Останні статті і огляди
Новини
ДБЖ 850VA-6PS (LP4325) підвищення струму заряду АКБ
-
AlexNIKO
Junior
Доброго дня. Маю ДБЖ 850VA-6PS (LP4325), замінив стандартну батарею на тягову amg 22Аг. Наскільки я знаю, заряджати її можна струмом равним 10% від об'єму батареї. Тобто струмом до 2.2А, сам ДБЖ видає 0.7А. Хотілося б підняти струм, хоча б до 2А, щоб не так довго заряджало. Схеми не знайшов. Допоможіть будь ласка.
-
AFU_power
Member
AlexNIKO
Не думаю, що силове коло зарядки в цьому дбж витримає 2.2А без обгорання елементів на платі. Тут треба або акумулятори в 24в і дбж 24в щоб значно прискорити зарядку, або інший дбж
Не думаю, що силове коло зарядки в цьому дбж витримає 2.2А без обгорання елементів на платі. Тут треба або акумулятори в 24в і дбж 24в щоб значно прискорити зарядку, або інший дбж
-
AlexNIKO
Junior
Та якщо б грошей було багато, то я б River 2 Pro придбав би )))) А так зараз з грошима складнощі, то маємо що маємо, хотів щоб холодильник не тік...
Зовсім нічого не зробити з цією проблемою?
-
Rucha
Member
AlexNIKO
Холодильник від цього ДБЖ не буде працювати. Бо не вистачить потужності для пускового струму та цей ДЖБ не має сінусу.
Холодильник від цього ДБЖ не буде працювати. Бо не вистачить потужності для пускового струму та цей ДЖБ не має сінусу.
-
artko
Member
Rucha
синус то таке, можна і без нього спробувати. а от струму скоріш за все таки не вистачить, так.
AlexNIKO
зовнішне зарядне вам треба. мабуть, це найпростіше.
синус то таке, можна і без нього спробувати. а от струму скоріш за все таки не вистачить, так.
AlexNIKO
зовнішне зарядне вам треба. мабуть, це найпростіше.
-
Alexsandr
Member
Какой холодильник? Многие пиково потребляют коло киловатта или больше, правда недолго, но ИБП должен уметь держать.AlexNIKO: ↑ 10.07.2024 11:08 Та якщо б грошей було багато, то я б River 2 Pro придбав би )))) А так зараз з грошима складнощі, то маємо що маємо, хотів щоб холодильник не тік...
Внешняя зарядка. можно сразу инвертор с функцией зарядки и продать ИБП этот.
-
GreenMile
Member
Який холодильник, господи, забудьте. Це дешманськй ДБЖ у якого навіть радіаторів на ключах нема, він не розрахований на якесь тривале і високе навантаження, це по-перше. Його задача дати корректно завершити роботу, а не тримати холодильники.AlexNIKO: ↑ 10.07.2024 11:08 Та якщо б грошей було багато, то я б River 2 Pro придбав би )))) А так зараз з грошима складнощі, то маємо що маємо, хотів щоб холодильник не тік...
По-друге, якщо холодильник не інверторний, то там такі пускові струми, які погасять цей ДБЖ по перевантаженню, а якщо і витримає, то спалите компрессор, бо двигуни не працюють нормально не від синусоїдального сигналу.
По-третє, сферичний холодильник у вакуумі споживає близько 50-60Вт при роботі компрессора, з 12В акумулятора це мінімум 5А + втрати на перетвороення - не менше 6А при яких ваш свинцевий АКБ ніколи не віддасть свою паспортну ємніть. 22А*г він віддасть лише при навантаженні 13Вт. (а у вас близько 70 буде).
В якості резюме:
1. Навіть не запуститься.
2. Навіть якщо якимось дивом і чудом господнім запуститься, пропрацює може з годину максимум.
То ж не морочте голову, з гівна пулі не вийде.
-
Alexsandr
Member
Холодильники беруть 120-200Вт. Це без врахування пікових потреб які можуть за кіловатт заходити. Тоді по вашим розрахункам буде ще гірше.GreenMile: ↑ 10.07.2024 14:07 По-третє, сферичний холодильник у вакуумі споживає близько 50-60Вт при роботі компрессора, з 12В акумулятора це мінімум 5А + втрати на перетвороення - не менше 6А при яких ваш свинцевий АКБ ніколи не віддасть свою паспортну ємніть. 22А*г він віддасть лише при навантаженні 13Вт. (а у вас близько 70 буде).
