AMD готує процесори лінійок Athlon/Ryzen 3 для платформи AM5

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
taras_cs
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити AMD готує процесори лінійок Athlon/Ryzen 3 для платформи AM5

Кеш поріжуть, можуть SMT вимкнути, частоти поріжуть.
Теплі згадки про мій перший комп на Celeron.
Цікаво, скільки їм коштує виробництво мікросхем CCD, можливо, ціна впала. Або ж брак накопичився, який можна задіяти для молодших проців.

Відправлено через 7 хвилин 48 секунд:
Скоріше ціна виробництва TCMS впала, бо найкращим моментом для задіяння бракованих CCD була весна, коли ціна за дешеві матплати впала нижче $100.
Alex646
Member

Повідомлення

Занадто пізно. Як завжди.
daesz
Member

Повідомлення

Alex646: 17.07.2024 11:27 Занадто пізно. Як завжди.
Та чому пізно? Для офісного сегменту альтернативи не те щоб є, а зараз МП на а620 чипсеті впадуть в ціні - буде якраз "вогонь".
Звісно, при умові що для а620 випустять оновлення "агеси" для підтримки 9000 серії проців :)
ender
Member

Повідомлення

daesz: 17.07.2024 11:35Для офісного сегменту альтернативи не те щоб є, а зараз МП на а620 чипсеті впадуть в ціні - буде якраз "вогонь".
на кой чёрт они сдались?
есть AM4 с дешевой памятью, платами, процессорами по цене за килограмм в широчайшем ассортименте.
Вот на кой чёрт покупать AM5 если ты только потеряешь в производительности и заплатишь больше?
Alex646
Member

Повідомлення

daesz: 17.07.2024 11:35
Alex646: 17.07.2024 11:27 Занадто пізно. Як завжди.
Та чому пізно? Для офісного сегменту альтернативи не те щоб є, а зараз МП на а620 чипсеті впадуть в ціні - буде якраз "вогонь".
Звісно, при умові що для а620 випустять оновлення "агеси" для підтримки 9000 серії проців :)
Проблема в тому, що в охфісі ам5 за такою ціною нафіг нікому не всрався. А320 + атлон - з головою, а реально куплять целерон чи пень.
Могли б взагалі не випускати :rolleyes:
daesz
Member

Повідомлення

Підозрюю, що даний мув вони зробили саме тому, що попит був. Але побачимо як воно станеться.
До слова ддр5 4800цл40 добре подешевіла, думаю, що ціна на ці камінці вирішить їх долю :)
divinity
Member

Повідомлення

taras_cs: 17.07.2024 11:01 Пропоную обговорити AMD готує процесори лінійок Athlon/Ryzen 3 для платформи AM5

Кеш поріжуть, можуть SMT вимкнути, частоти поріжуть.
Теплі згадки про мій перший комп на Celeron.
Цікаво, скільки їм коштує виробництво мікросхем CCD, можливо, ціна впала. Або ж брак накопичився, який можна задіяти для молодших проців.

Відправлено через 7 хвилин 48 секунд:
Скоріше ціна виробництва TCMS впала, бо найкращим моментом для задіяння бракованих CCD була весна, коли ціна за дешеві матплати впала нижче $100.
я не знаю, який у вас Целерон був, але раніше там тільки кеш різали. Тобто умовий Celeron 300 -> 450 був все одно бадьорим парубком. Тепершні целерони це в 4-6 раз порізаний по яадрам камінь, який і в офісі то не дуже. Інтел 300 бачили? Стидоба.

Althon з ддр5 і дорогими платами ну таке собі імхо. Краще умовний 3600/5600 на ддр4 і з платою за 40 баксів.
avuremybe
Member

Повідомлення

divinity: 17.07.2024 19:06Інтел 300 бачили? Стидоба.
Натякаєш що селерон цього покоління матиме один лише гіпер тред, без ядра? :laugh:
phobosse
Member

Повідомлення

Тут якісь фантазії про офісні збірки. Просто зайдіть в будь-яку аптеку або нову пошту. У всіх стоять міні пк Dell Optiplex чи Lenovo Thinkcentre.
divinity
Member

Повідомлення

phobosse
аптека і нова пошта - то більш термінали, а не офісні компи. Офіс - це дещо інше все ж, де тобі не тільки базу даних з сервера зчитати треба.
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Походу ам4 на упокій.
yurius_r
Member

Повідомлення

Epyc 4004 на 4 ядра вже є, тож чому б і ні. Аби не різали pci-e та інше.
Відповісти