не ВИМИКАЄТЬСЯ пк

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Bomchik
Member

Повідомлення

Привіт. Маю таку проблему, що пк не вимикається до кінця. В ОС тицяю "виключення" і ОС завершує свою роботу, монітор тухне але при цьому вентилятори продовжують крутитися, лан порт світиться, на відеокарті теж світиться підсвітка. Але при цьому кнопка включення не працює, перезапуску теж. Допомагає лише зажати кнопку включення, щоб примусово потушити пк. Таке в мене відбується, коли я намагаюсь розганяти оперативку. На частоті ЕХР профіля(6000), комп веде себе нормально(таймінги, вольтажі крутив). А от тільки я починаю підвищувати частоти, то комп повидить себе неадекватно. Завантажую збережений стабільний профіль і все працює добре. Спочатку думав, що це він запуститися не може, бо при помилках в Кранчері я перезавантажував пк, щоб змінювати параметри. Але ось зараз просто вимкнув його, а він не вимикається. Таку проблему навіть нагуглити не можу, то всюди пропонує варіанти, чому він не запускається, а не навпаки. Що то за біла може бути?
12600kf
MSI pro z790 wifi
KingBank 6000Mhz 2x16
Crossbow
Member

Повідомлення

Bomchik: 08.07.2024 14:45KingBank 6000Mhz 2x16
мдЄ
DuckRider
Member

Повідомлення

Банальное зависание у тебя от нестабильности памяти. Откуда вы со своим корольбанки лезете?
FANAT7
Member

Повідомлення

Ну ты же сам ответил на свой вопрос: повышаешь частоту оперативки - начинается что-то. Вопрос: зачем повышаешь? Ну вот что ты хочешь увидеть, купив худшую память на рынке? Ну вот что? То, что ты повысишь до 6400 - разницы даже на графиках не будет, вот вообще никакой.

Я не знаю, сколько она стоит, но если у нас нормальная память на олх стоит по 3-4к, за сколько вы берете вот эту? За 1500 чтоль? Потому что если выше - то смысла вообще нет.

У одного эта память проц забрала, у другого материнку, у тебя сейчас пока все нормально - то лучше не трогай ее. Она 6000 запустилась и не пытайся играть в разгон на дешевой материнке, бюджетном проце и китайской памяти.

Тебе этот совет даст любой человек тут.
Bomchik
Member

Повідомлення

Божечки, та звідки у вас стільки жовчі? Я нормально звернувся по пораду і адекватно описав проблему. Я розумію, що це якось пов'язано з оперативкою. Можливо щось в налаштуваннях материнки не те умівкнув чи ще щось. Прийшов по пораду, а ви...
Ви навіщо заходите на форум? Щоб просто показати, які ви кончені?
7mindfields
Member

Повідомлення

FANAT7
Ти не повіриш, але на алі ця памʼять 3700 коштує :laugh:
DuckRider
Member

Повідомлення

Bomchik: 08.07.2024 15:16 Божечки, та звідки у вас стільки жовчі? Я нормально звернувся по пораду і адекватно описав проблему. Я розумію, що це якось пов'язано з оперативкою. Можливо щось в налаштуваннях материнки не те умівкнув чи ще щось. Прийшов по пораду, а ви...
Потому что хрень берёте, потом ходите с проблемами. Вольтаж повысь на память, либо заработает, либо понижай частоту
FANAT7
Member

Повідомлення

Bomchik: 08.07.2024 15:16 Божечки, та звідки у вас стільки жовчі? Я нормально звернувся по пораду і адекватно описав проблему. Я розумію, що це якось пов'язано з оперативкою. Можливо щось в налаштуваннях материнки не те умівкнув чи ще щось. Прийшов по пораду, а ви...
Братик, ты берешь за 4к ноунейм китай память с али, ждешь месяц, вместо того чтобы взять тут по месту за такую же цену адеватную память на нормальных хуникс чипах, а потом у тебя все вокруг виноваты.

