Останні статті і огляди
Новини
Выбор монитора
-
divinity
Member
Reinmar
27 гнутий я б не брав, тільки від 32. *VA взагалі на любителя, під прямим кутом всі віддінки чорного будуть зливатися, зараз набігуть фанати, будуть казати що ні, але фізику не обманеш. Спеціальні VA від самсунга, починаючи з G6 дійсно швидкі, тут проблем не повинно бути. Ну і брака у Самсунга більше, ніж у інших, якщо його брати, то в магазині, в якому можна вернути без зайвого головняка. А так яку модель - ви самі вибирайте, бо реально у кожного монітора є свої плюси і мінуси. Якщо для ігор, то краще IPS чи OLED.
27 гнутий я б не брав, тільки від 32. *VA взагалі на любителя, під прямим кутом всі віддінки чорного будуть зливатися, зараз набігуть фанати, будуть казати що ні, але фізику не обманеш. Спеціальні VA від самсунга, починаючи з G6 дійсно швидкі, тут проблем не повинно бути. Ну і брака у Самсунга більше, ніж у інших, якщо його брати, то в магазині, в якому можна вернути без зайвого головняка. А так яку модель - ви самі вибирайте, бо реально у кожного монітора є свої плюси і мінуси. Якщо для ігор, то краще IPS чи OLED.
-
Reinmar
Member
Але чим краще? Єдине,що всі кажуть - на VA гостінг,але ж у тому G6 його вже немає... Ну я не хочу холівару матриць, мені з того,що я вивчив в інеті +- без різниці, яка, окрім TN. Але хочу спробувати вигнутий,а вони всі на VA... А так і IPS би "народний" узяв, якби він був, але і в відгуках любих із топ продажу IPS моніторів до 25к є про брак, засвети, глоу... Щось вибір моніку у 2024 важкий
-
mult
Member
Reinmar
Якщо після гнутого монітору дивлячись на рівний буде здаватись що рівний монітор наче вигнутий назовні і взагалі не рівний, то не лякайтесь
Це у більшості так, у самого таке було
Був гнутий, перейшов на рівний і перший тиждень мабуть здавалось що рівнмй монітор весь вигнутий тільки на зовні, як бульбашка
Не дуже приємно, але з часом проходить, щось з мозком стає після вигнутих, але то фігня
Я не відмовляю від вигнутого монітору, просто поділився досвідом, хочеться то треба пробувати, правда 27 малувато для гнутого як на мене, але комусь теж подобається
Я хочу брати 32 дюйми і мабуть буду брати рівний, але то не точно, як надумаю остаточно, то тоді буду вирішувати.
А за той самсунг, як сказали вище взяти там де буде нормальна гарантія, якщо в нашій країні це реально.
Якщо після гнутого монітору дивлячись на рівний буде здаватись що рівний монітор наче вигнутий назовні і взагалі не рівний, то не лякайтесь
Це у більшості так, у самого таке було
Був гнутий, перейшов на рівний і перший тиждень мабуть здавалось що рівнмй монітор весь вигнутий тільки на зовні, як бульбашка
Не дуже приємно, але з часом проходить, щось з мозком стає після вигнутих, але то фігня
Я не відмовляю від вигнутого монітору, просто поділився досвідом, хочеться то треба пробувати, правда 27 малувато для гнутого як на мене, але комусь теж подобається
Я хочу брати 32 дюйми і мабуть буду брати рівний, але то не точно, як надумаю остаточно, то тоді буду вирішувати.
А за той самсунг, як сказали вище взяти там де буде нормальна гарантія, якщо в нашій країні це реально.
-
Reinmar
Member
Ок,а який IPS не гнутий "народний"? (моніки по 500+ баксів не треба рекомендувати) дивлюсь і теж, то полоси то засвіти в оглядах...
-
VBerezovsky
Member
Gigabyte M27Q, LG 27GP850, Dell U2724D.Reinmar: ↑ 08.07.2024 23:07 Ок,а який IPS не гнутий "народний"? (моніки по 500+ баксів не треба рекомендувати) дивлюсь і теж, то полоси то засвіти в оглядах...
Але від засвітів та битих пікселів ви абсолютно ніде не застраховані, це все одно лотерея - повезе чи ні.
