запропонованого вище - зовнішню кишеню, по типу ось такихVovaII: ↑ 11.07.2024 07:33 Я дуже-дуже вибачаюсь за питання яке мабуть вже було, але спитаю: підкажіть як в ПК підключити декілька носіїв М.2, якщо розʼєми М.2 вже скінчилися?
Дякую.
Дякую.
https://www.aliexpress.com/item/1005006607770346.html
https://www.aliexpress.com/item/1005006973814832.html
https://www.aliexpress.com/item/1005004266803622.html
Чи аналог тої що вище запропонували, але на 4шт м.2.
https://www.asus.com/sa-en/motherboards ... en-4-card/
Я взяв з алі ту, що за 300 грн, але ще в дорозі (також маю 3шт м.2 і тільки 2 роз'єми, а МП мІТХ, тому нема куди підключити перехідники).
-
VovaII
Member
Сумні ціни...
Я чого зацікавився: Почав пропадати другий M.2, на якому крім різних файлів, ще й бібліотека Стім.
Враження наче перегрівається, бо інколи при завантаженні є, і навіть працює(наприклад Хогвардс Леегасі по пару годин бігає). А інколи завантажується(інколи довше ніж за звичай) і диску D: взагалі нема, і навіть "Керування дисками" показує, що ніякого другого диску нема. В такі вечори граю в Ассасін Блек "щось там", який інсталював на диск C:(здається це той що на пряму до ЦПУ під'єднаний? ).
Ось і подумав, що варто поставить перехідник, але щоб з часом на нього можна було ще M.2 додати?
Може дешевше вийде якесь SATA QLC? — Мені, в основному, для сховища інстальованих іграшок із Стім, ЕпікГеймс, Гог.
Хотілось би саме як додатковий диск в систему.daesz: ↑ 11.07.2024 09:25зовнішню кишеню
Я чого зацікавився: Почав пропадати другий M.2, на якому крім різних файлів, ще й бібліотека Стім.
Враження наче перегрівається, бо інколи при завантаженні є, і навіть працює(наприклад Хогвардс Леегасі по пару годин бігає). А інколи завантажується(інколи довше ніж за звичай) і диску D: взагалі нема, і навіть "Керування дисками" показує, що ніякого другого диску нема. В такі вечори граю в Ассасін Блек "щось там", який інсталював на диск C:(здається це той що на пряму до ЦПУ під'єднаний? ).
Ось і подумав, що варто поставить перехідник, але щоб з часом на нього можна було ще M.2 додати?
Може дешевше вийде якесь SATA QLC? — Мені, в основному, для сховища інстальованих іграшок із Стім, ЕпікГеймс, Гог.
-
Melofon
Member
А в кармане не будет как дополнительный диск?VovaII: ↑ 11.07.2024 14:18Хотілось би саме як додатковий диск в систему.
-
7mindfields
Member
Кому там потрібен нормальний ссд, сьогодні-завтра з праймом на амазоні можна замовити p31 gold 2tb за 110$, дешевше наврядче буде, ждуни хай купують кінгспеки в китайських підвалах
-
onoff
Junior
Доброго дня.
На даний момент є старенький пк з Samsung 860 Pro, м2 роз'ємів на мат.платі немає, тільки псі-е 2.0 х16.
Хочу додати ссд через перехідник м2-псі-е, буду використовувати його для роботи, ігр, файлів.
Також в майбутньому планую оновлювати пк (або поставлю в пс5), тому є сенс взяти псі-е 4.0, зараз його використовувати через перехідник (я розумію, що швидкості поріжуться до стандарту псі-е 2.0), а потім через м2-роз'єм. Перехідник для псі-е вже є, радіатор їде з алі.
Розглядав до покупки: Kingston KC3000/Renegade, Samsung 980 Pro, WD SN850X.
Спочатку планував брати 1ТБ, але після оглядів розглядаю також 2ТБ, так як більшість ссд на даний час мають кращу продуктивність у 2ТБ компоновці (KC3000, SN850X і т.д.), хоча наприклад, самсунг краще брати 1ТБ.
Зараз можна взяти з повною гарантією (5р):
- Кінгстони 1ТБ - 3.5/4к, 2ТБ - 6.5/6.9к
- Самсунг 1ТБ - 4.2к, 2ТБ - 7.1к
- ВД 1ТБ - 3.9к, 2ТБ - 6.4к.
Дайте рекомендації, що з них взяти, враховуючи ціну/якість/ефективність. Чи є сенс враховувати компоновку 1-2ТБ?
Можливо є ще кращі варіанти в моєму випадку, або де можна придбати дешевше.
Дякую.
