Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
radical
Member

Повідомлення

А шо, інших чипсетів під PCIE, крім штеуда і нфорсів не існує у природі?
VIA ж є, SIS, ATI, ULI під 754, якщо для вам для туріону, нікого не забув?

А, забув, у асрока навіть плати на AMD чипсетах під 754 були!

Лінк на список протестованих материнок під туриони, якщо що
https://web.archive.org/web/20160303185 ... ion-e.html
ApostolCV
Member

Повідомлення

Shvlr, якщо не помиляюся це треба копати біос і вносити ID підтримуєм з PCI-e девайсів :idea:
Shvlr
Member

Повідомлення

radical: 18.07.2024 10:48 А шо, інших чипсетів під PCIE, крім штеуда і нфорсів не існує у природі?
Чесно кажучи - грошей жалко
Всі плати не скупишь, в якому стані- невідомо.
Знову ж, доводити їх до тями

ПС. Х800 відірвав на олусі за 300+ сотня доставки

Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
ApostolCV: 18.07.2024 11:29 Shvlr, якщо не помиляюся це треба копати біос і вносити ID підтримуєм з PCI-e девайсів :idea:
Не думаю, але перевірю з фаєр про, котрий 4670
Він значно молодший

З х800 біос довго мовчить, потім "пік" та виводе картинку на встрійку.
Повністю її виключити можливість відсутня- тільки "використовувати, коли відсутній інший відік"

У лістингу біосу Х відсутній, у вінді- також
Х600- детектиться норм, Тай працює непогано
radical
Member

Повідомлення

Shvlr
а нагадайте, що у вас за плата?
якась нфорсина4 під 754?
якщо що, у мене була пара таких плат десь, Asus і ECS
Shvlr
Member

Повідомлення

Ga-k8n51gmf-rh

ПС. До речі, файрпро сказав пік", та чудово завівся
radical
Member

Повідомлення

А, гігабайтина. Скоріше за все, це просто приколи конкретної моделі, і гіги таке частенько.
У мене є дві плати на нфорс4 під 754, тільки вони АТХ і без відео.

asus K8N4-E-Deluxe
ECS NFORCE4-A754
Shvlr
Member

Повідомлення

radical: 18.07.2024 13:06
А, гігабайтина. Скоріше за все, це просто приколи конкретної моделі, і гіги таке частенько.
У мене є дві плати на нфорс4 під 754, тільки вони АТХ і без відео.

asus K8N4-E-Deluxe
ECS NFORCE4-A754
Дякую, але в мене з цією ля ля лярвою лялечкою) було і так багато сексів
спойлер
Зображення
Після усього я не готовий від неї відмовитись.

Спробую підкинути "хвіст" з молекса на Х800, може дійсно живлення не хватає.
Карта як тут на 256 метрів, але з кулером, як від 512
Виробник - TUL, тобто скоріш всього ПоверКолор.
https://www.anandtech.com/show/1673

ПС. Із реально дібільного, карта повний референс. А АТІ щось стукнуло в черепушку, у неї фактично не стоїть ніяких конденсаторів (полімерних/електролітів) з шини живлення.
Ну якщо не рахувати СМД електролітик 100мкф*16В :lol:
Кинули б хоча б по 270мкФ полімерників на фазу, вже б можно було викрислети це як потенційну проблему.

Відправлено через 5 годин 7 хвилин 17 секунд:
Ще з неприємного, ПоверКолор нафiгась замiнив турбiну на вентилятор.
Карта до бiса гаряча.

Турбiна наче дає бiльше тиску, що для такого типу радiатора тiльки в плюс.
Турбiна, лопатки стоять перпендикулярно вiсi. Вони виштовхують потiк завнi
спойлер
Зображення
Зображення
Вентиль, лапастi пiд кутом, повiтря давиться вниз, а не вбоки.
спойлер
Зображення
DarkAlex
Junior

Повідомлення

Підкажіть, будь ласка, за скільки можна продати робочу Voodoo 3 3000 з AGP? На ОЛХ бачив оголошення по кілька тисяч, але то, як я розумію, людям хочеться саме продавати, а не продати.
І чим краще подібні картки перевіряти? Зображення дає, портативна вінда завантажується, але раптом десь артефакти повилазять...
offece-trader
Member

Повідомлення

Мне для одного декоративного проекта надо самые первые пентиумы. Которые толстые керамические. Без всяких "желтая крышка и квадрат". Именно пентиумы. Мертвые вполне устраивают, главное условие ноги на месте и не сильно гнутые, чтобы не маяться с выправлением. 1-2-3-5 ноги может не быть, это не критично, главное что бы в разных местах, а не одной дыркой.
Shvlr
Member

Повідомлення

Щодо моєї "оборудки століття" на олусі.
Х800 детектиться тільки на холодну на g41 чіпсеті
Тобто всовуєшь холодну карту, проганяєшь 3дмарк03 ( до речі 11500 папуг), карта прогрівається до 65 градусів
Перезавантаження - все, карти в системі не має, ініціалізується встрійка.
Таке враження, що ГП таки засмажений.