-
Свегер
Member
Reinmar
Із плоских IPS на 32 дюйми, ось такий норм, можете розглянути:
https://ek.ua/ua/LG-ULTRAGEAR-32GP850.htm
Із гнутих на 32 і 27 - це якраз G6 хороший варіант
https://ek.ua/ua/SAMSUNG-ODYSSEY-G65B-32.htm
https://ek.ua/ua/SAMSUNG-ODYSSEY-G65B-27.htm
Плоский на 27 дюймів, також є LG непоганий варіант
https://ek.ua/ua/LG-ULTRAGEAR-27GP850.htm
та Dell
https://ek.ua/ua/DELL-G2724D.htm
Із плоских IPS на 32 дюйми, ось такий норм, можете розглянути:
https://ek.ua/ua/LG-ULTRAGEAR-32GP850.htm
Із гнутих на 32 і 27 - це якраз G6 хороший варіант
https://ek.ua/ua/SAMSUNG-ODYSSEY-G65B-32.htm
https://ek.ua/ua/SAMSUNG-ODYSSEY-G65B-27.htm
Плоский на 27 дюймів, також є LG непоганий варіант
https://ek.ua/ua/LG-ULTRAGEAR-27GP850.htm
та Dell
https://ek.ua/ua/DELL-G2724D.htm
-
Quanton
Junior
Доброго всім дня. Порекомендуйте монітор в районі 16-20т. 2к, 27", поки придивляюсь до AOC Q27G3XMN. В онлайн шутери чи щось схоже не граю, переважно якісь сінгплеєрні проекти або перегляд контенту. Наперед дякую
-
VBerezovsky
Member
Буквально два пости перед вашим.Quanton: ↑ 09.07.2024 08:32 Доброго всім дня. Порекомендуйте монітор в районі 16-20т. 2к, 27", поки придивляюсь до AOC Q27G3XMN. В онлайн шутери чи щось схоже не граю, переважно якісь сінгплеєрні проекти або перегляд контенту. Наперед дякую
-
Lekrs
Member
Не раджу брати гнуті монітори, погано на голову вливають, як годин 8 посидіти, потім ходиш ніби на голову круглий акваріум натянув...
-
Vlaad13
Member
Мне гнутый по другой причине не нравитьсяLekrs: ↑ 09.07.2024 10:40 Не раджу брати гнуті монітори, погано на голову вливають, як годин 8 посидіти, потім ходиш ніби на голову круглий акваріум натянув...
Если смотришь с девушкой или друганом под пивас кино - нужно сидеть строго по центру, потому если немного отклонился уже половину не видать
Ладно ещё с девушкой в обнимку можно сидеть(хотя сидеть весь фильм в одной позе... )
А вот сидеть в обнимку с друганом...
-
Reinmar
Member
Блин,столько мнений,еще больше вопросов. Любую другую часть пк выбрать проще, хотя бы работает правило "дороже-лучше-выше производительность"
-
sselesnes
Member
Да нормально там с другом все. Просто садишь его впереди 1 или сзади на место 2 или 3. Такого угла вполне хватает смотреть без искажений.
-
fantomrulezz
Member
В +40...
Без кондиціонера...
Ну його нафіг ті гнуті екрани)))
-
Melofon
Member
Бред сивой кобылы Сравнивал лично долго и нудно с бывшим IPS и картинка у нового VA оказалась даже круче, ничего не сливается ни в темных сценах и ни в каких других !!! Может когда-то VA и имели такие проблемы и то скорее в самых дешевых моделях, сейчас даже рядом такого не вижу и гостинг не такой страшный как его тут рисуют, его почти не заметно в новых моделях VA.divinity: ↑ 08.07.2024 21:34*VA взагалі на любителя, під прямим кутом всі віддінки чорного будуть зливатися,
Отправлено спустя 2 минуты 35 секунд:
Ещё больший бред, это у вас с головой не в порядке а не гнутый монитор виноват, первый раз слышу такую ахинею, я имею гнутый уже как год и по 12+ часов за ним ничего не болело, аквариумом не казалось, и наоборот какой-то кайф от погружения чувствовал, так же само два друга с гнутыми ни разу не жаловались, наоборот оно им тоже зашло.Lekrs: ↑ 09.07.2024 10:40Не раджу брати гнуті монітори, погано на голову вливають, як годин 8 посидіти, потім ходиш ніби на голову круглий акваріум натянув...