В якості резюме:
2. Навіть якщо якимось дивом і чудом господнім запуститься, пропрацює може з годину максимум.
-
GreenMile
Member
Промислові? Ось споживання звичайного 2м холодильника Бош. 90Вт він бере в режимі суперзаморожування.Alexsandr: ↑ 11.07.2024 09:10Холодильники беруть 120-200Вт. Це без врахування пікових потреб які можуть за кіловатт заходити. Тоді по вашим розрахункам буде ще гірше.GreenMile: ↑ 10.07.2024 14:07 По-третє, сферичний холодильник у вакуумі споживає близько 50-60Вт при роботі компрессора, з 12В акумулятора це мінімум 5А + втрати на перетвороення - не менше 6А при яких ваш свинцевий АКБ ніколи не віддасть свою паспортну ємніть. 22А*г він віддасть лише при навантаженні 13Вт. (а у вас близько 70 буде).
В якості резюме:
- спойлер
-
artko
Member
GreenMile
звичайний побутовий но-фрост (не інверторний). пусковий струм - до 1,8квт, в сталому режимі - 150вт, відтаювання періодичне - до 220вт.
звичайний побутовий но-фрост (не інверторний). пусковий струм - до 1,8квт, в сталому режимі - 150вт, відтаювання періодичне - до 220вт.
-
GreenMile
Member
Модель напишіть, це, може, двохкомпрессорник? А краще табличку покажіть. 150Вт - то якийсь монстр має бути.artko: ↑ 11.07.2024 11:34 GreenMile
Бош ноуфрост KGN39VI306/04 - 100Вт Древнющій індезіт SB167, якому років з 15 і який в мене на дачі, жере як не в себе на добу - 110Вт.
-
artko
Member
GreenMile
вибачайте, шукати табличку зараз не полізу 100% однокомпресорний(бо розбирали один з них), продавалися в нас під назвою Vestfrost та Rainford перемарковував схожі, 80см шириною з верхньою морозилкою. Доречі, можливо компрессор там і меньше жере, бо ще ж є циркуляційні вентілятори. Але загалом ~150вт. Ну, ось так. Він ще генератор 2,2квт - було потушив при запусканні. Місячне споживання доволі помірне, в цю спеку за червень 48квт*годин, травень 37квт*годин.
Маленький китайский еленберг ще є - той 60вт, морозильна камера норд невеличка - теж 60вт.
вибачайте, шукати табличку зараз не полізу 100% однокомпресорний(бо розбирали один з них), продавалися в нас під назвою Vestfrost та Rainford перемарковував схожі, 80см шириною з верхньою морозилкою. Доречі, можливо компрессор там і меньше жере, бо ще ж є циркуляційні вентілятори. Але загалом ~150вт. Ну, ось так. Він ще генератор 2,2квт - було потушив при запусканні. Місячне споживання доволі помірне, в цю спеку за червень 48квт*годин, травень 37квт*годин.
Маленький китайский еленберг ще є - той 60вт, морозильна камера норд невеличка - теж 60вт.
-
GreenMile
Member
А, ну так пардон, це вже не звичайний холодильник, звичайні - 60см Широкі будуть більше жерти звісно. У тещі двостворчастий - він теж жере "троки" більше ))artko: ↑ 11.07.2024 18:52 80см шириною
-
Alexsandr
Member
Промислові? Ось споживання звичайного 2м холодильника Бош. 90Вт він бере в режимі суперзаморожування.
- спойлер
- fridge.jpg
Побутові. На своему ноуфрості інверторному бачив пік 1600 секунди 4. Не знаю що то було. У тещі ноуфрост при старті холодильники (не двигуна) біля 1 кіловату кілька секунд. А ось за морозилкою нічого подібного не було, не бачив стартового току на кілька секунд. Тобто для холодильника пікове навантаження біля 1500-2000Вт потрібно мати.
-
artko
Member
...та висотою 2м. мої - 1,7 та просто ширші, одні двері. Мені не подобається стрибати, тому брав такий. Теж звичайний.GreenMile: ↑ 11.07.2024 19:08 А, ну так пардон, це вже не звичайний холодильник, звичайні - 60см