На даний момент є старенький пк з Samsung 860 Pro, м2 роз'ємів на мат.платі немає, тільки псі-е 2.0 х16.
Хочу додати ссд через перехідник м2-псі-е, буду використовувати його для роботи, ігр, файлів.
Також в майбутньому планую оновлювати пк (або поставлю в пс5), тому є сенс взяти псі-е 4.0, зараз його використовувати через перехідник (я розумію, що швидкості поріжуться до стандарту псі-е 2.0), а потім через м2-роз'єм. Перехідник для псі-е вже є, радіатор їде з алі.
Розглядав до покупки: Kingston KC3000/Renegade, Samsung 980 Pro, WD SN850X.
Спочатку планував брати 1ТБ, але після оглядів розглядаю також 2ТБ, так як більшість ссд на даний час мають кращу продуктивність у 2ТБ компоновці (KC3000, SN850X і т.д.), хоча наприклад, самсунг краще брати 1ТБ.
Зараз можна взяти з повною гарантією (5р):
- Кінгстони 1ТБ - 3.5/4к, 2ТБ - 6.5/6.9к
- Самсунг 1ТБ - 4.2к, 2ТБ - 7.1к
- ВД 1ТБ - 3.9к, 2ТБ - 6.4к.
Дайте рекомендації, що з них взяти, враховуючи ціну/якість/ефективність. Чи є сенс враховувати компоновку 1-2ТБ?
Можливо є ще кращі варіанти в моєму випадку, або де можна придбати дешевше.
Дякую.
-
l-m
Member
onoff
SN850X
SN850X
-
7mindfields
Member
onoff
Hynix p31 gold/p41 platinum, декілька днів тому бачив p31 gold 2tb за 110$, p41 platinum 2tb за 128$ (амазон з прайм підпискою)
Hynix p31 gold/p41 platinum, декілька днів тому бачив p31 gold 2tb за 110$, p41 platinum 2tb за 128$ (амазон з прайм підпискою)
-
Cirax
Member
Да никому они не нужны.7mindfields: ↑ 22.07.2024 18:47 onoff
Продаю на лохе Solidigm P44Pro 2TB за 6300.
Никто даже не интересовался.
-
onoff
Junior
Який ви рекомендуєте - 1/2ТБ і чому?
Не маю досвіду з амазоном, підписки також нема. Бачив що й з алі ссд беруть дешевше, але не знаю, що робити з гарантією, чи браком при отриманні.7mindfields: ↑ 22.07.2024 18:47 onoff
Тому бажано взяти "по місцю".
П.С.: побачив, що сьогодні закінчується акція розетки на кінгстон і вд. Підкажіть, що краще взяти, спробую встигнути.
Востаннє редагувалось 22.07.2024 20:18 користувачем onoff, всього редагувалось 1 раз.
-
7mindfields
Member
Ну так ти ще 7к поставив биCirax: ↑ 22.07.2024 19:57Да никому они не нужны.7mindfields: ↑ 22.07.2024 18:47 onoff
Продаю на лохе Solidigm P44Pro 2TB за 6300.
Никто даже не интересовался.
З вартістю доставки p41 виходить десь 5400, p31 gold - 4700 (за ці гроші в нього немає конкурентів з нових ссд)
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Тоді 850x 2tb, більше ресурсonoff: ↑ 22.07.2024 20:11Який ви рекомендуєте - 1/2ТБ і чому?
Не маю досвіду з амазоном, підписки також нема. Бачив що й з алі ссд беруть дешевше, але не знаю, що робити з гарантією, чи браком при отриманні.7mindfields: ↑ 22.07.2024 18:47 onoff
Тому бажано взяти "по місцю".
П.С.: побачив, що сьогодні закінчується акція розетки на кінгстон і вд. Підкажіть, що краще взяти.
-
Cirax
Member
7mindfields
Дай мне ссылочку на P44Pro 2TB за 123бакса.
Минимум видел 130, плюс 5.5 доставка.
Выходит 5700.
Выходит 5700.
-
LiquidStorm
Member
З власного досвіду мені більше до вподоби KC3000, але треба вважати, що 2ТБ варіант містить мікросхеми на нижній стороні плати, то ж в радіатор чи перехідник, де не передбачено двосторонню компоновку плати, накопичувач може не влізти.onoff: ↑ 22.07.2024 17:52 Розглядав до покупки: Kingston KC3000/Renegade, Samsung 980 Pro, WD SN850X.
-
7mindfields
Member
Вище читай, я тут відписував коли на амазоні був прайм дей, і після цього ще ціна була декілька днів на п41 була за 128$. Чи зараз будуть вологі історії про те, що п44 про це щось кардинально інше?Cirax: ↑ 22.07.2024 20:17 7mindfields
Выходит 5700.