Отправлено спустя 4 минуты 54 секунды:
Vlaad13
Сидели втроём за гнутым VA и особых проблем не ощущали но конечно всегда лучше тому кто посредине на любом мониторе, мониторы обычно покупают не для просмотра толпой, для этого есть телевизоры
-
sselesnes
Member
Lekrs Не раджу брати гнуті монітори, погано на голову вливають, як годин 8 посидіти, потім ходиш ніби на голову круглий акваріум натянув
Ги - я бачив того типа з акваріумом, якому вливало в голову =)
- спойлер
-
Vlaad13
Member
проблема не только в просмотре толпой
я вот например свой монитор могу развернуть лечь на кровать и смотреть кино(ну или неважно что)
и я могу сидеть-лежать(под разными углами)-ходить( ) и мне будет норм (ну я беспокойный человек)
а вот с изогнутым такой фокус не пройдет
ну и я с текстом работаю мне изогнутые тоже не заходят еще и по этому
я вот например свой монитор могу развернуть лечь на кровать и смотреть кино(ну или неважно что)
и я могу сидеть-лежать(под разными углами)-ходить( ) и мне будет норм (ну я беспокойный человек)
а вот с изогнутым такой фокус не пройдет
ну и я с текстом работаю мне изогнутые тоже не заходят еще и по этому
-
Melofon
Member
Vlaad13
Пройдет, я так же само могу свой развернуть на кровать и лежа смотреть и даже под углом всё увидеть с расстояния в несколько метров если хожу по комнате, ты если не пробовал а просто строишь свои догадки потому что тебе так кажется то не стоит, только своё невежество показываешь, а текст тут при чём? не заходят ему я с тебя постоянно улыбаюсь бо ты постоянно какие-то глупости пишешь ты не только беспокойный , как по мне ты ещё и глуповатый
Пройдет, я так же само могу свой развернуть на кровать и лежа смотреть и даже под углом всё увидеть с расстояния в несколько метров если хожу по комнате, ты если не пробовал а просто строишь свои догадки потому что тебе так кажется то не стоит, только своё невежество показываешь, а текст тут при чём? не заходят ему я с тебя постоянно улыбаюсь бо ты постоянно какие-то глупости пишешь ты не только беспокойный , как по мне ты ещё и глуповатый
-
Lekrs
Member
Ну ну, вот саме так себе і почуваєшsselesnes: ↑ 09.07.2024 16:49Lekrs Не раджу брати гнуті монітори, погано на голову вливають, як годин 8 посидіти, потім ходиш ніби на голову круглий акваріум натянув
Ги - я бачив того типа з акваріумом, якому вливало в голову =)
- спойлер
- 1646501.jpg
П.С. спочатку було норм, десь через рік - півтори почав відчувати дискомфорт від користування.
-
sselesnes
Member
Lekrs співчуваю - не чув про таке. Для мене гнуті монітори це більш занурення (знов про акваріум). Сидів на 18.5 16:9 60Гц, потім два роки на 22" 16:10 120Гц, три роки на гнутому гнусмасі 24" 144Гц та зараз на гнутому гігабайті 34" 144Гц.
Melofon я лежачи телек дивлюся 40" плазму, але кут знизу, звичайно, у TN моніторів (незнаю, як у VA, PLS, IPS) часто несподівано хреновий.
Melofon я лежачи телек дивлюся 40" плазму, але кут знизу, звичайно, у TN моніторів (незнаю, як у VA, PLS, IPS) часто несподівано хреновий.
-
Melofon
Member
sselesnes
Ну так слава яйцам я забыл что такое TN ещё в 2012-м году когда купил свой первый IPS, сейчас на VA мониторе с этим проблем так же нет даже на изогнутом, это у всяких чувствительных, беспокойных и остальных неженок какие-то проблемы, смотреть снизу проблем абсолютно никаких нет, а учитывая что его можно регулировать как хочешь и вниз наклон и вверх и повороты в стороны и подъёмы то можно настроить как угодно, но мне достаточно просто повернуть в сторону, наклонять не нужно т.к. ничего не меняется, а так в другой комнате есть плоский телевизор 55" (не плазма а LED) и там тоже можно разлечься удобно на кровати.
Ну так слава яйцам я забыл что такое TN ещё в 2012-м году когда купил свой первый IPS, сейчас на VA мониторе с этим проблем так же нет даже на изогнутом, это у всяких чувствительных, беспокойных и остальных неженок какие-то проблемы, смотреть снизу проблем абсолютно никаких нет, а учитывая что его можно регулировать как хочешь и вниз наклон и вверх и повороты в стороны и подъёмы то можно настроить как угодно, но мне достаточно просто повернуть в сторону, наклонять не нужно т.к. ничего не меняется, а так в другой комнате есть плоский телевизор 55" (не плазма а LED) и там тоже можно разлечься удобно на кровати.