Я тебе сказал, выше тебе сказали, не трогай память. 6000 поставь и пользуйся. Хочешь лучше - покупай нормальную память. Что не ясно то?
Smok
Member

Повідомлення

Bomchik: 08.07.2024 14:45Таке в мене відбується, коли я намагаюсь розганяти оперативку
починаю підвищувати частоти, то комп повидить себе неадекватно
Що то за біла може бути?
я навіть не знаю на яку відповідь ти чекаєш...
не працює стабільно твоя оперативка на таких частотах, от і вся відповідь

ну, може ще спробуй повисити напругу до 1.4v
або придбити пам'ять на нормальних чипах - https://telemart.ua/ua/products/gskill- ... gx2-tz5nr/
FANAT7
Member

Повідомлення

7mindfields
Ну я не знаю откуда эти люди берутся :rolleyes:
Bomchik
Member

Повідомлення

ЕХР профіль 6000 з таймінгами 36 та 1.35в. Я ужав CL до 30 та вольтаж до VDD 1.31в VDDQ 1.23в. Система повністю стабільна(4 години кранчера та 4 години(6 циклів) Екстрім профіля в тестмем5). Оперативка стартує і на 6400 і на 6800. Вольтаж виставляв VDD\VDDQ 1.4, таймінги 36\44\44. Думав, що проблеми йдуть від VDDQ TX і вже навіть підібрав такий вольтаж, що не сипить помилки перших 10 хвилин і мав надію, що все стане стабільно але не сталося, як гадалося.
Я ж не прийшов з претензією, що ой в мене китайська оперативка не хоче розганятися. Я розумію, якби вона сипали помилками і типу не тягнула частоту. А тут дивна поведінка пк і я звернувся за порадою. Може і дійсно оперативка, я не знаю, тому прийшов сюди. А тут з старту поливають гівном. Не дивно, що форум дохлий і навіть не ожив після 22 року. Лише барахолка жива. Звідки стільки ненависті до інших людей...

Відправлено через 49 секунд:
Кіт я взяв за 2350. Звідки ви берети ці ціни я не знаю
спойлер
last test 6000.png
AmigoPhoenix
Member

Повідомлення

Bomchik: 08.07.2024 15:16Божечки, та звідки у вас стільки жовчі?
Bomchik: 08.07.2024 15:43А тут з старту поливають гівном
Я такого не бачу. Нормальний робочий процес. У вас на диво дуже ніжка психіка, враховуючи 3-й рік повномаштабної.
Востаннє редагувалось 08.07.2024 15:48 користувачем AmigoPhoenix, всього редагувалось 1 раз.
7mindfields
Member

Повідомлення

Bomchik: 08.07.2024 14:45 KingBank 6000Mhz 2x16
Bomchik: 08.07.2024 15:43 мав надію, що все стане стабільно але не сталося, як гадалося.
Десь прорахувався, але де? :apes:
Bomchik: 08.07.2024 15:43 Кіт я взяв за 2350.
Ну тоді памʼять відпрацьовує кожну копійку, але є нюанс :lol:
Востаннє редагувалось 08.07.2024 15:52 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
FANAT7
Member

Повідомлення

Bomchik: 08.07.2024 15:43 ЕХР профіль 6000 з таймінгами 36 та 1.35в. Я ужав CL до 30 та вольтаж до VDD 1.31в VDDQ 1.23в. Система повністю стабільна(4 години кранчера та 4 години(6 циклів) Екстрім профіля в тестмем5). Оперативка стартує і на 6400 і на 6800. Вольтаж виставляв VDD\VDDQ 1.4, таймінги 36\44\44. Думав, що проблеми йдуть від VDDQ TX і вже навіть підібрав такий вольтаж, що не сипить помилки перших 10 хвилин і мав надію, що все стане стабільно але не сталося, як гадалося.
Я ж не прийшов з претензією, що ой в мене китайська оперативка не хоче розганятися. Я розумію, якби вона сипали помилками і типу не тягнула частоту. А тут дивна поведінка пк і я звернувся за порадою. Може і дійсно оперативка, я не знаю, тому прийшов сюди. А тут з старту поливають гівном. Не дивно, що форум дохлий і навіть не ожив після 22 року. Лише барахолка жива. Звідки стільки ненависті до інших людей...

