Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
acidburn
Member

Повідомлення

radical: 02.07.2024 22:09 Shvlr
у мене промайз на A8V deluxe 80 теж видавав, була тупо пряма лінія
Всеж-таки обмеження шини, 132mbps теоретично на всі PCI 32біт 33мгц а там ще щось зарезервовано зазвичай. Далі зверху мінус кодування і буфери, десь 80 ну максимум 90 мегабайт за секунду завжди і виходило.
Гігабітні сетевухи PCI теж упираються в цю ж цифру.
Shvlr
Member

Повідомлення

Ну я десь на 100 розраховував, чесно кажучi.
radical
Member

Повідомлення

Shvlr
той самий HDD на тій самій платі, але на чипсетному SATA, починав графік зчитування десь починаючи з 105 МБ/с
offece-trader
Member

Повідомлення

Если кому надо рабочие конденсаторы, то есть некоторое количество старых 775 материнок рабочих по 100 грн за штуку.
spoglyadach
Member

Повідомлення

offece-trader
Доброго дня, покажіть що там у вас є на розбір B-)

Відправлено через 49 секунд:
Шось я випав з цієї теми, нада буде вам цікаву фоточку закинуть для зирінгу, бо мені тут нарешті дещо надрукували на трідепрінтєрі :eek:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Опшем возився я тут останнім часом з 775 сокетом бо потрапили до мене пара цікавих материнок і подумав "ох круто ж було б підкинути якись такий залман на 423 сокет де в мене поламалось вухо фіксуюче зажим боксового кулера" Ну і почав копати в пошуках втілення моїх еротичних фантазій, а взагалі найбільша фантазія мати кріплення з зацепами під кульки АМ2 але просити розрахувати таку конструкцію я мабуть не буду бо то часу займає нормально так

Трошки фоточків
спойлер
ЗображенняЗображення
Зображення
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, ого крута адаптація під 423 , в кого би подібне замовити . Щоб підходило під щалман 7700 ку
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV: 03.07.2024 20:08 spoglyadach, ого крута адаптація під 423 , в кого би подібне замовити . Щоб підходило під щалман 7700 ку
Запитаю чи є можливість надрукувати, бо я чекав десь місяць, там іншими задачами трошки займаються B-)
Ну і цінник я не знаю, бо з мене грошів не взяли, там би трошки доробити модель але не впевнений що найближчим часом реально. Мені здалось що прижим куллера для 423 як на мене трохи зайвий, хоча це легко регулюється підкладанням шайб між платою та кріпленням. Але це ультимативний охлад 423, особливо якщо немає кулька або зламане кріплення як в мене. Карочє ай єм хепі вері мачь, там під платою ще беклейт пластиковий до якого і прикручуються вуха, щось не подумав сфотографувати окремо бо кортіло поставити і перевірити швидше
Andriy14
Member

Повідомлення

Вітання. Є компьютер Dell optiplex sx280 (системник+монітор 17" на спільній підставці, блок живлення) все робоче.
За скільки його можна продати?
Якщо цікавить цей раритет, звертайтесь.
radical
Member

Повідомлення

Таке не можна продати, тільки подарувати. Причому людині, яку ви не дуже любите.
Ну а так, ціна приблизно дорівнює ціні монітора, якщо нормальний, інше "в нагрузку"
spoglyadach
Member

Повідомлення

Andriy14: 05.07.2024 01:15 Якщо цікавить цей раритет, звертайтесь.
B-) якщо будете його деребанити я б взяв з нього проц з радіатором та вентилятори

Відправлено через 33 секунди:
radical
За таке потім можуть знайти і настукать
Shvlr
Member

Повідомлення

spoglyadach: radical
Раз не має слова "ігровий", то формально настукувати нема за що :lol:

Відправлено через 52 хвилини 33 секунди:
Shvlr: 05.07.2024 11:20
spoglyadach: radical
Раз не має слова "ігровий", то формально настукувати нема за що :lol:
ПС. Я колись чуть не купив радик Х700 за 300 гривнiв, бо Х600 - дуже вже нi про що.
Але продавець сходу менi зарядив -" не майнилася", мене попердолило вiд такоi вiдповiдi, та угода не зрослася :-/
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 05.07.2024 10:39 B-) якщо будете його деребанити я б взяв з нього проц з радіатором та вентилятори
Ну там якийсь П4 або П-Д в кращому випадку, нестандартний пропрієтарний радіатор та ревучий вентилятор (компактний корпус з четвертим пеньком треба ж якось охолоджувати)
ApostolCV
Member

Повідомлення

Продублював навсякий сюди...
Хвора:
спойлер
Зображення

Здорової людини:
спойлер
Зображення
Shvlr
Member

Повідомлення

ApostolCV
Я нiчого кримiнального не бачу,якщо чесно.
Краще дати якесь навантаження, щоб iмпульси були ширшi.
Менi здаеться, що то без навантаження.
офф/
Цi справи мiряються не "крокодилом" на землю, а "пружинкою", бо фронти швидкi.

Спробуй замiнити один драйвер. Воно як би не повинно працювати по даташиту, але може завестись.
Бо бутова емнiсть буде пiдкидати живлення вернього польовика до повного його вiдкривання.
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical
Щяс такі часи настали що я більше думаю як себе цього літа охолоджувати, а не якісь там піньки :lamer:

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Shvlr
Коли бачу примітку ще не майнилось - одразу беру
ApostolCV
Member

Повідомлення

Shvlr, вибачте я мушу з вами не погодитись . Можливо проблоема у якостІ фото.
Але на пустуючу фазу , де знятий драйвер і мосфети Шим відсилає імпульс в 2 раза довший. (тобто 3нс замість приблизно 1,5нс на інших)
Shvlr
Member

Повідомлення

ApostolCV: 05.07.2024 19:02 Shvlr, вибачте я мушу з вами не погодитись . Можливо проблоема у якостІ фото.
Але на пустуючу фазу , де знятий драйвер і мосфети Шим відсилає імпульс в 2 раза довший. (тобто 3нс замість приблизно 1,5нс на інших)
Я не знаю внутрішньої логіки шім- контролера.
Це може бути пов'язано з зі струменевим негативним зв'язком, там же польовими відсутні
Може контролер вважає, що на них малий струм, та розширює імпульс
Такі речі діагностуються в повній обв'язці, але часто з димком (

Якщо б на цій фазі був звиздець, то там би була синусоїда, або трапеція , або амплітуда у пів вольта, або ще щось, чого там принципово бути не може

Може і контролер, але його можливо перевірити тільки повною заміною
Я б почав з драйверу, по факту, що там зійшло з глузду- ніхто не знає
ApostolCV
Member

Повідомлення

Shvlr, давайте спробую по пунктам.
Завжди палило верхній мосфет.
Драйвер точно робочий, бо я його кинув на сусідню фазу і там все ок.
Є вірогідність, що свій вклад зробили мосфети нижнього плеча. Однак вони не є пробиті.
P.S. З дивного, опір по лініям ISEN+ різних фаз різний :spy:
Shvlr
Member

Повідомлення

ApostolCV: 05.07.2024 22:39 P.S. З дивного, опір по лініям ISEN+ різних фаз різний :spy:
По схемi - всi рiзнi, чого так зробив Гiгабайт - не знаю (дивись в приватнi повiдомлення)

Відправлено через 21 хвилину 38 секунд:
ApostolCV: 05.07.2024 22:39 Є вірогідність, що свій вклад зробили мосфети нижнього плеча. Однак вони не є пробиті.
В таких ситуацiях - краще помiняти всю фазу, включно з iндуктором, особливо коли є донор.
Та варто замiнити бутовий конденсатор (мiж 2 та 8 ногами драйверу), саме вiн дає напругу для вiдкривання верхнього польовика.
Відповісти