Хоча продавець божився, що "не майнилась, не реболилась, один власник- бабуся по вихідним новини дивилася" :(
ApostolCV
Member

Повідомлення

DarkAlex, бажано тестити як у DirectX іграх так і Glide.
Як варіант хороший бенч Quake 3. У нього в настойках адатеру можно вибирати як Voodo так DirectX
acidburn
Member

Повідомлення

DarkAlex: 19.07.2024 03:23 Підкажіть, будь ласка, за скільки можна продати робочу Voodoo 3 3000 з AGP? На ОЛХ бачив оголошення по кілька тисяч, але то, як я розумію, людям хочеться саме продавати, а не продати.
І чим краще подібні картки перевіряти? Зображення дає, портативна вінда завантажується, але раптом десь артефакти повилазять...
Модель вуди досить попсова, але непогана якщо просто пограти. На ібей таких багато продається, реально йдуть від 120-140$ перевірені, untested менше 100.
Думаю, у нас реальна ціна якщо продати а не продавати - до 3-3.5к грн, вище ті більш рідкісні моделі, як нові з коробкою тощо. Звісно за умови, що повністю робоча.

По тестам – та просто квейк, 2 або 3, поганяти півгодини та уважно подивитися на текстурі. І ще бажано у 3DMark2000 прогнати.
Бумик
Member

Повідомлення

acidburn: 19.07.2024 16:19 до 3-3.5к грн, вище ті більш рідкісні моделі, як нові з коробкою тощо. Звісно за умови, що повністю робоча.
Це вже за таку ціну тільки відб великі,дуже великі шанувальники *найсвятішого* ВУДУ відвалять гроші.
Мабуть,буде людина продавати й продавати.Як на мене,1000 грн їй ціна у ринковий день,але це імхо...
спойлер
Спокусився також - а за скільки можна продати GF 8800 GTX? Повністю робоча,в ідеалі,брав її як робочу на Скайлотсі.Проходить усілякі тести,включаючи різні Марки та Бублік.Також грав декілька годин в Фар Край перший,все відмінно.
Бо є ще дві картки ,тільки послабкіше,GF 8800 GTS,так що у цій легенді не маю потреби,та за копійки продавати не буду...
ale4316
Member

Повідомлення

8800 -ціна в середньому 200-300 грн.
Бумик
Member

Повідомлення

ale4316: 19.07.2024 18:17 8800 -ціна в середньому 200-300 грн.
По 200 грн купую одразу дві,8800 GTX,пропонуйте.
WSavage
Member

Повідомлення

Asus 9600GT та Gigabyte 9600GT (турбіна), можливо комусь цікаво буде
Shvlr
Member

Повідомлення

Ну 8800 то є легенда.
Але якщо я не помиляюсь, 250-та її повна копія, тільки на тоншому ТП
Бумик
Member

Повідомлення

Shvlr
Ні, GTS 250 то є перемаркована 9800 GTX+ .
nummus777
Junior

Повідомлення

Shvlr: 19.07.2024 19:48 Ну 8800 то є легенда.
Але якщо я не помиляюсь, 250-та її повна копія, тільки на тоншому ТП
Ні, GeForce GTS 250 повна копія GeForce GTX 9800. GTS 250 на відміну GTX 9800 має трохи менше споживання електроенергії. Майже всі GeForce GTS 250 мають лише один конектор 6 pin, тоді як у GeForce GTX 9800 їх два. Я навіть зустрічав GeForce GTS 250 без додаткового живлення.
Бумик
Member

Повідомлення

Shvlr: 19.07.2024 19:48 Ну 8800 то є легенда.
То так і є,особливо,що їх з роками становиться все менше,від цього цінність залишившихся збільшується..
Бо ця легенда прославила себе тотальними відвалами ГПУ.
спойлер
Але, ось наприклад,дві картки 8800 GTS,що в мене на данний час є,то вони вже *поранені*,скільки ще протягнуть-питання..
Одну я купив то вона була з артефактами,хоча було зазначено *робоча*.Довелось жарити в духовці.Поки що працює,проходить бенчі та ігри,але у фурмарку зависон ловить.
Іншу купив з нотаткою - *артефачить*.Але я її не жарив,а відключив вентиль та так прогнав у Вінді.Потім підключив вентиль,працює без нарікань,також і бубліка проходить норм.Але чи надовго?
Відправлено через 10 хвилин 57 секунд:
nummus777: 19.07.2024 20:08 Ні, GeForce GTS 250 повна копія GeForce GTX 9800. GTS 250 на відміну GTX 9800 має трохи менше споживання електроенергії. Майже всі GeForce GTS 250 мають лише один конектор 6 pin, тоді як у GeForce GTX 9800 їх два. Я навіть зустрічав GeForce GTS 250 без додаткового живлення.
Раджу прочитати,хоча б перший абзац...
https://www.overclockers.ua/video/gefor ... 00gtx/all/
Але те,що GTS 250 це повна копія 9800 GTX+,або просто перемаркована маркетологами,це я знав ще в роки,коли ці відюшки були актуальними.
А карти без додаткового живлення,то лінійка Грін або Еко і це зовсім інша історія,а не про 250-ту.

Відправлено через 8 хвилин 15 секунд:
Та ось скрін з вишезазначеної статті
спойлер
250.jpg
Як бачимо-250 та 9800 GTX+ ідеально ідентичні,а от 9800 GTX - вона на 65 нм процесі.
Відповісти