Кіт я взяв зв 2350. Звідки ви берети ці ціни я не знаю
Некрухой никто не хочет заниматься. Если ты хочешь разогнать и тебе интересно может кто-то еще занимается подобной некрухой - тебе в раздел оперативной памяти, там может кто-то подобные эксперименты проводил. Но буквально вчера или позавчера эта же память человеку сожгла контролер памяти в процессоре. Видимо, ты хочешь повторить подвиг. Поэтому НИКТО из адекватных не будет пробовать заниматься этим :weep:
Bomchik
Member

Повідомлення

Блін, хлопці. Кіт цілком стабільно працює на своїх частотах і навіть вдалося піджати таймінги та вольтажі. Розгін то лотерея. Я вважаю, що за 2350 гривень це цілком хороша покупка. Ну не повезло з розгоном, то так і буде. 6000 цілком хороша частота. Просто сама поведінка дивна при розгоні, я такої не зустрічав, ось і звернувся на форм, з надією, що щось можна поправити в біосі. Ні, то ні.
7mindfields
Member

Повідомлення

FANAT7: 08.07.2024 15:39 7mindfields
Ну я не знаю откуда эти люди берутся :rolleyes:
Перепрошую за кривий прайсчек, памʼять дійсно можна найти за 2100грн за 32гб
Bomchik: 08.07.2024 15:53 Блін, хлопці. Кіт цілком стабільно працює на своїх частотах і навіть вдалося піджати таймінги та вольтажі. Розгін то лотерея. Я вважаю, що за 2350 гривень це цілком хороша покупка. Ну не повезло з розгоном, то так і буде. 6000 цілком хороша частота. Просто сама поведінка дивна при розгоні, я такої не зустрічав, ось і звернувся на форм, з надією, що щось можна поправити в біосі. Ні, то ні.
Ну як памʼять хороша, то чого жалітися? Користуйся як є
Bomchik
Member

Повідомлення

FANAT7: 08.07.2024 15:49
Bomchik: 08.07.2024 15:43 ЕХР профіль 6000 з таймінгами 36 та 1.35в. Я ужав CL до 30 та вольтаж до VDD 1.31в VDDQ 1.23в. Система повністю стабільна(4 години кранчера та 4 години(6 циклів) Екстрім профіля в тестмем5). Оперативка стартує і на 6400 і на 6800. Вольтаж виставляв VDD\VDDQ 1.4, таймінги 36\44\44. Думав, що проблеми йдуть від VDDQ TX і вже навіть підібрав такий вольтаж, що не сипить помилки перших 10 хвилин і мав надію, що все стане стабільно але не сталося, як гадалося.

Кіт я взяв зв 2350. Звідки ви берети ці ціни я не знаю
Некрухой никто не хочет заниматься. Если ты хочешь разогнать и тебе интересно может кто-то еще занимается подобной некрухой - тебе в раздел оперативной памяти, там может кто-то подобные эксперименты проводил. Но буквально вчера или позавчера эта же память человеку сожгла контролер памяти в процессоре. Видимо, ты хочешь повторить подвиг. Поэтому НИКТО из адекватных не будет пробовать заниматься этим :weep:
Це яким боком можна оперативкою спалити контролер в процесорі? Може все ж там вольтажі були на авто та 1.4+?
Можна посилання на цей пост? Не можу знайти на форумі.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

виходимо із хмр/експо, жмемо таймінги крутимо частоти - комп працює нестабільно. Ну мабуть від того що крутять воно десь щось і дає якусь нестабільність.. начебто ;)

Дві тисячки за кінгуєбанк... зрозуміло чому його беруть.. із б/в чіпами видраними із дохлих плашок :laugh:
Bomchik
Member

Повідомлення

Скинув налаштування біоса на дефолт. Просто виставив 6400 все інше на авто. Все запустилось та перезапустилось і вимкнулось.
GreenMile
Member

Повідомлення

Bomchik: 08.07.2024 14:45 >>На частоті ЕХР профіля(6000), комп веде себе нормально(таймінги, вольтажі крутив). А от тільки я починаю підвищувати частоти, то комп повидить себе неадекватно.

>>KingBank 6000Mhz 2x16
Подякуй, що на 6000 працює нормально і припини ґвалтувати цю поробку доктора Франкенштейна розгонами. Пам'ять - лайно, зліплене із того, що під рукою було (там навіть чіпи на плашці можуть бути різні), вона не поїде вище. Напругу піднімати сильно не раджу, бо можете залишитись без пам'яті, ото на ХМР працює - і не чіпайте її.
Відповісти